Gå til innhold
  • Bli medlem
IGNORED

Hei, jeg er veldig overvektig og sliter med gnagsår mellom beina


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har en annen tråd her inne også, men tenkte å lage en ny tråd om et annet problem og det er gnissing mellom lårene mine når jeg går, dette er et problem til hverdags når jeg går og ikke kun i naturen. Men er det en bra boxer til bruk mot gnagsår eller er det kanskje best å kå uten boxer eller rett og slett begynne med kort truse? Jeg tar imot alle tips angående gnagsår mellom lårene da jeg nå skal begynne å gå og bevege meg mer for å gå ned i vekt. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Gnagsår mellom beina og kanskje spesielt i lysken er ofte et problem for veldig mange på tur, undertegnede inkludert og trenger ikke ha noe med vekt å gjøre. 

For min egen del har talkum (babypudder) for å holde området i lysken tørt fungert veldig bra. Går det over og blir gnagsår, så smører jeg med vaselin eller zinksalve. 

 

Dette har fungert veldig bra for min egen del helt siden førstegangstjenesten. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mange gode råd her. Vil bare skyte inn noe selvfølgelig og det er renhold etter et slikt gnagsår. Det er utrolig hvor fort det bedrer seg etter at man får vasket godt med såpe og skiftet til ren boksershorts. Jeg har mindre god erfaring med ull, men det er sikkert smak og behag.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bomullsundertøy er fy fy. Bomull holder på fukt, og gnissing sammen med fuktig undertøy er garantert å gi problemer. Jeg har vært kraftig overvektig selv og hadde da akkurat samme problemet som deg når jeg begynte å gå noen kilometer lange turer. Jeg kom fram til akkurat samme råd som @uteturen gir deg lenger opp i tråden her.

Stå på! Å lære seg å mestre sånne utfordringer gjør turgleden dobbelt så stor - minst!

;-)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Heisann, jeg har «alltid» slitt med gnagesår mellom bena. Til tross for dette løper jeg ultraløp og går lange turer.

Som flere skriver over, hygiene er pri 1 - unngå bomullsbokser (i alle varianter), disse trekker til seg fukt og skaper gode forhold for friksjon/ gnagesår.

Ullbokser, helst langt som også «dekker» godt opp i skrittet og nedover låret er topp om vinteren. Denne kan jeg som oftes bruke i 4-5 dager med en kattevask mellom benene pr kveld. Et triks er å pakke våtservietter, 2 pr kveld i hver sin pose. Da er de enklere å tine.

Om sommeren, hvor (for min del) problemet er størst bruker jeg Salomon «gnagesår truse». Denne er et must på lengre turer og løp.

(Logg inn for å se skjult innhold) 

En joker er også å bruke bukser som ikke er for trange over lårene, dette forsterker friksjonen øverst/ innerst på låret i steget og som sagt alltid styre unna bomullsundertøy ved aktivitet over tid.

 

God tur😃

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ingen tips til bekledningen utover det som har kommet, men det jeg sverger til for både gnissesår, og små brannsår/andre friksjonssår, selv solbrenthet og småskraper i huden og andre småsår er sudocrem. Parafinbasert såvidt jeg vet, så fester seg godt/smøres solid utover med liten mengde og er med og tørker ut, samtidig som den er desinfiserende. Fast del av eget sanitetskit og på sydenturer og alt som er av reiser!

image.png.5fa2b2217704c7c13682a930dc7210b1.png

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.