-
Lignende innhold
-
Av Tom42
Jeg innrømmer det gjerne - jeg er hekta på kvistbrenneren. Egentlig har jeg savnet den i hele mitt aktive friluftsliv, for ofte er det problemer på vidda å både fyre opp og holde ilden ved like. Og det forundrer meg at ikke flere får øynene opp for denne varme og kokekilden; Billig i anskaffelse og bruk. For ikke snakke om hvor vektbesparende den er.
Hvorfor ikke bare fyre opp et bål? Jeg synes det er både vanskelig å fyre opp og holde ilden ved like. Grunnen til det er - slik jeg ser det - at flammen "flyter" ut
mens den på neste bilde har fått begrensninger i form av vegger
Egentlig har jeg kanskje sagt nok om kvistbrenneren, og spesielt om egen konstruksjon: Blikkboksovnen, Toms Wood stove MK II og nå den upubliserte MK III. (Ebay har mange rimelige til salgs, men de fleste ser ut til kun å være toppmater).
Likevel våger jeg å si litt om dens fortreffelighet - med ønske om at fler tar skrittet
- jeg har brukt den i 4 ukesturer på Hardangervidda, i solskinn og øs pøs. Veden er rimelig lett å finne, favoritten er tørr einer, som jeg begynner å sanke litt før leirslagning
Og siden brenslet ligger der - også gratis sparer jeg vekt både på det og brenneren som veier under 200 gram. Og sammenlagt får du plass til den i lomma.
Men det jeg er mest opptatt av nå hva en slik liten ovn er og gjør.
Jeg plasserer den på en rimelig flat stein. Og fordi bålet er så lite kan du ha den rimelig nær deg. Og du slipper å balansere kjeler og panner på bålet. Og så varmer det så godt, og er lett å nødslukke.
Og, og dette er meget vesentlig, i motsetning til primuser av ulike slag kan du nyte stillheten, og sitte i timevis å se inn i flammene.
Og ikke minst - i disse mygg og knottider. Bålrøyken hindrer angrep.
Så hvorfor ikke prøve? Å samle ved går fortere enn du tror, og om det regner er veden alltid tørr under "huden". Anskaff deg, eller begynn å bruke den, om du har, og bli hekta du også.
PS. Men, også jeg har back - up i form av en liten gassbrenner, som jeg i løpet av 4 sesonger har brukt en gang.
-----
-
Av Frans
Hei, litt ny frilufts nyter her.
Jeg har en vanlig panne fra hjemmet jeg ikke er redd for. Hadde det gått å bruke denne til bål ?
Eller må man han spesial panne for å lage mat på bål?
Er det noe man skal holde seg unna (eks teflonpanner eller annet)
mvh Noob
-
Av UTE avdelingen
Se videoen fra Tove’s vintertur, to netter under et tarp, bålkos og isfiske. Utprøving av en muslibar blir det også. Og huskiene Kiro og Enja er selvfølgelig med. La deg inspirere.
-
Av Hege P.
Siden lavvuen vår har ligget på lager noen år, måtte den opp og stå slik at vi kunne sjekke at den virkelig er i god stand. Og det er den!
Men samtidig testet vi hvordan kvistbrenneren vår fungerte som erstatning for et tradisjonelt bål. Fungerer glimrende! Passe varme, og god kontroll over "bålet", men må mates oftere selvsagt. Samtidig er kvistbrenneren glimrende til å koke på.
Da vet vi det til vi drar på en tur lenger enn ut i hagen.
-
Av Fiskeren Jonny
Planlegger en tur til Indre Agder.
Noen som har vært der i den senere tid og vet hvordan forholdene er i forhold til i tenne bål?
Har med primus så den dekker mat og kaffe hvis en ikke får lagd bål, men er alltid koselig med litt bålhygge på tur.
-
-
Hvem er aktive 0 medlemmer
Ingen innloggede medlemmer aktive
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.