Gå til innhold
  • Bli medlem

Peter Breum

Passivt medlem
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Peter Breum

  1. Jeg har i mange år brukt Fjällrävens forskellige typer, men bruger nu kun Kühl, (de tunge Rydr i bomuld om vinteren, de lette Destroyr i syntetisk materiale om sommeren) De har en fantastisk pasform og ergonomi. - Jeg har også kraftige bein/lår, jeg er gammel fodboldspiller, og det her brand passer mig perfekt. De følger bare kroppens bevægelser uden modstand, selvom de sidder tæt, som jeg godt kan lide det.
  2. Hej forum, - Beklager mit 'norske'; jeg er dansk. Er der nogen som har erfaring med den markerte DNT-løjpe/sommersti fra Hovden til Sloaros? Det jeg gerne vil vide, er om nogen mener det er realistisk for en person i god form og med godt kendskab til fjellheimen, at klare turen på under 3 timer? Turen på ca. 12 kilometer er angivet til 5 timer hos DNT. Jeg ankommer sent til Hovden, og tænker at tage turen tidligt på aftenen i næste helg, og vil gerne nå frem før det bliver natt. Mvh Peter
  3. - Jeg vil også gerne høre mere om erfaringerne med snøforholdene. Har selv planlagt at starte tur mod nord, fra Haukeliseter d. 6 juli.
  4. Hei - Man kan som det siges ovenfor, koke vannet, hvis men vil være på den sikre side. Har man ikke tålmodighed til det, findes der en let high-tech løsning som jeg finder vældig smart og praktisk: http://www.steripen.com/
  5. "Du har selvfølgelig helt rett i at det er en sikkerthet i å være to på fjellet. Jeg har faktisk tenkt på det på de vanlige dagsturene i marka hvor det ikke er dekning også. Det kan være tøft å komme seg ned til folk med brukket bein, selv om det bare er tre timer (på friske bein) opp i marka. Men noen risikoer er jeg faktisk villig til å ta, selv om jeg gjør dem så små som mulig ved å f.eks. skaffe meg spot-sender e.l. og oppgi planlagt rute (og hvor mye det er sansynlig at jeg vil avvike fra denne ruta) til familie eller venner på forhånd, vedlikeholde kart og kompassferdigheter, nå har jeg til og med fått meg fancy gps med kart på som jeg er i gang med å leke med, har med nødmat til et par dager ekstra osv. Jeg tror faktisk jeg tar såpass mange forholdsregler at jeg bør klare meg greit så lenge jeg ikke slår hodet eller får store akutte blødninger e.l. Men som sakt, noen risikoer er jeg villig til å ta. Jeg kjører f.eks. bil..." Hei Tijon - Jeg kan høre at vi stort set er enige; vi ved der er risici forbundet med at være på solotur, men meget af det der udgør en risici, er samtidig også det som gør det hele ekstra 'gøy' og giver oplevelsen den rigtige spenning og dybde. Med hensyn til det med samfundsnormen og sligt som I andre taler om, kan jeg ikke særskilt godt udtale mig om den norske, men jeg ved at noget tilsvarende kan ske, når danske jenter/kvinder tager initiativ til at gøre potentielt "farlige" ting for seg selv: da trenger de ind på hvad mange mænd romantisk opfatter som noget af det sidste specifikt 'mandlige' (hvilket selvfølgelig er totalt nonsens) og bliver derfor irrationelle og patroniserende, af at blive konfronteret med deres egen idé om mandighed. Eller mangel på samme: en rigtig mand elsker kvinder der er selvstændige og kan klare sig selv.
  6. Mange fine billeder. Må ta' på tur der, engang.
  7. Hei - Jeg har læst mig til at temperaturerne kan 'svinge' meget, så jeg pakker lid ekstra, som jeg ville gøre til dansk sen vinter/tidligt forår med tykt uldundertøj, fjeldtelt og varm vinterdunsovepose. Men også lette shorts og t-shirts, så jeg er forberedt på det meste. Der kan åbenbart være nattefrost, stærk vind og regn, men også 20 graders varme og højt solskin, indenfor et døgn.
  8. Hei Jeg skal på samme tur fra bare fra sør mott nord, og kan ske lidt længere, i Juli og tænkte jeg ville følge denne tråd. Kan være vi ses. God tur!
  9. Håber du kan tage lidt dansk m/indskudte norske ord Jeg synes det er en god idé, kønnet helt underordnet, at være 2 personer sammen på længere ture væk fra byer, veje og kommunikationsmuligheder, ud fra den simple betragtning at man ikke er så udsat for at komme i uforholdsmæssigt store vanskeligheder om man bryter en ankel, falder og slår hovedet, eller på anden måde bliver syg/alvorligt skadet. Det kan også være en fordel at være to navigationen,når man bliver sliten, etc. Det sagt, nyder jeg også at tage alene på tur, men jeg er da bevidst om de sjældne farer der kan ligge i det. - Jeg tænker at der vel er gode, evidensbaserede årsager til at militære specialenheder de fleste steder i verden uddanner folk til at arbejde i par, på mission.
  10. @Chickenbull: Først og fremmest: god tur! Det lyder som en oplevelse for livet. - Kan man tillade sig at spørge hvad en sådan arrangeret tur ca. kan koste? Altså, den del som betales til tourselskabet?
  11. Tak for link! - Den lyder jo næsten for god og nem til at være virkelig, så lad endelig høre fra dig når også du har prøvet den ad.
  12. Man kunne kan ske få en lidt nemmere løsning end konstant kogning på vand-tvivlen, men et produkt som dette: http://www.steripen.com/classic-filter - Nogen der har erfaringer med slig?
  13. - Her er forskellene modellerne imellem listet: http://geowiki.wegge.dk/wiki/Garmin_GPSMAP_62
  14. Peter Breum

    Peter Breum

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.