Gå til innhold

Andysor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  46
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Andysor

Nylige profilbesøk

675 profilvisninger
 1. Har hatt Trangia settet i mange år og veldig godt fornøyd med det. Bruker det mest på kortere turer hvor jeg skal kokkelere litt - gjerne Toro pose og ris, og veldig praktisk med flere gryter og stekepanne. Til lengre turer hvor det stort sett går i å varme vann bruker jeg en Jetboil da den bruker mye mindre gass og er mye lettere, så tar jeg kanskje med stekepanna fra Trangia hvis jeg skal fiske.
 2. Endte opp med Alfa Kvist, som anbefalt her. De satt godt på foten og føles ut som akkurat den mellomtingen mellom tunge fjellstøvler og lette terrengløpesko som jeg så etter. Jeg har innfunnet meg med at jeg føler meg tryggest i sko med litt ankelstøtte når jeg bærer sekk i ulendt terreng, og at membran da nødvendigvis følger med. Har ennå ikke testet dem på fjellet, men på sti i lavlandet har jeg holdt meg tørr og gnagsårfri hittil.
 3. Jeg skal nordpå i juli til Vesterålen med en hytte som base, så tenker å gå en del dagsturer til fjelltopper, men tar med telt for også å kunne gå noen lengre turer med overnatting. Gikk før med tunge støvler, men har de siste årene gått mest i lette terrengløpesko, men ennå ikke turt å gå med dem med sekk i steinete terreng. Sålen er tynn og jeg kjenner hver eneste steinspiss. Lurer på å teste noen anmarsjsko med litt tykkere såle enn terrengskoene - vil de være egnet til denne typen tur? Er ute etter noe helst uten membran og ikke for store og klumpete, men med litt stiv såle.
 4. Har i 4 år brukt Nordmarka 3 i sikkert 50 + teltdøgn til 3 sesongs høyfjellsturer med 2 pers. og hund. Klart seg ganske bra, men ønsker nå noe bedre. Viktig: Bedre takhøyde Stort nok fortelt til hund (Golden Retriever), bagasje og kokkelering i dårlig vær Lavere vekt (3,5 kg) og mindre plass i 58 L sekk Har sett på Exped Orion 3 UL, som har veldig god takhøyde (1,3 m), men er usikker på om de to forteltene er store nok til vårt bruk. Godt fornøyd med fortelt i Nordmarka 3. At det er selvstående er også et pluss, selv om jeg ikke har for vane å telte på svaberg. 2,8 kg. Artig valg og gøy med noe nytt og annerledes. Har også sett på 2018 versjonen av Helsport Fjellheimen 3 SL. Veldig likt telt, og virker som en solid oppgradering. Kanskje det mest opplagte men "kjedeligste" valget da jeg vet at løsningen vil funke, men har langt lavere takhøyde enn Exped (1,1 m). Er en god del lettere (2,25 kg). Noen med erfaring og innsikt som kunne tenke seg å hjelpe?
 5. Unyttig "bidrag" til debatten. Ingen som har påstått at man skal la driten ligge midt i løypa.
 6. Det er betryggende å høre at jeg ikke er alene om å mene dette. Jeg vil jo ikke øke konfliktnivået, men når man er over tregrensen og det er hard snø utafor sporet er det begrenset hva man får gjort for å skjule det bikkja gjør. Resten av uka prøvde jeg noen ganger å bruke stavene til å flytte på møkka, men det er ikke lett når man har racingtrinser (og ingen trær). Å bære med meg brukte poser på dagsturer i naturen kommer jeg aldri til å gjøre.
 7. Jeg har bare lest gjennom de siste innleggende under temaet "Hunder", ser at diskusjonen du viser til ligger under "Samfunnsdebatt" - så nei, har ikke fått med meg tidligere diskusjon. Jeg er usikker på hva du ellers mener med det korte svaret ditt? Jeg har aldri vært beskyldt for å være en hensynsløs hundeeier før så kom gjerne med noe konstruktivt. Holder det å dytte bæsjen 3-4 meter unna eller ser du helst at man plukker opp og tar med seg ned alt som kommer ut på fjellet?
 8. Var på tur i oppkjørt løype på fjellet i påsken med hunden min, og han måtte gjøre sitt fornødne. Som jeg pleier passet jeg på at han gikk litt til side for løypa, kanskje 1,5 meter til høyre for sporet. Jeg gikk så videre. Omtrent 500m lenger ned kom det en fyr bakfra i sprintfart, nærmest rød i ansiktet som ropte "VAR DET DIN HUND SOM GJORDE FRA SEG I LØYPA!?". "Ja", sa jeg, "men det var jo ikke i sporet". "Skal du ikke plukke opp?" lurte han på. "Nei, jeg pleier ikke det på skitur", sa jeg. Han snudde seg, sa "Det er så jævlig dårlig!" og gikk tilbake. Er dette virkelig så farlig? Jeg har alltid trodd det var greit så lenge det ble liggende godt til siden for sporet, tross alt ikke så lett å dra med seg bæsj i lomma resten av turen, og det er jo nok av andre dyreeksrementer ute i naturen.
 9. Jeg har Falketind på 4. året og min er dønn solid. Som sitteunderlag, beskyttelse mot tornekratt og mange mil med tung sekk er den like tett. Med de svære lommene og digre lufteåpningene er den perfekt for meg på fjellet.
 10. Jeg får plass til alt i min 60 L til en ukestur med følgende system: Exped pakkpose med dunpose og oppblåsbart liggeunderlag nederst. Jeg "vakuumpakker" denne for å få ut all luft og fyller ut bunnen av sekken. Telt i midten Pakkpose med ekstraklær på ene siden Pakkpose med annet stæsj, (kokeutstyr, førstehjelp, lykt etc.) på andre sida. Mat på toppen og i hulrom mellom alt det andre Regntøy i lokket Det kritiske for meg er å komprimere pakkposene med klær og sovepose slik at de får plass under og på siden av teltet. Dunpose er helt kritisk. Før jeg fikk den trengte jeg en 85 liters sekk. Teltet kan også deles opp slik at ytterduken og stenger henger utenpå sekken. Dette er stor fordel hvis det er drittvær og man ikke ønsker at skiten skal overføres fra ytterduk til innertelt, eller man trenger ekstra plass.
 11. Min Osprey Exos 58 veier bare 1 kilo uten det ekstra topplokket, så jeg pleier bare å pakke alt ut i teltet og bruke den med alle pakkremmer strammet.
 12. Kan nå melde tilbake at jeg inngikk et kompromiss og tok med Salomon XA Pro et-eller-annet skoene mine (ca 300 g per sko) jeg bruker til lettere turer i marka i sekken for å teste, men at jeg gikk første etappe i 1 kg per fot støvlene. Etter å ha besteget to 2000 meters topper uten sekk, én tur med støvler og én tur med sko så er det helt soleklart at jeg foretrekker lette sko uten ankelstøtte, selv i steinete terreng. Det var vanvittig hvor mye mer opplagt jeg var vel tilbake i leiren med turskoene på føttene, og jeg følte aldri at det var fare for å tråkke over. Med sekken på ryggen i myrete, gjørmete og vått terreng kan det hende jeg foretrakk støvlene, men til alt annet var sko helt overlegent. Ankelstøtte (for min del) virker å være overdrevet.
 13. Tror jeg velger å følge rådene om beskyttelse fra overtråkk og ankelbeskyttelse. Hører jo stadig fra amerikanere som med sine klimatiske forhold anbefale alle å hoppe avgårde i sandaler med tarp og hengekøye i sekken, så vanskelig å ikke bli påvirket. Så får jeg heller forsette å gå med lave tursko på overnattingsturer i lavlandet og kanskje heller velge noen lettere halvhøye støvler når de jeg har er helt utslitt. Kan ikke forestille meg å tråkke over stygt i steinur mange mil fra hjelp.
 14. Har hatt mine Hagløfs Granit støvler i en del år nå, og de har fenomenal ankelstøtte og sitter godt på foten min. Jeg har begynt å fokusere på å pakke en del lettere og håper å havne på rett i overkant av 10/11 kilo totalt i sekken på ukesturen jeg planlegger til Rondane i juli. Er det på tide å prøve lette/lave sko, eller er det like greit å fortsette med det jeg er trygg på og som jeg vet funker? De gamle støvlene funker flott i Jotunheimen med 20+ kg i sekken, men har begynt å ta inn litt vann, så har litt lyst til å prøve lave sko uten membran og ankelstøtte. Risikerer jeg overtråkk, ankelbrudd og konstant kalde og våte føtter med tilhørende kjip tur, eller vil jeg gå en ny deilig tid i møte dansende over steinuren? Jeg ser også at en mellomløsning kan være et kompromiss, med syntetiske lette støvler som Alfa Orre A/P/S.
 15. Når det gjelder "pusting" i membranklær så har jeg til gode å nyte godt av dette når jeg går hardt med sekk. For at membranen skal gjøre noe som helst er man jo også avhengig av en fuktighetsgradient mellom inne og ute, så med en gang man lufter mister man det meste av "pustingen". Jeg lufter med mindre det er kraftig vind, så da er ikke dette noe som er så viktig for meg. Jeg er først og fremst interessert i lett jakke som er vanntett og tåler normal slitasje fra sekk, og har greit med lommer og lufting. Så får jeg heller bruke noe kraftigere når jeg er under tregrensen i kratt. Når det er sagt så har jeg noen veldig tynne bukser fra Berghaus i GTX paclite som har blitt brukt mye i regn i lyng og skog og som ikke viser tegn til slitasje etter ett år.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.