Gå til innhold

Andysor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  42
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Andysor

Nylige profilbesøk

607 profilvisninger
 1. Andysor

  Hundebæsj i nærheten av løypa

  Unyttig "bidrag" til debatten. Ingen som har påstått at man skal la driten ligge midt i løypa.
 2. Andysor

  Hundebæsj i nærheten av løypa

  Det er betryggende å høre at jeg ikke er alene om å mene dette. Jeg vil jo ikke øke konfliktnivået, men når man er over tregrensen og det er hard snø utafor sporet er det begrenset hva man får gjort for å skjule det bikkja gjør. Resten av uka prøvde jeg noen ganger å bruke stavene til å flytte på møkka, men det er ikke lett når man har racingtrinser (og ingen trær). Å bære med meg brukte poser på dagsturer i naturen kommer jeg aldri til å gjøre.
 3. Andysor

  Hundebæsj i nærheten av løypa

  Jeg har bare lest gjennom de siste innleggende under temaet "Hunder", ser at diskusjonen du viser til ligger under "Samfunnsdebatt" - så nei, har ikke fått med meg tidligere diskusjon. Jeg er usikker på hva du ellers mener med det korte svaret ditt? Jeg har aldri vært beskyldt for å være en hensynsløs hundeeier før så kom gjerne med noe konstruktivt. Holder det å dytte bæsjen 3-4 meter unna eller ser du helst at man plukker opp og tar med seg ned alt som kommer ut på fjellet?
 4. Andysor

  Hundebæsj i nærheten av løypa

  Var på tur i oppkjørt løype på fjellet i påsken med hunden min, og han måtte gjøre sitt fornødne. Som jeg pleier passet jeg på at han gikk litt til side for løypa, kanskje 1,5 meter til høyre for sporet. Jeg gikk så videre. Omtrent 500m lenger ned kom det en fyr bakfra i sprintfart, nærmest rød i ansiktet som ropte "VAR DET DIN HUND SOM GJORDE FRA SEG I LØYPA!?". "Ja", sa jeg, "men det var jo ikke i sporet". "Skal du ikke plukke opp?" lurte han på. "Nei, jeg pleier ikke det på skitur", sa jeg. Han snudde seg, sa "Det er så jævlig dårlig!" og gikk tilbake. Er dette virkelig så farlig? Jeg har alltid trodd det var greit så lenge det ble liggende godt til siden for sporet, tross alt ikke så lett å dra med seg bæsj i lomma resten av turen, og det er jo nok av andre dyreeksrementer ute i naturen.
 5. Andysor

  Test av skalljakker

  Jeg har Falketind på 4. året og min er dønn solid. Som sitteunderlag, beskyttelse mot tornekratt og mange mil med tung sekk er den like tett. Med de svære lommene og digre lufteåpningene er den perfekt for meg på fjellet.
 6. Jeg får plass til alt i min 60 L til en ukestur med følgende system: Exped pakkpose med dunpose og oppblåsbart liggeunderlag nederst. Jeg "vakuumpakker" denne for å få ut all luft og fyller ut bunnen av sekken. Telt i midten Pakkpose med ekstraklær på ene siden Pakkpose med annet stæsj, (kokeutstyr, førstehjelp, lykt etc.) på andre sida. Mat på toppen og i hulrom mellom alt det andre Regntøy i lokket Det kritiske for meg er å komprimere pakkposene med klær og sovepose slik at de får plass under og på siden av teltet. Dunpose er helt kritisk. Før jeg fikk den trengte jeg en 85 liters sekk. Teltet kan også deles opp slik at ytterduken og stenger henger utenpå sekken. Dette er stor fordel hvis det er drittvær og man ikke ønsker at skiten skal overføres fra ytterduk til innertelt, eller man trenger ekstra plass.
 7. Min Osprey Exos 58 veier bare 1 kilo uten det ekstra topplokket, så jeg pleier bare å pakke alt ut i teltet og bruke den med alle pakkremmer strammet.
 8. Andysor

  Verdt å prøve lettere fjellstøvler?

  Kan nå melde tilbake at jeg inngikk et kompromiss og tok med Salomon XA Pro et-eller-annet skoene mine (ca 300 g per sko) jeg bruker til lettere turer i marka i sekken for å teste, men at jeg gikk første etappe i 1 kg per fot støvlene. Etter å ha besteget to 2000 meters topper uten sekk, én tur med støvler og én tur med sko så er det helt soleklart at jeg foretrekker lette sko uten ankelstøtte, selv i steinete terreng. Det var vanvittig hvor mye mer opplagt jeg var vel tilbake i leiren med turskoene på føttene, og jeg følte aldri at det var fare for å tråkke over. Med sekken på ryggen i myrete, gjørmete og vått terreng kan det hende jeg foretrakk støvlene, men til alt annet var sko helt overlegent. Ankelstøtte (for min del) virker å være overdrevet.
 9. Andysor

  Verdt å prøve lettere fjellstøvler?

  Tror jeg velger å følge rådene om beskyttelse fra overtråkk og ankelbeskyttelse. Hører jo stadig fra amerikanere som med sine klimatiske forhold anbefale alle å hoppe avgårde i sandaler med tarp og hengekøye i sekken, så vanskelig å ikke bli påvirket. Så får jeg heller forsette å gå med lave tursko på overnattingsturer i lavlandet og kanskje heller velge noen lettere halvhøye støvler når de jeg har er helt utslitt. Kan ikke forestille meg å tråkke over stygt i steinur mange mil fra hjelp.
 10. Har hatt mine Hagløfs Granit støvler i en del år nå, og de har fenomenal ankelstøtte og sitter godt på foten min. Jeg har begynt å fokusere på å pakke en del lettere og håper å havne på rett i overkant av 10/11 kilo totalt i sekken på ukesturen jeg planlegger til Rondane i juli. Er det på tide å prøve lette/lave sko, eller er det like greit å fortsette med det jeg er trygg på og som jeg vet funker? De gamle støvlene funker flott i Jotunheimen med 20+ kg i sekken, men har begynt å ta inn litt vann, så har litt lyst til å prøve lave sko uten membran og ankelstøtte. Risikerer jeg overtråkk, ankelbrudd og konstant kalde og våte føtter med tilhørende kjip tur, eller vil jeg gå en ny deilig tid i møte dansende over steinuren? Jeg ser også at en mellomløsning kan være et kompromiss, med syntetiske lette støvler som Alfa Orre A/P/S.
 11. Andysor

  Lett regnjakke - erfaringer med Montbell?

  Når det gjelder "pusting" i membranklær så har jeg til gode å nyte godt av dette når jeg går hardt med sekk. For at membranen skal gjøre noe som helst er man jo også avhengig av en fuktighetsgradient mellom inne og ute, så med en gang man lufter mister man det meste av "pustingen". Jeg lufter med mindre det er kraftig vind, så da er ikke dette noe som er så viktig for meg. Jeg er først og fremst interessert i lett jakke som er vanntett og tåler normal slitasje fra sekk, og har greit med lommer og lufting. Så får jeg heller bruke noe kraftigere når jeg er under tregrensen i kratt. Når det er sagt så har jeg noen veldig tynne bukser fra Berghaus i GTX paclite som har blitt brukt mye i regn i lyng og skog og som ikke viser tegn til slitasje etter ett år.
 12. Jeg har hatt Norrønna Falketind som fast følgesvenn de siste 3 årene på tur. Det er en solid jakke som har holdt meg varm og tørr i mange uværsdager i høyfjellet, har egentlig bare godord om den. I utgangspunktet hater jeg membranklær - jeg blir veldig fort klam - og bruker den derfor kun når det er skikkelig ruskevær. Jeg tar heller med en lett vindjakke som jeg bruker så lenge det går og det skal enda mere til før jeg tar på meg regnbukse. For å spare vekt og plass i sekken (Falketind veier 460 g) og prøve nytt fargevalg har jeg sett på Montbell Versalite som veier 190 g. Den har også lommer og lufting under armene, detaljer som de fleste ultralettjakker ikke har. Har noen erfaringer med slike jakker til 3 sesongersbruk i høyfjellet? Det kan jo fort bli til at man må ha den på seg i dagevis ved kontinuerlig regn, og da må den tåle sekk og kratt.
 13. Andysor

  Telt for 3 som tåler en trøkk

  Har selv lånt et Helsport Fjellheimen 4 camp og det er super komfort til 3 voksne i relativt snille forhold, sett oppimot vekt. Få bardunfester og høy profil gjør at jeg ikke vet om jeg ville stolt på det i skikkelig ruskevær. Da er nok et design med kryssende strenger og mange bardunfester bedre.
 14. Andysor

  Mygg Knott og Fjell Juli & August

  Kan skrive under på at 97% DEET holder myggfaenskapen borte lenge, men gjør ikke så mye mot knott. Bare pass på å ikke få det på plast eller syntetstoffer i store mengder da de "smelter".
 15. Etter to år og 40 netter i Helsport Nordmarka 3 er det på tide med nytt telt. Vi er glade i å være i høyfjellet, særlig Jotunheimen og Hardangervidda, samt noen helger i Oslomarka. Håper etterhvert å ta noen vinterturer på fjellet. De største manglene vi har merket er: -Sittehøyde (95cm) -Vindstabilitet (blafrer som f i kraftig vind) -Pakkestørrelse Var i utgangspunktet klar for å kjøpe Helsport Fjellheimen 3 SL, men har fått øynene opp for både Fjellreven Abisko Dome 3 og Exped Orion Extreme. Jeg er klar over at Helsport er 1,5kg lettere og lurer på om det klarer seg like godt i stygg vind som de andre. Størrelse på fortelt er svært viktig for oss da vi har opplevd det som svært trangt med utstyr og hund når man skal lage mat i dårlig vær. Mine 188 trives også best med å sitte oppreist ☺ Jeg skal på tur til Island snart og håpet derfor å bruke det som unnskyldning ovenfor fruen... Mange takk for forslag.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.