Jump to content

Arcticpeak

Aktiv medlem
 • Posts

  678
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Arcticpeak

 1. Det er svært tørt i marka nå, mange bekker er tørre eller nesten tørre, ta derfor med noen store flasker til å ha vann i.
 2. Prisen kommer av materialene, uten å ha sett teltet kan jeg ikke si så mye om hvilke materialer det er laget av, men jeg kan tenke meg at selve duken tåler lite, jeg ser også at det er glasfiberstenger, de er tyngre og tåler mindre enn aluminiumsstenger som brukes på dyrere telt. Det kan også se ut som om bunnen er en glassfiberduk, de tåler mindre og er tyndre enn bunnduken som benyttes på dyrere telt.
 3. Jeg har en lignende fra Primus og den har holdt siden 1998. Den fra Primus ser ut til å være litt tykkere enn den som er avbildet, men det kan være et synsbedrag.
 4. Ja, det skal gå ann, det enkleste er å legge kartet på et minnekort. Du må huske å gå inn i menyen og aktivere kartet.
 5. Vi har Hilleberg Keron 4 og det fungerer svært bra. Enkelt å sette opp og veldig solid. Man kan også få det i en utgave med ekstra stort fortelt, men vi valgte vekk det for å spare litt vekt. Det er veldig god plass i teltet p.g.a. rette endevegger.
 6. Jeg har ikke med meg vindmåler på tur, så jeg skal ikke skryte på meg at det har vært kuling, men jeg har satt opp Unna i svært kraftig vind flere ganger. Man samler stengene, og stå med ryggen mot vinden, så slipper man å få teltet i trynet.
 7. Det virker ikke slik når du skriver: "Når første stang er tredd i og satt i stangkoppen vil den stå opp i bue som et lite seil, og gjøre oppspenningen av stang nummer to litt vrien." Da har du tredd stangen for langt inn.
 8. Her er et lite tips til deg (og for så vidt andre med Unna eller lignende telt): Tre den ene stangen inn først, tre den helt inn i stangkoppen i enden av stangkanalen, men ikke sett den inn i stangkoppen der du stikker inn stangen, så gjør du det samme med den andre stangen, så kan du bøye stengene og sette de inn i stangkoppene der du stikker inn stengene. Når jeg gjør det på denne måten kan jeg stå helt i ro og slå opp teltet, plassere det der hvor jeg vil og så sette opp barduner og plugger.
 9. Jeg har hatt Unna i mange år, og jeg er kjempefornøyd med teltet. Jeg skjønner ikke hvorfor "ketilring" mener det er knotete å sette opp i vind, da jeg mener det er ett av de aller enkleste teltene å sette opp uansett vind eller ikke. Det er to stenger man trer inn i hver sin kanal, og vips er teltet oppslått, og så er det bare å plassere teltet der man vil ha det. Er det mye vind slenger jeg gjerne sekken inni mens jeg setter ned plugger og barduner. Det tar sjelden mer enn 2-3 minutter. Som solotelt synes jeg at Unna er ganske luksus, med mye plass i teltet, og når været er fint har jeg gjerne teltåpningen helt oppe og kan da ligge i soveposen og kose meg med utsikten. Når været er dårlig er det fint å vite at teltet holder selv om vinden er kraftig.
 10. Jeg forstår ikke hvorfor folk synes corona-reglene og anbefalingene er vanskelige, man må se på essensen av de de vil oppnå, nemlig at færrest mulig folk samles og sprer smitte, dersom man er alene eller sammen med de man vanligvis bor sammen med og ikke treffer noen andre, spiller det jo ingen rolle om man befinner seg hjemme, på hytta, på vidda i et telt eller i en hengekøye i skogen. Man skal bare ha minst mulig kontakt med andre folk, det kan da umulig være så vanskelig å forstå.
 11. Dette kan også ha med å gjøre at WWF er en ganske omstridt organisasjon.
 12. De lager av og til litt lyd på hardt føre, men ikke plagsomt.
 13. Jeg har Madshus Voss, både i smøreutgave og i smørefri utgave, etter at jeg kjøpte de smørefrie har jeg ikke brukte de som må smøres, det er utrolig mye mindre mas å komme seg ut i marka nå, bare å spenne på seg ski og gå.
 14. Dersom man er ute i ordentlig styggevær hvor snøen blåser inn overalt er det greit med snølås på jakka, ellers er den stortsett i veien.
 15. Stormmatter er ikke nødvendig, Hilleberg har f.eks. ikke stormmatter på sine telt og Hilleberg Keron er et av de mest kjente vinterteltene. Uansett, jeg ville nok vært litt skeptisk til å legge ut på vintertur i høyfjellet med et "billigtelt", men jeg vet ikke noe om kvaliteten på dette teltet heller, man kan jo bli overrasket....
 16. Exped Downmat UL Winter er ganske kald, jeg ville derfor tatt med en Mammut Bamse liggeunderlag i tillegg til å legge oppå, det gir i dessuten litt ekstra sikkerhet i tilfelle Downmat skulle punktere. Er du opptatt av å spare vekt/plass kan du ta barneversjonen. https://www.speidersport.no/produkt/mammut-bamse-junior-skumunderlag-til-barn/
 17. Jeg vet ikke hvor du holder til i landet, men dersom du er i nærheten av Nittedal, så har Glømmi Sport kontakt med en lokal syerske som utfører reparasjoner.
 18. Jeg har også Unna og samme som tubbs har jeg mange netter med Expep Synmat 9 LW i teltet, og da er det god plass til sekken inne i teltet. Det er forøvrig ikke noen fare forbundet med å la sekken ligge ute heller, men på grunn av rev er det greit å ta med maten inn i teltet.
 19. Jeg har god erfaring med Bikester. Jeg fikk blant annet en sykkelpumpe med feil, som jeg returnerte og etter ett par uker kom det penger inn på konto.
 20. Inreach er allerede nevnt, men det finnes en mye billigere metode så lenge du har en mobiltelefon og er innenfor dekning, trenger du bare å sette opp LiveTracker og aktivere det.
 21. Hvorvidt det er tilrådelig eller ikke kommer nok mest ann på dere selv, og på hvordan det oppleves når dere er der. Selv hadde jeg sannsynligvis startet dersom været blir som meldt, men det kan hende at jeg hadde snudd når jeg kom opp i høyden og været føltes ubehagelig, det har jeg gjort på flere turer. Det er da viktig at man ikke venter så lenge med å snu at man ikke har mulighet for å returnere.
 22. Jeg har hatt Fjellreven Keb i mange år, og det er bukser man kan gå virkelig langt med uansett temperatur. Er det varmt åpner jeg glidelåsene, er det kaldt lukker jeg de, er det skikkelig kaldt bruker jeg ullstillongs under. Buksene er gode når man går med sekk da baksiden har lite som kommer i klem mellom nedre del av ryggen og sekken. jeg har også brukt Keb til å sykle med, og de fungerer til det også.
 23. Jeg har en lignende fra Sea to Summit, og den er tilnærmet ubrukelig. https://www.xxl.no/sea-to-summit-daypack-ryggsekk-bla/p/1163577_4_style
 24. Jeg husker dessverre ikke produsent, så de for et par år siden i en av sportsbutikkene på Beitostølen. (Husker ikke navn på butikken heller, men den har en pub på høyre side og ligger nedenfor veien.)
 25. Jeg kunne jo ikke la anledningen gå fra meg der! 🤣🤣🤣
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy