Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste

 1. Tom B

  Tom B

  +Støttemedlem


  • Poeng

   10

  • Innholdsteller

   630


 2. Beron

  Beron

  +Støttemedlem


  • Poeng

   3

  • Innholdsteller

   56


 3. Heriks

  Heriks

  Moderator


  • Poeng

   3

  • Innholdsteller

   3 112


 4. Miamaria

  Miamaria

  +Blogger og sponsor


  • Poeng

   3

  • Innholdsteller

   1 969


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. feb. 2020 i alle områder

 1. Har lystå dele dette bilde med de flotte folka her inne på Fjellforum, Dette er desidert det beste bildet jeg har tatt i min korte foto "Kariere" Men er så utrolig fornøyd med dette at jeg vil dele det med dere! Bildet er tatt i Gerlache Strait, Ved den Antarkstiske halvøy for 1 måned siden, jeg var stasjonert på Broen for å Scoute etter Spekkhoggere, området vi var er kjent for huse denne fantastiske skapningen, men er langt fra sikkert å finne disse, etter ca en time ser jeg at det er mye opprørt vann og liv rett ved siden av et lite isfjell, ser så noen finner, er da 70 % sikker på at
  10 poeng
 2. Da har jeg lekt meg en times tid med Locus Map. Den mest veladvente hundrelappen jeg har brukt på appkjøp tror jeg. Artig at man gratis kan benytte kartverket sine kart liketil med fjellskygge gjennom appen. Sporet som jeg satt og bante over i Basecamp og til slutt måtte spørre om hjelp til tok under to minutter og lage i Locus Map uten noe av den faenskapen som Basecamp fant på. Ruta snapper enkelt mellom å følge sti, og til avstikkere. Kan også enkelt redigeres. Gpx fila kan deretter eksporteres hvis man vil bruke den andre plasser. Ny verden! Bare synd at de kun har Andro
  3 poeng
 3. Personlig skulle jeg gjerne sett en revitalisert lommekjent/ff karttjeneste. Som andre allerede har nevnt, lommekjent var i særklasse som planleggingsverktøy.
  2 poeng
 4. Det er rett og slett nitrist. Den eneste gode tjenesten. Har tegnet et par ruter på ut.no i det siste, men det fungerer ikke på langtnær som lommekjent. Skal vi kjøre igang en kronerulling med mål om å ta over? 🤗
  2 poeng
 5. Bruk aktivitetsprofil "gåing" for å få ruta til å snappe til eksisterende sti, der du skal forlate stien trykk esc. Endre til aktivitetsprofil "direkte" start i siste punkt der du avsluttet i sted tegn ruta dit du vil gå trykk esc Så lenge begge rutene går samme vei fungerer det å bare slå dem sammen hos meg Dersom jeg har tegnet rutene motsatt av hverandre får jeg opp denne morsomme "snarveien" Kan markere og benytte "reverser valgte element" for å fjerne den igjen Og deretter slå sammen rutene ... Vet ikke om dette hjalp, eller om basecamp oppfører seg lik hos deg
  2 poeng
 6. Kom meg ut til fots i dag med kamera, men ble ikke det beste lyset. Har nå funnet en plass til morgentur og soloppgang en dag forholdene ligger til rette for det.
  2 poeng
 7. Alt for lite snø i fjellet nå, men fine turer kan man få uansett snømengde. Bilde fra ett lite bortgjemt fjellvann i måneskinn.
  2 poeng
 8. Jeg må si jeg er imponert over @Jens Kvernmo og serien som NRK har laget. Flotte bilder - bra fortalt - serien og Jens virker ærlig. Vil absolutt anbefale denne serien.
  1 poeng
 9. felix haug

  F E B R U A R

  En del av årets prosjekt. Minst en overnatting i naturen hver måned.
  1 poeng
 10. felix haug

  J A N U A R

  En del av årets prosjekt. Minst en overnatting i naturen hver måned.
  1 poeng
 11. foroll

  Tarp for dummies

  Slenger med youtubesnutt med utmerket forklaring på 3 gode knuter for oppsett av tarp. Video Mitt standardoppsett når tarp er eneste bolig. Hvis du bruker presenning kan du ta ett tau under hele greia i stedet for mønebardunene. Jeg synes noen teltplugger gjør oppsettet veldig enkelt. I dårlig vær kan du senke sidene helt ned til bakken. Bruker du tarp som supplement til telt kan du heve hele tarpen og ha den flatere, eventuelt skrått på en side og flatt på en.
  1 poeng
 12. Dersom du skal lage ruter som ikke er altfor lange, (<uke) så fungerer Locus Map for mobil fint: [Hidden Content]
  1 poeng
 13. Det er synd at lommekjent sin karttjeneste er på vei til å stenge. Denne fungerte veldig godt til akkurat denne typen bruk.
  1 poeng
 14. Basecamp fungerer egentlig rimelig bra (særlig til å være gratis), men jeg har bannet mye gjennom årene ja. Basecamp er ikke spesielt intuitiv i bruk, har en hel del små "snags" og en relativt høy brukerterskel, spesielt når det kommer til å lage ruter. Jeg vet imidlertid ikke om noen bedre alternativer til overkommelig pris. Det beste rådet er å kjøpe seg ei god banneordbok og gå på med full trøkk. "Stand your ground" som det heter på nynorsk, og ikke vik en tomme når Basecamp slåss tilbake. Den lar seg temme.
  1 poeng
 15. Den snapper ikke til sti og slikt, men hvis man synes det er greit å tegne på frihånd har kartmannen en helt enkel gratis .gpx generator man kan bruke til å lage linjer [Hidden Content]
  1 poeng
 16. borgern

  Tarp for dummies

  Vet ikke om den ble markedsført som ultralight eller om de har endre noe på materialer i den. Veide min nå, den veier 605gr. Da er det satt på Hilleberg bardunstrammere på den og den har 6 barduner hvor av de to på midten er veldig lange. Er noen år gammel. Vet den var med til Femund i 2014, mulig den var ny det året.
  1 poeng
 17. borgern

  Tarp for dummies

  Har også Dovrefjell 3x3m. Hatt min i mange år men husker ikke helt hvor lenge. Vet jeg hadde den med på tur i 2011, men fort et par år eldre. Ikke hatt noe lekkasje på min. De senere år har den dog havnet på hytta. Bruker den hvis det er regn og jeg skal fiske. Byttet den med en Frisport 3x3. Den er lettere og stoffet trekker ikke så mye vann. Dovrefjell går opp en del i vekt når den blir våt, langt mer enn Frisport. Mener Dovre veier ca 700gr. Våt veier den 1,1kg. Men alt i alt en fin starttarp som er mye for penga. En kompis har også en som ikke er så gammel og den har også fungert fint. Hel
  1 poeng
 18. varmtvann

  Hyttevakt juli 2020

  Så gøy jeg synes det er veldig pent ved Lågaros, det ligger ved et fint vann. Men hvordan det står seg sammenliknet med alternativene dine vet jeg ikke. Vandrende hyttevakt hørtes jo supert ut.
  1 poeng
 19. Jeg synes kanskje ikke det er så konstruktiv å dra inn andre fortellere/profiler, kun for å rakke de ned.
  1 poeng
 20. En tur i vind og støv. Det var en mørk og stormfull aften. Ikke helt. Det var dag. Det var varmt. Men det var stormfullt. Været var denne dagen et samtale-emne. Vinden sto fra øst – Sahara, og brakte med seg store mengder støv. Det blåste i tillegg ganske godt, opp mot stiv kuling der vinden virkelig fikk tak. Gjengen hadde tenkt på en ny tur til Veneguera, men med «dårlig» vær (mye vind og støv) ble det til at vi la om planene. Det ville ikke være spesielt kjekt å gå den fine turen i sterk vind og med omtrent null utsikt. Vi fikk innover mot Norskeplassen, og så se hvor vi ville ende ut. S
  1 poeng
 21. Gode betraktninger En slik våt og kald tur som beskrives over, har jeg funnet ut har en ganske betydelig nytteverdi. For etter noen slike turer blir det nødvendigvis ikke så mye mer hyggelig, men de turene hvor det regner litt mindre og er litt varmere blir mye bedre! Jeg opplever at psyken blir litt «herdet» av turer i dårlig vær. Nå skal være bli betydelig dårligere før jeg synes været oppleves guffent, enn tidligere år da jeg helst var ute i godt vær. Så lærer man litt om utstyret og klærne sine i slikt vær, som kanskje gjør neste tur litt tørrere. Å lete etter tørr ved i
  1 poeng
 22. Jomfrutur med Helsport Ringstind Pro 2. Tverrfjellvatnet, Kvaløya, Tromsø - oktober 2019. Panorama av 8 vertikale bilder.
  1 poeng
 23. Det var grått vær i helgen, så ingen årets første glimt av sol dessverre. Derimot ble det en liten rulletrening og småpadling på Fjærvoll, med fotograf på land. Det er jo alltid like artig, da blir det helt andre bilder enn jeg tar sjøl. HER i bloggen nå. (Foto: Bjørnar Hansen)
  1 poeng
 24. Blogget en tidlighøst-tur i packraften nettopp. Det er altså virkelig en artig farkost. Det ble en del turer på sjøen også med den i år, langt flere enn i ferskvann faktisk. Denne turen gikk litt i solnedgang, med multespising underveis fra bilen til sjøen. Ganske så perfekt, i grunnen. Turen ligger nå HER i bloggen.
  1 poeng
 25. Har nå blogget enda en tur fra i høst, trippel skjær i Øksnes. Tre padleturer på samme dag, rett og slett – den ene gikk forresten til Skipssanden, som Lars Monsen med haleheng gikk forbi på Dronningruta en av de første dagene i Vesterålen. Vi hadde en veldig flott dag, det var i høst men var vel i grunnen en av de siste sensommerdagene. To turer på havet, en på yttersida og en på fjorden, mens den tredje gikk i ferskvann. Så fikk vi skyllet utstyret etter turen også – det er like kjekt hver gang. Nesten litt rart jeg padler så lite i ferskvann, men det har nok mest med at vi ikke har så man
  1 poeng
 26. Dagens bilde under dagens frokost ved bålet
  1 poeng
 27. Blefjell for et par uker siden. Hadde gjort seg med sånt vær på turen litt lenger nord neste uke også... Tatt med Canon 7D Mk II med Sigma 10 mm fisheye.
  1 poeng
 28. Litt OT, men jeg har andreprioritet der. Det hadde vært kurant å samkjørt databasene på ff og lommekjent, men problemet ligger på et annet plan. Går på persondata og samtykke til lagring, og det er nok vanskelig sånn sett.
  0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.