Gå til innhold
  • Bli medlem

Jantoret

Aktiv medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

4 Neutral

Om Jantoret

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Ut ifra det du siterer er det vel vj speedhiker som er nærmeste de leverer nå. Det kommer visstnok en godt dempet vanntett sko til høsten. Ellers er hoka speedgoat gtx også bra. Litt mer ustabile i terrenget med høy såle. Men desto bedre på asfalt/grus.
  2. Du får se hva du ender opp med. Jeg driver litt med sti- og fjelløp og der er det før og etter VJ. Kan løpe for full maskin selv om det er sleipt og vått. Men kan ikke garantere for passform. De vil være helt enorme for rangling i Romsdals fjell og tinder.
  3. Det er vel hoka speedgoat 5 som er ute nå. 2 er en ganske gammel versjon og bør kjøpes med stor rabatt. Hvis du er ute etter sko med særdeles godt grep, anbefaler jeg å sjekke ut VJ. Har hatt både la sportiva ultra raptor og speedgoat, men disse når ikke vj til anklene når en snakker om grep. Dessverre er det bare noen få modeller som er vanntette, men flere er på vei. Ett minus for grepet er at gummien er myk og slites en del på asfalt.
  4. Har flere exped og er fornøyd med dem. Men slo til på et slikt for et år siden og liker det veldig godt. Stort, behagelig og ganske lett. Brukte det også i vinter sammen med et skumunderlag. Funket bra https://www.fjellsport.no/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/mountain-equipment-aerostat-synthetic-7-0-mat-wide-ombre-blue
  5. @jaknudsenTeltet heter Outwell Harrier 6satc og er gått ut av produksjon. Men hvis du søker opp outwell polycotton så får du opp hvilke telt som føres idag. De har gått litt opp i pris siste årene, men var også dyre da vi kjøpte. Mener vi gav rundt 15k for det med ca 25% rabatt.
  6. Har et campingtelt i polycotton fra outwell som familien har brukt et par uker hver sommer siden 2016. Må si at bortsett fra at stoffet tar vesentlig plass og veier mer, er fordelene mange. Teltet er ca 20kvm og veier 50kg og er ca en full søppelsekk i volum.. vs ca 20/25 kg for nylon ol. Så det brukes kun på campingplasser. . Teltet oppleves mye mer ventilerende og kjølig i varmt sommervær. Har vært i andre telt samtidig og det er en klar forskjell. Stoffet bråker mindre i uvær og regndråper smeller ikke like høyt i vind eller regn. Stoffet har vært gjennom flere skybrudd og har holdt tett hele veien. Stoffet suger heller ikke veldig mye vann så lenge det er impregnert. Duken er også solid. Så hvis vekten ikke er hindrende, er det flere fordeler med pc.
  7. Jeg kan anbefale bushmen thermo-tarp. Selges av f.eks. hekta på tur. Med sølvdelen mot himmelen var det en skikkelig ahaopplevelse første gangen på Finnmarkstur. Har prøvd med diverse vanlige tarps og telt som Ørud over, men tarpen med folie sammen med et par vandrestaver for oppsett gjør virkelig susen. Ellers enig om et telt med gjennomtrekk. Bruker selv helsport reinsfjell. Eneste minus med thermotarp er at den veier litt mer enn de fleste andre, men de ekstra timene med søvn er verdt de 400g ekstra i forhold til en annen tarp.
  8. Heia. Er på utkikk etter et relativt lett telt for meg som gjerne tåler litt friskt vær på høyfjellet. Har til nå brukt helsport reinsfjell sl i noen år, men det synger på siste verset. Jeg har også opplevd vær hvor teltet var i ferd med å ryke, men reddet meg så vidt. Så kravet er at et nytt telt tåler noe mer vær, samtidig som det er romslig for 1 og ikke for tungt da jeg ofte drar med meg enten mye fiske eller jaktutstyr i tillegg til vanlig turutstyr. Har og et ønske om å kunne koke innendørs ved behov og god lufting siden jeg årlig er på Finnmarksvidda hvor det kan være alt fra snø til 30 grader. . Samtidig blir et rent meshinnertelt for luftig for meg. Vil ha muligheten til å stenge av, samtidig ha meshmuligheter i dør ol. Har sett litt rundt og vurdert Hilleberg Unna eller niak og sett på tarpent scarp. Også vurdert Barents snota. Men har i det siste blitt veldig nysgjerrig på trekkertent Saor i enten dcf eller nylon. Virker som en kopi av Unna, men med større fortelt. Perfekt for meg til å kunne ha utstyr og koke. Men det er et for meg ukjent merke og virker å ha litt leveringstid. Erdet noen her inne som har et Saortelt i en eller annen utgave og kan si noe om kvalitet og brukervennlighet? Eller er det et annet telt som kan være vel så bra og fleksibelt?
  9. Sjekk ut bergans trollhetta 4, overraskende stort. Sov hele familien på 5 i det på fjellet ifjor. Ofte på tilbud. Ellers er msr habitude også ikke så dumme og på tilbud i disse dager.
  10. Kjøpte det da det var på tilbud for ca 10 dager siden. Xxl.
  11. Har nettopp kjøpt og vært på 3 dagers tur med bergans trollhetta 4. Vi er 5 i familien og alle fikk plass. Så teltet har god plass til 4. Ungene er 5, 8 og 10. Er massivt fortelt, som gav litt kondens. Men fikk teste teltet i regn og det tok unna det. Er ganske høyt inni til å være tunnelltelt og 2 innganger gav fin gjennomlufting på varme dager. Må si at til 4499 er det utrolig mye for pengene. Kvaliteten virker bra, pluggene er litt simple. Ellers er jeg imponert over teltet i forhold til hva vi gav for det.
  12. Ante meg at det kunne bli gunstig messepris på C.V. Men orker ikke kjøre 50 mil.
  13. Takker for tips. Husky virker solid, og til meget fordelaktive priser, men er alt for tunge. Da kan jeg like greit bruke mitt 3 pers. fjellheimen xtreme som jeg allerede har. Håper på et telt som helst ikke bikker mye over 2kg, hvis det finnes i den størrelsen.
  14. Driver og kikker etter nytt 3-sesongs telt til turer både i lavlandet og på fjellet. Har to unger på 4 og snart 6 år jeg tenker å ha med på en del av turene, så må være plass til alle oss tre, også om 5 år. Siden jeg må bære det meste for oss alle er det en stor fordel at teltet er lett. Har vurdert og vurderer fortsatt sterkt det nye helsport reinsfjell superlight 3p. Men har surfet litt rundt og kommet over disse 2 modellene fra Tarptent. Disse er også laget i 30D duk som bær være bra solid i forhold til Helsports 15D. https://www.tarptent.com/store/double-rainbow https://www.tarptent.com/scarp2.html Begge kan gjøres selvstående med tilbehør. Det liker jeg. Men noen som har erfaring med disse teltene og hvordan er de i forhold til innvendig trekk når det blåser? Ser Scarp tilbyr et mer solid innertelt. Synes disse virker som et spennende alternativ til helsport. Noen med erfaringer fra disse teltene og evnt. har andre gode telttips? Budsjett er ikke så nøye. Kvalitet betyr mest. Men telt til 10k+ blir uaktuelt. Hilsen Jan Tore.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.