Gå til innhold
 • Bli medlem

uppis

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  248
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Alt skrevet av uppis

 1. Hehe, litt kjapp der ja, men lik vannsøyle, vekt, pris (utenom tilbudet), størrelse (omtrentlig). Det største poenget er midtfeste.
 2. Jeg ville kjøpt denne pga midtfester, ellers lik. [Hidden Content] Har ul-versjonen selv, som selvfølgelig blir noe lettere (og dyrere)
 3. Beklager, feil topic. Leste Lemur/snøvegg... 🤪
 4. Kjøp en rimelig tarp og prøv. Ikke noe slår egen erfaring. Brukte min første tarp i nærmere 20 år, og den fungerer fremdeles. Kjøpte en ny som var samme størrelse (3x3), men mye lettere.
 5. Ja, den typen vil nok hjelpe betraktelig. Hadde samme problem for en del år siden, og gikk over til lengre boksere (9"). Ull er nok best, men fungerte bra med bambus el syntet (eks. lange Under Armour) også. Det var lengden som gjorde utslaget. De beste jeg har hatt er nok Icebreaker ull, lang.
 6. Jeg synes det er mest praktisk med kvadratisk, behøver ikke å snu og vende for finne riktig retning. Størrelse må du avgjøre selv. For typ 2-3 pers er 3*3 stort nok, men det kommer an på formålet med tarpet. Bardunfeste i midten er viktig for meg. Om det er trær rundt fester jeg en lang paracord i midten, binder en liten kubbe i andre enden og kaster kubben over en grein, så får man hevet midten av tarpen. Godt med paracord er også bra å ha.
 7. Har brukt denne de siste 5-6 årene. Alle andre soveposer blir liggende hjemme hver gang. [Hidden Content] Brukes som dyne med stoltrekk på exped synmat 7 ul som madrass.
 8. Etter min mening er dette det beste alternativet til en rimelig penge: [Hidden Content], kan evt gå opp i størrelse, eller gå for Superlightvarianten for å gjøre det lettere.
 9. Jeg bruker denne. Veldig hendig. Brukes som sitteunderlag, footprint, liggeunderlag under Exped Synmat UL, og "picnicteppe". Er såpass lett at den alltid er med på tur. Edit: er ikke Trio jeg har, men en smalere variant som er lettere.
 10. Så alle episodene i går (det skal godt gjøres å bare ta en..). Veldig bra. Kunne faktisk fått mer fra selve skituren. Hadde gjerne tatt noen episoder til. Men de sleit veldig, så det ble kanskje ikke så mye filming?
 11. Helt ot, men jeg får assosiasjoner til en gammel svensk reklameparodi hvor man synger; "Alt kan man sälja med mördande reklam: Kom och kjöp konserverad gröt!". Det var jo et pek til at ingen ville lage noe selv lenger, men nå har man jo ferdig Fjordland grøt. Jaja...
 12. Spørsmål: Kan det være aktuelt med to telt i stedet? Det gir muligheter for flere bruksområder...
 13. Har begge, og støtter dette. Må bare si at de er utrolig gode å ha på 👍
 14. Selv om de fleste turene mine er alene, og jeg trives med det, så kan kveldene bli lange om jeg slår leir tidlig. Spesielt i dårlig vær. Da synes jeg det er bedre å drøye litt utover formiddagen med å begynne å gå, og slå leir sent. Da er det som regel bare å slå leir, spise og legge seg. Men helst slår jeg leir litt tidligere og bruker kvelden foran bålet...
 15. Disse er helt gull mot lårgnissing. Under Armour 9"
 16. De siste tre-fire årene har jeg brukt denne. En Cumulus Comforter. Etter mange år og mange soveposer prøvde jeg Quilt, også fra Cumulus. Den var bra, men man måtte ligge stille på ryggen om man ikke ville ha trekk inn fra sidene. Jeg snurpet den riktignok ikke fast i underlaget, syntes det var for mye styr. Comforteren derimot er så lang og bred at den fungerer som en god dyne. Har bare ligget med den ned til et par grader på Hardangervidda, men det var helt uproblematisk. Har aldri ligget så komfortabelt som med denne.
 17. De siste to-tre årene har jeg bare brukt en Cumulus Comforter Rigtignok ikke vinterstid, men har lyst til å prøve en 3-sesongs med denne over om vinteren. Denne har jeg bare brukt som dyne, og har ikke hatt behov for å snurpe den igjen. Bruker den sammen med en Synmat UL 7, og den er såpass vid og lang (230*140) at den dekker på alle kanter. Blir som en dyne hjemme i sengen. Utrolig deilig å slippe å være begrenset av en sovepose. Har ligget i alt fra 0-28 grader. Regulerer med klær som det passer.
 18. Hvis jeg har hatt en tur hvor jeg ikke har tenkt på utstyret har sannsynligvis turen vært perfekt 🙂
 19. Relevant for tråden eller ikke, jeg sliter med å få satt av tid til å komme meg ut. Alltid noe(n) som "forhindrer" meg til å dra ut i skogen. Fargen på teltet er ikke problemet. Det viktigste er vel å dra på tur. Har både røde, grønne, oransje og turkise telt, så det er ikke problemet. Jeg må innrømme at nytt utstyr kan være en ekstra motivasjon til å komme seg ut, men det er ikke helt bærekraftig i lengden...
 20. Jeg er rød/grønn fargeblind, så jeg ser ikke forskjell og finner aldri tilbake til teltet 😁
 21. My 2 cents... (beklager formatering, krøkkete på mob...) Exped Schnosselbag: - Sovepose - Exped Synmat 7 UL - StS Hodepute - 1l StS pakkpose med toalettsaker - Sovetøy (avh av vær) 4l pakkpose: - Undertøy - Sokker - Skjorte/T-skjorte 8l pakkpose: - mellomlag (avh vær) - bukse/kortbukse - evt lue/votter 8l pakkpose: - kjøkkenutstyr (inkl kjele m/gassboks og brenner) - mat 2l pakkpose: - Ting (batt/lader/lykt/med/rep/paracord) - Regntøy (gore-tex paclite) i me
 22. Som borgern foreslo er Tæruddalen et godt alternativ. Kort vei til Olavsgård, gratis parkering og mulig å telte uforstyrret ved å gå 10 min.
 23. Skal på tur i Femundsmarka neste uke. Har noen sett/hørt spesifikk informasjon om dette området? Tolker vel egentlig advarslene slik at dette er i faresonen?
 24. Jeg kjøpte akkurat Synmat UL 7 M på nytt. Første hadde jeg i 8 år. Lett, lite og komfortabelt synes jeg. Hos hektapatur.no 1299,- og 495g
 25. Vet at du spør om dunjakke, men jeg har brukt en Arc'teryx Atom SL Hoody de siste tre årene og er så superfornøyd. Den har syntetfyll, 260g, stretchy og veldig deilig på. Har en Rab Alpine Microlite dun og en Norrøna dunjakke (husker ikke modell), men de blir alltid hjemme. Liker også at jeg ikke behøver å tenke på om Atom SL blir våt. Tørker relativt fort også. [Hidden Content]
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.