Gå til innhold
  • Bli medlem

TheSleepwalker

Aktiv medlem
  • Innlegg

    977
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av TheSleepwalker

  1. Litt ambivalent. Hvis jeg skal bruke sidelommene liker jeg at volumet ikke krangler med hovedrommet. På den annen side krangler sidelommer med festereimene på siden. Savner elastike (flaske) lommer på siden, og lomme/netting/strikk bakpå.
  2. Jeg tror at når mange først innser at de er i nød, så er et telt alt for avanserte greier. Minner meg litt om tråden om sikkerhet i sekken for hytte-til-hytte på ski. Noen anbefalte full vinteroppsats i pulk for å ha det komfortabelt hvis de endte værfast i noen dager 😅
  3. Jeg siktet til nylon med sil/PU coating. Sillpoly strekker seg vil mindre? Edit: Nydelig tarp forresten.
  4. Uten å kunne svare for ole_brum burde sil/PU-nylon strekke seg en del. Spesielt 45 grader på ripstoppretningen. Bare prøv hvis du har noe liggende. Ganske elastisk 45 grader på ripstoppen.
  5. Ingen som sa til meg da jeg gikk nye såler forrige øvelse. Har brukt et par dempesåler i 13 år nå. Ble kassert for et år siden. Føles litt kaldere nå...
  6. Så langt det lar seg gjøre er det anbefalt å trene generell mobilitet, styrke og kontroll for hele kroppen. Dette er jo ikke turspesifikt, men du vil få mye igien for å trene (deg opp til) pushups, pullups, skulderpress, roing, knebøy, utfall, markløft, eller andre tilsvarende øvelser. Og gåing med sekk så klart.
  7. Hverken Øyo Marka eller Tinden foldekniver. Hentet begge i kassa på XXL, men marka tålte ikke å bli åpnet engang uten å gå i stykker, så den ble reklamert på. Var også mye tjukkere enn jeg forventa, så skulle returnere den uansett. Tinden gav meg ikke helt rette følelsen, så den gikk rett i retur den og.
  8. Har du multimeter? Hva er spenningen over den døde pakka? Burde være mulig å lage ny pakke. Bruker du to energiceller på 3500mAh kan du jo få nytt batteri på 7000mAh 😄
  9. Føler dette skjer jevnt og trutt over alt. Område xxx er fredet. Ytbygger yyyy får likevel lov til å bygge boligfelt/hyttefelt siden lokalpolikere blir starstruck av forretningsfolk. Eller det bygges ny vei. Rett over dyrka mark. Hvis Kari har eiendom i samme området får hun ikke lov til å bygge en enkelt bolig. Eller familiehytta får ikke et soverom til. Fordi det er fredet. Her adresserer jeg bare dobbeltmoralen. Rules for thee, not for mee. Blir som tjuvery. 100k: Fengsel lenge. 100 mill: Kanskje litt fengsel. Hvorfor kan ikke jeg kaste søppel, hugge trær og brenne så mye bål jeg vil i freda områder, når de uansett skal bygges ned? Å kose seg med én plate sjokolade er ikke så farlig, selv om man i utgangspunktet ikke skal ha godteri. Problemet er når det skjer et unntak hver eneste dag.
  10. Min desidert mest brukte kniv er Helle Speiderkniv som jeg brukte hele oppveksten. Fortsatt i god stand, mer eller mindre. Har vært gjennom et par plastkniver (Mora/annet) og de har vært sylskarpe og helt kanon. De har kommet på avveie eller blitt donert hist og pist. Har vel en igjen. Hvis du ikke bryr deg om det estetiske er nok Morakniv et solid valg. Kniv er tross alt primært et verktøy.
  11. Ja, de re-brander mye rart. Du kan jo prøve å finne North Trail hodelyktene deres på aliexpress hvis du vil. Ganske vanlig å selge OEM produkter under eget merkenavn. Jeg er ikke så fan av det, spesielt når de selges til betydelig høyere pris. Gassbrennerne av merket Falkeberg (og Eagle) er produsert av Deermaple; Moderselskapet til Firemaple.
  12. Så langt veldig fornøyd med Devold, Bergans, Ullvang, Åsnes, Brynje, Aclima, Nordheim, Helly Hansen og Janus. Det meste altså. HH, Devold, Bergans, Brynje og Aclima er brukt mye på tur over flere år.
  13. De forumene, samt reddit.com/r/flashlight har jeg scrolla rundt en del på og. Kjøpt et par rimelige lommelykter for å prøve litt. Ville delt hodelykter inn i minst tre kategorier ut fra batteritype. - Liten og lett. For eksempel Nitecore Nu25 og andre små lykter med innebygget posecelle, 1xAA, 3xAAA, 1x16340 eller 1x18350. Tilstrekkelig til det meste som ikke krever at du ser langt eller beveger deg i høy hastighet. - Allround. 4xAA eller 1x18650. Her får man lang brenntid og god futt ved behov. - Stor. 2x18650, 2x21700 eller enda flere. Disse mangler vel ofte faktisk lav lysstyke. Kanskje relatert til begrensninger i elektronikken? I de to førstnevnte kategoriene er lav modus på omtrent 1 lumen essensielt. Har mange ganger følt behovet for enda lavere og. Lyktene rundt om i butikkene avgir veldig kaldt lys. Sannsynligvis siden det er mer energieffektivt enn varmere lys, selv om varmere lys ofte er mer behagelig for øynene. Hvis man sammenligner lys med henholdsvis god og dårlig fargegjengivelse (CRI) får man en aha-opplevelse. Brenntiden er veldig viktig. Aller helst skal lykta avgi konstant lysstyrke frem til lykta går ned i laveste modus den siste tiden. Med mindre lykta har en stor batteripakke du putter i lomma klarer den neppe mer enn 500 lumen kontinuerlig. ANSI FL1 standarden for å måle brenntid er jo bare søppel.
  14. Tror antallet varer du ser øverst er totalt for alle kampanjer. Hvis du ser inn i filtrene kan det hende det bare er én kampanje som er huket av. Sånn for meg i hver fall.
  15. Har en Traverse bomullsjakke (XXL-modell) som virker ganske grei. Dog ingen ekspedisjoner å prate om med den jakka foreløpig. Freser rundt i urbane strøk. Bruker normalt XL i jakker. Her måtte jeg opp på XXL grunnet lenge, armlengde og skulderbredde. Hetta er helt grei. Har en Norrøna Svalbard jakke (2018) som er ... helt grei. Hadde tatt sjangsen på et Ocket-sett hvis jeg var på utkikk etter klær nå. Største jokeren for min del ville nok vært passformen.
  16. Ikke mye trim for beina i Barentshavet, så mine ble slitt ut privat 😂 Er på par nr. 2 nå, fra heimvernet. Men hvis forsvarets nye sko blir tilgjengelig privat i butikk kan det gått være de havner på mine føtter ganske raskt.
  17. Anekdotisk, så reklamerte jeg en gang i tiden (~2013) på et støvler i lær/tekstil som tok inn vann da de var ganske nye. Ansatte på første G-sporten jeg gikk til ble nesten sint. GoreTex hadde ingenting med vanntetthet å gjøre. Den var der for pusting. Skoene måtte impregneres. Oooookeeeei.....hadebra.
  18. Bare jeg som kan smette på et par raggsokker og nye m77, og traske i vei?
  19. Hmm, ja. Tanken var mest å finne ut av om der er noen praktisk forskjell mellom softshellen på Makke og XXL-modellene.
  20. Ja, Avhu er/var en modell levert til XXL. I likhet med Traverse, Mantjeh, Ramse, og noen nåværende Fulu-modeller. Makke Pro ser nice ut. Når Svalbard HD ryker nå jeg se litt på den. Føler du at fukt fra snø, fuktig treverk og lignende trekker rett gjennom softshellen i Makke? Har en Fjellreven Älv som består av kraftig softshell med G1000-forsterkning bak og på knær. Trekker selvfølgelig noe vann, men ikke med den umiddelbare våte følelsen jeg får av Avhu.
  21. Har en Lundhags Avhu (1. gen) som er en tynn og fin herjebukse. Softshellpanelene på knær og bak er sorte, og tar til seg ganske mye varme fra sola. Panelene er og veldig tynne, så snu/fukt og til dels vind går veldig raskt gjennom. Kikka litt på Makke og de nåværende XXL-modellene, og kjente ingen forskjell på stretchpanelene. Makke skal i følge Lundhags selv ha bedre softshelstoff enn de øvrige modellene, men er det noen som har sammenlignet i faktisk bruk? Lysere farge er jo en fordel når det er varmt i været, men til vår/sommer/høst ville det vært en fordel om softshellpanelen var noe mer værmotstandige enn på gamle Avhu. Dog ikke vanntette, for Svalbard HD kan blir noe klam med de vanntette panelene den har.
  22. Er vel bare å ta en tur i butikken og prøve litt, siden passform er alfa og omega? Ganske fornøyd med Norrønna Svalbard HD. Borrelås på anklene og i livet, romslig passform som likevel sitter godt, vind/vanntett softshell på knær og bak, gode lommer. Best egnet til høst/vinter, nettopp på grunn av de vantette softshellpanelene. Nåværende utgave er ser ut til å være litt annerledes. Lundhags Makke ser ut som en veldig god vår/sommer/høst-bukse. Avhu (1. gen) er hvertfall forholdsvis god til det. Softshellpanelene der er dog så tynne at vind og vann trekker lett gjennom mens den sorte fargen gjør at de blir varme i sola ....
  23. Alle lagene ble tvunget til å ha fyring og fyringsvakt siste natta på forrige kurset jeg var på. For noe drit. Mindre og dårligere søvn. Alt for varmt 😩
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.