Gå til innhold
  • Bli medlem

Etsvends

Aktiv medlem
  • Innlegg

    292
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Etsvends vant dagen sist 18. november 2014

Etsvends hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

83 Good

Om Etsvends

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Blir jo litt fristet til å teste mitt eldre downmat 9 med røntgen og så se siden en ikke får lyst igjennom med lommelykt...
  2. Jeg bruker en flaske for Klorhexidin sprit, den er 250ml. Denne har en innsats i åpningen som gjør at det er lett å posjonere en liten stråle sprit på riktig sted. Denne kan lett vippes ut for påfylling. Fåes også i 125ml for 250ml varer jo ganske lenge. Ideen med sitronsaftflaske var heller ikke dum.
  3. Hei Jeg har brukt Garmin Tempe med først Fenix 3 og nå fenix 6. Jeg har den festet til sekken som ligger i forteltet eller så tar jeg den av og henger den på en bardun om jeg vil ha eksakt utetemperatur i løp av natta. Du får opp nåværende og max/min for siste døgn eller noe. På Fenix 3 syntes jeg det var litt kluss siden jeg ikke fikk opp temp på klokka om tempe ikke var koblet til, den ville bare vise temperatur fra Tempe enheten med mindre jeg fjernet den helt fra tilkoblede enheter på klokka. På fenix 6 fungerer dette mye bedre, der viser klokka temp som normalt hvis ikke enheten er innenfor rekkevidde. Det tar noen ganger litt tid før enheten kobler til. Enten går kan inn i enheter og velger tempe på klokka, men det ser også ut som den kobler til om man åpner en aktivitet (trenger ikke trykke start, bare velge en løpeøkt, vente i et par sek og gå ut igjen. Totalt syntes jeg det er en kjekk liten sak som ikke veier noe eller tar plass og som alltid kan være med på turen. Fester du den i en stopp på sekken sitter den svært godt.
  4. Hei vurderer en varm fjellreven parkas i julegave til fruen. Bare fjellrevenshop som har denne inne. Noen som vet om noen rabattkoder man kan bruke der? Dyr jakka så kunne vært litt å spare.
  5. Lykke til med fyring og varme i telt. Bruk god tid på å bli kjent med brenner før du tar den i bruk inne i teltet. La ungene se, føle og kjenne hjemme på kjøkkenbordet så de lærer å respektere redsakpen. Det er god effekt med fyring i 4-mannstelt ved bruk av en multifuel i fortelt. Minst i tunneltelt med litt begrenset volum. Jeg har også brukt brenner i innertelt med 6 barn og to hunder under frokost, men da er det stort telt der en voksen vokter brenner og en holder militær disiplin på unger og hunder.
  6. Jeg bruker nå ME Helium 600 med Exped Down 9 uten problem ned til 5-6 minus med ullundertøy. Noen dager er det selvsagt sånn at man fryser uansett og det er store individuelle forskjeller. Fruen feks får nesten ikke varm nok sovepose.
  7. Jeg ville først og fremst sjekket om du har riktig dyse. Opplevde noe liknende når jeg kjørte på tennvæske med gassdyse. Videre er det vel greit å sjekke at du ikke har noe grums i flaska og vurdere å bytte til nytt brennstoff. Akrylat bensin skal være veldig holdbar og jeg har erfaring med at det fungerer helt fint etter mange år. Du kan også skru ut dysa og sende gjennom litt bensin for å bli kvitt partikler før dysa.
  8. Både jeg og fruen har brukt ME Helium 600 i flere år og er storfornøyd. Jeg syntes den er litt varm midt på sommeren i lavlandet, men da bruker jeg den bare som dyne. Jeg syntes materialer virker bra. Kan ikke sammenlikne med de andre posene du nevner, men hadde en ajungilak dunpose tidligere og denne var alltid klam og ubehagelig. Det merkes overhode ikke med ME. Jeg har sovet ute i 5-6 minus uten å fryse og netter i telt med utetemp på 8 minus uten problem. Fukt, merkes ikke i stor grad, men ved en annledning har duna blitt litt slapp i fotenden ved flere dager med fuktig vær. Syntes posen gir veldig mye for pengene, spesielt når du finner den på tilbud. Det er regelmessig mulig å finne disse med 40-50% rabatt
  9. Utifra en miljøaspekt er det en god tanke, men ellers ville det vel vært bedere å få et nytt telt? Dilemma.
  10. Falketind kan fint gåes uten sikring da man nå kan omgå breen ved å følge ryggen på siden av breen. Jeg gikk den for om lag 10 år siden og da gikk vi over breen uten tau, men med stegjern. snøfri bre uten større sprekker mener jeg å huske. Kyrkja er også en ganske spiss topp som ikke krever klatring.
  11. Det virker som forskriftene mot bruk av åpen ild blir stående en stund her på sør og østlandet. Finnes det noen sentral oversikt over hvilke kommuner som har disse forbudene? Ferien er på vei til å starte og vi har gledet oss til 2-3 uker på farten i telt med ungene, men kjenner det blir tungt hvis en ikke kan bruke noen form for kokeapperat. Jeg ønsker ikke en ny diskusjon om håndheving av forskriften, men ønsker å legge en ferieplan som tillater tilbreding av varm mat.
  12. Hei Kan denne være et alternativ? https://www.sparelys.no/varmespreder-til-gassbluss
  13. Er denne plakaten satt opp nå med det ekstraordinære forbudet mot åpen ild eller denne relatert til det generelle bålforbudet? Jeg mener den strekker seg litt langt sånn på generell basis, men fin sånn det er nå.
  14. Som flere kommenterer så er det forskjeller på lengden i "spike" som åpner ventilen i gassboksen. Noen brennere har en litt kort eller skadet spike, men også forskjell i hvor kresene gassboksen er. Jeg har hørt flere slite med Coleman og Biltema gass på enkelte brennere.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.