Gå til innhold

Lar5

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  197
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Lar5

 • Bursdag 16. aug. 1985

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Sted
  Hedmark

Nylige profilbesøk

1 031 profilvisninger
 1. Vind/fjellvott

  Lurer på ett par nye, har forsvarets i sekken nå, men det er nå litt dust med skytefinger og camo. Men de koster lite, om man ser litt enkelt på det.. Har prøvd hestra sin fjellvott, men den var jammen kort Den har heller ikke tapede sømmer. Så, noen tips?
 2. Nytt regntøy

  Har gått med loke jakka og en billig Skogstad bukse 10 dager i surt juli vær, og jeg foretrekker nå heller en tyngre jakke som "står" mer av seg selv på kroppen, puster bedre og tåler mer. Bukse med netting i er og fint. Begge deler tåler mer fuktighet innvedig uten at den blir direkte kald mot huden..
 3. Jotunheimstien eller Rondanestien?

  På Rondanestien går man i ubetjente hytter frem til djupslia på øyerfjellet. derfra er det selvbetjente hytter frem til Bjørnhollia, der tar de betjente over. Unntaket er målia i løten som har blitt selvbetjent.(2016) Går man på sommeren klarer man seg fint med lakenpose og ullpledd i de ubetjente hyttene mener jeg. Så fra djupslia og sørover må man bære mat og alt selv. Og det er vel tynt med hytter mellom råbjørnhyttaog gammelsaga.. Der står det oppført et vandrerhjem mener jeg, i turbeskrivelsen. grovt målt på ut.no er det en distanse på minst 60km.. Massiv ruta går på betjente og selvbetjente hytter, Er vel 2-3 private hytter man må innom og. Jeg hadde ikke bestilt plass på sognefjellshytta. Det er 3ish km til Krossbu langs vei. Ellers så kan man ta valget på fjellet og gå til Krossbu, men da får du ikke stempel i heftet;) Man kan defra gå rett til skogadalsbøen, og hoppe over sognefjellshytta og fannaråkken.
 4. vannflaska - en bakteriebombe!

  Jeg har en deuter drikkepose som blir fylt alle plasser på tur, den blir vaska i Zalo og tørka ved hjemkomst, fint med full åpning. Aldri hatt noe problemer annet enn at lukt setter seg i den. Vann med tyri/kaffe/kanel/osv lukt/smak som er i alt muligrart lager boksen var ikke alright.. Så har jeg en sånn naglene flaske, den glemte jeg med en skvett vann iblanda sånn istepulver, og da spytt sikkert.. Den var det mye fine ulumskheter på etter et par tre uker på boden Kjedelig og få ut igjen.. På jobben bruker jeg som regel en 1.5 liter bris flaske som drikkeflaske, kun vann, den blir bare bytta hver 3-5 mnd..
 5. Jotunheimstien eller Rondanestien?

  Har gått rondanestien to ganger fra golidalshytta i Ringsaker til Hjerkinn, ca 180 km. Også har jeg gått hjemmefra, Løten(Rokosjøen) til Minnesund en gang, ca 75km nå i våres på 3 dager. Bortsettfra dørålsglupen vil jeg si rondanestien er snill, men det er jo noen dryge dagsettaper. Kjempefint på Øyer, Ringebu og vendabygdsfjellet. Rolig og lite folk når jeg har gått. selve rondane er rene karl johan i forhold mtp på folk... Jeg mangler ei dagsettape i hjemkomunen på 3 mil, det er ei dryg dagsetappe. og da fra Minnesund til oslo. Og som de fleste som er født i lavlandet så syntes jeg snaufjell mer spennende enn granskog.. Det fine med stien fra Løten til Minnesund er at stien går gjennom områder som har en historie og fortelle med en del infotavler osv så man lærer jo noe:) Jeg starta på massiv ruta i sommer, med tanke om og gå hele nordfra, men et vondt kne stoppa det etter 10 mil på 5 dager. sota seter, nøstedalsseter, sognefjellshytta, skogadalsbøen, Fondsbu, tyin er en hard start..
 6. Ett lite intimt spørsmål!

  Har gått noen mil med friksonssår mellom låra, ikke godt.. Løsningen for meg er aclima warmwool boxer, som er NYE når man starter turen.(om mann skal være 1 uke eller mer i fjellet..) Da er de faste i fisken og holder seg på plass, de er og lengre i beina enn pierre robert/og dressman boxere. Og om problemet alikevel dukker opp. er det greit med asan intimserivett og en håndkrem i sekken. Selv har jeg bare med en billig krem kjøpt på daglivare butikken. Atrix tror jeg den heter. den er passe feit og reduserer friksjonen. Har ikke fått noe "følgefeil" av og bruke den:P
 7. Boxer av kvalitet

  aclima warmwool https://www.magasinet.no/aclima-warmwool-shorts-herre Kjøper ikke andre boxere heretter. bruker de på jobb, til hverdags og på fjellet. Beina er lange nok til at de ikke sklir opp. Devold sine blir fortere slarkete, og holder seg ikke på plass. Aclima monsen sleit jeg hull i skrittet på forholdsvis fort.
 8. Skal gå dnt massiv ruta, eller langruta som den het før. Og kan jo ikke gå den turen uten fiskestang og en slukboks i sekken.. I og med at jeg skal være noen og 20 dager på tur så er det ikke så lett og planlegge hvor en er til enhver tid. Og jeg ser ikke for meg og gå nedom sportsbutikken i foreksepel tyinkrysset for og kjøpe fiskekort heller, det er 14km tur retur.. Der det er mobildekning vil jeg tro at det står infotavler for kjøpe av fiskekort fra f.eks inatur og at man kan kjøpe kort på de betjente hytte der de er betjente.. De vannene som ligger i umiddelbar nærhet til hytter og er lett tilgjengelige for litt kveldsfiske er følgende; Slettningsbu; øvre årdalsvatnet sulebu; sulevatnet bjørdalsbu; nedre bjordalsvatnet Lungdalshytta; djupsvatnet/fødalsvatnet kongshelleren; langavatnet/kongshellervatnet +++ Er det noen som har noe erfaring eller input så er det bare og spytte ut:)
 9. Valg av regnbukse

  Jeg har Bergans utne softshell, norønna flex shorts og Bergans budor bukse i sekken om sommeren.. Verdt og bære noen ekstra 100gram for og ha det valget på tur. Det fine med budor buksa er at den har netting inni så den blir ikke klistrete mot huden. Bergans breheimen er vel en lignede bukse du kan få for rundt 2000kr på tilbud. 3 lags derzimax. https://www.bergans.com/catalog/clothing-men/pants-men/shell-pants-men/Breheimen-3-Layer-Pants
 10. Brennere på AliXpress

  Magasinet har firemaple inne, de var da rimelige alle sammen.. usikker på om de har noe multifuel inne men, https://www.magasinet.no/catalogsearch/result/?q=firemaple
 11. Lettvekts gassbrenner

  pocketrocket og kaffekjele i fra biltema. Det er gassboksen som ødelegger regnskapet.. Jeg drev og lurte på og kjøpe meg en rimelig jetboil flash/zip. men den veier 395g/345+ boks. Argumentet som står ved lag er at forbruket av gass per liter vann går ned.
 12. Tursekk til alt!

  Bergans helium pro https://www.bergans.com/catalog/gear/backpacks/hiking-packs/Helium-PRO-40 Spørs jo litt hvor stort telt og sovepose er. Men i forhold til skikjøring og dagsturer/hytte til hytte turer skulle denna klare seg fint. Du får og 55l.
 13. Hvor lenge bør et par fjellsko holde?

  Det er det som for det meste er fint med stier, de går letteste vei, og det er sjelden rett over myra. Men noen blauthøl blir det alltids. spesielt nå på våren.. Og der det ferdes MYE folk. Fæl uvane egentlig, at folk skal ha så dårlige sko at stien blir flere 10 talls meter bred så fort det er en vass skvett i veien.. Men de aller fleste mila har blitt gått på sti. Men noen km har det blitt i steinura, (rasletindene, surtringssue og gravskardhøgda) Det er walkking jeg har har. Jeg ser og at de har gått for gummikalosjering rundt hele 17 modellen av skoen, så de har vel gjort seg noen erfaringer.. Og kneppa opp prisen noen 100 lapper til.. 3000 -vill ledene-, 2400kr på tilbud hos magasinet, 1999 på gmax om dagen. 16 modellen var vel prisa til 2700kr, jeg betale 2200kr på magasinet. 14modellen kjøpte jeg for 1699 på tilbud hos gmax.. Den varte i 2 år men km messig så er det vanskelig og sammenligne for jeg har ikke kontroll på antall km gått i de skoa. Nye sko må jeg nå uansett ha, går ikke 360km fra breheimen til haukeliseter i sko med høl i..
 14. Hvor lenge bør et par fjellsko holde?

  Ja, eller de lekker nok mest sansynelig mellom sålen og læret, der er det vel en søm i gore-texen og.. Gore-Tex +Lær Læret har nok fått slitt av den blanke overflaten, men de burde jo holde vannet nogenlude unna alikevel.
 15. Er det innafor med 300km i fjellet på 11mnd? Membranen lekker som en sil, har gått mye av 7mil bløt på beina de siste 3 dagene..
×