Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Hilleberg telt - myggnetting i ventil?


Anbefalte innlegg

Har lest flere kommentarer på den store verdensveven at Hilleberg telt som Nallo, Nammatj, og Katuim ikke har myggnetting i ventilene på ytterteltet. Stemmer dette? 

Mener bestemt at jeg har sett myggnetting på mange av teltmodellene til Hilleberg (2 klaffer i ventilåpningene som justeres vha glidelås, en helt tett og en med "myggnetting").

Anyone med Hilleberg komptanse/eierskap av nevnte telt som kan bekrefte/avkrefte?

Endret av Terka
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Black Label(mener bestemt at det gjelder alle) har både myggnetting og en tett duk(er vel ikke helt vindtett, men holder og dråper ute tenker jeg) som den du beskriver du har sett. Red Label har vel ikke myggnetting, bare en mulighet for å stenge ventilen med den tette duken mener jeg. Yellow Label har vel ikke noen vanlige ventiler.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 minutter siden, Anders_G skrev:

Nallo 3gt har ikke myggnett i hverken dør eller ventil i ytterteltet, i innerteltet er det myggnett samt vanlig duk i både dør og ventil.

Nettopp. Men er det ikke myggnetting som vises på bildet her?

hilleberg_nallo_3_gt_vent_front.jpg.51da11e169a808c1c449f9699545a014.jpg

Bildet er lånt herfra: 

(Logg inn for å se skjult innhold)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 minutter siden, Terka skrev:

Nettopp. Men er det ikke myggnetting som vises på bildet her?

hilleberg_nallo_3_gt_vent_front.jpg.51da11e169a808c1c449f9699545a014.jpg

Bildet er lånt herfra: 

(Logg inn for å se skjult innhold)

Vil kanskje kalle det en mellomting mellom myggnett og innerteltstoff. Det er rimelig tettvevd og slipper ikke inn knott eller snø. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
13 minutter siden, Thomas E skrev:

Black Label(mener bestemt at det gjelder alle) har både myggnetting og en tett duk(er vel ikke helt vindtett, men holder og dråper ute tenker jeg) som den du beskriver du har sett. Red Label har vel ikke myggnetting, bare en mulighet for å stenge ventilen med den tette duken mener jeg. Yellow Label har vel ikke noen vanlige ventiler.

Så Red Label har denne løsningen? 

"Vent on front or rear can be accessed and manipulated from a small zippered half mesh half fabric window from inside the shelter. The zipper flap of the front door can be seen above the vent, it is ¾" black strip that starts above the left part of the vent and covers the entire length of the front main zipper to the ground. The Hilleberg logo is on the zipper flap.

295963897_Katium3GT.JPG.cd4c6e47c9eaec23e2dc10bf5fde0184.JPG

katium-sves.jpg.3418fa37adc698e1e7fa078b84a9567d.jpg

(Tekst/bilde/Screenshot hentet herfra: 

(Logg inn for å se skjult innhold)

)

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 3 weeks later...
På 3.5.2019 den 9.20, tubbs skrev:

Mulig at jeg husker veldig feil nå men mener at mitt Unna har myggnetting i lufteventilen under topphatten ( på langside dør)

Unna har myggnetting på innerteltet, men ikke på ytterteltet. Jeg sjekket nå i helgen når jeg var på tur med Unna.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 5 months later...
10 timer siden, Anders P skrev:

 Staika har berre myggnetting til innerteltet til tross for at det er black label telt. Litt irriterende. 

De sorte panelene som kan dekke ventilasjonsåpningene i ytterteltet er jo ventilerende da, og ikke kommer det mygg gjennom dem. Litt som myggnetting?

(har selv Staika for andre gang nå) 

Endret av SnorreL
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av Navigatøren
   Jeg vet det har vært en del tråder om snømatter eller ikke. Jeg kjøpte meg et Keron 3GT og vurderer å få sydd på snømatter. Er det noen her som har 
   erfaring med dette? er det verdt det? og måtte dere sende teltet inn til Hilleberg? Hva kostet det?
    
  • Av Kristian J. Vabø
   Nyheter for 2021 fra Hilleberg:

   Helags 2 og 3 i Yellow label-serien, og Soulo i black label-serien..
    
  • Av suprfort
   Beklager å lage enda en telt-tråd, men jeg skal prøve å være så konkret som mulig så vi slipper å diskutere så veldig mange alternativer. 
   Har Helsport og Hilleberg fra før, og synes Hilleberg er noen knepp opp kvalitetsmessig. Da Helsport bestemte seg for å legge ned i Trondheim og flytte sørover ble valget enda enklere; det neste teltet blir Hilleberg. Men hvilket? 
   Bruksområde: Vår-, sommer- og høstturer med ett barn. Ikke høyfjell, men litt åpne områder på fjellet blir det nok. For lokalkjente kan typisk bruk være Tovatna i Storlidalen, en eller annen plass inne i Jøldalen, eller områdene ved foten av Blåhø i Gjevilvassdalen.  Vekt: Jeg vil ha et så lett telt som mulig, men vil ikke ha et telt som er så tynt og skjørt at jeg er redd for å ødelegge det. Har prøvd superlightserien til Helsport, og det synes jeg ble for skjørt.  Tunnel/kuppel: Ideelt sett kuppel som kan stå alene, men ser det fort betyr mer vekt. Ikke avgjørende kriterie.  Det står mellom disse 2 (3) teltene: 
   Nallo 2. Red label (helårs), tunnel, kerlon 1200-stoff, 2,4 kilo. Anjan 2. Yellow label (tresesongs), tunnel, kerlon 1000-stoff, 1,8 kg.  Allak 2. Red label (helårs), kuppel, kerlon 1200-stoff, 3,3 kg. Allak utgår antakelig på grunn av vekt, selv om det er selvstående. 600 gram skiller de to andre. Er det verdt de ekstra grammene for å få et litt mer robust telt? De ser identiske ut når det gjelder grunnflate og høyde. 
  • Av Bjørnar D
   Hei! Jeg ser at det er en del tråder omkring disse teltene, men har likevel et par spørsmål omkring valget. 
   Jeg har en familie med to voksne, tre ungdommer (som heldigvis liker å være med) og en hund (labrador-tispe 2 år), og vi trenger telt til fjelltur inntil 5 døgn på sommer. Det blir nok mest 2-3-dagers turer, men ser for oss en litt lengre tur til Børgefjell i år. Vi har et Helsport Fjellheimen SL3 og et Helsport Rondane SL3 som jeg kjøpte i fjor. Jeg innser nå at plassen blir for knapp, så jeg vurderer å bytte ut Rondane-teltet med et mer romslig telt. Kan også vurdere å beholde begge og kjøpe et tredje telt. Blir fort litt mer vekt da, men det kan kanskje være behagelig å ikke ligge inntil hverandre også.
   Jeg har først og fremst tenkt på Fjellheimen 4. Sammen med Fjellheimen 3 bør vi da ha god nok plass, samt at den samlede vekten blir lav. Nå har jeg også blitt oppmerksom på Hilleberg Nallo 4. Vil forteltet på dette være stort nok til å plassere tre sekker om natta, eller må jeg gå for GT-utgaven med større fortelt? Sistnevnte er jo både litt tyngre og dyrere...
   Alternativ 1 er altså Fjellheimen SL 3 + Fjellheimen SL4 (og bo henholdsvis to og tre personer i de to teltene).
   Alternativ 2 er Fjellheimen SL 3 + Nallo 4 (evt. Nallo GT).
   Alternativ 3 er Fjellheimen SL 3 (for to personer) + for eksempel Reinsfjell SL3 (for to personer), og så la gutten på 17 få Rondane-teltet sammen med hunden. 
   Jeg vil gjerne høre hva dere mener, og jeg er mottakelig for andre forslag også. 
   Jeg lurer også litt på hvordan dere gjør det med hund. Ser ikke for meg at hun vil ligge i forteltet egentlig. Er samtidig litt skeptisk til om hun kan tråkke hull i teltbunn og liggeunderlag. Hun var med på en tur i fjor sommer også, men hun har blitt en del større siden den gang.
   mvh. Bjørnar D
  • Av culibre
   Hei. Er det noe her inne som har noen erfaring med Hilleberg Allak 3?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.