Jump to content

Superlight vs standard


Kjetil E.

Recommended Posts

Annonse
1 time siden, Memento mori skrev:

Svaret er enkelt, lurer du på det så ikke kjøp et Superlight telt. 

Ikkje heilt einig her. Kjøper ein eit superlett telt og det knekk i to så veit ein at den type telt ikkje passar til sitt bruk. Kjøper ein derimot eit såkalla "pro" telt så vil ein truleg aldri vite om ein kunne greid seg med eit lettare telt.

 • Like 1
 • Thanks 1
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutter siden, Øyvind Hellenes skrev:

 Kjøper ein eit superlett telt og det knekk i to så veit ein at den type telt ikkje passar til sitt bruk.

Og det føler du er ett godt råd ?
Om teltet knekker i 2 i skikkelig dårlig vær på fjellet f.eks så kan det ikke gå på sikkerheten løs?
I slike situasjoner så hjelper det vel ekstremt lite å ligge der og tenke:  "Pokker, dette teltet passet kansje ikke helt til dette bruket".
Er vel da men trenger ett telt i Pro eller ekstremserien som faktisk tåler påkjenningen og ikke prøve og feile med lettvektsprodukter?

 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

De tåler ingen verdens ting. Duken er som plastfolie og stengene er som sugerør.

*tenner bålet*

*henter også popcorn*

 

Bare tuller :) Jeg har ikke superlight selv, men dette er vel å regne som 3-sesongs telt, og ikke 4-sesongs telt. Med andre ord: går du turer i de 3 sesongene med best vær, og ikke legger ut på tur i veldig mye vind over tregrensen holder nok superlight bra vil jeg tro.

Link to comment
Share on other sites

Prøv denne http://www.helsport.no/om-produktene/telt/teknisk-info så slipper vi kanskje alle synserne og barnål gjengen denne gangen. SL funker greit som tre sesongers. Har ikke vært ute i noen storm, men liten kuling er ikke noe problem. Skulle du være i tvil om holdbarhet hos Helsport så legger jeg ved bildet av Helsport teltet jeg har fra 1968, ingen feil eller mangler. Du kan også ringe Helsport de er veldig greie å ha med å gjøre. Bedre det enn alle synserne her som aldri har hatt noe SL telt.

 

Telt2.thumb.JPG.e57588d3a7de124f2b13bca2634aa606.JPG

 

 

 

59b00365bbc3a_HelsportBl1.thumb.JPG.bab66e86de9045e5da2bdc93700cd69c.JPG
 

 

 • Like 1
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Akkurat nå, Kjell Iver skrev:

Ville man feks valgt SL telt i Børgefjell nå? Det er vel ikke akkurat vinter..jeg har opplevd slike forhold og reell vind er ofte sterkere 

IMG_0566.PNG

Hvis man kan velge: Nei

Hadde nok vært litt bekymret om jeg hadde vært der, men tror det hadde gått ganske fint i alle fall. Dette er selvfølgelig bare synsing... 

Link to comment
Share on other sites

24 minutter siden, Per Fredrik skrev:

 Bedre det enn alle synserne her som aldri har hatt noe SL telt.

Og hør for Guds skyld ikke på de som har hatt dårlig erfaring med SL telt heller 😂
De er sikkert kjøpt og betalt av både konkurenter, nord-Korea, FRP samt Putin 😂

Edited by tubbs
 • Like 3
 • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, Kjetil E. skrev:

Hvor mye mindre tåler disse superlight teltene av vær og vind vs pro/trek segmentet?

Mvh

Kjetil 

Jeg har IKKE sl-telt, eneste Helsport teltet jeg har er ett Børgefjelltelt fra tidlig nittitall som jeg fortsatt bruker aktivt. Jeg har dog fulgt diskusjonen fra sidelinjen da jeg vil kalle meg en fullbefaren teoretisk teltnerd. 

Det fremstår for meg som at sl-teltene er akkurat like gode/dårlige som andre superlette telt fra andre produsenter. Det er spart vekt og styrke på alt, fra duken til stenger, bardunfester, plugger og andre materialer. Resultatet er at teltene i sl-serien ikke kan behandles som ekspedisjonstelt, men de fungerer ypperlig for de som enten er godværsfolk eller også for de som tenker seg om før teltet plasseres. 

Jeg tror du kan komme langt med sl-telt hvis de plasseres i le, og ikke der utsikten om morgenen er best. Det vil fungere ypperlig om du ser etter spisse grener på bakken før du setter det opp. For godværsentusiasten vil de være helt topp. Samtidig har flere rapportert om svakhet på de sl-teltene som har kryssende stangbuer - her slites duken i krysspunktet fort. Det ligger også filmer ute som viser at kombinasjonen av lettere DAC-stenger og færre bardunplasseringer enn andre telt ikke fungerer optimalt i vindkast. Da kan teltet fort legge seg/kollapse. Personlig syns jeg også det ser ut som om en stram sl-duk gir seg mer i vind enn kraftigere duk. 

For å oppsummere personlig teoretisk betraktning kjøper jeg ikke sl-telt fra Helsport da JEG mener Helsport sine teltformer ikke er optimale for slik tynn duk/lette stenger/superlett-perspektivet. De virker ja, men i deg segmentet tror jeg at man finner bedre andre steder. 

 

 • Like 3
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, tubbs skrev:

Om teltet knekker i 2 i skikkelig dårlig vær på fjellet f.eks så kan det ikke gå på sikkerheten løs?

Nei då pakkar du saman teltet, går heim og legg deg i ei god og varm seng. Er du i eit miljø der du kan stryke med om teltet sviktar så er ikkje ein gong eit “pro” telt forsvarleg spør du meg.

Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, Øyvind Hellenes skrev:

Nei då pakkar du saman teltet, går heim og legg deg i ei god og varm seng.

Telter du alltid i gangavstand fra hjemmet?
 

 

10 minutter siden, Øyvind Hellenes skrev:

Er du i eit miljø der du kan stryke med om teltet sviktar så er ikkje ein gong eit “pro” telt forsvarleg spør du meg.

Pro type er 4-sesongstelt og tåler både hard vind og snøvær. Noe lettvekterne ikke er lagd for. Og vil derfor ikke være like egnet.
Så ett Pro/Ekstremtelt kan være 100% trygt der lettvekterne rett og slett er uegnet og kan være farlige.
Uansett fabrikat på lettvektsteltet!
 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest Turlyst
1 time siden, Per Fredrik skrev:

Bedre det enn alle synserne her som aldri har hatt noe SL telt.

Jeg har hatt ish 10 telt, lest ørten kataloger fra jeg var 16 år, masse på Internett, snakket med Helsport flere ganger om SL-konseptet, samt mange netter gjennom årene i all slags vær, i andre telt.

Jeg skal aldri igjen synse om Helsport SL uten å ha mange netter i teltet, selv om synsingen min også var basert på faktiske tilbakemeldinger om problemer og besiktigelse av teltet og det tynne stoffet. Det var en dødssynd!

Jeg tror fortsatt Reinsfjell SL er et topp telt til sitt bruk!

Link to comment
Share on other sites

2 timer siden, Kjell Iver skrev:

Ville man feks valgt SL telt i Børgefjell nå? Det er vel ikke akkurat vinter..jeg har opplevd slike forhold og reell vind er ofte sterkere 

Med Trolltinden SL som er veldig lite og har bra med barduner, hadde jeg følt meg helt trygg, men hadde nok valgt en teltplass med omhu. Zpacks Duplex hadde også godt bra, men da er jeg helt på grensen. Er det meldt opptil 15 m/s blir kasta kanskje opp i 30 m/s. . Men når det er sagt, hadde jeg valgt et annet telt med den værmeldinga, det blir litt små i forhold til mange timer i teltet. IMG_2042.thumb.JPG.be218fb934469811512ae2a4e34e3989.JPG

Er det dårlig vær sover ofte i Hagen, her i Ringstind SL

IMG_2043.thumb.JPG.b973966e9bd12b90fade1596b2f577e8.JPG

IMG_1241.thumb.JPG.5943ca2b070c30a1fad38344f37de138.JPG

Her blåste teltet ned, da vinden snudde 90 grader, vondt å stå, vet ikke hvor mye vind det var. Kunne nok også ha satt bardunene litt lenger unna. Borret hull med drillen for å få de ned. Snødde inn gjennom mesh, så gikk inn ved 2 tiden, grov rettet teltet men snudde det ikke, noe jeg burde ha gjort. Ingen skader på teltet. 

IMG_1247.thumb.JPG.e136f6c9ed5f5694496f3e9d98b392da.JPG

Føyka bra den natta.

IMG_1244.thumb.JPG.f9c0dfe244f8a5932cbaabe348d20aa8.JPG

tæla bakke og måtte i skrustikka etterpå for å rette plugger. 

 • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Har ikke Helsport SL selv men telt av utenlandsk merke i SL. Mener jeg kjøpte det i 2011, hvertfall før Helsport begynte lage SL. Det har holdt veldig bra så langt. Det er kuppeltelt. Ingen lekkasjer på det. Har dog ikke vært ute på tur med det i veldig sterk vind men det har blåst en god del til tider. Ikke vært noe problem. Hvis jeg ser på den værmeldingen for Børgefjell på et innlegg lenger opp så hadde jeg tatt med et annet telt da. Ikke fordi det ikke tåler slikt men fordi det er mye mesh i innertelt. Så er det greit med litt romslig telt i slike forhold da slikt surt vær gjerne gjør at det blir en del tid i teltet.

Hørt noen som har fått punktert bunn på Helsport SL telt av f.eks barnåler. Har bare sett slike oppslått og det jeg har sett er at lufteventiler er noe mindre enn de andre seriene. Noen telt mangler også dør i innertelt med både mesh og stoff. Da et fasr område med mesh som gjør at det er lott mindre muligheter for å lufte. Har snakket med Helsport om de et par ganger på messe. I følge de er SL suplement til andre telt i riktig sesong og forhold. Skal man kun ha et telt anbefaler de Pro ellee Trek.

Edited by borgern
 • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest Turlyst
17 minutter siden, Memento mori skrev:

Er det dårlig vær sover ofte i Hagen, her i Ringstind SL

Heldig du som kan prøve telt/sove i telt i hagen.

Jeg bor slik til at jeg har naboer rundt meg, og selv om hagen er stor nekter kona meg en enkel natt i telt i hagen - kan du skjønne det....... Hun er redd for at naboene skal tro det har tippet over for meg.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy