Jump to content

rayun

+Sponsor
 • Posts

  1,242
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by rayun

 1. Det kan være noe avblåst i området Hjerkinn mot Venabygdsfjellet, spesielt tidlig på sesongen. Derfra og videre sydover kommer du inn i snillere terreng og det ikke så avblåst. En bør dog ta høyde for noe sesongvariasjoner og tidlig, eller sen påske. (Jeg har vært på Sjusjøen et par påsker i løpet av de siste 12 år, uten nok snø til å gå på ski) Tror ikke du blir gående i kø, men det er naturlig noe mer folk rundt hytte/turist destinasjoner. Som allerede nevnt kan du følge Trolløypa fra Høvringen til Lillehammer. Med et mulig unntak for strekket mellom Kvamsfjellet og Venabygdsfjellet er det oppkjørte løyper hele veien og den kvistes vel sånn ca feb/mars. Jeg skrev litt om turen jeg hadde fra Spidsbergseter til Sjusjøen for noen år siden og den ligger vel fortsatt under Turrapporter her på forumet. I tillegg har jeg en video på YouTube (saktetur) fra samme tur. Lykke til med planlegging og tur👍
 2. rayun

  Bikepacking

  Apidura leverer gode vesker til ganske grei pris. Jeg har vesker fra White som er kjøpt på XXL til enda lavere pris. Jeg mistenker at de er produsert på samme fabrikk som veskene fra Apidura, da de til forveksling er ganske like.
 3. rayun

  Bikepacking

  He-he, ja helt enig @partypulp jeg er svak for det jeg også. Er aldri feil å ha det litt komfortabelt i camp, men som du sier det veier en del. Nødvendighet har slanket mitt turoppsett betraktelig de senere år og utstyr er erstattet til mer hensiktsmessig etterhvert som gammelt må fornyes. Passer på å skryte litt av bildene dine også, ser ut til å ha blitt en del turer.
 4. Her følger en liten historie om hva en kan oppleve når en vil bestille sykkel under Covid 19 og helst skulle hatt den igår, selv om jeg brukte et par mnd på å bestemme meg.
 5. Etter et par mnd venting kom denne i hus i kveld: Ny grussykkel, White GX Ltd. Skal rigges for nye spennende Bikepackingturer.
 6. Fjøslampe er koselig og jeg har noen selv, men de er tunge og upraktisk med mindre vi snakker om en fast/ofte brukt camp. Jeg bruker en batteridrevet lysslynge med små ledlys som bruker lite strøm og i tillegg veier lite. Det er dog ikke leselys, kun til kos og stemning. Du kan se det i bruk i teltet mitt i Bikepacking-filmene mine på youtube kanalen: saktetur
 7. Kan jeg bruke åpen balaklava gjør jeg helst det, men jeg har også en med små hull for utlufting til de virkelig ufyselige dagene (som jeg helst ikke er ute i) Det blir mer eller mindre dugg uansett, også fordi brillene ligger for tett mot ansiktet, som allerede påpekt ovenfor. Linser er sikkert et bra alternativ, men jeg bruker ikke linser siden de er vanskelig å finne igjen i snøen🤓 I kampens hete har jeg spyttet på glassene og gnidd det inn og selv om skarpsynet kan bli litt lidende fungerer det inntil spyttet fryser til. Nei kjenner ikke til kjerringråd, ei heller andre råd, enn å sørge for gjennomtrekk mellom brille og ansikt.🌬️👀
 8. Jeg har denne brenneren. Samtidig som det er den tyngste gassbrenner jeg har, er det også den desidert beste. God spredning på varmen og den lar seg enkelt regulere fra lett simring til full guffe. Den har også forvarmingsrør som gir fordeler, kontra brennere uten. Solid, relativt lav og stødig og med gode kjelestøtter. Tror den vil dekke behovet ditt og vel så det.
 9. Vi gikk fra P3 Mågelitopp til Trolltunga og på returen gikk vi ned til P2 Skjeggedal. Strava klokket totalt 25km og 6,5t i bevegelse. Brukte shuttlebuss fra P2 til P3 (skikkelig bratt) for å spare de høydemetrene i starten av turen. På returen valgte vi å gå veien ned til P2 for å få noen kilometer ekstra.
 10. Til Trolltunga fra Skjeggedal går du helt greit uten guide. Vi brukte litt i underkant av 3 timer til Trolltunga fra øverste parkering i Skjeggedal for 1 måneds tid siden.
 11. Å impregnere sekken er ingen tidkrevende affære, så tidsaspektet bør ikke skremme. Vil tippe 10-12 minutter. Sekken kan impregneres på innsiden og det vil være både lettere og raskere vist du får vrengt den. Med impregnering på innsiden blir sekken tett, men du vil kanskje oppleve at stoffet på utsiden vil være mer eller mindre fuktig uten at det vil ha noe betydning. En annen løsning, som jeg ville valgt, er å impregnere utsiden av sekken. Den klare fordelen er at stoffet i sekken ikke vil trekke vann. Vær nøye med sømmer og sørg for at de er mettet. Har sekken glidelåser så vær litt forsiktig med impregneringen på dem vist du bruker en tykk blanding. Tynn blanding går greit. Jeg har brukt sil+ws impregnering i flere år og det meste kan impregneres og du justerer blandingen etter hvilke egenskaper du vil at impregneringen skal ha. Her er et eksempel på hvordan jeg gjør det.
 12. Kjenner ikke muligheter rundt Kr.sand, men visst du kan gå N / NØ så vil du før eller siden komme til Siddisstien som går fra Stavanger til Oslo. Fra Oslo kan du som @Larix foreslår bruke Rondanestien.
 13. Fin turrapport og bilder @Bjellesau. Ikke gått mye i nordmarka, men kjenner litt til sånne blaute møkkete stier. Da er gleden overveldende når kvaliteten tar seg opp. Takk for at du delte.
 14. Støttes 110% Når æljlusa "starter" sin sesong, avslutter jeg min. Ny tur i skauen blir det først etter noen netter med frost.
 15. rayun

  Såre tær

  Ukvalifisert gjetting herfra, og det er at tærne sklir i skoen i frasparket. Rett og slett friksjon som du selv er inne på.
 16. Har et par Vinterposer i fiber (Ajungilak Tyin Elite) som oppbevares i orginalpose i ca 30 år. Et par - tre uker før de skal brukes pleier jeg å ta de ut av trekket og rister de opp. Deretter blir de liggende utslått til de igjen pakkes i posen før avreise. Disse posene har ikke glidelås så pleier å riste litt og snu de litt fra tid til annen. Ideelt hadde de vært lagret annerledes, men det har jeg ikke plass til, så derfor må det bli sånn. Hvorvidt de etter vask kan fluffes opp vet jeg ikke, så håper noen andre sitter på bedre svar.
 17. rayun

  Tørrmelk

  Ja, tar jeg ikke mye feil hadde @Tom42 en oppskrift som tok for seg tørking av egg til eggepulver. Søk her på forumet😀
 18. Rønning treski er sikkert helt greit, men det er et utrolig utvalg av treski på loppemarked eller gjenbruks-butikker for småpenger. Da kan treski utforskes uten å tømme lommeboka. Har vokst opp med treski og har fortsatt noen hengende oppunder taket, men sjelden i bruk.
 19. rayun

  Tromsø

  Takk for kjempefin turrapport som jeg har lest nå på søndags morgen. Fint beskrevet og flotte bilder. 😀
 20. Har aldri prøvd å ha teltet oppned, men kjenner til problemet med varme og lite skygge i fjellheimen. Opplevd det selv i Vikbekkfjell, Hardangervidda for et par år siden og jeg gjorde som deg, reiste hjem og håpet på mer rufset vær. Men ellers så det jo fint ut der.😀
 21. Vinje camping 1,5 km fra sentrum - Grande hytter og camping ligger nede langs fjorden litt forbi sentum rett før oppstigningen til Ørnesvingene starter.
 22. Takk for fin rapport fra et område jeg aldri har campet i. Ser forøvrig kjempeflott ut. Takk for at du deler..
 23. Med mindre du har dårlig tid, så husk å kos deg på turen. Er ikke alltid maks antal mil er ensbetydende med glede. God tur!👍
 24. Nei det har jeg ikke noe erfaring med, men jeg har et telt som jeg har tenkt å sy myggnett i 2stk lufteluke i ytterfeltet. Der hadde jeg i utgangspunktet tenkt å rappe vaskeposen til kona for den ene av de har ganske tett vev. Og så oppdaget jeg en snedig ting når jeg sømtettet teltet for noen år siden. En meshlomme var også sydd fast i sømmen som ble sømtettet. Jeg var ganske raus med silikon+W.S. og resultatet var at meshlomma ble limt fast i et litt bredere felt enn den opprinnelige sømmen den var fast i. Og, det er fremdeles limt fast, 3 år etter at jeg sømtettet. Og da tenker jeg,,,,, behøver jeg virkelig å sy ? I utgangspunktet er det ikke noe problem å sy i ytterduken, men vist jeg kan løse det ved å bare bruke sømtetter, så hvorfor ikke; Nå har jeg ikke prøvd dette ennå, så ikke ta dette for god fisk @Marius Engelsen, og med tanke på mesh, så kan du vel bruke hva som helst siden den ikke behøver være knottsikker. Alt fra vaskepose til myggnett fra Biltema.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy