Gå til innhold

Kristian Mathisen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Kristian Mathisen vant dagen sist September 11 2017

Kristian Mathisen hadde mest likt innhold!

Om Kristian Mathisen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Men tilbake til tråden: Hvis du skal bruke sluker på 26g må du vertfall ha den du linket til, kanskje en 10-30g stang. Men trenger du virkelig det til fiske i fjellvann? 16g sluker kommer jeg bra lang og dypt med. Mine sluker til fjellfiske variere fra 6 til 16 gram ca. Mange av de er på 7 til 12. Og med en slik stang er det ikke gøy å fiske med for små sluker på. Spesielt hvis det er en toppaksjons-stang.
 2. Landet en laks på 9kg med en gammel 3-18g stang jeg hadde. Brukte 0,12 fireline. Så de tåler en god del.
 3. Det kan faktisk være kjekt å legge litt ekstra penger i utstyret. Slik at du får en stang med god aksjon og en snelle med god brems. Da kan du få en pakke som egner seg svært godt med Fireline eller andre multifilamentsnører, da det krever litt mer av stang og snelle. Den ekstra 1000-lappen kan faktisk være med på å skape fiske gleden. Selv om jeg generelt sett er enig i det du sier.
 4. Har selv en Savage Gear LFR CCS 7", 0,5-7g stang med en Shimano Sahara 500 FE til lett fjell-fiske. Bruker fireline 0,1 på den. Ultralett oppsett. Stangen er relativt stiv nede med veldig myk toppaksjon. Perfekt til å få ut lette spinnere og små sluker. Kanskje ikke den beste stangen om man fiske mye med flue/makk og dupp eller større sluker. Kommer helt an på hva man fisker etter og med. En 3-14 eller en 6-22g, 9" som du linket til, vil jeg klassifisere som en god allround-stang for ferskvann i fjellet. Litt ut ifra bruk. Er jo ikke gøy å stå med hav-stang på fjellet og tråle inn små-ørreten uten å kjenne at den er på. For å sette det litt på spissen.
 5. Nå skal det sies at jeg brukte den sikkert 330 av 365 dager, det året jeg hadde den.
 6. Er selv på utkikk etter en bukse som tåler bruk. Har hatt en Keb-bukse i ett år nå. Men kastet den på grunn av 4-5 hull i forskjellige sømmer rundt skrittet og hoftene. Alle oppsto i form av slitasje. Vokset den til og med for et halvt år siden. Skal se på de klatremus-buksene som ble anbefalt. Noen andre som har tips til slitesterk bukse?
 7. Mange flotte hunder her! Har selv ei jaktlabrador-tispe på 1,5 år. Hun er nå 20 kg blank og blir trolig ikke stort mye mer. Hun er en del forskjellig fra de vanlige utstillings-labradorene og krever en god del stimulering. Hun utrolig nett og spretten i kroppen, snur på en femøring. Flott tur-følge! ☺️ Flere bilder:
 8. Var på en to dagers tur i Steindalen forrige uke. Dalen ligger i Storfjord i Troms, på Lyngen-siden. Fantastisk område til både dagstur eller en natt i telt. Et hytteområde midt i dalen. Godt tilrettelagt for turgåere. Utsikt oppover i dalen, fra teltplassen. Troja ved elven. Det er en breelv. Så det er ingen fisk i den (tror jeg). Elvebunnen er kun leire. Derfor ser elven så blå/grå ut. Men vannet smakte fantastisk! Leir-kos. Frokost, før vi gikk opp til isbreen. Grus-høyden før breen. Ser nesten ut som et menneskeskapt steinbrudd eller noe. Men det er naturlig laget av breen. Den delen av breen som vi så, er kun en arm som går ned i dalen. Oppå høyfjellet er den mye større og strekker seg i flere rettinger. Vannet var så kaldt, at det var delvis dekket av is. Selv om det er 15 grader i luften. Husket alt. Utenom Alfa-støvlene som stod igjen i gangen. Så gikk hele turen med Adidas-skoene mine. Ikke å anbefale som sko-valg når man skal gå på isbreer. Men målt opp mot en ekstra tre timers kjøretur. Var valget enkelt. Dype sprekker. Noen var mange titalls meter. Neste gang skal jeg huske ordentlig fottøy og muligens is-broddene mine. Så får jeg utforsket litt mer. Vi var rimelig forsiktige, da vi ikke hadde sikkerhetsutstyr osv. Alt i alt en flott tur. Anbefales!
 9. Troja. Lita og nett Labrador-tispe på 1,5 år. Her på telttur ved Steindalsbreen.
 10. Bra at en del har dratt hjem. Ble såpass mange deltagere, at hver enkelt fikk litt lite tid på TV-en. Stian overlevde 7-8 dager på blåbær, før han dro?! I så fall. All creds til han. Krever litt viljestyrke det. Ikke for å henge noen ut. Men å prate om at folk blir å gi opp på julaften, klage på at det ble for enkelt, på grunn av at de hadde tarp og kniv. For så å ligge på stranden og sulte, uten å prøve en gang... Måtte le litt av hele situasjonen til deltageren.😂 Maren og Bekkis er flott på TV! De koser seg skikkelig i skogen og er helt klart sterke deltagere. Men har også en knapp på Jens. Har fulgt han litt tidligere. Han er godt vandt til å være alene over lengre perioder. Hvis noe knekker han, er det lengselen til hundene. 🙂
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.