Gå til innhold

Lar5

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  206
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lar5

 • Bursdag 16. aug. 1985

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Hedmark

Nylige profilbesøk

2 438 profilvisninger
 1. Om jeg skulle hatt et par sko og pilke med eller og være i camp med, altså ikke mye gåing hadde jeg sett på baffin. Har baffin vernesko, og om man ser bort fra at de ikke har membran, er det de varmeste skoene jeg har brukt i løpet av 16 år som snekker.. https://www.motorspeed.no/personlig-utstyr/sko--and--støvler/vinterstøvler---herre
 2. Tror du misforstod. Man går ikke i joggesko på myr.. Mange stier er unødvendig brede rundt bløte partier pga av feil sko.. Da spesielt i nærområder. Eller man kan si det er mangel på 2x8/klopp. Jeg har vært på en del fellesturer(kveld/dag) og de aller fleste går utenom selv den minste pytt. Jeg mener nå at en bør ha sko som passer og tåler og gå i stien, de færreste stier har bunnløs gjørme.. På mindre trafikkerte stier er stien borte pga av at alle velger forskjellig over myra.
 3. sånn mtp slitasje er det mye kvadratmeter og hente på om folk hadde begynt og gå med sko etter forholda..
 4. Har sett sammendragene og sommeråpent sendingene. Minutt for minutt blir fort langtekkelig selv med fin musikk og litt som skjer. Da ser jeg heller sykkelritt på tv2.. Det er bra tv, men selv kunne jeg aldri vært med og gått i flokk innover fjellet.. Hytte til hytte tur derimot er sånn passe sosial/enstøing blanding😂
 5. Langsua er vel det snilleste fjellområdet en kan bevege seg i på Østlandet:)
 6. Har hatt/har 3 sony xperia nå, z2, z5 og xzs(G8231) nå. Z2 knuste jeg skjermen på hjemme i stua, med fall fra armelenet på lenestolen, begge gangene.. Den ble bytta andre gangen.. På z5`n var batteriet oppbrukt, og kamera glasset ripete. Så da begynner det og koste et par tusenlapper og få det fiksa så jeg ikke poenget på en såpass gammel telefon. Det er totalen over tid som tart livet av de, funger sjenerelt dårlig, lite batterikapasitet, ripete kamera linse osv.. Nå på xzs har de gått bort fra glass på baksiden, og med ett skalldeksel i to deler, bakside+ramme forann og copter film så er man sikra. Min lever livet i knelommen på arbeidsbuksa, med betongstøv, vann, og anna drit hele året. Er jeg på tur havner den ofte i brystlommen i det kondens havet. Men har ikke merka noe tull. Tlf er tross alt IP68 sertifisert. Trur nok for min del, at tur livet er ett forholdsvis godt liv for tlf Vær obs på at ikke alle tlf fra sony har Ip sertifiserng om dagen.. Brodern har s8 og han fikk beskjed av tlf om at det var fukt i ladeporten etter en time med snømåking i jeans..
 7. I år har jeg alt i aclima, har kjøpt aclima warm og hot wool sett til normale og kaldere dager på jobb i vinter. . Noen som har prøvd aclima sin nye doble wool, netting og ulltrøye i ett? Antar den er for varm med mindre det er noen og tjue blå. Jeg bruker ull t-skjorte og fora wennaas vinterjakke ned til 10 minus på jobb:P
 8. Kulda kommer fra Sibir, men Sibir kaldt er det nå ikke. http://www.side3.no/ojmjakon-er-det-kaldeste-stedet-i-verden/3745624.html
 9. Helly Hansen Magni skalljakke. Cordura på armer og over skuldre, glidelåser og hemper du betjener med vindvotter på, hette med justering både i "bredde og høyde". Dype lommer som havner under hoftebeltet etter min erfaring. Solid jakke som ikke klister seg etter kroppen, mao den tåler og bli brukt bare med t skjorte uten og bli isende kald. Lufting under armene. Napoleonslomme er det og. Har hatt min i 2 sesonger og den har vel vært med i sekken eller på kropp i 400km. Prislappen er og OK snill.
 10. Lar5

  Vind/fjellvott

  Lurer på ett par nye, har forsvarets i sekken nå, men det er nå litt dust med skytefinger og camo. Men de koster lite, om man ser litt enkelt på det.. Har prøvd hestra sin fjellvott, men den var jammen kort Den har heller ikke tapede sømmer. Så, noen tips?
 11. Lar5

  Nytt regntøy

  Har gått med loke jakka og en billig Skogstad bukse 10 dager i surt juli vær, og jeg foretrekker nå heller en tyngre jakke som "står" mer av seg selv på kroppen, puster bedre og tåler mer. Bukse med netting i er og fint. Begge deler tåler mer fuktighet innvedig uten at den blir direkte kald mot huden..
 12. På Rondanestien går man i ubetjente hytter frem til djupslia på øyerfjellet. derfra er det selvbetjente hytter frem til Bjørnhollia, der tar de betjente over. Unntaket er målia i løten som har blitt selvbetjent.(2016) Går man på sommeren klarer man seg fint med lakenpose og ullpledd i de ubetjente hyttene mener jeg. Så fra djupslia og sørover må man bære mat og alt selv. Og det er vel tynt med hytter mellom råbjørnhyttaog gammelsaga.. Der står det oppført et vandrerhjem mener jeg, i turbeskrivelsen. grovt målt på ut.no er det en distanse på minst 60km.. Massiv ruta går på betjente og selvbetjente hytter, Er vel 2-3 private hytter man må innom og. Jeg hadde ikke bestilt plass på sognefjellshytta. Det er 3ish km til Krossbu langs vei. Ellers så kan man ta valget på fjellet og gå til Krossbu, men da får du ikke stempel i heftet;) Man kan defra gå rett til skogadalsbøen, og hoppe over sognefjellshytta og fannaråkken.
 13. Jeg har en deuter drikkepose som blir fylt alle plasser på tur, den blir vaska i Zalo og tørka ved hjemkomst, fint med full åpning. Aldri hatt noe problemer annet enn at lukt setter seg i den. Vann med tyri/kaffe/kanel/osv lukt/smak som er i alt muligrart lager boksen var ikke alright.. Så har jeg en sånn naglene flaske, den glemte jeg med en skvett vann iblanda sånn istepulver, og da spytt sikkert.. Den var det mye fine ulumskheter på etter et par tre uker på boden Kjedelig og få ut igjen.. På jobben bruker jeg som regel en 1.5 liter bris flaske som drikkeflaske, kun vann, den blir bare bytta hver 3-5 mnd..
 14. Har gått rondanestien to ganger fra golidalshytta i Ringsaker til Hjerkinn, ca 180 km. Også har jeg gått hjemmefra, Løten(Rokosjøen) til Minnesund en gang, ca 75km nå i våres på 3 dager. Bortsettfra dørålsglupen vil jeg si rondanestien er snill, men det er jo noen dryge dagsettaper. Kjempefint på Øyer, Ringebu og vendabygdsfjellet. Rolig og lite folk når jeg har gått. selve rondane er rene karl johan i forhold mtp på folk... Jeg mangler ei dagsettape i hjemkomunen på 3 mil, det er ei dryg dagsetappe. og da fra Minnesund til oslo. Og som de fleste som er født i lavlandet så syntes jeg snaufjell mer spennende enn granskog.. Det fine med stien fra Løten til Minnesund er at stien går gjennom områder som har en historie og fortelle med en del infotavler osv så man lærer jo noe:) Jeg starta på massiv ruta i sommer, med tanke om og gå hele nordfra, men et vondt kne stoppa det etter 10 mil på 5 dager. sota seter, nøstedalsseter, sognefjellshytta, skogadalsbøen, Fondsbu, tyin er en hard start..
 15. Har gått noen mil med friksonssår mellom låra, ikke godt.. Løsningen for meg er aclima warmwool boxer, som er NYE når man starter turen.(om mann skal være 1 uke eller mer i fjellet..) Da er de faste i fisken og holder seg på plass, de er og lengre i beina enn pierre robert/og dressman boxere. Og om problemet alikevel dukker opp. er det greit med asan intimserivett og en håndkrem i sekken. Selv har jeg bare med en billig krem kjøpt på daglivare butikken. Atrix tror jeg den heter. den er passe feit og reduserer friksjonen. Har ikke fått noe "følgefeil" av og bruke den:P
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport sporing

Outnorth.no Skittfiske
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.