Gå til innhold
  • Bli medlem

Vandrefalk

Aktiv medlem
  • Innlegg

    1 217
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Vandrefalk vant dagen sist 9. mars 2018

Vandrefalk hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

837 Excellent

Om Vandrefalk

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Bardufoss

Nylige profilbesøk

5 571 profilvisninger
  1. Jeg har nå tjenestegjort noen år i Forsvaret, i inn- og utland, så jeg har rimelig grei erfaring med M77. Den er etter min mening ganske akterutseilt, selv om den med godt vedlikehold enda er en ganske bra marsjstøvel. Jeg hadde forresten aldri noen større problemer med å gjennomføre 3-mila med M77, så at dagens rekrutter slipper unna med joggesko stiller jeg meg jo noe undrende til.. Etter min mening er sålen det største problemet med M77..
  2. M77 er totalt akterutseilt og burde vært skiftet ut for mange år siden! I Brigaden bruker de joggesko når de går 3-mila; argumentet er at de ville ødelagt føttene ved bruk av M77...
  3. Det er ikke noe problem å gå opp til Tåkeheimen og videre innover til Snøtinden fra Engenbresiden. Da går man til fots det meste av turen opp til Tåkeheimen. Man går så absolutt ikke opp brefallet; det vil være svært utfordrende og kun for spesielt interesserte med gode kunnskaper om brevandring og breklatring. Sjøl har jeg gått (tror det var andre helgen i juni et år) samme ruta innover som beskrevet her, men i stedet for å gå tilbake gikk jeg bortover til Tåkeheimen og ned langs Engenbreen og tok båten over fjorden. Men ettersom jeg da bodde i Meløy hadde jeg noen som hentet meg og kjørte meg tilbake til bilen..
  4. Det er ikke godt å si; kommer vel an på modell. Anbefaler deg å høre med https://www.rognevapen.no/sider/om-oss
  5. Dere får trene på å ta på linser uten speil! Det har jeg fått til i alle år.. Linsen ligger på pekefingeren, og jeg har ingen problemer med å se fingeren (og linsen) til den treffer øyet. Skjønner ikke den greia med speil...
  6. Såfremt våpenet ikke er kraftig angrepet av rust eller har synlige skader, f.eks. bulk på løp, burde det være helt uproblematisk å ta det i bruk..
  7. En tur på Sandheia over Ørnfjorden på yttersia av Senja..
  8. I mange år brukte jeg appelsinskall fram til jeg fikk første fisken, etter det brukte jeg øynene på fisken...
  9. Vet ikke hva dere bruker snøsagene deres til.. For å lage snøhuler brukte vi i min ungdom (for sikkert 100 år siden! ) å kjøpe sagblad a la dette: https://www.jernia.no/oppussing-og-vedlikehold/verktøy/håndverktøy/håndsag/ironside-vedsagblad-600mm/p/31960057 Disse satte vi på (selvlaga) trehåndtak i begge endene, og så laga vi snøhuler. Funka som bare det!
  10. Som gammel elgjeger har jeg gjort meg opp noen meninger om det stadig tilbakevendende spørsmålet om ferdsel i naturen under elgjakta. Etter min mening skal ikke elgjakta ha noen begrensende innvirkning på allmenhetens ferdsel. Juridisk er det i hvert fall ingen grunn til å betvile at allemannsretten gjelder. Jeg kan heller ikke huske at turgåere har blitt skutt ved uhell under elgjakt. Når det er sagt kan det jo selvfølgelig være lurt å bære ekstra fargerike klær når man beveger seg inn i jaktterreng i denne perioden, og om man skulle møte en jeger så fortell hvem du er og hvor du har planlagt å gå; det skader aldri å være vennlig og høflig..:-)
  11. I fjellet ovenfor Fjordgård på Senja..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.