Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Klymit Inertia X-Frame Recon liggeunderlag


Anbefalte innlegg

4 minutes ago, Mareng said:

Snakker om at luft isolerer...

Vel...kongens nye klær? 😄

 Antar vekt og pakkevolum er nøkkelord her, i tillegg til sovekomfort.

Jeg solgte selv et Thermarest Xlite (Regular= 340g) som jeg syntes ble for kald selv på enkelte fjellturer ila sommeren. Med Thermarest Xtherm (Regular =  430g) som også "kun" er luft så er jeg varm godt ned på minusgradene.

Inertia X Frame Recon veier forøvrig 292g. (De har også lettere varianter)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har ikke turt(eller særlig lyst) å prøve. Jeg vrir meg masse i søvne, og dette vil vel kun funke for folk som sover rolig og på ryggen.

Men det er en morsom ide da :P Lufthullene fylles vel av soveposen(?), da de er plassert i områder man ikke hviler hardt ned på, hvis dere skjønner.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ikke at det har noe å si, men kjenner jeg blir litt uvel av navnet - Klymit Inertia. Høres ut som noe kun en heftig runde Azitromax kan kurere.

Utenom det så må jeg si at ikke er fan av å ha svære store hull i liggeunderlaget mitt. Så er skeptisk til den saken der.. Men den kan jo vise seg å være en positiv overraskelse, men det får noen andre finne ut av :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 minutter siden, ViktorS skrev:

Ser sært ut...

Tips til underlag som skal brukes sommertid, minimum lengde 180, bredde 60 cm, som tar lite plass i sekken og ikke koster all verdens?:)

Exped Synmat Hyperlite LW er min favoritt. Pakkvolum som en brusflaske, 450 gram og (nesten) like komfortabelt som Downmat 7LW. Koster jo litt, så det spørs hva du legger i allverdens ;-)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
9 minutter siden, Tor-Erik-L-77 skrev:

Litt for ekstremt for min del 😅 Men ser at klymit også har en annen type som er mer fristende. Så raskt at den har endel bruker erfaringer som er positive og kan brukes for sidesovere også...

(Logg inn for å se skjult innhold)

(Logg inn for å se skjult innhold)

Her foreslår jeg du melder deg som prøvekanin, Larsen ;-)

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av TorbjørnJ
   Har nå en DD hammock frontline som jeg i grunn er ganske fornøyd med, men er lei av å fryse når kulda kommer snikende. Ligger med et enkelt liggeunderlag under meg (som jo forsvkyver seg i løpet av natten, men det er en annen historie) men blir fremdeles kald.
   Tenkte først å kjøpe et liggeunderlag med høyere R-verdi, dette frister litt: https://www.widforss.no/jr-gear-traverse-core-primaloft-183x51x8.9-cm
   Men ser at flere anbefaller å heller gå for underquilt. Problemet mitt er da at det er så vanskelig å sammenligne underquilt A og B. På soveposer og liggeunderlag har man standardiserte måter å teste temperatur men dette har man ikke på underquilter.
   Ser man får en relativt rimelig sak fra Dovrefjell (499,-) og DD har en som selges for 799,- men finner som sagt bare empiriske data på disse. Synes det blir litt vel mye å legge ut 2500,- for en Eno Vulcan.
   Noen forslag/tips? Vil gjerne ha noe som tilsvarere en rating på -5'C
    
   Vurderer nesten å lage meg noe selv, enten ved å kutte opp en dyndune og sy på ekstra stoff/hemper. Eller å kjøpe en sovepose og sy på hemper. Det er jo ikke akkurat rocket science. Det er jo bare en sovepose utenpå køye, over halve kroppen(?). Men fra tidligere erfaringer, når man tenker "dette kan jo ikke være så vanskelig" om ting man aldri har gjort før - så tar man ofte feil
  • Av Bobe
   Har i lengre tid prøvd å finne et lite hull i underlaget mitt, exped7 downmat, uten hell. Men underlaget var ubrukelig det grunnet hullet. Prøvde i badekar og med zalospray å ikke f. 
   Til slutt bråste jeg opp underlaget med en 12 v pumpe, så hardt at det lille hullet ble et veldig mye større hull som gjekk Ann å finne, var forøvrig i overgangen til ventilen, tetta så dette med uv wader reper glue, og vipps var underlaget friskmeldt. 
  • Av toroluf
   Halloen!
   Det nærmer seg bursdag til barna, og da er det selvsagt turutstyr han far ønsker å gi🥳
   Har dere noen anbefalinger av liggeunderlag til barn? Helst under 1000-lappen/stk.
   Fra før har Vi 2 stk Ajungilak Bamse. De er gode, men store i volum. Argumenter for noe nytt er:
   - mindre plass/volum
   - lavere vekt(?)
   - bedre komfort
   MEN, kvalitet: er dere evt fornøyde med kvaliteten på liggeunderlaget deres? Kjipt hvis det går hull... Bamse kan liksom ikke bli Så ødelagt... Så, er det verdt pengene å kjøpe noe annet?
   kjøper dere voksenstr. til barn, eller barnelengder?
   5-åringen er ca 110 cm (hvis husker rett). 7-åringen er 126 Cm.
   Takknemlig for gode tips!;)
  • Av Lisecat
   Hei
   Jeg vurderer å kjøpe Therm-A-Rest NeoAir, Xtherm og bruke det hele året i telt. Fryser lett så trenger noe som er varmt! Lurer også på om noen har erfaring med å brune Therm-A i hengekøye? Blir litt dyrt å kjøpe eget underlag til hengekøye synes jeg. Tenker at kanskje mumie-versjonen egner seg best da siden den smalner? 
   Eventuelt om det egentlig bare er quilt som gjelder for hengekøye?
   Noen som har erfaring?
    
   Takknemlig for tips og råd
    
   Mvh Lise
  • Av Håvard_74
   Hei! Jeg vurderer å gå til innkjøp av et Exped SynMat UL 7 LW liggeunderlag, da det virker som det har bra liggekomfor, og det viktigste, at det er lett og tar liten plass. Mitt spørsmål til dere er om det er solid nok da jeg har tenkt å ligge på det rett på bakken, med unntak tidlig vår/sen høst, for da kommer jeg til å legge det nedi Mammut Grevling bivuakk’n. Ønsker å dra med meg så lite som mulig og vil helst slippe å må ha med to liggeunderlag. Hva anbefaler dere?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.