Jump to content

fjellrypa

Aktiv medlem
 • Posts

  459
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by fjellrypa

 1. Hva slags avtaler gjorde dere? Når jeg har tenkt over dette med utleie, penser hjernen bare innom utstyr som jeg kan tåle noen riper i. Har et par gode fjellski som jeg ikke bruker selv mer og som jeg har tenkt å leie ut, kanskje også et par langrennski, med støvler og staver. Mht dato: er Finn basert på at folk sender inn spørsmål om det er ledig på en ønsket dato, men Hygglo (der jeg ser det er en kalender) er mer bestilling på dato, eller fungerer det også som en forespørsel? Ser det står at en kan blokkere datoer for eget bruk, men ikke alltid lett å vite lang tid på forhånd.
 2. Litt sent ute med å lese her, men fin rapport! Vi gikk nylig deler av denne turen, motsatt vei, og det var ikke så bløtt da - men Mylla-Kollern-delen var vi ikke på, vi hoppet av i retning Sinnerdammen og fortsatte mot Ringkoll-området. Kikutmassivet er fantastisk å gå over! Har gjort det både flere ganger, til fots og på ski.
 3. Alltid papirbok på alenetur. Trenger ikke lading. På flerpersonstur, av og til.
 4. Finse er et godt utgangspunkt for turer i alle retninger. Du kan også ta toget tilbake derfra, eller gå i retning buss som går over Hemsedalsfjellet, Hol-Aurland-veien eller rv 7 over Hardangervidda.
 5. Gøy! Jeg gikk Norge på tvers på tre-fire dager, ved Okstindan. En helt annen tur, langtur er kulere.
 6. Takk for rapport! Fikk flashback til fjorårets tur til Moldulhøe, der vi endte i avisen. E083E652-70C9-4094-965D-DA54C16499FB.MOV
 7. Har noen av dere noen erfaring med å leie ut utstyr via f.eks Hygglo eller Finn? Jeg har en gammel kano jeg vurderer å leie ut, siden den jo ligger ubrukt mye av tiden. Tenker at det er mindre «skummelt» med den enn med en skjørere ting som f.eks et telt, som jo kan få rifter, hull og lignende. Hører gjerne om andres erfaringer!
 8. Hvordan ser jeg om det er et forsterket drag? Og hva tror du er prisen på et brukt drag?
 9. Takk. Høres lurt ut. Strikk har jeg, har laget dempeledd på dekktrekktauet.
 10. Jeg har en Fjellpulken pulk med stivt drag (for øvrig kjøpt av selveste Liv Arnesen for et par tiår siden), som jeg bruker på noen turer i året. I romjulen gikk jeg med noen annens pulk, nesten ny, og oppdaget at dragene har fått demping! Det gjør jo at den irriterende rykkingen forsvinner. Men, er det noen måte å få til dette på på mitt gamle drag, som er uten demping? Er det mulig å skifte deler eller gjøre noe annet? Eller må jeg bite i det sure eplet og kjøpe nytt drag til cirka 1500 kroner?
 11. Litt avhengig av rute, men Hardangervidda er ikke nødvendigvis paddeflat.
 12. Jeg synes den så litt spinkel og «plastaktig» ut. Hva med denne? [Hidden Content]
 13. Hvor du skal gå fra Stryken avhenger jo om du vil gå på vei eller over på sti. Her er kart fra Skiforeningen.no og deres turplanlegger (appen Imarka er også ok, der kan du velge mellom løyper i rødt og sykkelruter i blått, men stier er tegnet inn som stiplet svart i begge versjoner). Uansett, så anbefaler jeg sterkt et turkart på papir! F.eks Nordmarka 1:50.000.
 14. God planlegging og drømming over kartet er viktige og hyggelige ingredienser. Hva med å skaffe deg turkart over de områdene du vil gå gjennom, og se deg ut ønsket rute? Jeg søkte på «Norge på tvers fra Femunden», et par av treffene: [Hidden Content] [Hidden Content]
 15. Spennende prosjekt. Hvor vil du starte? Telt eller DNT-hytter?
 16. Se forrige svar. Det er et Exped Downmat UL Winter LW, 9 cm. De har ikke svart på siste epost, sannsynligvis pga påske. Mener dere jeg skal kreve nytt underlag?
 17. Slapp respons her, hva skjedde med deg og underlaget/hengekøya? Jeg har Amok Draumr og Downmat 9 LW. Underlaget passer fint i køya, selv om jeg sitter med følelsen av at jeg gjerne skulle ha presset inn litt mer luft. Jeg tror også at dunen er ujevnt fordelt og har en epostsamtale med firmaet som solgte det, det burde ikke være slik med et helt nytt underlag.
 18. Jeg har et nytt Downmat 9 LW (og UL om jeg ikke husker feil), har aldri frosset så mye som jeg gjorde første natt i hengekøye. Kjennes ut som om dunen er ujevnt fordelt, ja. Blåst opp med pumpepose, ikke egne lunger. Er det noe håp om å klare å fordele dunen slik den skal være, eller skal jeg klage? (Sendte butikken en epost, men vi ble enige om at hengekøye kanskje var spesielt (det var før jeg kjente på du fordelingen.) Ny tur i hengekøye var med reinskinn i tillegg, et ekstra lag ulltrøye og noen grader mildere: Levelig.
 19. Jeg har ikke opplevd akkurat det, men jeg sliter med at pinnene spretter ut ila natten. Og så lurer jeg på noe annet: Vil det være mulig å ligge i den med bare et tynt skumunderlag inni, hvis jeg fester en snor fra hodepartiet til fotpartiet (over midtsnoren, som jeg i farten ikke husker navnet på, den har et spesielt navn)? Noen som har prøvd? (Til sommerbruk, skumunderlag veier mindre.)
 20. Jeg synes det er litt irriterende at de kommer med en ny duk nå. Har en helt ny Borg som jeg ikke har fått prøvd ennå (ryggen klikket), og så har de laget noe som er "mye" bedre...
 21. Interessant. Hva er en underquilt, sammenlignet med et vanlig liggeunderlag? Jeg ser for meg noe varmt, men mykt som et pledd eller lignende, stemmer det? Hva er fordelen fremfor de vanlige oppblåsbare underlagene a la f.eks Exped Downmat?
 22. Oi, denne tråden kan jeg ikke huske å ha sett! Mye fint, inspirerende både for foto- og turfoten. Her et glimt fra en padletur på Steinsfjorden på Ringerike i sommer. Iphone 8, hvis jeg husker rett.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy