Jump to content
IGNORED

Tullejakt


Dag G - Evje
 Share

Recommended Posts

Ser for meg ut som det etter 5 1/2 minutt skytes med hagle inn i en gåseflokk i lufta.

Blir vel mest som å skyte med automatgevær inn i en reinsdyrflokk.

Tullete program med mye bomskyting dette.

Diskusjonen går, men det er helst om for og mot jakt. Dødfødt.

 

 

 

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Jeg satt og vrei meg i sofaen da jeg så programmet. Uvøren våpenbehandling under jakt samt skadeskyting på hver jakttur vi var med på. Ikke helt god reklame for jegerstanden dette synes jeg. Trivelig at jenter vil ut å jakte, men noen bør kanskje beskyttes mot seg selv her. Så veldig bra TV var det ikke av NRK her...

Link to comment
Share on other sites

Nå må dere skjerpe dere! Synes programmet var udelt positivt. Vær litt mer presis på hva dere mener ift. uvøren våpenbruk (untatt helt sikker retning på løpet). Husk at jentene har jaktet i mange år. Det forekommer skadeskyting under jakt, uten tvil. Ingen jegere ønsker det, men synes ikke at man skal kun vise "skoleeksempler" på tv. Jentene var både morsomme og hadde en lidenskap for jakt. Kjøttet ble brukt til mat (unntatt rovdyr).

Skading av dyr forekommer i mye større omfang i husdyrhold og ifm. slakting. Livskvaliteten til husdyrene er også påklagelig, men vi må jo ha mat. Jeg liker kjøtt, og vet hvor det kommer fra. Ikke noe industrikjøtt smaker så godt som selvskutt mat :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg jakter ikke selv så jeg skal vel ikke uttale meg for mye, men jeg håper virkelig ikke så mye skadeskyting er normalt. Sitter ikke igjen med et inntrykk av at disse jentene helt vet hva de driver med. Bra at jenter jakter og de var forsåvidt tøffe, men kanskje ikke de beste forbildene for andre som kanskje vil begynne med jakt.

Link to comment
Share on other sites

Synes det var alt for mye skyting på for langt hold.

Jentene var stort sett avhengig av hund for å finne igjen rypene.

Så gav de også uttrykk for at støkkjakt kunne de ikke drive på med.

Nei dette gav ikke noe godfølelse.

Språket var en saus av faen, satan og helvete.

Ble lei halveis og kuttet ut slutten.

Link to comment
Share on other sites

Koste meg jeg også men dukket i sofaen da jeg kikket ned i et par hageløp og lukket øynene da de samme løpa pekte på hodet til søsteren. Ellers var det lite å klage alvorlig på.

Vinkler og avstander kan man glemme å vurdere fra en slik video.

Likte heller ikke bannskapen men det var mest fordi den var lite kreativ... Herlig inderlig var den iallfall :-)

Helt klart ikke en instruksjonsvideo i småviltjakt men god underholdning som trigget tur og jaktlysten hos meg.

Link to comment
Share on other sites

Sponsa av Petterøes og satan i hælvete hvertfall. Kan ikke noe om jakt, så kan ikke uttale meg på det område. Men fra mitt ståsted så syns jeg ikke skadeskytinga uten å finne det skadde dyret var noe særlig..

Det skjer, desverre. Programmet viste ikke hvor lenge de lette etter anda, men jeg er sikker på at det var en god stund, i tillegg til at de veldig godt dresserte hundene saumfarte omgivelsene. Du så kanskje hvordan og hvor de fant den ene rypa, som hadde kommet seg inn under en stor stein. Uten hund hadde ingen funnet rypa. Som sagt, ingen jegere ønsker å skadeskyte dyr, men det skjer. Det er derfor vi trener på leirduebanen.

Link to comment
Share on other sites

Koste meg jeg også men dukket i sofaen da jeg kikket ned i et par hageløp og lukket øynene da de samme løpa pekte på hodet til søsteren. Ellers var det lite å klage alvorlig på.

 

 

Ja noen burde kansje gi de et lite kurs i pipeføring...i grunnen det eneste jeg reagerte på. Men som du sier, dette var virkelig motiverende :-)

Link to comment
Share on other sites

Folk bør se dette selv i stedet for å lese kommentarer:

 

 

Hidden Content

 

 

Her var det ingen - ingen - klare situasjoner hvor skudd var uforsvarlig. Folk ser ut til å glemme at kameraet ikke viser hva skytteren ser. Vinkler, avstand og klipping kan lage mye krøll her.

 

@Dag G - Evje - kikk nøye på gåsesekvensene - du ser aldri flokken og skytterne samtidig så du vet ikke hvordan skuddbildet ser ut.

 

Det aner meg at "problemet" er at to søte jenter røyker, banner, jakter og har bedre hunder enn gjennomsnittet (et spesielt sårt punkt for en del i hundemiljøet). Fikser gjensausa haner i felten gjør de også. Dette var en mer usminket og realistisk jaktfilm enn mye av de glatte produktene som finnes der ute.

 

Koste meg, jeg. Særlig applaus for treff fra knestående rett etter fall.

Gode betraktninger... :-) koste meg også med programmet. Blir vanskelig å trekke noe konklusjon over våpenbruken på bakgrunn av korte klipp som ikke viser noe helhet og hva man har snakket om i forkant. Da blir det ikke annet enn mer eller mindre ukorrekt synsing.

Link to comment
Share on other sites

Jeg så også dette programmet og kunne også godt nevnt en del sener som helt klart var uheldige hvis formålet med programmet var å vise et glansbilde av jakt. Selvfølgelig vil mange som ikke er jegere reagere på skriket fra en hare som blir slått ihjel etter å ha fått skutt bakkroppen i filler av to hagleskudd. Men dette er dessverre ikke en uvanlig opplevelse når man har jaktet hare.

At noen ender ikke blir funnet når man jakter ved åpent vann er helt vanlig. Gressender som ikke dør har en lei tendens til å dykke ned og bite seg fast i bunnen. Da klarer heller ikke hunden å finne dem.

Hvis jeg skulle si noe negativt om programmet så måtte det være at jentene var alt for unge til å ha regien i et slikt program. De hadde sikkert lovlig alder for å jakte, men mentalt hadde de helt tydelig en lang vei å gå, både hva oppførsel og språkbruk angår, før jeg ville kalt dem voksne jegere.

Men så liker jeg bedre å se jegere sitte og drøse rundt et kaffebål enn jentunger som småkrangler og banner og slenger geværet i fra seg på stranda når de skal i båt for å hente byttet ute på vannet. 

Men NRK har ingen god tradisjon når det gjelder å lage slike programmer.

Jeg husker godt programmet hvor en jeger jaktet ender fra kajakk rund holmer og skjær i nærheten av Stavanger. Et helt greit program hadde det ikke vert for at jegeren jaktet ærfugl og ble anmeldt og straffet etter programmet.

Resultatet ble selvfølgelig flengende kritikk mot NRK.

Så laget NRK et program om damer som jaktet elg alene siden de ikke likte den matsjokulturen som preget mannlige jaktlag. 

Det ble skutt på løpende dyr, dyr som bare så vidt kunne skimtes mellom trærne og det ble "slengt skudd" etter syr som var forsvunnet inn i skogen.

Selvfølgelig ny runde med kritikk av NRK.

Nå hadde vi dette programmet som jeg mener ga et veldig fortegnet bilde av hva jakt virkelig er og vil helt sikkert være god mat for de som er motstandere av jakt og som griper en hver anledning til å kritisere sporten..

Link to comment
Share on other sites

Nå var vel ikke dette noe forsøk på å vise et glansbilde av jakta. Jeg synes det var et realistisk bilde av småviltjakt. Det eneste jeg reagerte på med disse jegerne er at det av og til var uforsiktig omgang med hagla mens de sto/gikk tett ved hverandre.

 

De hadde et fantastisk flott hundearbeid, med full kontroll på bikkjene i oppflukt.

 

Noe skadeskyting forekommer fra tid til annen. Da skal man søke så godt og lenge det lar seg gjøre. Jeg kan ikke se at disse gjorde noe galt der.

 

Hvorvidt de skjøt på for langt hold er vanskelig å avgjøre, så lenge vi ikke vet om opptaket er gjort i vidvinkel eller med en telelinse.

Link to comment
Share on other sites

Nå var det vel ikke alt som kom frem i programmet :

 

Redaktør Terje Dale svarer på kritikken av denne ukens Ut i Naturen: 


Jeg er redaktør for Ut i naturen og ansvarlig for tirsdagens omdiskuterte program.
Tvillingene Johanne og Kristine er naturmennesker som vi møtte i Nordreisa i Troms. De er tredje generasjon jegere, født og oppvokst i skogen og på fjellet. De er i fantastisk god form, har et fint forhold til sine hunder, lever midt i en flott natur og høster fra naturen. De uttrykker glede og forventning til gode måltider og driver matauk. 
Kristine og Johanne er ikke A-4 mennesker. De banner og røyker alt for mye, det er vi nok mange som er enige om. En god dokumentar vil vise virkeligheten, usminket og observerende.
Dette er et rått og ærlig portrett av disse jentene på 21 år.
Det er noen som reagerer på at jentene gikk med tilsynelatende ladde hagler i programmet. Programskaper Hans Børge Hartvigsen kan fortelle at jentene går med uladde våpen, men at de ikke knekker kolben når de er på jakt alene, kun når de møter andre. De lader først når hundene tar stand på fugl.
Bør så NRK vise denne virkeligheten? Jakt vil alltid være et omdiskutert tema. Jeg vil forsvare at NRK viser alle sider av norsk virkelighet. Dette programmet var et vellykket forsøk på å gi et portrett av to søstre som lever av og i naturen, de byr på seg selv og er ærlige. Jeg forstår at folk reagerer, og det har vært en god diskusjon på sosiale medier i bakkant av programmet. Vennlig hilsen Terje Dale

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Boganis
   Symboler/ikoner til bruk i Alpha GPS/hundepeil (og jeg formoder andre Garmin GPSer som har farveskjerm) og PC-programvaren Garmin BaseCamp.
   Av en eller annen uutgrunnelig årsak er det slik at symbolene kun synkroniseres mellom GPS'en og BaseCamp om de er navngitt som følgende:
   I GPS'en må alle symbolene hete: Custom * (eks. Custom 0, Custom 1, Custom 2, Custom 11, Custom 55 etc.)
   Tilsvarende symbol på PC'n må hete: 00* eller 0** (eks. 000, 001, 002, 011, 055).
   Dette tok det meg evigheter å finne ut av. Først la jeg 00* filene på både GPS og  i PC'en, men da synkronisertes ikke symbolene mellom enhetene og en fikk kjedelige prikksymboler under overføringer. Men når jeg fant ut at de skulle ha ulike navn på de to enhetene gikk synkronisering av symboler brillefint!
   Således ligger symbolene som skal overføres til GPS'en i mappen "IkonerTilAlpha"  
   Koble GPSen til PC via USB-kabelen og legg symbolene i mappen:
   Garmin >  CustomSymbols
   Altså kun ikonene, ikke selve TilAlpha-mappen.
   Ikonene til bruk i BaseCamp på PC'n, ligger i mappen "IkonerTilBaseCamp"  
   Om man vil benytte ikonene i Garmins BaseCamp legger man ikonene i mappen:
   Denne PCen > Dokumenter > Min Garmin > Tilpassede veipunktsymboler
   Altså kun ikonene, ikke selve TilBaseCamp-mappen.
   Om ikke mappen: Min Garmin og/eller: Tilpassede veipunktsymboler   finnes må disse mappene skapes. Mappen: Tilpassede veipunktsymboler   må ligge under mappen: Min Garmin.
   Om noen skulle være interessert i å lave egne symboler gjelder følgende:
   Symbolfilene må være i 24-bit Windows bitmap format (*.bmp)
   Symbolene må være 32x32 piksler
   For å få deler av symboler transparente benyttes fargen magenta (RGB: 255, 0, 255)
   Det kan se ut som det kun er mulig å ha 56 Custom Symbols. Jeg har ikke funnet ut hvordan det er mulig å overskride denne grensen.
   Veipunktene er lavet av undertegnede, og ifall det skulle være tvil om hva de forestiller kommer det her en beskrivelse:
   000 Tiur
   001 Røy
   002 Orrhane
   003 Orrhøne
   004 Lirype
   005 Fjellrype
   006 Jerpe, hann
   007 Jerpe, hunn
   008 Jerpe, hann (variant)
   009 Rugde
   010 Ringdue
   011 Fasan
   012 Rapphøne
   013 Skjære
   014 Kråke
   015 Nøtteskrike
   016 Stokkand, hann
   017 Grågås
   018 Ærfugl, hann
   019 Krikkand, hann
   020 Krikkand, hunn (kan vel benyttes til de fleste hunnvarianter?)
   021 Brunnakke
   022 Kanadagås
   023 Mandarinand Om noen skyter en, la meg vite hvordan de smaker!
   024 Hare
   025 Rev
   026 Bever
   027 Rådyr
   028 Elg
   029 Hjort
   030 Rein
   031 Dåhjort
   032 Villsvin
   033 Bjørn
   034 Muflon
   035 Grevling
   036 Røyskatt
   037 Ekorn
   038 Mink
   039 Mår
   040 Mårhund
   041 Gaupe
   042 Jerv
   043 Ulv
   044 Stensopp
   045 Svart trompetsopp
   046 Spissmorkel
   047 Kantarell
   048 Traktkantarell
   049 Tyttebær
   050 Blåbær
   051 Multe
   052 Bringebær
   053 Bjørnebær
   054 Markjordbær
   055 Slåpe

   Jeg jakter både i Sverige og Norge, derfor finnes det arter med som ikke nødvendigvis er jaktbare i begge land, men kun ett. Så sjekk jaktbarheten/jakttidene først!
   Beste hilsener,
   Thomas Risan
   thomas.risan(alfakrøll)gmail.com
   Tilpassede veipunktsymboler ver. 2.1.zip
  • By tobhar02
   Nå har det seg slik at jeg og en kompis har snakket mye om å ta en lengre tur i villmarka i Kanada. Det vi sliter med, er å finne ut av hva vi bør ha som budsjett på en slik tur. Hva trenger vi av papirer, priser på flytransport, lisenser for jakt og fiske, ca pris på tur totalt? evt andre ting vi bør tenke på. Andres erfaringer innenfor tur i Kanada generelt (jakt, fiske, reise, utstyr)
   Vi er fortsatt ganske tidlig i planleggingsfasen så vi er også åpne for forslag når det kommer til områder
  • By Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • By AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • By Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy