Gå til innhold

Andysor

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  50
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Andysor

Nylige profilbesøk

747 profilvisninger
 1. Var nettopp én uke i Vesterålen og én i Lofoten. Fantastisk flott begge steder, men ca 40x flere folk i Lofoten. Det eneste store minuset for oss var at det krydde av fluer overalt i Vesterålen, så mange at vi gikk mesteparten av dronningruta med minst 100 fluer kretsene rundt hver av oss, noe vi ikke så noe av i Lofoten. Noen som vet hvorfor?
 2. Jeg kjøpte nylig en Rab Kinetic Alpine jakke. Den er ganske lett, har stretch og skulle puste veldig bra. Er veldig fornøyd så langt og synes den er vesentlig mye mindre klam enn Norrøna Falketind GTX jakka jeg pleier å bruke. MEN, den har sine ulemper. Ganske skjør, har allerede noen små hull i ryggen etter å ha gått gjennom noe kratt Har ikke lufting under armene Lommene går litt lavt så innholdet kommer i konflikt med hoftebelte på sekk Jeg synes pusteegenskaper er vanskelig å måle da det blir veldig subjektivt, men jeg brukte den i ca 3 mil i Rondane for 3 uker siden da det regnet og blåste stort sett hele tiden og jeg gikk med sekk på 12 kilo og ble ikke klam. At stoffet har stretch og ikke knitrer er også deilig.
 3. Jeg kjøpte dette teltet for litt over en måned siden på tilbud til 6000 fra fjellsport men har bare brukt det på to turer hittil. Skal til Lofoten med det nå og lurte på om dere som har hatt det en stund kunne svare på noen spørsmål: Det er noen løkker nederst på dørene (rød line?), hva kan disse brukes til? Skulle gjerne funnet en måte å åpne døren halvveis på hvis det er dårlig vær men man vil ha litt lufting. I litt vind virker det som ytterduken kan legge seg på innerduken langs langsidene. Bruker dere ekstrabardunene på langsida til vanlig, eller bare under ekstreme forhold? Er det selvforklarende å sette opp med kun innertelt? Har forstått det som at man bruker de to korteste stengene og to løse barduner. Veldig fristende å prøve i finvær. Hvor solid er egentlig bunnduken? Var klar over at den var "UL", men den er veldig tynn...
 4. Har ganske mange sekker til ulikt bruk selv. Bruker til daglig Osprey Radial 26 til daglig pendling på sykkel og en Lifeventure Dakar 35 til alt annet urbant og de fleste utenlandsturer med bare håndbagasje. Felles for disse sekkene er at du bærer pc'en nærmest ryggen, som gir god bærekomfort, og at de har et hovedrom og et mindre rom foran til småting, noe jeg synes passer veldig bra. Mange sekker har unødvendig mange rom synes jeg, men dette er personlig. Til dagturer i friluft bruker jeg en McKinley Cougar 35 med en helt annen smalere utforming. Min erfaring er at turer i skog og mark og urbane reiser med PC har så forskjellige behov at det er bedre med flere sekker. Har fått noen PC sekker gjennom jobben, men synes disse er vonde å bære og ser litt vel nerdete ut. Vurderer å kjøpe en Osprey Farpoint 40 til reiser med kun håndbagasje da den har full glidelås i front og en mer firkantet utforming for bedre utnyttelse av plass. Dessverre har den PC-rom lengst unna ryggen, som ikke er ideelt.
 5. Har hatt Trangia settet i mange år og veldig godt fornøyd med det. Bruker det mest på kortere turer hvor jeg skal kokkelere litt - gjerne Toro pose og ris, og veldig praktisk med flere gryter og stekepanne. Til lengre turer hvor det stort sett går i å varme vann bruker jeg en Jetboil da den bruker mye mindre gass og er mye lettere, så tar jeg kanskje med stekepanna fra Trangia hvis jeg skal fiske.
 6. Endte opp med Alfa Kvist, som anbefalt her. De satt godt på foten og føles ut som akkurat den mellomtingen mellom tunge fjellstøvler og lette terrengløpesko som jeg så etter. Jeg har innfunnet meg med at jeg føler meg tryggest i sko med litt ankelstøtte når jeg bærer sekk i ulendt terreng, og at membran da nødvendigvis følger med. Har ennå ikke testet dem på fjellet, men på sti i lavlandet har jeg holdt meg tørr og gnagsårfri hittil.
 7. Jeg skal nordpå i juli til Vesterålen med en hytte som base, så tenker å gå en del dagsturer til fjelltopper, men tar med telt for også å kunne gå noen lengre turer med overnatting. Gikk før med tunge støvler, men har de siste årene gått mest i lette terrengløpesko, men ennå ikke turt å gå med dem med sekk i steinete terreng. Sålen er tynn og jeg kjenner hver eneste steinspiss. Lurer på å teste noen anmarsjsko med litt tykkere såle enn terrengskoene - vil de være egnet til denne typen tur? Er ute etter noe helst uten membran og ikke for store og klumpete, men med litt stiv såle.
 8. Har i 4 år brukt Nordmarka 3 i sikkert 50 + teltdøgn til 3 sesongs høyfjellsturer med 2 pers. og hund. Klart seg ganske bra, men ønsker nå noe bedre. Viktig: Bedre takhøyde Stort nok fortelt til hund (Golden Retriever), bagasje og kokkelering i dårlig vær Lavere vekt (3,5 kg) og mindre plass i 58 L sekk Har sett på Exped Orion 3 UL, som har veldig god takhøyde (1,3 m), men er usikker på om de to forteltene er store nok til vårt bruk. Godt fornøyd med fortelt i Nordmarka 3. At det er selvstående er også et pluss, selv om jeg ikke har for vane å telte på svaberg. 2,8 kg. Artig valg og gøy med noe nytt og annerledes. Har også sett på 2018 versjonen av Helsport Fjellheimen 3 SL. Veldig likt telt, og virker som en solid oppgradering. Kanskje det mest opplagte men "kjedeligste" valget da jeg vet at løsningen vil funke, men har langt lavere takhøyde enn Exped (1,1 m). Er en god del lettere (2,25 kg). Noen med erfaring og innsikt som kunne tenke seg å hjelpe?
 9. Unyttig "bidrag" til debatten. Ingen som har påstått at man skal la driten ligge midt i løypa.
 10. Det er betryggende å høre at jeg ikke er alene om å mene dette. Jeg vil jo ikke øke konfliktnivået, men når man er over tregrensen og det er hard snø utafor sporet er det begrenset hva man får gjort for å skjule det bikkja gjør. Resten av uka prøvde jeg noen ganger å bruke stavene til å flytte på møkka, men det er ikke lett når man har racingtrinser (og ingen trær). Å bære med meg brukte poser på dagsturer i naturen kommer jeg aldri til å gjøre.
 11. Jeg har bare lest gjennom de siste innleggende under temaet "Hunder", ser at diskusjonen du viser til ligger under "Samfunnsdebatt" - så nei, har ikke fått med meg tidligere diskusjon. Jeg er usikker på hva du ellers mener med det korte svaret ditt? Jeg har aldri vært beskyldt for å være en hensynsløs hundeeier før så kom gjerne med noe konstruktivt. Holder det å dytte bæsjen 3-4 meter unna eller ser du helst at man plukker opp og tar med seg ned alt som kommer ut på fjellet?
 12. Var på tur i oppkjørt løype på fjellet i påsken med hunden min, og han måtte gjøre sitt fornødne. Som jeg pleier passet jeg på at han gikk litt til side for løypa, kanskje 1,5 meter til høyre for sporet. Jeg gikk så videre. Omtrent 500m lenger ned kom det en fyr bakfra i sprintfart, nærmest rød i ansiktet som ropte "VAR DET DIN HUND SOM GJORDE FRA SEG I LØYPA!?". "Ja", sa jeg, "men det var jo ikke i sporet". "Skal du ikke plukke opp?" lurte han på. "Nei, jeg pleier ikke det på skitur", sa jeg. Han snudde seg, sa "Det er så jævlig dårlig!" og gikk tilbake. Er dette virkelig så farlig? Jeg har alltid trodd det var greit så lenge det ble liggende godt til siden for sporet, tross alt ikke så lett å dra med seg bæsj i lomma resten av turen, og det er jo nok av andre dyreeksrementer ute i naturen.
 13. Jeg har Falketind på 4. året og min er dønn solid. Som sitteunderlag, beskyttelse mot tornekratt og mange mil med tung sekk er den like tett. Med de svære lommene og digre lufteåpningene er den perfekt for meg på fjellet.
 14. Jeg får plass til alt i min 60 L til en ukestur med følgende system: Exped pakkpose med dunpose og oppblåsbart liggeunderlag nederst. Jeg "vakuumpakker" denne for å få ut all luft og fyller ut bunnen av sekken. Telt i midten Pakkpose med ekstraklær på ene siden Pakkpose med annet stæsj, (kokeutstyr, førstehjelp, lykt etc.) på andre sida. Mat på toppen og i hulrom mellom alt det andre Regntøy i lokket Det kritiske for meg er å komprimere pakkposene med klær og sovepose slik at de får plass under og på siden av teltet. Dunpose er helt kritisk. Før jeg fikk den trengte jeg en 85 liters sekk. Teltet kan også deles opp slik at ytterduken og stenger henger utenpå sekken. Dette er stor fordel hvis det er drittvær og man ikke ønsker at skiten skal overføres fra ytterduk til innertelt, eller man trenger ekstra plass.
 15. Min Osprey Exos 58 veier bare 1 kilo uten det ekstra topplokket, så jeg pleier bare å pakke alt ut i teltet og bruke den med alle pakkremmer strammet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.