Dingsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  40
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Exped SynMat UL Winter LW eller vanlig synmat

  Mitt lille tips er å sjekke prisjakt.no før du kjøper. 25% av villedende pris er ikke nødvendigvis tilbud i disse dager.
 2. Dette er jo et ekte telt! Akkurat slik vi alle tenker når vi tenker på telt. Helt perfekt! Har selv et tunnel telt fra slutten av 80-tallet. Men ditt ser så mye bedre ut!
 3. Denne er så bra og viktig at jeg trekker den opp fra støvet igjen. Spesielt siden vi er noen som går og drømmer om vinter. Og takk til @Dag G - Evje for at du delte med oss! To tomler opp!
 4. Trenger tips om lett sovepose

  Dette er jo veldig interessant! Veldig greit å få litt "side by side" tester. Tommel opp for det! Og de koster vel der etter :/
 5. Trenger tips om lett sovepose

  Du holder vel også hus her i nabolaget så er veldig interessert i høre dine synspunkter på dette. Gi oss en lyd når du har fått testet.
 6. Trenger tips om lett sovepose

  Jeg har denne fra Helsport: Trollheimen X-Trem Da kan jeg dra hvor jeg vil når jeg vil. Kanskje litt overkill, men heller det enn å fryse. Og har som regel våknet med posen åpen pga varmen i løpet av natten Selv om det er is på teltet. Vel, det er litt av grunnen til at jeg solgte Ringstind og kjøpte meg Fonnfjell som er en god del lengre. Og rettere vegger. I Ringstind så tok soveposen borti duken og ble våt i fotenden. Selv om posen holder den natten så er det ikke sikkert den holder neste natt. Jeg for min del synes det er for stor sjangs å ta hvis det er kaldt. Men @Turjente93, velg det DU synes er best for ditt bruk. Jeg velger det jeg synes er rett for meg. Forøvrig kjøpte jeg meg en barnepulk til et par hundre så jeg kan få flyttet vekten fra skuldrene til den. Gleder meg til å få testet den i vinter.
 7. Trenger tips om lett sovepose

  Jepp, har fått testet den et par dager nå. Veldig fornøyd, den fungerer kjempe fint! MEN... jeg synes den føles utrolig klam, og noe dun lekkasje er det også. På den positive siden så pakker den veldig lite og varmer veldig mye. Våknet i natt av at jeg var veldig varm i den (har nettopp kommet hjem ). Ser også at mange har svart deg. Men siden du nå spør... Jeg bor på vestlandet og her er det litt fuktigere enn borte i Sverige, eller i den retningen Og for for meg ville jeg ikke dratt på en vintertur over flere dager i en dun pose. Og eneste grunnen til det er at livet mitt avhengig av at den gjør akkurat det den skal. Enten den er våt eller ikke. Og her borte er det fuktig stort sett alltid. Å være på fjellet på vinteren er ikke en spøk og det kan fort få katastrofale konsekvenser om en ikke klarer å holde varmen. Sorry ble litt dommedag over dette Og min vinter pose veier 3,6 kg, og de kiloene drasser jeg gladelig på!
 8. Hjelp til å velge telt

  Ta en telefon til Helsport (72878300) og forklar saken så er jeg sikker på at de hjelper deg med å finne det "rette" teltet de har i sitt sortiment. Forøvrig er jeg enig med deg ang Hilleberg. Litt dyre. Men Helsport er heller ikke billig.
 9. Hjelp til å velge telt

  Støtter denne 100% Fyll flasker med vann og gå en tur. Blir det tungt, tøm ut vannet. Foruten om å trene ryggen til å tåle vekten, ryggen må trenes som alle andre deler av kroppen, får en også litt kjennskap til hva som er bra og mindre bra med den enkelte sekk på tur. Og om en mener at dette er verdens beste sekk, så betyr ikke det at det er det for deg. Vi alle er forskjellige som det er forskjellige ryggsekker. Og jeg tror vi alle kjøper/selger i vår søken etter den perfekte sekk, "hele tiden". Og en liten ting til.... Ang Ringstind 2 og Ringstind SL Sjekk størrelsen på disse to. Den ene er nesten dobbelt så stor som den andre. Selv har vi vært 3 stk i mitt Ringstind 2. Ikke behagelig, men det funket. Uansett hva du velger, pass på at det er noe DU vil ha. Ikke noe "vi" andre har prakket på deg
 10. Da var Fonnfjell Pro bestilt til den nette sum av 3694,- inkl frakt. Greit nok jeg går opp et kilo fra Ringstind 2, men tror det er en liten pris å betale for bedre plass, og muligheten for god lufting. Men viktigst god utsikt! Gleder meg som en unge til å få tatt det ut på tur!
 11. En nybegynners erfaringer og turrapporter

  Det siste først. Når jeg fyller flasken med vann på tur prøver jeg å finne en plass der vannet renner, så det renner opp i flasken. Må jeg trykke den nedi vannet er jeg forsiktig så jeg ikke virvler opp bunnslammet. Det setter ikke god smak for å si det slik Og jeg ville bare vise mine liggeunderlag, siden ditt ser ut som et stort oppblåsbart plastikk underlag (les familie flytemadrass) Har lagt en halv liter boks for å illustrere størrelsene. Fra høyre, et gammelt skumgummi underlag som veier 324 gram. Dette er alltid med og henger bak på sekken. Det grønne er et Therm-a-Rest Women's Trail Lite (2016) som er veldig tykk i stoffet og veier 855 gram. Dette blåser seg selv opp, en god del og er laget for damer. Ergo, mer varme Det røde er Exped Synmat Winterlite M og veier 405 gram, og dette må blåses opp. Med andre ord så kan du få med deg flere underlag for samme plassen i sekken din Begge to kjøpte jeg nye for rett under 1000-lappen (pr stk). Det er mulig å finne enda rimeligere, men disse funger på ei vinter natt langs vestlandet. Forøvrig kjekt å lese om prosjektet ditt!
 12. Her er det litt info om forskjellene på den og den originale sekken http://ekspedisjonennorge.blogspot.no/2015/04/ny-trollhetta-95l-ryggsekk-fra-bergans.html
 13. Hvordan gikk det @Tittei? Tror de fleste av oss er interessert i høre om progresjonen din
 14. Utrolig flotte bilder @vidarvale! Akkurat derfor jeg også vil ha. Og er villig til å gå opp i vekt på 2-manns. Har også fått med meg at Pro har helt myggnett dør, og det passer jo veldig bra i disse mygg og knott tider. Tenker jeg får hive meg på og bestille et.
 15. Akkurat hva jeg lette etter. Vurderer også dette sterkt, selv om det er opp et kilo fra Ringstind 2. Om noen har flere momenter for/mot er jeg interessert i å høre om dem.