Gå til innhold

DFM62

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  32
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om DFM62

Nylige profilbesøk

51 profilvisninger
 1. Det var med vindskjerm og lokk, slik som på bildene over Gjorde en test til - klokket inn på 6:18. Spørs om jeg hadde nok trykk på flaska første gangen, men hadde kanskje ventet meg tider ned mot 5:00 Brukte 5:40 med gassbrenneren til sammenlikning
 2. Bruker Brun Kiwi på Alfa...
 3. Anorakk syns jeg er tungvint. Ellers ser jeg vel det samme når det gjelder utvalg.
 4. Har sett litt på hva som finnes i mitt områpde; er selv på leting etter et suppplement til den gamle Anojakka mi. Den er fin på vinteren, men litt voldsom ellers ( den gamle versjonen med dunlerret for). Har sett og prøvd Svalbard bomullsjakka til Norrøna - den er egentlig litt kjip - tynne greier med glidelåser uten klaffer - samt at lommene er for små til.feks å stappe hanskene inni - skal ikke gå videre inn for fargeutvalget, men det er noen greier der altså, Norrøna.... Dessuten en utrolig dårlig brystlomme-løsning. Så, nei takk. Så fikk jeg prøvd Fjällrävens Kaipak og Keb jakker. Keb har stretch i ryggen og jeg har en mistanke om at den ikke er videre vindtett. Kaipak falt mer i smak, med G-1000 stort sett hele veien og med stretch under armene. Kunne tenke meg å prøve Skogsö i G1000 Lite, men ingen i områpdet som har den. Vidda Pro har litt mye trykknapper, men er ellers en klassisk modell. Så var det det med størrelser, da. L er *akkurat* passe - ikke rom for mye ekstra under om det skulle knipe, mens XL bare ble for stort. Slike jakker burde kanskje hatt snøring i livet? Så da leter jeg etter alternativer. Er ikke ute etter skalljakke - det har jeg, men noe som er vindtett over tregrensa, kan brukes sommer som vinter og som har skikkelig stoffkvalitet og fast hette. Borrelås istedet for knapper ved armene er bra også. G-1000 jser ut til å fylle alle de kriteriene jeg har for stoffkvalieteter. Men hva annet finnes? Har Bergans noe jeg burde se på? Ser andre nevner blk.a. Klättermusen, men det tror jeg ikke noen fører i Grenlansområdet. Haglöfs? Andre?
 5. Gikk for @PTG’s løsning! Elegant, i all sin enkelhet! Men 7:30 ca for å koke en liter er kanskje litt treigere enn jeg ventet?
 6. Den der er interessant: den bryter tross alt ikke for mye med min tanke om "non-destructive". Hvordan trer du dette sammen? Trer fra oversida og vipper/snapper siste beinet på plass "halveis nedi" kanskje?
 7. Joda, men morsomt Kommer nok ikke til å gå for noe som må ha parafin - det blir helst bensin eller gass framover. Ser også på muligheten for å bytte ut Whisperliten med noe annet - kanskje en Omnilite Ti med silencer - har ikke landet på noe ennå.
 8. Tror kanskje Allak er nærmere Pro i kvalitet - Staika og andre "Black Label" telt fra Hilleberg er kanskje mer sammenliknbart med X-trem-modellene? Ihvertfall er det det jeg innbiller meg. Hva med en av Reinsfjell-modellene? Ligger noen brukte på Finn også, hvis det er av interesse. Jeg vurderte for min del Staika, Allak, Orion, Reinsfjell og Fjällräven Abisko dome. Kanskje jeg burde inkludert Bergans sine Dome-varianter også..? At jeg valgte Staika kom litt an på at det var tilgjengelig og at jeg fikk en gunstig rabatt. Prismessig er det ikke allverden forskjell på noen av disse kandidatene, så det handlet mest om å finne noe som føltes "riktig". Men jeg syns det var vanskelig å velge, så jeg har vært gjennom alt jeg har kommet over av anmeldelser og videoer... Jeg syns det er digg med to fortelt og jeg liker Hilleberg-løsningen med at hele innertelt-veggen kan åpnes - og bindes opp slik at en får fri akksess til fortelt for eks. matlaging. Når det gjelder priser er det innimellom rabattkoder å finne for f.eks. fjellsport.no. Støttemedlemmene i dette forumet oppnår 20% rabatt der for å ta et eksempel. Selv handlet jeg med en Sommerrabatt som ikke ser ut til å gjelde lengre, som ga meg 25%. Min egen tråd fra et par uker tilbake:
 9. Har akkurat handlet Hilleberg Staika - litt med utgangspunkt i samme kriterier. Sammenliknet med Himalaya Pro har det 2 fortelt, bedre plass i innertelt, men noe høyere vekt. Hadde også Orion på lista (særlig høyden i innertelt fristet), men valgte til slutt telt som går helt ned til bakken. Allak har noe av det samme som mitt Staika, med litt mindre vekt.
 10. - og det vil de altså ikke, sier de i en epost idag. At danksene ike kan operere med fraktpriser for :forskjellige soner høres jo merkverdig ut, men..
 11. Ja, hvis de nå bare vil sende til Norge også... Har skrevet og spurt, så får vi se.
 12. Det er en overflod av tråder om brennere, litt overveldende faktisk, så beklager å gå i gang med ennå en brennertråd, men finner ikke helt det jeg leter etter, så... Har altså en gammel type (med metallbøyler) Whisperlite International som nesten bare har ligget i boden siden den ble innkjøpt i 2009. Nå om dagen brukes det Trangia med Trangias gassbrenner, men tanken på en tilpasning av bensinbrenner til Trangiaen er jo der. Ser at mange har gått den veien med enten kjøp av X2 eller tilpasninger av Nova, Omnifuel, Omnilite etc, stort sett med et passende adapter, men også noen som har modifisert endel på egenhånd, ser jeg Jeg forstår at X2 fungere godt - selv om noen nevner "finjustering" som et ankepunkt - men jeg hadde håpet å kanskje beholde Whisperliten framfor å kjøpe noe annet - dersom mulig. Jeg har ikke funnet noe særlig om konvertering eller tilpasning av Whisperliter? Litt synd iom at Whisperlite'en min er helt fin og temmelig stillegående. Noen som har noen tips? Må være en eller annen for for ikke-destruktivt inngrep, syns jeg. Kan vel saktens utvide et hull eller lage et nytt i Trangiaen, men der stopper det også.
 13. Skeptisk til å slipe kniver med smergelbånd... Jeg har en gammel Tormek, som tross alt er en våtsliper - ingen fare for overopphetning av eggen. Dessuten ser det litt rart ut at den ene siden siden av eggen på Worksharp slipes med bånd-retningen men den andre slipes mot? Men, har ikke prøvd den - kanskje det virker
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.