Vinnerliste
Populært innhold
Viser innholdet med mest poeng fra 18. juli 2021 i alle områder
-
3 poeng
-
Hvorfor gjør du slikt? Du vet at jeg er et ekstremt svakt individ når det kommer til kniver 🤣3 poeng
-
3 poeng
-
2 poeng
-
2 poeng
-
Samt en ørepropp man surrer noen meter sytråd rundt, og stikker en nål i øreproppen. Da kan man reparere mye.2 poeng
-
Sikkerhetsnål er også fint å bruke hvis man skal tre ei strammesnor (eller strikk) gjennom klær, for eksempel hvis man kom til å dra snora i anorakken så langt inn at den ene enden forsvant inn i hullet den kom ut av. Man drar da snora helt ut, fester sikkerhetsnåla i enden og trer sikkerhetsnåla gjennom snorkanalen ved hjelp av fingrene fra utsiden av kanalen, steg for steg. Sikkerhetsnål fungerer også som en reserveknapp om knappen i buksa eller skjorta skulle falle av og bli borte (eller ikke være mulig å feste igjen uten spesialverktøy, for eksempel trykknapper og lignende). Annen bruk er å holde igjen rifter i klær, telt og annet, holde på plass en bandasje, osv. Bare fantasien setter grenser. Så sikkerhetsnål, helst et par-tre stykker eller flere, gjerne forskjellige størrelser, bør være med som standard i tur-rep-settet.2 poeng
-
Og mangler man sikkerhetsnål, lager man i stedet en slippknute etterhvert som man trer gjennom2 poeng
-
Kjekt å ha en sikkerhetsnål tilgjengelig. Etter man har trukket strikk gjennom med f.eks fiskesene så dytt sikkerhetsnål gjennom strikk. Da unngår de at strikk sklir inn igjen mens du monterer endestopper. Spes greit hvis man skal fikse det alene.2 poeng
-
Hei Jeg har fortynnet vanlig "eddik" luktende baderoms silikon med white spirit til "kremfløte" konsistens. Mye røring og risting for å løse opp. Men det funket som impregnering! Elgen2 poeng
-
Kan ikke dere diskutere myggmiddel i for eksempel denne tråden: ultimate myggmiddelet ? On topic: Har bestilt den nye R2 Scout fra Fallkniven: https://fallkniven.se/en/knife/r2z/2 poeng
-
Her kommer en rapport fra min tur den 14. juli 2021 til Eidetinden på Kjerringøy i Bodø. Dette er en enkel topp å bestige med kort anmars fra vegen. For å komme dit måtte jeg kjøre fra Bodø til Festvåg, ta ferja over Mistfjorden og kjøre til Låter, ca. 50 km nord for Bodø sentrum. Herfra så er det en tydelig sti fra parkeringen opp til Låtervannet, ca. 281 moh. Deretter blir det brattere mot topppunktet som er 1020 moh, men det er helt overkommelig for de fleste. Værgudene var på min side den dagen, det var en liten sky over tinden da jeg startet, men så kom godværet med knallsol og flott utsikt fra toppen i alle retninger. Dette er en topp som ikke er så veldig kjent. Den anbefales i godt vær for å få utsikten. Turen opp tar ca. 2 - 3 timer, ned ca. 2 timer. Eidetinden.Mot øst, fjelltopper så langt øyet rekker.Retning nordøst, fjell og fjorder mot Sørfold. Ruta jeg gikk, sånn omtrentlig. Her ser dere hva dere har i vente.2 poeng
-
Tre dager på tur Ferie? For pensjonister?. Jo, det er faktisk mulig, om det blir en tur som så mange andre opp gjennom årene. Ferieturen for meg har vært å ta båt fra Lauvik til Lysebotn og så ta inn til Langavatn og neste dag til Blåfjellenden, for siste dag å gå til Flørli for å ta båten tilbake til bilen. En tredagers tur med to overnattinger på selvbetjent hytte. Den ene overnattingen på «min egen» hytte, Blåfjellenden. Hvor jeg selvsagt er «hjemme». Det går flere båter på Lysefjorden. Hurtigbåten trenger en time til Flørli og koster 75 kroner. Turistferja trenger dobbelt så lang tid og koster nesten fire hundre kroner. Jeg tar hurtigbåten, men det krever bestilling på forhånd for å være sikker på å få være med. Tidspunktet for denne- nesten årlige – ferieturen, bestemmes av været. Jeg tar ikke ut før det er meldt flott vær for hele turen. Det er nesten blitt en tradisjon at på tross av god værmelding så få jeg regn på den første etappen mot Langavatn. Dette året var det ikke mange dråpene, men tradisjoner må følges. Værgudene sørget for litt regn. Det var en del folk på Langavatn, og det kom innom noen «utlendinger» som sto parkert ved bommen og ville på dagstur til Kjerrag. Uten å betale 300 for å parkere. Morgen ble grå og tåka lå tett rundt hytta. Det lettet litt ut over morgenen, men sola YR snakket varmt om, manglet. Den tittet så vidt frem nedover mot Blåfjellenden. Stien mellom Langavatn og Blåfjellenden er grei å finne fram på, men mye mindre brukt en den mellom Hunnedalen og Blåfjellenden. I tillegg er det mye myr innover Blåstøldalen. Det kan lett bli fuktige og våte sko om været er dårlig. På Blåfjellenden kom sola fram etter en stund og det ble varmt. Etter et bad i elva, var det bare å sette seg på terrassen og nyte vær – og utsikten nedover Fidjadalen. Dagen etter skulle jeg til Flørli. En tur på 15 kilometer, som er merket som «krevende». Nå har jeg antakelig gått denne turen minst 20 ganger opp gjennom årene, så turen i seg selv kjenner jeg godt. Det er derimot ikke så ofte jeg går «krevende» turer på 15 kilometer, og det gjorde meg usikker på om jeg er i form til slike utskeielse. Det tok litt tid før jeg sovnet den kvelden. Det var sol og blikk stille på morgenen. Nå hadde gradestokken krøpet ned under ti grader på natten, men den steg ganske kjapt til behagelige høyder før jeg hadde skoene på beina. Bakken opp mot Jomfruvannet er lang, og bratt. Jeg var dyktig svett på toppen. Heldigvis hadde det begynt å blåse. En bris forfra, med sol i nakken var en grei ting. Det høyeste punktet er omtrent 850 moh, lavere en høyeste punkt på stien mot Hunnedalen. Likevel virker det tyngre. Det går litt opp og ned, så det er vel totalt mer høydemeter. For egen del synes jeg det er skikkelig flott å gå alene over heia. Som oftest treffer jeg ingen andre, og først i lia nedover mot Flørli ble jeg forbigått av andre. De hadde – selvsagt – tatt opp trappene og var nå på vei ned til kaien. En grei dagstur for mange. Eter mange dager med tur, var ikke knær og bein i form til å ta lett på den bratte bakken nedover mot fjorden. I tillegg er det mye løs grus og stein, som for meg betyr at jeg går forsiktig. Turen over heia var skikkelig flott. Fint vær, passe varmt og tørt i bakken, gå gode forhold, og selv om bakken ned er bratt lang og krever forsiktighet, så kom jeg ned i fin form. Som ferietur er denne runden skikkelig grei. Turen gå gjennom mye forskjellig natur, selv om Fløvatnet og Hogganvatn denne gang var sterkt nedtappet med høye og brede hvite bredder. En stopp ved Flørliånå for bad og minst en liter drikke, var høydepunktet. Selv is og brus på Flørli var ikke bedre.2 poeng
-
1 poeng
-
Heldiggris! Har veeeldig lyst på den kniven selv, men syntes den er vel dyr til at jeg tør å trykke på "Kjøp"-knappen, forløpig..1 poeng
-
Vi har Helsport Fjellheimen Pro 4, og er godt fornøyd med det. Finnes også i Superlight-variant om man vil spare enda mer vekt. Skulle ideelt sett hatt to innganger (både rent praktisk og mtp luftinga), men da blir det fort en del tyngre og dyrere.1 poeng
-
Den der var smart! Og rundt en kulepenn av bic-typen (eller en blyant eller tusj om man foretrekker det) kan man surre litt gaffa-tape for hastereparasjoner, så slipper man å ta med hele rullen.1 poeng
-
Absolutt. Jeg må bare si - med referanse til det som skjer i europa nå så er ikke de regnmengdene som er hos oss mye, men det var svært store regnskyll som kom for en ukes tid der inne. Jeg har ikke opplevd slike regnskyll på lang tid. Ikke på somrene i hvertfall. Etter lange perioder med tørrvær der bakken er hard klarer ikke bakken å ta opp vatnet, så det er egentlig håpløst å være i telt under slike forhold. Det var veldig lokalt også, så Børgefjell er nok uansett best når værmeldingene er OK.1 poeng
-
Ja, dette er vel oppe i Store Børgefjellet et sted. Jeg hadde tenkt å utforske steder jeg ikke har vært tidligere — opp Sapmandalen og videre til Sipmekene, Jetnamsvatnet og Saksenvatnet. Men jeg har mulighet til å vente til litt uti august for å se om godværet kommer. 😎 Hvis ikke er jo alltid Jengelvassdraget og Litle Kjukkelvatnet et godt alternativ.1 poeng
-
1 poeng
-
Sikkert lurt! Minner litt om turen min i 2013 det der. Da måtte jeg måke snø av teltet der inne.1 poeng
-
Du må tre ei snor igjennom, binde i strikken og dra tilbake. Du kan for eksempel bruke fiskesene.1 poeng
-
Røyk på en Osprey Lumina 45 på Brukås sport (nattåpent i Bø), 30% rabatt. Føles helt hinsides å bruke så mye penger på en såpass liten sekk, men men. Utrolig lett, og sitter godt på ryggen! Gikk en testtur med 7,5 kg i går.1 poeng
-
Det er veldig enkelt. Det er bare å tilpasse høyden på stavene og lengden på bardunene etter behov, og det at ytterduken ikke skal ligge langs bakken gjør oppsettet veldig fleksibelt.1 poeng
-
Kjøpte det da det var på tilbud for ca 10 dager siden. Xxl.1 poeng
-
Mine to titankjeler setter 0 smak på vannet. En fra Lars Monsen og en MSR. Em stor fordel for meg er at de ikke smelter på bålet om man skulle glemme dem der og de tørrkoker. Det skjedde meg med en Trangiakjele i mine unge dager. Bruker man titankjeler slipper man å utvikle demens unødvendig tidlig som følge av aluminiumskjelebruk. Dette er ikke så viktig for meg altså, men sikkert andre som ser det som et pluss. Ikke vet jeg om det stemmer heller...1 poeng
-
Tja. Jeg har tatt 2 kjøkkentester med mine titankjeler (av anerkjente merker) kontra mine gamle kjeler og i begge testene har jeg kortest koketid i titankjelene. Sikker på du gjør det riktig og at det faktisk er titan i kjelene du har? Siste uke kokte vi 12x vann til real og 6x grøt +++ i en og samme titankjele. Etter rengjøring ser den knapt brukt ut ifht mange andre av mine kjeler. En av fordelene ved Titanium er vel at det ikke setter bismak på innholdet i det heletatt? Husk: aldri sett tom kjele på varmen..1 poeng
-
Hvis det er nedfelt i en lov eller forskrift, at det ikke skal brukes «ståsnøre», pleier det også å være en veiledning eller egen paragraf med «definisjoner» hvis dette ikke finnes annet sted. Skal man kunne bøtlegges krever det normalt sett at man har brutt en lov eller forskrift. Ofte er det en egen paragraf som beskriver mulige reaksjoner ved en overtredelse. (Bøter, overtredelsesgebyr, inndragelse, etc.) Dette må jo stå ett sted, ellers blir det opp til den enkelte som leser reglene å tolke hva som menes. Man kan ikke forvente at folk er tankelesere og tenker likt. Jeg finner en del forskifter om vern på Rana på lovdata, men jeg ble ikke mye klokere. Kanskje noen av de mer generelle lovene/forskriftene dekker det som trengs. Den som trenger det kan sikkert grave litt mer der for å finne ut av det, og komme med ett klart svar.1 poeng
-
1 poeng
-
Ja, det er nok litt forvirrende. Men i henhold til avtaleloven er du da en forbruker og da gjelder spesielle regler. Er avtalen uklar skal den tolkes i forbrukerens favør, altså i din favør: § 37. For vilkår som ikke er individuelt forhandlet, og som inngår i en avtale mellom en forbruker og en næringsdrivende, gjelder følgende: [...] 3.Ved tvil om tolkningen av et avtalevilkår, skal vilkåret tolkes til fordel for forbrukeren. 4.En næringsdrivende som hevder at et avtalevilkår er individuelt forhandlet, må godtgjøre dette.1 poeng
-
Ok, søkte opp litt hva baitrunner er. osv, Det er noe jeg aldri har vært borti før... Men da har jeg forstått litt mer og blitt litt klokere. Dere forstår dt at Inatur annonser også mark fiske som en fin fangst metode i Rena. Og jeg gjetter nok de fleste ikke vet hva begrepet ståsnøre forbudt betyr i denne sammenheng. Meg selv inkludert. Altså jeg er ikke noen som har blitt tatt med buksene nede her som Espen tror, men jeg tenker det er greit å få dette begrepet klart en gang for alle. Og vær snill og ha det i tankene, at det er ikke alle som kommer på forum for å søke trøst/støtte, det gjør jeg ved vannet. Noen oppsøker faktisk fiske forum for å oppdrive kunnskap/ og dele erfaringer osv, Det er tross alt det, noe av fiske handler om syns jeg da! 😉 Fisker som regel med sluk og spinner til vanlig. Har akkurat fått kjøpt meg en speedmster dx 270 med en snerten liten vanford 2500 til, som skal få kjørt seg i Børgefjell og namsen om en 2 ukers tid, så det blir bra! Takk for alle tilbakemeldinger og Tight' lines folkens...😊👍1 poeng
-
Jeg testet nylig cous cous som turmat og synes det fungerte bra. Det smakte godt, var enkelt og raskt å tilberede og ga fin metthetsfølelse uten å bli for tung i magen. Jeg hadde med 2 dl cous-cous i ziplock pose og en blanding av oppstrimlet røykelaks, tomat, agurk, sorte oliven og fetaost som jeg vakumpakket. Oppkok av 2 dl vann med litt salt og olje er gjort på et blunk, cous-cousen helles oppi og sveller 1 minutt. Tilslutt rører jeg inn lakseblandingen. Lun salat for 2 personer:1 poeng
-
1 poeng
-
1 poeng
-
...ooooog en Cumulus Panyam 450. Med det har jeg kuttet vekta på sovepose + sekk + telt med tilsammen 5.1 kg. Er nå på 5.2kg samlet inkludert oppblåsbart underlag. Not bad, not bad.1 poeng
-
Jeg har visst blogget ei teknikktreningshelg uten å poste her, interesserte kan kikke HER i bloggen. Forrige helg ble det en tur til fots istedenfor padling, noe jeg i grunnen var glad for. Det var blitt «lynglukt», og i tillegg hadde jeg selskap på turen. Det er jo ikke alt for ofte, egentlig. Turen langs Roksøyfjorden og opp på Stamnesåsen ligger nå HER i bloggen.1 poeng
-
Nok en gang kveldstur, denne gangen til fots. Måtind er veldig insta-populær, så jeg hadde egentlig ikke trodd jeg noengang skulle gå hit. Men det er visst mulig å slippe å møte på særlig folk her bare man går tidlig nok på året, møtte bare to stykker på hele turen. 👍 Fin tur! Flere bilder HER i bloggen.1 poeng
-
En kveldstur for en uke siden ble virkelig flott. Vi var egentlig invitert på en annen tur, men den var for lang så vi kom opp med et annet alternativ. Vel så bra, lød (heldigvis!) dommen fra vedkommende som heller ble med på vår tur til slutt. Mange fuglearter (trekktid), og ei ekstra sol på himmelen - innholdsrik tur, og fargene på himmelen ble bare flottere og flottere underveis. 😎 Bilder HER i bloggen nå.1 poeng
-
1 poeng
-
Bygevær er fortsatt fotovær, det ble en flott tur forrige søndag også, ikke så veldig langt fra fredagsturen. Da er det ikke krise at temperaturen er litt lavere enn ønskelig, det blir fin tur likevel. I hvert fall hvis man kler nok på seg. Flott tur med et par padlevenner, denne gangen også. HER i bloggen nå.1 poeng
-
1 poeng
-
Ettermiddagstur på en fredag! Det er så perfekt, for når man da kommer hjem så har man fortsatt hele helgen foran seg, på en måte. I tillegg var det favorittværet mitt, bygevær! Så dette ble definitivt en bra start på helgen. Turen med flere bilder ligger HER i bloggen.1 poeng
-
Vi fikk noen herlige dager med alminnelig sommertemperatur, før det i dag falt ned til to lusne grader. Lusent! Det ble en flott padletur sist søndag mens det var varmt og rolige vindforhold, så lever nok en god stund på den. Ble litt lenger enn tenkt, men det blir det jo gjerne når det er knallvær - ikke vits å stresse hjem til klesvasken. Lenge siden jeg var på Ånnstadøya sist, så det var ekstra fint. Fant ikke selkolonien, men så en eneste sel om ikke annet. Flere bilder HER i bloggen.1 poeng
-
Nylig ble det en padletur rundt Åserøya. Vi var to stykker, og møtte faktisk tre andre padlere helt tilfeldig! Det skjer ikke alt for ofte til vanlig, men å gjøre det i midten av april er litt sånn oppsiktsvekkende, egentlig. Desto artigere når det skjer. Det var bygevær, så vi fikk mye flott lys underveis på denne turen. HER i bloggen nå.1 poeng
-
Jeg har heldigvis vært litt mer på tur enn det kan se ut til i denne tråden. Litt småturer, som en ørliten tur til Taneset med Wenche (HER), og en snartur til Losjehytta (HER). Skiene har jeg bokstavelig talt lagt på hylla for i år, etter at påsketuren gikk ad undas. Men det er altså blitt noen småturer til fots. Helt på slutten av påsken kom det også et par stykker og padlet til Kringelskjæret sammen med meg, det ble en fin tur. HER i bloggen.1 poeng
-
Fordelen med myke såler er at man får bedre føling med underlaget, og føttene kan 'jobbe' bedre med å justere for ujevnheter, og gi naturlig demping og bedre balanse slik det er ment fra naturens side. Man får også bedre grep, da sålen får større kontaktflate mot underlaget. Og terrengjoggesko har ofte tåbeskyttelse og litt demping selv om de er myke. Med for stive såler hindrer man i stor grad foten fra å jobbe naturlig - man nærmest 'deaktiverer' hele denne kroppsdelen - og mye mer av belastningen havner på ankler og knær, noe som igjen gjør at man får overbelastning på sener og muskler og faren for overtråkk øker. At man blir sliten i foten av å gå på hardt underlag og spisse steiner handler i en viss grad om tilvenning og trening - hvis foten er vant til å bli pakket inn i stive sko med stive såler så mister man nok litt styrke og utholdenhet over tid. Jeg er klar over at dette blir mye synsing fra min side, og at det selvfølgelig er veldig individuelt fra person til person. Og jeg vil understreke at mange av argumentene ovenfor må ses bort fra hvis man går med tung sekk. Men jeg har nå mange års erfaring med stiløping og vandring i fjellet om sommeren med myke terrengjoggesko og fikk behov for å dele mine tanker rundt dette.1 poeng
-
1 poeng
-
Steker bacon på stekebrett/form i komfyren. Legger på bakepapir. Steker ved 200 grader i ca 10-12 min. Steker i sitt eget fett, ingen bruk av olje/smør. Legger bacon til avrenning/tørk på tørkepapir. Velter den litt rundt der. Når kjølig og rimelig "avfettet" bryter jeg opp i mindre biter og legger i luft tørkeren. Vet ikke hvor lang tid de trenger der som minimum, jeg lar de stå over natten. Blir da rimelig tørr og sprø. (Noe bacon har høyere fettinnhold og er vanskelig å få helt knusk/og får av samme grunn korte holdbarhet som tørket...fett harskner etterhvert). Pakker i ziplock poser og bruker som a) tilsetting til andre matretter på turen (Real sin kremet torsk + en håndfull tørket bacon er godt. Samme med div pastaretter) eller b) "munngodt" og "underveismat" - stapper i munnen mens jeg går....1 poeng
-
Til Beef Jerky bruker jeg: 1 kg renskåret biff (i firkanter fra frysedisken) skåret i ca 3-4 mm tykkelse (skjæres med sylskarp kniv i halvtint kjøtt for da kan du egentlig skjære akkurat så tynt du vil uten problem). Skjær vekk evt fett. Jeg forsøker plukke så magert kjøtt som mulig med minst mulig synlig fett. Flatbiff kan godt benyttes eller annet kjøtt. Vi har forsøkt med gås med hell også. Marianade: 1 ½ dl Worchestershiresaus (Lee & Perrins synes jeg er best, tror de har den på Ica) 1 dl soyasaus ½ dl teriyaki-saus 1 ss chilisaus 1 teskje honning 5 ts salt 2 ts nykverna, svart peppar 2 ts løkpulver 1 ts med flak av tørka, rød chili (eller en knivodd cayenne) Bland kjøtt og marinade i en stor bolle eller zip-pose eller hva du nå pleier marinere i og legg i kjøleskap over natta. (Om du er av typen som har nattbesøk på toalettet så kan du riste posen en gang eller to i løpet av perioden) La kjøttet renne av det meste av marinaden i et dørslag. Du kan god dunke lett over kjøttet etter at det er spredd ut på tørkeristene med kjøkkenpapir eller lignende også for å tørke av litt mer. Tørkes i tørker (eller varmluftovn på 50 grader med åpen dør) i 4-5 timer. Det skal ikke bli så tørt at du kan knekke en nedkjølt bit. Jeg mener å huske at jeg får igjen ca 350 g av 1 kilo kjøtt. Så da vakuumpakker jeg ca 55 grams porsjoner, noe som tilsvarer ca 150 g før tørking. Kurant som tursnacks eller som tilsetning til Real-poser osv.1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00