Jump to content
IGNORED

Hva har du kjøpt nå!


Humle
 Share

Recommended Posts

Heldigvis leser ikke kona på fjellforum så her er ting som er bestilt eller i posten:

1 stk OMM Trio Map Pounch fra hike-lite.co.uk

2 stk Talus ColdAvenger Pro Softshell fra coldavenger.com

1 stk DangerBird 60 fra dream-hammock.com

2 par Lightsnow Gaiters fra mountainlaureldesigns.com

2 stk penfishingrods med sneller

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Fruen var mindre happy da hum oppdaget at jeg driver ä kutter vekten pä utstyret. Men en forklaring med at dette er utstyr hun kan bruke när vi er pä familietur dempet irritasjonen betydelig :cool:

Ble:

ULA Ohm 2.0 sekk 840g +regntrekk (ca 2200,- etter at staten og posten har fätt sin andel)

Ajungilak Sphere Spring 650g (1200kr kjöpt "brukt", men var helt ny i emblasje)

Terra Nova Laser Competition 1020g (1500,- hadde värt slätt opp en gang, men ikke brukt)

Er meget fornöyd med sekken, sitter veldig godt pä min rygg, har praktiske hoftebeltelommer og sidelommer, gode kompresjonsremmer og er super lett!

Nä er vekten pä alt utstyr for sommerturene 4990g + mat, og det uten ä gä pä bekostning av komfort, det er jeg utrolig fornöyd med!

Link to comment
Share on other sites

- Ekstra batteri til kamera

- Ultrafire C8 1300 lumen lommelykt

- Fruen ble ekstremt "glad" da jeg neste dag bestilte en Cree 1600 lumen lommelykt også (den er litt smalere i ly-enden), da 1300 lykta var litt volumiøs så den får stå i gangen. Litt mørkt her om vinteren, og vi har en toåring med utforskertrang....

- 10 stk billig karabinkroker til å henge opp ting og tang med, feste på sekken, henge opp tarps etc.

- Shemagh

- Space blanket.

Link to comment
Share on other sites

For et års tid siden måtte jeg spørre meg selv om hobbyen min var å dra på tur - eller å shoppe turutstyr. Nå er det lenge siden jeg har brukt penger på tur-/fiskeutstyr. Regner da ikke med "forbruksvarer" som sluker, sene og lignende. Klart det kribler litt i fingrene når det dukker opp nytt super-dupert fancy utstyr på markedet, men jeg tenker jeg får klare meg med det jeg har - nesten så det går sport i å ha mest mulig elendig/slitt utstyr...

Nå driver jeg å bygger nytt hus da, så det er ikke noe problem å bli kvitt pengene.

EDIT:

Nå kom jeg jo på da, at det ble en ny Beastmaster UL + Sedona 500 i sommer, men det var et slikt latterlig godt tilbud at tanken på å ikke kjøpe det rett og slett ikke kunne forsvares. :)

Men stort har det vært slik at hvis jeg har satt av litt penger til nytt utstyr, så ryker ett eller annet på bilen. For eksempel girkassa. Det skjer hver gang. Så problemet løser seg nesten selv...

Link to comment
Share on other sites

Da er ei hengekøye med innebygd myggnetting på vei over fra England til meg, så har gått til innkjøp av diverse paracord og karabinkroker så jeg får hengt meg opp i nærmeste buskas når den ankommer.

Kjekt med nettvenner som har for mye utstyr...og jammen har han ikke pakka litt god gammeldags flint til meg også til å fyre opp bål på gammelmåten med. kjempemoro med flint, stål og knusk. Flint finner man særs lite av i her i stenrøysa, men det går fint å bruke kvarts også for de som vil prøve...

Ok....hvordan få denne hjem, klargjort og testa uten at konemor går av skaffet vet jeg ikke. Det får bare våge seg :smile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har bestilt meg en tarp/shelter/teltduk fra Mountain Laurel Designs, som heter Trailstar

Hidden Content

Neste måned skal jeg bestille et innertelt som passer denne fra Oookworks:

Hidden Content

Tidligere i sommer har jeg solgt alt mitt tunge turutstyr og erstattet det med lettvekstprodukter. Heldigvis er jeg singel, for jeg husker hvordan det var å motivere kjøp av "nødvendig" turutstyr da jeg var i et forhold :D

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Har ikke køpt noe på noen uker nå... Ikke siden jeg kjøpte en Sir Joseph Koteka 290, en Brynje nettingtrøye og en Optimus 111C på sensommeren.

Er kommet til et punkt hvor jeg har det turutstyret jeg trenger... Får vel heller bruke pengene til å komme meg på tur fremover, til noe av utstyret er slitt og må erstattes ;)

Link to comment
Share on other sites

Det vert mest innkjøp av forbruksvarer. I den grad dette kan planleggast, kjøper eg det når det er gode tilbod. Dvs at eg kjøper ski og ulltrøyer kvar vår (i vår vart det visst to par ski). Dersom eg treng nye skistøvlar, kjøper eg dette også om våren, dette vart omlag annankvart år. Rett før elgjakta i år, kjøpte eg ny øyreplugg til sikringsradioen, ettersom den gamle vart øydelagt i fjor. Ei ny Fjällrävenbukse vart også kjøpt inn i haust.

Link to comment
Share on other sites

GoPro Hero II, som jeg bestilte i NL og fraktet med av en venn for å slippe toll på 25%, og en Paris pulk fra Sportsnett. Som Kjellis sier, virker det rimelig ´komplett´ nå her i utstyrsrommet mitt...

Link to comment
Share on other sites

Jeg har kjøpt meg randonnee-ski, som jeg gleder meg utrolig til å bruke om noen måneder. Har ikke slalåmski for øyeblikket, så det blir nok til å bruke dem både i bakken og på fjellet. Jeg landet på Dynafit Mustagh Ata Superlight (med dynafit-feller), Dynafit TLT Vertical bindinger og Scarpa F1 Carbon-sko. Alt ble anskaffet til halv pris i forhold til utsalgspris i Norge, så jeg var godt fornøyd.

Link to comment
Share on other sites

Kom en Brynje Combat skjorte i posten i går og en Norrøna Dovre bukse er på vei i posten, måtte innse at min kjære 6 år gamle Dovre bukse var klar for å skiftes ut sist helg.

Det blir en del innkjøp selv om en tror at en har kjøpt alt jeg trenger ;)

Link to comment
Share on other sites

Tidligere i denne tråden skrev jeg at jeg ville bestille et innertelt fra Oook Works til min Trailstar fra Mountain Laurel Designs. Men, tilfeldigvis kom jeg over en annen amerikanske turutstyrprodusent - Bearpaw Wilderness Designs.

Dermed bestilte jeg et innertelt fra BWD tilpasset Trailstar`n, se link fra produktsiden:

Hidden Content

Slik ser det tilpassede Trailstar-innerteltet ut:

Hidden Content

Link to comment
Share on other sites

Zippo type handvarmer til å ha i soveposen, sånn at den er god og varm når jeg legger meg. Funka fint i da jeg var i kongens klær. Og når man først var i gang, ble det bestilt en klassisk zippo lighter til å tenne den med også. Greide ikke finne den jeg hadde den gang jeg fremdeles sugde på kreftpinner...

Link to comment
Share on other sites

Ja også kom det en shemagh type grønn i posten. Bestilte den mest fordi jeg mangla et trekanttørkle i førstehjelpskrinet. Samt kjekt å ha faktor. Syns egentlig det er et plagg som passer bedre i tørrere strøk. De er noe dr.... når de blir våte. Så rundt halsen bruker jeg helst en av forsvarets headovere.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Kristian J. Vabø
   Sitter og å vurderer denne selv nå.. føler meg "influenced" og føler på en liten skam over at jeg har latt meg påvirke på denne måten 

   Men veldig i tvil, har jo Fiskars X7 fra før...så kanskje best å la være.
  • By Bjørn J
   Kjøpte en Ulvang Rav ullgenser siden den var på tilbud på XXL. Super genser av god kvalitet, og en svært smart hals-løsning. Ulla er fra New Zealand og Australia, det var jeg klar over. Svært få ullplagg som selges i Norge bruker norsk ull.
   Men det jeg ikke visste, er at Ulvang også produserer en ullgenser der ulla kommer fra norske sauer, Dala- og Rygjasau. Genseren heter Vegard Half Zip, og ser omtrent ut som den vanlige Rav-genseren, men er litt tykkere og kraftigere.
   Hadde jeg visst dette tidligere hadde jeg kjøpt den genseren selv om den koster en tusenlapp mer. Det er litt meningsløst å transportere ull fra andre siden av jordkloden når vi har ull i verdensklasse her hjemme. Det meste av norsk ull blir eksportert, og bøndene får nesten ikke betalt for ulla.
   Vi kjøper uvasket, men sortert i beste kvalitet, ull på vår lokale ullstasjon, og jeg er litt sjokkert over hvor rimelig vi får den.
   Jeg gir min støtte til det som står på Ulvang sine nettsider:  Velger du norsk ull støtter du bærekraftig produksjon og en lokal verdikjede, med et redusert klimafotavtrykk.
  • By Memento mori
   Da hadde du flaks😂 på 
   Hidden Content
    har de en score på 0.4 av 10 mulig gitt av 3139 stk. Posten har 4,7 gitt av 16 stk. 
   Er på grensen til artig å lese alle kommentarene postnord får på denne siden og på «boikott postnord?» på face.
   Mange er frustrert over at de gjør avtaler og faktisk ikke kommer, så mye av dette er nok skrevet i sinne🔥

  • By Memento mori
   Jeg pleier å legge nye telt i et kar med vann et par timer. Da trutner trådene som det er sydd med. Gå også over alle knuter på barduner og pluggfester. På noen Helsporttelt bør du knytte om festen til plugger. Slik det kommer er de lett å miste. 
   Litt siliconspray på glidelåser for bedre funksjon. 
   En flaske med impringnering på sømmer og litt på taket kan også være lurt på mange telt.  
   Pleier også å sette rephylsa innpå repleddet og ha tape på hver side. 
   Lykke til med nytt telt😀
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy