Jump to content

TheSleepwalker

Aktiv medlem
 • Posts

  853
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by TheSleepwalker

 1. Kjøpte den dårligste lommelykta jeg fant til dattera på 3 år. Biltema, 40 lumen. Fortsatt for sterkt til å lyse rett i øynene. Tror forøvrig barnelykt fra petzl er et godt alternativ som hodelykt til barn.
 2. Det meste av bindinger og sko er vel av typen dynafit, men finnes vel og noen bindinger som kan brukes med nedoverstøvler. Hva slags bindinger fikk du med?
 3. Ikke frist meg til å bestiĺle en LT1S 😂
 4. Den totale brukeropplevelsen lg konstruksjonskvaliteten på NAO+ kan jeg ikke si noe om. Men batterimessig bruker den et standard 18650 pakka inn i litt ekstra plast. At man ikke kan bytte ut batteriet inni er dust. Hadde kjøpt en hvis batteriet var utskiftbart. Reservebatteriet du linker til har en kapasitet på 2.6Ah. Med mindre du ofte skal bruke den på høye lysstyrker over tid burde et på 3.5Ah være et bedre valg.
 5. Kanskje du kan legge ut korrespondansen med, for eksempel fjellsport, slik at vi kan få bedømme oppførselen deres?
 6. Brukt mye M77 og Crispi Skarven med tjukke og/eller to par sokker selvfølgelig. Hvordan er Lundhagsene på sommeren? Må enten kjøpe noen lette syntet/tex støvler (som sikkert lekker ganske raskt uansett) til bruk med tynne sokker, eller bare traske i veg med joggesko. M77 og Skarven er for varmt hvertfall.
 7. Er ikke funnet noen konkret sammenheng mellom aluminium og alzheimers. Nå orker jeg ikke finne kilder for øyeblikket, men det har nå ingen andre her heller. Turkjelene blir vel lite brukt i den store sammenheng. Null stress.
 8. Alternativet meg bekjent er 16340. Du får en overspenning om 1.4V hvis de står i serie, og 0.7V hvis de står i parallel. Godt mulig det går bra. Kanskje ikke. Muligens ikke heldig i lengden. Kommer ann på elektronikken.
 9. Apexen min, årgang 2012 eller noge, bruker 1.5V batterier (Alkaliske/NiMH/Li-engangs). Elendig batteritid på alkaliske hvertfall. Ble bytta ut i 2013/2014. Ikke lykta i seg selv som nødvendigvis er dårlig, men konstant effekt vil tappe alkaliske batterier raskt.
 10. Kan jeg dra diskrimineringskortet fordi jeg ikke har spist nok potetgull til å passe inn i mange rimelige klesmerker? Mange dyre og forsåvidt....
 11. Hva med vindsekk/bothy bag til gruppa, samt personlig vattert jervenduk?
 12. Et svar på linje med @Grimner. Jeg er bare 30 sjøl, så mangler litt livserfaring på knirkete kropp. Men det det kan nok lønne seg å jobbe opp en grunnleggende styrke og mobilitet. Hvis man ikke er interessert i treningssenter, vil turnringer og kettlebells være tilnærmet alt man trenger hjemme. Kan du for eksempel sitte HELT ned i knebøy med hæla i bakken? Ligge på ryggen, for så å reise deg opp, uten å hjelpe til med henda?
 13. Mener (tror gjør man i kjerka, som min mormor sa) jeg har lest her og der at kroppen tilpasser seg ulike energikilder og bruksmønstre over tid. Hvis du over tid ofte eter sukkerrik frokost og lar det gå en stund til neste måltid (og faktisk bruker energien) vil det ikke være noe problem. Spiser du over til sukkerfrokost på tur, og fett/protein/fiber med/eller hyppige måltider til hverdags er det vanskelig å gå en hel dag på tur uten mer mat enn frokosten. Påpek meg gjerne feil.
 14. Dette kan vel kategoriseres som en åpenbar feilprising, så da kan de kansellere.
 15. Har Bergans Kjerag (eldre jakke. Medium/tynn softshell) og Bergans Senja hybrid. Kjerag er veldig digg, men ved ruskevind på vintern er den litt for luftig. Perfekt hverdagsjakke egentlig. Senja hybrid tåler litt mer rusk siden den er tett på brystkassen, samt deilig, høy hals. Kjøpte den i våres, så har ikke fått testa vinteregenskapene enda. I en skur blir du våt (kanskje mindre våt til fots enn på sykkel...). Øverste del av jakka tåler en del vann, men det lyse stoffet er selvfølgelig ikke særlig vanntett. Laga for topptur orginalt tror jeg. Av 3-lags jakkene mine liker jeg Bergans Isogaisa (veldig utslitt) bedre enn Norrøna Svalbard (2017. Enklere versjon av nåværende/tidligere Ousland jakker) til vinterbruk. Omvendt til høst/sommer forsåvidt. Til 3-sesong bruk kunne jeg lett brukt Senja, samt en form for regnjakke. Isogaisaen var lekk som en sil i flere år, så bærte rundt på Fjellduk eller oljehyre i tillegg den perioden 😂 Hvis du vil spare vekt er en lett 3-lags jakke tingen, eller en ultralett vindjakke+ultralett regnjakke.
 16. Fikk litt mer definerte magemuskler etter en uke med 3000kcal pr dag. Madammen og.
 17. Du får kjøpt kokosmelk i pulverform. Kan vel blandes med ulike karri/curry krydderblandinger for å få variasjon i sausen.
 18. For å skyte inn; Drit i å rebrande, med mindre dere har drevet med produktutvikling og/eller produksjon. Og ingen andre selger samme produktet. Det gir hvertfall meg et dårlig inntrykk. Sleng gjerne på en Barents logo. De kan til og med kalles "Barents light" og "Barents extreme'. Men la det gå tydelig frem at produktet i seg selv er Yunan something something. Ikke dra en Stormberg: "Vi lanserer nå vårt eget friluftsutstyr". Nei, nei dere gjør ikke det. Dere bare selger noe med egen logo.
 19. Mer 10-30 sekunder kanskje. Burde generelt unngå det uansett.
 20. 2 sekunder eller deromkring tror jeg, før de blir farlig varme. Kan dobbeltsjekke på jobb i morgen. Funfact: Ikke ha ringer på fingrene hvis du leker med ubeskytta celler uten plast rundt. Kan bli litt varmt ved en kortslutning (ikke selvopplevd, nettop fordi jeg kjenner til rissikoen).
 21. Den du nevner på 5Ah må være en 21700 energi-celle. 3C discharge går nå greit. Blir fort varmt da. Høyere enn det blir fort hårete. Uansett da, så kan du ofte optimere kapasitet og toleransen for høy strøm ved å endre tykkelsen på electrodene i jellyrollen, antall snurringer og partikkelstørrelse.. Tykkere elektrode eller større partikler: Høyere kapasitet, men også høyere indremotstand. Du får et greit estimat på energikapasiteten veg å gange sammen nominell spenning og kapasitet. Men den er bare gyldig ved lave strømtrekk, ettersom energitapet til indremotstand og ladningsoverføringsmotstand vil øke med strømmen. Ettersom cella aldres vil motstandene gå opp og kapasiteten ned. Med mindre man faktisk trenger å dra ut 30A i et par sekunder er sånne spesifikasjoner noe man bare kan ignorere.
 22. Høy kapasitet [Ah], eller toleranse for høye strømtrekk? En 18650 energicelle på typisk 3500mAh vil tåle høye strømtrekk dårlige (mer varmeutvikling blant annet) enn en powercelle på typisk 2500mAh. Nå er dog "høyt" strømtrekk et relativt begrep. Hvor mye trekker typiske lykter ved 1000lm?
 23. Snøseal funker. M77 i solsteika på balkongen ser ut til å suge til en del voks hvertfall. Holder for det meste tett.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy