Gå til innhold
 • Bli medlem

tremon

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  189
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om tremon

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Fly og båter er ikke pålagt å lytte på den frekvensen lengre. Det signalet brukes nå nesten utelukkende til å peile inn personen om ikke enheten har gps. Fastfind har gps (bare for å ha nevnt detfor evt. nye lesere.) Fastfind sender på 2 frekvenser. 406 mhz for å melde problem til cospas-sarsat satelittnettet og 121.5 mhz for peiling. 121.5 mhz ble fast lyttet til av "alle" før. [Hidden Content]
 2. Utifra det jeg kan forstå så har fastfind bedre dekning. Bruker det "proffe" nettet som alle sar sentre bruker. For å få hjelp, velg en plb med gps. For å dele opplevelsen med venner og familie, bruk inreach eller lignende. En kompis som seiler jorden rundt nå har med spot for at nysgjerrigheten vår skal bli tilfredsstilt, iridium telefon for å prate med oss ved høytider og nødpeilesender (=plb men registrert på båt istedenfor person) for å få hjelp. I tilleg til vhf'en da. Plb'er som gastfind bruker i utgangspunktet ikke vhf'en for å melde om problemet lengre men som et peilesignal når r
 3. Enig med rejohn sin forklaring på de 2 satelittnettene. Globalstar og spot blir verre dess lengre nord du kommer. Men hvis det du vil ha er en stor rød "hjelp meg nå" knapp som du ikke trenger å tenke på så kjøper du fastfind eller et annet plb. Flere års batteritid for eksempel. Det er rett og slett et helt annet produkt enn spot og inreach. Selv skulle jeg til å kjøpe fastfind men så fikk jeg en inreach og er greit fornøyd med den. Min far kan gjenleve fordums jaktturer når jeg trør i samme terreng nå og han sitter hjemme og følger med. Sambo og barn synes det er gøy å se hvor far er og
 4. Recon. Men såvidt jeg husker så funker den dårlig som overtrekksbukse hvis det er viktig for deg. (Trange bein) Recon har gt pro mens dovre i ny utgave har dri3. Dri3 funker dårlig etter min erfaring. (Uten å starte diskusjon om noen membraner kan klassifiseres som bra...)
 5. Dette henger etter hva jeg har hørt sammen med hvordan knapper var plassert. De var tilsvarende plassert siden kvinner ble kledd på av andre (som sto foran dem) mens herrer kledde seg selv Sannhetsgehalten i det får andre vurdere, om noen gidder Høres ellers ut som om dere hadde et trivelig treff med vær egnet for å teste utstyr.
 6. Vi eier vel en del mer enn det da. Statsallmenninger, kommunale allmenninger og finnmarkseiendommen er vel andre felleseide eiendommer. Men liker fortsatt dårlig nedsalget hos Statskog. Som de fleste andre slike saker så er stemmeseddelen det beste virkemiddelet vanlig bemidlede mennesker har.
 7. Jeg hadde ikke tatt ut på tur med frikart på gps' en. For mye som mangler av vann og stier for eksempel. I Ryfylkeheiene med så mye opp og ned og vann med stupbratte kanter vil det fort koste en time og gjerne mer i gåtid. Skal en basere seg på kartet ved siden av til navigerig underveis så er det faktisk bedre å bruke gps uten kart og bare få koordinatene fra den til å dobbelsjekke hvor en er på kartet. Selv kjøpte jeg 1:25 for navigering i lyse og suldalsheiene og angret bare akkurat da beløpet sto i displayet på kassen til XXL. Etter det har jeg vært storfornøys.
 8. Å fanden, nå gikk det kaldt nedover ryggen på meg. Utsatte min fjelltur i ryfylkeheiene fra fredag til lørdag pga småsyk unge... Godt at du holdt roen og troen. Regner med at erfaringen bidro til det! Har blitt enda sikrere denne helgen på at det er rett av meg å alltid ha med foret fjellduk når jeg virrer rundt på egenhånd.
 9. Halvtimen har vært godt nok for oss, men det finner dere vel utav i fellesskap kiden og du. Av og til lengre. Det kommer an på hvor hardt passasjeren bruker sporene i siden på deg for eksempel. Er ikke pause bare for at barnet skal få utforske... Dronningen og jeg hadde turer på opptil mila uten problemer mellom alle andre gjøremål den dagen.
 10. Jeg tror ekstern tilførsel av varme håndterer symptomene på en liketil måte og vår jente har alltid trivdes i meisen selv om vi synes hun har vært litt kald. Sover godt gjør hun også. Hun og jeg hadde mange fine turer i permisjonstiden. Kjør på!
 11. Stort sett dårlige erfaringer. .. Har funnet 2 ting utenom standard. 1 Pauser med bevegelse for å få igamg blodomløpet 2 Slike "selvvarmende" poser/hånd varmere nedi fotpose og i hansker Utenom det så har iallfall vi slitt. Bruker sef ull, skikkelig yttertøy og evt regntrekk i tillegg. En kommer liksom ikke unna at kiden sitter i ro med noe dårliger blodsirkulasjon enn ellers.
 12. Vil bare driste meg til å foreslå kahtoola microspikes. Hvorfor ha piggdekk hele tiden når du kan legge om til kjettinger på 20 sekund når du trenger det? Har mine fast i sekken fra sen november til april.
 13. Da kjøper du en vanlig nødpeilesender (en FastFind f. eks.) Den er perfekt for det formålet. Kun en stor rød knapp som går direkte til HRS, 5 års garantert batteritid. 600,- i årlig lisens til PT. Hadde jeg ikke tilfeldigvis fått en inreach SE nylig hadde jeg kjøpt en slik. Ingen mulighet for å sende meldinger og slikt, men du er omtrent garantert å bli funnet raskt om du virkelig trenger det.
 14. Selvbruker jeg slike "rist og bank" poser som så lager varme i en ca 8 timer i fingervanter på de kaldeste dagene om vinteren på fluefiske etter sjøørret. Der jeg før hadde "naglabed" som vi sier i Stavanger så er de nå varme og fine. Plasserer du dem midt i hånda så er de ikke plagsomt i veien. Klare å svinge hagla med dem også om jeg må.
 15. Dette er utførlig diskutert og dokumentert i gamle tråder. Kommunestyret har vedtatt den 1k regelen med hjemmel i lovverket. (Hvilke hjemler det henvises til husker jeg ikke i farten) For en 10 år siden var det et forummedlem som la ut kopi av vedtaket.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.