Gå til innhold
  • Bli medlem

Kaffikjerring

+Støttemedlem
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

11 Neutral

1 følger

Om Kaffikjerring

Nylige profilbesøk

1 386 profilvisninger
  1. Jeg lurer på om det er plass til to digre vintersoveposer og to exped (9cm) liggeunderlag i en piteraq bedding hd xl. Jeg har prøvd å legge to sovesystemer i beddingen jeg har, og det gikk fint. Men jeg har ikke noen vintersoveposer å teste med. Jeg har jo gjerne gått for lett og komprimerbart hva gjelder soveposer hittil... Men tenker at jeg muligens må ha varmere soveposer til påsketuren jeg planlegger.
  2. Nei, nei!! 😄 Men altså. En vakker dag blir det titankopp. Fint å ha noe å glede seg til. Jeg er forsåvidt ganske fornøyd med det meste av utstyret mitt. Men for meg er det også en god måte å slappe av på, å planlegge neste tur, kikke etter nytt utstyr. Jeg skal feks garantert kjøpe flere telt i livet. Bare ikke nå. Først skal jeg slite ut de jeg har. Evt selge de jeg ikke sliter så mye på. 🤔 Vakre bilder! Skal kikke litt mer rundt på instaen din, mens jeg slapper godt av...😊
  3. Takk for viktig innspill, Espen! Og så kult eksperiment, dette visste jeg ikke! (selv om du gjentok deg selv😊)
  4. Men det er jo gode nyheter! Så fint at du har mye erfaring og at det kan brukes til begge deler!! Da kan jeg droppe å pakke både kjelesett og svartkjelen (som jeg er enormt glad i ☺️) heretter. Jeg er også veldig glad i å fyre bål. Settet er jo ganske praktisk til matlaging, så nå er det ikke mer å lure på. Både plass og vekt i sekken spart. Takk!
  5. Sist jeg rasket med meg sekk for en spontan overnatting i skogen hadde jeg dette kokekarsettet fra Biltema: https://www.biltema.no/fritid/friluftsliv-og-camping/kokeapparat/kokekarsett-59-dl-2000035737 Billig og greit, får plass til en brenner og liten gassboks oppi, veldig praktisk. Jeg visste godt at gassboksen sang på siste verset, så jeg hadde også puttet en Firebox Nano G2 Kit Steel i sekken som back up. Det jeg imidlertid ikke hadde tenkt på var at kokekarsettet muligens ikke er ment for bruk over flamme? Samtidig som jeg ikke forstår helt forskjellen på bålflamme og gassbrenner-flamme, som jo er mye mer konsentrert? *flaut* Nå ble det selvsagt slik at da morgenkaffen skulle tilberedes gikk gassboksen tom og jeg lot det stå til. Kaffe må man ha, så jeg fyrte opp fireboxen. Det så ut til å gå bra. Noen som vil advare mot videre bålbruk, nå som jeg først har utsatt settet for det? Jeg har jo egentlig siklet på en titankopp med lokk til samme bruk, men om settet kan brukes, rettferdiggjør det ikke nytt innkjøp. (Filleren)
  6. Jeg har hatt abonnement på en rekke telt-søk på finn.no i over et år. Ser det samme som deg ang priser. Har derfor endt opp med splitter nye telt til gode tilbudspriser. For som Skogens Stønn skriver, da får jeg også reklamasjonsrett med på kjøpet. Man skal følge veldig godt med og være rimelig kjapp i avtrekkeren for å få tak i telt på bruktmarkedet som er verdt prisen. Sånn sett er det mye mer lønnsomt å abonnere på prisguiden og prisjakt, enn finn!
  7. Jeg har det nye, med mørkere grønnfarge. Valgte grønn for å ikke være så lett synlig som med rød. Teltet er veldig enkelt å håndtere. Fint å kunne flytte rundt på det før jeg bardunerer. Det jeg liker best, er Hilleberg-kvaliteten. Dette er mitt go-to-telt når jeg er usikker på hva slags vær jeg får. Synes teltet er lett, med tanke på kvaliteten. Mine andre lettvekts-telt har så tynn duk at jeg er bekymra for om det holder av og til. Hilleberg er bunnsolid kvalitet. Liker også at jeg kan tørke det oppslått i stua etter tur, siden det er lite og selvstående. Det jeg savner mest er fortelt. Jeg kan koke kaffe med ytterteltet lukket, og ja jeg vet om muligheten for å hekte av deler av innerteltet for å skape større yttertelt, men likevel er det dette jeg savner mest. Men på neste tur skal jeg ha med tarp i tillegg for å lage et "takutspring" 😄, tror det blir en bra kombo.
  8. Jeg har litt lyst å kjøpe sykkelcomputer til en jeg er glad i. Men altså, det feltet er ganske gresk for meg. Noen tips? Helst ikke langt over 2500kr. Er det andre ting en syklist kunne bli glad for? Vi snakker glad mosjonist på sykkel. Ikke sykkelatlet som gjør distansen Alta - Cape Town på ei uke.
  9. Imponerende!! Kanskje du lager flere og legger ut for salg..? 🙂
  10. Denne var fin! Han har ellers mye annet fint å by på, sjekk ut kanalen.
  11. "Den gale teltverden"! 😆 Gøy å lete etter nytt telt da. Jeg har ingen erfaringer med Terra nova pioneer 2. Men 88 cm høyde? Tror jeg hadde blitt sprø! Og i sammenligning med Helsport Reinsfjell pro 2 som du har kjøpt, må det jo være en nedtur? Reinsfjell ser skikkelig bra ut, og har 105 cm høyde. EDIT:Ser nå at jeg så på enmannsutgaven, den du refererte til er jo annerledes, beklager!
  12. Jeg synes Nalgene-flaske (eller annen flaske som tåler kokende vann) i en ullsokk nede i soveposen er et skikkelig bra triks. Sånn holder jeg varmen på vinterovernattinger.
  13. Heisann! Det skal jeg jammen prøve. Familien min hadde blitt akutt bekymra og sendt meg i skauen umiddelbart, om jeg støvsuga med sekk på ryggen. Kjempetriks!
  14. Men betyr dette at man skal lagre liggeunderlag litt luftig og ikke nedpakket? Har nemlig lurt på dette når jeg pakker vekk turutstyr. Særlig når jeg stapper jervenduken ned i posen, så tenker jeg at den kanskje burde få like god behandling som soveposene mine. De henger luftig på rekke og rad. Nå tenker jeg ikke bare med hensyn til mulighet for mugg, men om de mister evnen til å være luftig og spenstig. Isolasjonsevnen avhenger vel av det?
  15. For min del har jeg aldri kjent til så mange stier som jeg gjør nå, etter at jeg fikk hund. Må ut og lufte hver eneste dag. Slik har jeg kommet over den ene stien etter den andre. Nysgjerrighet har ført meg på kryss og tvers i skogene/fjellet her jeg bor. Tar meg stadig i å speide etter fine teltplasser, fiskevann, hengekøye-avstand mellom trær, der telt i ikke er alternativ... Blir mer og mer glad i utelivet for hver dag som går. Før jeg fikk hund hadde jeg alltid en plan, et mål før jeg la ut på tur. Nå som jeg er så ofte ute, bare for å komme ut, så ser jeg alle stiene jeg ikke så før. Bikkja snuser avgårde og jeg henger på. Det var kanskje ikke dette du spurte om, men kom på det da jeg leste overskriften.😊 Jeg er heller ikke glad i å møte folk, så jeg blir bare mer og mer glad i disse litt bortgjemte stiene jeg har snubla over. Bikkja er 4 år, siste oppdagelse gjorde jeg senest i går.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.