Gå til innhold
Dag G - Evje

Tullejakt

Anbefalte innlegg

Ser for meg ut som det etter 5 1/2 minutt skytes med hagle inn i en gåseflokk i lufta.

Blir vel mest som å skyte med automatgevær inn i en reinsdyrflokk.

Tullete program med mye bomskyting dette.

Diskusjonen går, men det er helst om for og mot jakt. Dødfødt.

 

 

 

Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg satt og vrei meg i sofaen da jeg så programmet. Uvøren våpenbehandling under jakt samt skadeskyting på hver jakttur vi var med på. Ikke helt god reklame for jegerstanden dette synes jeg. Trivelig at jenter vil ut å jakte, men noen bør kanskje beskyttes mot seg selv her. Så veldig bra TV var det ikke av NRK her...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bare å droppe det programmet bruk tida på noe mer fornuftig. Det der var bare flaut og ble skrudd av her etter 15 min.

Sent from my iPhone using Skjult lenke - logg inn for å se den

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Dårlig våpenhåndtering trakk ned, men litt frisk bannskap og flott natur trakk opp :)  Ville absolutt sett dette i stedet for mye annet NRK sender. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå må dere skjerpe dere! Synes programmet var udelt positivt. Vær litt mer presis på hva dere mener ift. uvøren våpenbruk (untatt helt sikker retning på løpet). Husk at jentene har jaktet i mange år. Det forekommer skadeskyting under jakt, uten tvil. Ingen jegere ønsker det, men synes ikke at man skal kun vise "skoleeksempler" på tv. Jentene var både morsomme og hadde en lidenskap for jakt. Kjøttet ble brukt til mat (unntatt rovdyr).

Skading av dyr forekommer i mye større omfang i husdyrhold og ifm. slakting. Livskvaliteten til husdyrene er også påklagelig, men vi må jo ha mat. Jeg liker kjøtt, og vet hvor det kommer fra. Ikke noe industrikjøtt smaker så godt som selvskutt mat :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg jakter ikke selv så jeg skal vel ikke uttale meg for mye, men jeg håper virkelig ikke så mye skadeskyting er normalt. Sitter ikke igjen med et inntrykk av at disse jentene helt vet hva de driver med. Bra at jenter jakter og de var forsåvidt tøffe, men kanskje ikke de beste forbildene for andre som kanskje vil begynne med jakt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Synes det var alt for mye skyting på for langt hold.

Jentene var stort sett avhengig av hund for å finne igjen rypene.

Så gav de også uttrykk for at støkkjakt kunne de ikke drive på med.

Nei dette gav ikke noe godfølelse.

Språket var en saus av faen, satan og helvete.

Ble lei halveis og kuttet ut slutten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Koste meg jeg også men dukket i sofaen da jeg kikket ned i et par hageløp og lukket øynene da de samme løpa pekte på hodet til søsteren. Ellers var det lite å klage alvorlig på.

Vinkler og avstander kan man glemme å vurdere fra en slik video.

Likte heller ikke bannskapen men det var mest fordi den var lite kreativ... Herlig inderlig var den iallfall :-)

Helt klart ikke en instruksjonsvideo i småviltjakt men god underholdning som trigget tur og jaktlysten hos meg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sponsa av Petterøes og satan i hælvete hvertfall. Kan ikke noe om jakt, så kan ikke uttale meg på det område. Men fra mitt ståsted så syns jeg ikke skadeskytinga uten å finne det skadde dyret var noe særlig..

Det skjer, desverre. Programmet viste ikke hvor lenge de lette etter anda, men jeg er sikker på at det var en god stund, i tillegg til at de veldig godt dresserte hundene saumfarte omgivelsene. Du så kanskje hvordan og hvor de fant den ene rypa, som hadde kommet seg inn under en stor stein. Uten hund hadde ingen funnet rypa. Som sagt, ingen jegere ønsker å skadeskyte dyr, men det skjer. Det er derfor vi trener på leirduebanen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Koste meg jeg også men dukket i sofaen da jeg kikket ned i et par hageløp og lukket øynene da de samme løpa pekte på hodet til søsteren. Ellers var det lite å klage alvorlig på.

 

 

Ja noen burde kansje gi de et lite kurs i pipeføring...i grunnen det eneste jeg reagerte på. Men som du sier, dette var virkelig motiverende :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Folk bør se dette selv i stedet for å lese kommentarer:

 

 Skjult lenke - logg inn for å se den

 

 

Her var det ingen - ingen - klare situasjoner hvor skudd var uforsvarlig. Folk ser ut til å glemme at kameraet ikke viser hva skytteren ser. Vinkler, avstand og klipping kan lage mye krøll her.

 

@Skjult lenke - logg inn for å se den - kikk nøye på gåsesekvensene - du ser aldri flokken og skytterne samtidig så du vet ikke hvordan skuddbildet ser ut.

 

Det aner meg at "problemet" er at to søte jenter røyker, banner, jakter og har bedre hunder enn gjennomsnittet (et spesielt sårt punkt for en del i hundemiljøet). Fikser gjensausa haner i felten gjør de også. Dette var en mer usminket og realistisk jaktfilm enn mye av de glatte produktene som finnes der ute.

 

Koste meg, jeg. Særlig applaus for treff fra knestående rett etter fall.

Gode betraktninger... :-) koste meg også med programmet. Blir vanskelig å trekke noe konklusjon over våpenbruken på bakgrunn av korte klipp som ikke viser noe helhet og hva man har snakket om i forkant. Da blir det ikke annet enn mer eller mindre ukorrekt synsing.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg så også dette programmet og kunne også godt nevnt en del sener som helt klart var uheldige hvis formålet med programmet var å vise et glansbilde av jakt. Selvfølgelig vil mange som ikke er jegere reagere på skriket fra en hare som blir slått ihjel etter å ha fått skutt bakkroppen i filler av to hagleskudd. Men dette er dessverre ikke en uvanlig opplevelse når man har jaktet hare.

At noen ender ikke blir funnet når man jakter ved åpent vann er helt vanlig. Gressender som ikke dør har en lei tendens til å dykke ned og bite seg fast i bunnen. Da klarer heller ikke hunden å finne dem.

Hvis jeg skulle si noe negativt om programmet så måtte det være at jentene var alt for unge til å ha regien i et slikt program. De hadde sikkert lovlig alder for å jakte, men mentalt hadde de helt tydelig en lang vei å gå, både hva oppførsel og språkbruk angår, før jeg ville kalt dem voksne jegere.

Men så liker jeg bedre å se jegere sitte og drøse rundt et kaffebål enn jentunger som småkrangler og banner og slenger geværet i fra seg på stranda når de skal i båt for å hente byttet ute på vannet. 

Men NRK har ingen god tradisjon når det gjelder å lage slike programmer.

Jeg husker godt programmet hvor en jeger jaktet ender fra kajakk rund holmer og skjær i nærheten av Stavanger. Et helt greit program hadde det ikke vert for at jegeren jaktet ærfugl og ble anmeldt og straffet etter programmet.

Resultatet ble selvfølgelig flengende kritikk mot NRK.

Så laget NRK et program om damer som jaktet elg alene siden de ikke likte den matsjokulturen som preget mannlige jaktlag. 

Det ble skutt på løpende dyr, dyr som bare så vidt kunne skimtes mellom trærne og det ble "slengt skudd" etter syr som var forsvunnet inn i skogen.

Selvfølgelig ny runde med kritikk av NRK.

Nå hadde vi dette programmet som jeg mener ga et veldig fortegnet bilde av hva jakt virkelig er og vil helt sikkert være god mat for de som er motstandere av jakt og som griper en hver anledning til å kritisere sporten..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå var vel ikke dette noe forsøk på å vise et glansbilde av jakta. Jeg synes det var et realistisk bilde av småviltjakt. Det eneste jeg reagerte på med disse jegerne er at det av og til var uforsiktig omgang med hagla mens de sto/gikk tett ved hverandre.

 

De hadde et fantastisk flott hundearbeid, med full kontroll på bikkjene i oppflukt.

 

Noe skadeskyting forekommer fra tid til annen. Da skal man søke så godt og lenge det lar seg gjøre. Jeg kan ikke se at disse gjorde noe galt der.

 

Hvorvidt de skjøt på for langt hold er vanskelig å avgjøre, så lenge vi ikke vet om opptaket er gjort i vidvinkel eller med en telelinse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå var det vel ikke alt som kom frem i programmet :

 

Redaktør Terje Dale svarer på kritikken av denne ukens Ut i Naturen: 


Jeg er redaktør for Ut i naturen og ansvarlig for tirsdagens omdiskuterte program.
Tvillingene Johanne og Kristine er naturmennesker som vi møtte i Nordreisa i Troms. De er tredje generasjon jegere, født og oppvokst i skogen og på fjellet. De er i fantastisk god form, har et fint forhold til sine hunder, lever midt i en flott natur og høster fra naturen. De uttrykker glede og forventning til gode måltider og driver matauk. 
Kristine og Johanne er ikke A-4 mennesker. De banner og røyker alt for mye, det er vi nok mange som er enige om. En god dokumentar vil vise virkeligheten, usminket og observerende.
Dette er et rått og ærlig portrett av disse jentene på 21 år.
Det er noen som reagerer på at jentene gikk med tilsynelatende ladde hagler i programmet. Programskaper Hans Børge Hartvigsen kan fortelle at jentene går med uladde våpen, men at de ikke knekker kolben når de er på jakt alene, kun når de møter andre. De lader først når hundene tar stand på fugl.
Bør så NRK vise denne virkeligheten? Jakt vil alltid være et omdiskutert tema. Jeg vil forsvare at NRK viser alle sider av norsk virkelighet. Dette programmet var et vellykket forsøk på å gi et portrett av to søstre som lever av og i naturen, de byr på seg selv og er ærlige. Jeg forstår at folk reagerer, og det har vært en god diskusjon på sosiale medier i bakkant av programmet. Vennlig hilsen Terje Dale

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vinklet faktisk. Min hagle balanserer fint i hånda eller over underarmen. Jakter stort sett støkk i bratte urer så terrenget de var etter rype i var ganske likt der jeg går. Forøvrig var de verste situasjonene under andejakta på flat myr i begynnelsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: Skjult lenke - logg inn for å se den
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Skjult lenke - logg inn for å se den

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Skjult lenke - logg inn for å se den
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.