Gå til innhold
 • Bli medlem
IGNORED

Camping stol


Anbefalte innlegg

Jeg har sett litt på campingstol...

 

Først og fremst til å kunne ha med på motorsykkeltur, men pakker den "lett" nok, er det ikke utenkelig at den blir med på et par fjellturer også. Greit å sitte komfortabelt når man skal lage mat etter å ha slått opp camp. 

Har kikket litt på Helinox, som er veldig annerkjent og får mye gode reviews. Prisen er deretter helinox-chair-one-camp-chair-22179.jpg

 

Jeg ser at ledena.no har "samme" stolen til halve prisen. Bortsett fra fargen så ser dette ut som en identisk kopi. Er det noen her som har erfaring med lignende? 

2015-Outdoor-Portable-Camping-Folding-St

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har faktisk vurdert samme stol selv. Er et par år siden jeg så denne stolen på en youtubefilm. En MC fyr fra Australia kunne ikke få fullrost sittekomfort og pakkbarhet. Hadde veldig lyst på en sånn til Vespaturene mine. Men jeg kjøpte den aldri da jeg syns den var dyr. Fantes den gang også etterligninger på nettsider til halve prisen, men kjøpte ikke det heller. Ikke lenge siden jeg leste, eller så en test av lette campingstoler.

Nei vent da, tror faktisk det var på TV her om dagen når jeg tenker meg om. Resultatet var så vidt jeg husker, at de fleste var greie, men Helinox´en var helt klart best. Riktignok var vel den stolen hun programlederen satt i bedre, men det var en slik stor campingstol og ihvertfall ikke noe en drar med i sekken. 

Skal prøve å få de små grå i sving og kommer jeg på hvor jeg så denne testen så skal jeg gi beskjed. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har også Helinox Ground Chair og er veldig fornøyd med den, eneste er at det på en kald dag kan være lur med et lag isolasjon i bunnen av stolen, selv har jeg brukt redningsvesten som jeg padler med, men det fungerer også fint med en genser el. som man bretter til. Har den også med på korte dagsturer eller på fisketurer ol. den tar jo nesten ikke plass :)

 

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
3 hours ago, Tor-Erik-L-77 said:

Jeg har en helinox ground chair og den har blitt mye brukt. Tåler krigen virker det som! Så finnes det endel Kina kopier, kan jo anta at disse tåler mindre... spørs vel bruken? En helinox har du nok lett i 10-15 år, da kan det være at du har brukt 5 Kina kopier på samme tid :)

"Kinakopier" er ikke nødvendigvis dårligere kopier, det kan like gjerne være "originalvaren". Jeg har sett en ikke-original Helinox hos Alixpress, den så fullstendig identisk ut med originalen. Helinox er garantert laget i Østen, og la oss si at fabrikken får en bestilling fra Helinox på 5000 stoler. Men hva om fabrikken lager 8000 stoler når de først er i gang, og leverer de 5000 til Helinox. Så har de 3000 igjen som de selger via f.eks. Alixpress. Akkurat samme stolen.
For en tid tilbake bestilte jeg to såkalte rislamper fra Thailand, samme type som IKEA solgte. Prisen var en brøkdel av de fra Ikea. Da de ankom var de utstyrt med original IKEA-lapp og typenavn, altså sannsynligvis "overskudd" fra fabrikken som leverer til Ikea.
En annen gang trengte jeg nytt tastatur til en bærbar PC. Fra leverandør i Norge ville det koste ca 1200.- + frakt fra Oslo. Fra Kina kostet det rundt kr 190.- levert på døra av DHL etter 4 dager. Jeg klarer ikke å finne noen forskjell på det og det originale tastaturet (som selvsagt også lages i Kina).
Men helt klart finnes det også kopivarer av dårlig kvalitet. Mange fabrikker i Østen er lynkjappe på å prøve å profittere på suksessfulle merkevarer ved å lage tilsvarende vare av dårligere kvalitet. Vi som forbrukere kan ofte ikke vite hva som er hva, og hvor dårlig kvaliteten eventuelt er.
Enda et eksempel: Jeg trengte en del til en motorsag. Et plastdeksel på ene siden av saga, med integrert startsnorsystem (stålfjær, strammemekanisme, div. smådeler, startsnor og håndtak). Koster over tusenlappen i Norge - kom på 80 kroner inkl. frakt ca 10 dager etter bestilling fra Kina. Det var oppgitt å være en kopi, altså ikke noe juks sånn sett. Men kvaliteten ser helt utmerket ut og materialene virker å være av god kvalitet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
6 hours ago, Truant76 said:

Jeg har også Helinox Ground Chair og er veldig fornøyd med den, eneste er at det på en kald dag kan være lur med et lag isolasjon i bunnen av stolen, selv har jeg brukt redningsvesten som jeg padler med, men det fungerer også fint med en genser el. som man bretter til. Har den også med på korte dagsturer eller på fisketurer ol. den tar jo nesten ikke plass :)

 

 

Jeg ser nå at det blir nok kjøp av en Ground Chair. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har campet på løst underlag. Å der vil jo Chair One bare synke ned, som igjen vil være til irritasjon. Takk for gode innspill alle sammen.

 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Apropos løst underlag. En får kjøpt både større føtter og "truge" til Chair one, og de fleste andre Helinoxmodellene.

Jeg røk på en Robens Pathfinder, til en hyggelig pris, for et par uker siden. Mest for å teste konseptet. Har lyst på en Helinox Camp Chair. Synes de andre modellene har for lav sittehøyde.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Ja, nå er vi jo alle forskjellige. Noen er stivere i ben og rygg enn andre. Selv er jeg relativt ung, så lav sittehøyde plager ikke kroppen min nevneverdig... alt som må pakkes ekstra er ikke nødvendigvis noe pluss, selv om det er tilgjengelig.

Så for min del passer det langt bedre med en ground chair ser jeg. Er ikke veldig store forskjellen i comfort mellom denne og chair one sies det på youtube. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har kommet fram til at for meg blir det mest effektivt å legge soveposen og teltet på tvers i sekken, Da må/bør lengden ikke overskride 30 cm. hvis jeg nå kjøper ground chair vil den passe inn i dette systemet. Chair one og table one er egentlig kjøpt inn for kanotur. Ground chair har vel også den fordelen, foruten lavere vekt at at den ikke synker så langt ned i bakken som chair one, tror jeg. . Så da blir det ground chair på meg til fredag, skattepengene kommer på torsdag.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har kjøpt en kopi av den enkleste stolen. Eneste forskjell fra Helinox sin sånn ved første blikk, er at min har en ekstra lomme som er ganske praktisk. Men spesifikasjonene er litt forskjellig. Helinox sin skal tåle mer. Min har tålt meg og min bruk helt fint, men en kompis som er noget tyngre erfarte at en av stengene bøyde seg ved første gangs bruk. Jeg skal ikke gjette på hvor tung han er, men tviler på at det er over det som stolen egentlig skulle tåle. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
8 timer siden, Knappetelt skrev:

Er det noen av disse som fungere i innerteltet når det er snø som underlag? Ser at det finnes både kulere og truger til noen av disse. 

Jeg og @Tor-Erik-L-77 satt i hver vår Ground Chair og pilka røye vinter ;-) Ikke noe problem.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Chair kit foretrekkes her også, når jeg uansett har med og blåser opp liggeunderlag. Men helinoxkopien er utmerket å ha med seg på dagsturer, i bilen til evt. ting som dukker opp, på jobb når jeg må dekke uteting over tid, osv. Kjekt å slippe å ha med seg og blåse opp underlag når jeg kun trenger stol. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • 1 month later...

hva er prisen på Helinox kopiene da?

Har selv en ground chair som jeg er veldig fornøyd med, men da jeg hadde den med på festival i sommer merket jeg at det var slitsomt å måtte "passe på" den.

Hadde vært nice med en lignende stol som var billig til slikt bruk, vanlig campingstol gidder man jo ikke  drasse med seg.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Så ble det ikke Ground Chair allikevel, men Chair Zero, litt lavere vekt enn Ground Chair, mindre pakke volum og sittehøyde nesten som Chair One som jeg også har. Passer godt sammen med Table One., anbefales, prisene varierer en god del, jeg gav 990.- på et tilbud. Kapasitet 120 kg, vekt 490 g.

(Logg inn for å se skjult innhold)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

 • Lignende innhold

  • Av rusleape
   Jeg trenger tips til telt og liggeunderlag til familie på fire.
    
   Skal hovedsakelig brukes i nærmiljø, camping og steder som er tilgjengelige med bil To voksne og to barn under 12 år Pris er viktig Helst et stort fortelt Takhøyde tror jeg er viktig
  • Av Tomte Tummetott
   Hello
   me and a friend will be in Norway from the 12 - 23.08 for a camping tour in the Hardangervidda. In the end we will be hiking seven full days.
   At first we wanted to hike from Finse to Geilo, which is practical because you are right at the Bergen Railway at the start and the end point.
   We then changed our minds and decided to hike from Finse to Kinsarvik (and take the Bergen Railway from Voss), as we've heard it will be the more beautiful route (and we might have a chance to go up the Harteigen). Unfortunately it requires a bus ride from Kinsarvik to Voss at the end, which is a bit annoying.
   Basically we've now identified two route options, but we can't really decide between them:

   (Logg inn for å se skjult innhold)
   (116 km)
   (Logg inn for å se skjult innhold)
   (112 km) Which option would you choose and why?
   (Is one maybe easier or more beautiful than the other?)
   We've got quite some hiking experience but never hiked in the Hardangervidda before, so I'm also curious on what you think about how hard this route is going to be. 
   (116km in 7 days with a heavy backpack sounds definitely doable for us, but we don't know the terrain too well).
    
   Thanks a lot in advance!
  • Av marialini
   Hei teltfolket   
   Jeg har lyst til å ta ungene (8 og 10 år) med på bil- og teltferie nordover i sommer. Og har derfor kommet til at vi trenger et nytt telt som er litt mer komfortabelt å bo i enn Fjellheimen 3 pro, som vi har i dag. Ferien skal som sagt være bilbasert, og derfor er ikke vekt superviktig, men pakkstørrelsen kan heller ikke være gigantisk, for da får vi plassproblemer i bilen. Fjellheimen-teltet blir med for fotturer. Jeg har satt opp et par kriterier for teltet:
   -det må være ståhøyde i teltet (jeg er 1.65)
   -det må være to sovekabiner (10 åringen trenger litt privacy). 
   -det må være forholdsvis lett å sette opp for en voksen, med litt hjelp fra barn.
   -Det MÅ være myggnetting i åpninger og gulv i teltet
   -Mørke soverom tenker jeg kan være lurt, i og med at det er lyst nordpå.
   Har sett meg ut tre modeller så langt, og jeg trenger rett og slett litt hjelp til å nerde rundt hvilken av modellene som egner seg best for oss:
   1. Outwell Dash 5
   2. Easy Camp Huntsville 500
   3. Easy Camp tornado 400 eller 500.
   Er det noen som vil hjelpe meg å veie litt for og i mot?  Evt. har egne erfaringer?
  • Av tomkalsjo
   Har tenkt å gå noen turer på nordsiden av Hallingskarvet i slutten av Juli. Har tenkt å bruke Raggsteinsdalen som "base".
   Er det noen som har noen forslag på "fotogene" turer i dette området?
   Har noen f.eks gått fra Raggsteinsdalen til Storekvelvi langs skarvet?
   mvh
   Tomas
  • Av Siw
   Jeg skal besøke min mor i Tønsberg til uka og hun kunne gjerne tenke seg å være med meg på et par dagers fiske/telt tur. Hun kunne også tenke seg å være i sopp område for å se om det er noe å finne nå. Problemet er at vi må kunne kjøre til telt plass da min mor er litt handicappet og jeg må da alene styre med tyngre telt utstyr. Vi kan kjøre ca et par timer fra Tønsberg. Er det noen som har gode tips om turplass ved et fiskevann?
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.