Jump to content

Tom B

+Sponsor
 • Posts

  653
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Tom B

 1. Om man skal bruke det til mere en padling, så er Spot skit og møkk! Skal du bruke penger på noe som funker, så er Inreach tingen også det eneste som er brukanes for oss turfolk, grunnen er enkel, du har dekning overalt kontra spot som sliter jo lengre nord du kommer, Inreach har to veis kom, brukt dette i 10 år fungert 100 av 100 ganger.
 2. Tom B

  Farge på telt

  Ment på meg den da! Trådstarter : Ville dyr? Jo Farge har med 2 ting Varmt det blir og hvor godt du ser teltet. og hvis du er av #kaffefargepåskalljakka.
 3. Tom B

  Luftig telt!

  Hmm, nei, i dag finnes faktisk alle svar på verdens verven... Nei grunnen til min til dels sarkakstiske svar her inne er ganske enkel..Når grunnen til at man ikke tar den 3 dagers turen som beveger seg over 100 MOH i midten av Juli, er at man ikke vet om teltet eller Boxern tåler dette, så er vi blitt så godt vandt og pinglete i dette landet at om du ikke blir godkjent med det du har så tar du ikke turen, alle teltene Helsport og lignede produsenter har holder lenge, og de holder til mere en dette! Ja du kan få et voldsomt uvær, Sjeldent, Værmeldingen vi har nå er gode, om du enda får et enormt dårlig vær på 100 MOH, Ja hva skjer, JO du setter opp teltet når det blåser opp, JA du må mestere å sette opp telt, så det neste som skjer er at barduner løsner en teltstang knekker, så ligger du der under flat duk, men det går veldig bra, ligg der til det gir seg.
 4. Nei det er det nok helt sikkert ikke, det var et skråblikk\stikk.. Forumet blir oversvømt av spørsmål som de fleste kan lett finne svar på selv...
 5. Det lar jeg de som leser denne vurdere selv....
 6. Kjempe valg,! Og supert med hund som ikke stikker av da!
 7. Tom B

  ØK Parispulk

  Finn.no ?? Sikkert noen som kan linke.
 8. nei det finnes ikke og det burde du vite.
 9. Tom B

  ØK Parispulk

  [Hidden Content]
 10. Og etter noen år med ny pose, 2 pose systemet er genialt! sove mye ute under åpne himmel, men vrient å finne 45 minus å teste i, ja en dyr pose, lett å kjøpe når dollar ikke betyr noe, men stor forskjell fra gammle MH Glaicer 1000. Hellsport posen er varm så det holder, Den er varm! Glacier 1000 var også varm den gangen jeg jeg gikk på Enare og ikke fikk tektstengene ned i koppen på et Exped Polaris, telt stengene var for lange eller duken krympa, det var 43 minus...jeg sov godt i glaciern da, 8 år siden, villle ikke hatt den posen i dag...Elsker nye Helsportposen min nå, men saken er at jeg ikke har vært på like mange kalde tur døgn. skal du trives ute så må du herdes og bli vandt til det, leses komfort temp på sove pose og dra ut, Glem det! OG dere telt folk. JA du kan dra til Jotunheimen eller rondane ,med billig tel, det går sikkert bra. men sett det opp i hagen før du drar hjem, så vet du at alt er der, og har du et ok 3 sesongs telt så funker det godt nok på vintern og, hvis du må ha godkjent fra forum og gud hvermann, så kjøp deg vannseng, disse forum blir en bumper og dustette, ingen prøver seg selv. Har brukt Helsport Fjellheimen 3 superlight høyt til fjells, og funka fint, du trenger ikke heftig utstyr, du ternger det som holder, slutt å hør på alle ekspertene her inne, har 3 gammle spiss telt, det blir det neste som ska brukes på 3 uker vinter tur.
 11. Tom B

  Luftig telt!

  Satan jeg er glade på vegne av de fleste at vi har WWW i dag, før i tia måtte vi faktisk teste utstyr....
 12. Til den b ruken er alle de teltene mer en gode nok. sikkert gode nok til flere turer og.
 13. Og her er svaret på hva som ble min nye extrem sove pose.... Det ble den jeg hadde som favoritt, den ble kjøpt inn i Februar, og ikke testet for fult enda, men digger allerede 2 pose systemet og korte glidlåser... HELSPORT SPITSBERGEN RED. VI SNAKKES
 14. Har en Nova som jeg brukte i fem år på mange lange vinterturer, Den ble som en humørsyk turkompis..var mye små tul med den men fikk den altids til eneste gangen det var stopp var mellom Karasjok og Molisjok, da var dysa helt tett, og rensenåla knekt...Nå er den pansjonert og Prmus Omnifuel har tatt over, må si det er en meget stødig kompis, snakker heller ikke høyt etter at det ble satt på silencer
 15. Litt OT men når vi er på turer der vi trenger mye vann, Stort sett mye hunder med oss, så tar vi med en isbor uansett om ikke vi skal fiske eller ikke, betinger selvfølgelig at dere er nære vann eller innsjøer elver.
 16. Ville heller hatt en kort fell i resserve, en et sett med langfeller, langfeller er no herk å gå med på flatmark.
 17. Siste innkjøps runde har det blitt, Helsport Spitsbergen, etter en 10 dagers tur i Pasvik med overantting under åpen himmel minus 25 så var det på tide å bytte ut ME Glacier 1000, den har funket som fjell i 6 år, sovet godt i denne i 40 minus i telt og under åpen himmel i kalde netter. Exped tur campers var også med på denne turen for første gang, og de er jeg veldig happy med. Primus 3 liters kjele er også kjøpt inn og allerede godt testet, veldig fornøyd Fikk meg ME Helium 600 til bursdagen i Novebmer og Dunbukser fra Bergans til Jul så er blitt en del oppgrdering.. Nå star Fjellpulken 188 som neste på lista
 18. Blir feil å samenligne pulk og et transportbrett, Jeg mener det er lettere å reparere en pariser en en pulk i felt, varme en spiss gjenstend for å lage hull og noen meter paracord så er du i mål.
 19. Har brukt pariser på mange og lange turer, og de er brukt hardt.. er nok et av produktene jeg er aller mest fornøyd med, ekstremt slitesterke.
 20. Gjorde det samme, flyttet til Finnmark for 4 år siden, Beste valget jeg har gjort!
 21. Chinstrap pingviner på et isfjell, like utenfor Elefantøya , Øya der Shakeltons men overvintret.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy