Lar5

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  189
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lar5

 • Bursdag 16. aug. 1985

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Hedmark

Nylige profilbesøk

772 profilvisninger
 1. Skal gå dnt massiv ruta, eller langruta som den het før. Og kan jo ikke gå den turen uten fiskestang og en slukboks i sekken.. I og med at jeg skal være noen og 20 dager på tur så er det ikke så lett og planlegge hvor en er til enhver tid. Og jeg ser ikke for meg og gå nedom sportsbutikken i foreksepel tyinkrysset for og kjøpe fiskekort heller, det er 14km tur retur.. Der det er mobildekning vil jeg tro at det står infotavler for kjøpe av fiskekort fra f.eks inatur og at man kan kjøpe kort på de betjente hytte der de er betjente.. De vannene som ligger i umiddelbar nærhet til hytter og er lett tilgjengelige for litt kveldsfiske er følgende; Slettningsbu; øvre årdalsvatnet sulebu; sulevatnet bjørdalsbu; nedre bjordalsvatnet Lungdalshytta; djupsvatnet/fødalsvatnet kongshelleren; langavatnet/kongshellervatnet +++ Er det noen som har noe erfaring eller input så er det bare og spytte ut:)
 2. Valg av regnbukse

  Jeg har Bergans utne softshell, norønna flex shorts og Bergans budor bukse i sekken om sommeren.. Verdt og bære noen ekstra 100gram for og ha det valget på tur. Det fine med budor buksa er at den har netting inni så den blir ikke klistrete mot huden. Bergans breheimen er vel en lignede bukse du kan få for rundt 2000kr på tilbud. 3 lags derzimax. https://www.bergans.com/catalog/clothing-men/pants-men/shell-pants-men/Breheimen-3-Layer-Pants
 3. Brennere på AliXpress

  Magasinet har firemaple inne, de var da rimelige alle sammen.. usikker på om de har noe multifuel inne men, https://www.magasinet.no/catalogsearch/result/?q=firemaple
 4. Lettvekts gassbrenner

  pocketrocket og kaffekjele i fra biltema. Det er gassboksen som ødelegger regnskapet.. Jeg drev og lurte på og kjøpe meg en rimelig jetboil flash/zip. men den veier 395g/345+ boks. Argumentet som står ved lag er at forbruket av gass per liter vann går ned.
 5. Tursekk til alt!

  Bergans helium pro https://www.bergans.com/catalog/gear/backpacks/hiking-packs/Helium-PRO-40 Spørs jo litt hvor stort telt og sovepose er. Men i forhold til skikjøring og dagsturer/hytte til hytte turer skulle denna klare seg fint. Du får og 55l.
 6. Hvor lenge bør et par fjellsko holde?

  Det er det som for det meste er fint med stier, de går letteste vei, og det er sjelden rett over myra. Men noen blauthøl blir det alltids. spesielt nå på våren.. Og der det ferdes MYE folk. Fæl uvane egentlig, at folk skal ha så dårlige sko at stien blir flere 10 talls meter bred så fort det er en vass skvett i veien.. Men de aller fleste mila har blitt gått på sti. Men noen km har det blitt i steinura, (rasletindene, surtringssue og gravskardhøgda) Det er walkking jeg har har. Jeg ser og at de har gått for gummikalosjering rundt hele 17 modellen av skoen, så de har vel gjort seg noen erfaringer.. Og kneppa opp prisen noen 100 lapper til.. 3000 -vill ledene-, 2400kr på tilbud hos magasinet, 1999 på gmax om dagen. 16 modellen var vel prisa til 2700kr, jeg betale 2200kr på magasinet. 14modellen kjøpte jeg for 1699 på tilbud hos gmax.. Den varte i 2 år men km messig så er det vanskelig og sammenligne for jeg har ikke kontroll på antall km gått i de skoa. Nye sko må jeg nå uansett ha, går ikke 360km fra breheimen til haukeliseter i sko med høl i..
 7. Hvor lenge bør et par fjellsko holde?

  Ja, eller de lekker nok mest sansynelig mellom sålen og læret, der er det vel en søm i gore-texen og.. Gore-Tex +Lær Læret har nok fått slitt av den blanke overflaten, men de burde jo holde vannet nogenlude unna alikevel.
 8. Er det innafor med 300km i fjellet på 11mnd? Membranen lekker som en sil, har gått mye av 7mil bløt på beina de siste 3 dagene..
 9. Tips Nytt fiskesett

  Noen som har noe og si om denne stangen https://www.magasinet.no/fiskeutstyr/fiskesett/teleskopsett-shadow-tele-minispin-7-5-15g da. Er selv på jakt etter en stang med kort transport lengde. Har Cardinal stx-5 snelle(196g med sene) Har Fenwick Wild wings 764L 3-12g. Veier 130g. 4 delt, Rar aksjon(kort) syntes ikke den var lettkasta med sluker i vektklassen sin. Mitt 8 fots Shimano zeric sett, 700kr ish.. Kaster bedre i vektklassen sin.
 10. Anbefaling skalljakke?

  Stikk innom Maxbo, eller en annen butikk som selger arbeidsklær, og prøv helly hansen magni. Denne har Cordura på utsatte plasser og produserer like mye kondens som hvilken som helst anna skalljakke:P (den er tett) Veier vel 800gr i 2xl, passformen er videre en tilsvarende størrelse fra Bergans/norønna, så den passser bedre for oss som ikke er 2 meter lange og veier 85kg.. Hette med mye stramme muligheter, invendig snøskjørt, lufting under armene, to stikklommer, bryst lomme, napoleonslomme og en netting lomme innvendig. Tapede sømmer, 3200kr fullpris, betalte vel 2600kr i og med at jeg jobber i en bedrift som har en rabatt avtale der. Dette er jakka som var i tursekken min i fjor og kommer til og være med i år. Jeg kommer ALDRI til og få en så dyr fin jakke på jobben som forskalingssnekker...
 11. Yttertøy i bomull

  Lundhags har vel noe
 12. Hva har du kjøpt nå!

  Kart over Lom, Bygdin, Hemsedal, Hardangerjøkulen, Nordmanslågen og Haukeli.. et par ullboxere og real.. Sitter og venter på at snøen skal bli borte:P
 13. Hærverk i fjell og skau

  Det var tagge med sprayboks i Ringsaker fjellet i sommer og, mellom parkeringa på øyungen og golidalshytta. Men så var også lyngbua herpa hørte jeg. madrasser kasta ut, maling tømt utover osv. sikkert samma gjengen.
 14. Rimelig skalljakke

  Bergans super lett jacket til snaue 1100kr på xxl/gmax. 3 lags derzimax. Er vel utgående til fordel for letto jakka. Men sikkert ikke noe revolusjonerende forskjeller på ny og gammel. Jakker til rundt 2000kr frå f.eks stormberg, Skogstad, Jotunheimen, er helt ok de og. Har hatt både Skogstad jakke og bukse. Holdt bra lenge de. På jakka streika glidelåsen på etter 2 år. Og da hadde jeg slitt hull på det ytterste laget på typiske punkter hvor stoffet "knekker"/gnisser.
 15. Alfa lyng advanced og alfa varde advanced i semsket skinn til 1000kr paret på sport outlet, i Elverum i alle fall.