Jump to content

rayun

+Sponsor
 • Posts

  1,300
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by rayun

 1. Nå slipper jeg å kjøpe 100 eller 300 Porsjonspakker til turbruk. Fant disse i butikken nå nylig. 29,90 for 10 pakker på Rema1000 Fant de også på en Meny butikk til 34,90
 2. Tror det er som @sneakyowl nevner, at med skjerm inn mot låret at dette skjer og jeg har nå iPhone13. Den våkner også kjapt når den løftes. Min forrige som var SX var ikke så følsom. Om det er glass/plast foran skjermen som er utslagsgivende- ja kanskje. På helgens tur på Valdresflye hadde jeg tlf med skjermen utover og med ett unntak (når hånden streifet lomma) gikk det helt greit.
 3. Har opp gjennom tiden brukt «lommebok»deksel på Siv tlf som @Siggy Stardust foreslår. På siste tlf gikk jeg for silikon bak og gorillaglass på skjerm og opplever samme problem som du nevner. Skikkelig irriterende. Har ikke funnet fiks så følger spent med videre👍
 4. Fine bilder og god turrapport som vanlig @REJOHN👍. Mye flatere på din tur, enn den jeg hadde på fredagstreningen til Synshorn, Jotunheimen på 1475 moh. Takker for mange fine rapporter fra dine turer. Leses alltid, selv om jeg ikke alltid kommenterer.
 5. Jeg tok også utgangspunkt i oppgitt forbruk på dingsene + sånn ca antall oppladinger fra PB. Dette gir en grei pekepinn, men temperatur ved kamerabruk og tap under lading gjorde noe med tallene.
 6. Canon videokamera med 1 ekstra batteri, GoPro 6&7 med 3 ekstra batterier (bruker samme type) + 1 sett ekstra batterier til Garmin GPS. Videokamera virker ca 3-4 dager på 1 batteri. Gopro i 1080 og 25/50 vil ha 1 bat pr.dag. GPS brukes ikke kontinuerlig så ikke greit å si hvor lenge den virker på 1 sett. Tidligere brukte jeg solcelle, men syns egentlig Powerbank er bedre og har nå 2 Andersson 20.000, hvorav jeg på 9 av 10 turer kun har med den ene.
 7. De fleste kart på nettet (eks FINN kart, Norgeskart etc) kan settes i flyfoto zoom in og steinskrammelet trer tydelig frem.
 8. Dette er det jeg bruker nå i år når jeg jeg skal reise lett: I tillegg bruker jeg en primus litech stekepanne når jeg regner med at noe skal stekes.
 9. Ikke mye som mangler på bilde 2😃 Så utrolig deilig ut og du var skikkelig heldig med været ser jeg👍
 10. Nå har ikke jeg Pose fra Warmpeace, så skal ikke uttale meg om den, men "ukurant" merke er det ikke😀
 11. Brillene (RayBan) ble overlatt til kona for noen år siden og de er jevnlig i bruk. Dvs når det er brillene som brukes brukes de så lenge solbriller er påkrevd, enten det er en dag, eller fler dager. Ingen synlige tegn til slark nei. Men de ligger ikke å slenger og oppbevares i etuiet når de ikke er i bruk. Nå er disse brillene noen år gamle, men om dagens briller har samme kvalitet er det ingen fare å kjøpe, men ja, dyre er dem.
 12. Sikkert solide briller og etuiet ser veldig kraftig og fint ut, men 209- + eventuelt frakt, hhm. Brillene i første post kostet 50,- i 2019, brukes et par tre ganger i uka og er (nesten) like fine den dag i dag. Litt mer slark, men forbausende lite etter såpass mye bruk. Vist noen fortsatt er på jakt etter brettebriller til tur og tøys har jeg ikke problem med å anbefale dem.
 13. Nå har ikke jeg kjørt gjennom bommen på Steinsbøle på et par år, men da var det 50,- for å passere bommen. Med mindre de har endret opplegget velger jeg å tro at det fortsatt er slik. Kanskje noen på forumet som har kjørt der nå i år kan bekrefte / avkrefte. Men når det gjelder parkeringen på Synken er den priset pr døgn og jeg har puttet penger i konvolutten. Husker ikke om det er mulig å Vippse, men det er i hvertfall mulig å bruke mobilen der. Har sagt det før og sier det igjen: 50,- for bompassering er helt innafor, det er tross alt et langt strekke inn til Synken. Sist jeg var der kostet det 50,- pr døgn å parkere og husker jeg ikke feil 130 eller 140,- pr døgn for kortet. Begge de siste noe i overkant dyrt. Men det er et flott område og går du litt lengre enn de første vannene så er det ikke for mye folk heller.
 14. +1 Som @Bjarne H.S. nevner er det slutt på fiskinga ganske tidlig 😡på Vikbekkfjell, men er det for å vandre i fjellet er det fritt fram.🤙
 15. Takk for at du spør😃 Ja det har det blitt og det blir litt til senere i sommer når jeg får tid. De første episoder fra årets tur ligger ute nå på "saktetur"
 16. Fine bilder @Bjellesau og en flott turrapport. Dette område har jeg tilgode å bevege meg i så det var kjempefint å se bilder fra fjellene jeg har sett mot både fra bil og fra sykkel. Takk for at du delte.😃
 17. Ahh, forsegjort med maljer til kjelestøttene. Det likte jeg.👍
 18. Og siden jeg allerede har nevnt at en bunnduk har fler fordeler ...... I tillegg til å holde teltbunnen ren holder den også bunnen tørrere som er gunstig når teltet skal pakkes ned. TS nevner at de er 4 personer + hund og da vil det naturlig nok være mye fuktighet som skal luftes ut. Jeg kjenner ikke luftemuligheter i dette teltet, men en bunnduk (spesielt i fortelt) vil effektivt redusere det ekstra bidraget fra bakken. Det er riktig nok en bakdel også, og det er som noen nevner: Ekstra vekt og volum (og pris) En bunnduk behøver ikke være noe annet en en billig pressening, et stykke plast, eller (ikke vanntett, men lett) tyvek.
 19. Bortsett fra at teltbunnen får ekstra beskyttelse mot rusk og rask på bakken, hjelper også en bunnduk å holde teltbunnen ren. Har bestandig brukt bunnduk og fordelene er fler enn bakdelene.
 20. Ja dette kunne vi sikkert hatt en trivelig samtale rundt😃, men nei, fisk er fisk og kaffe er kaffe. Hjemme har jeg forresten egen fiskekjele og rengjøringsremedier, på tur gjøres kjeler rene med kun vann og lyng, mose etc. Kaffekjele på tur er bare vist jeg skal på båltur. Til alle andre turer har kaffekjelen stått hjemme i ca 35 år.
 21. Skiller meg kanskje litt ut her, men vil definitivt ikke koke fisk i kjelen jeg skal ha til kaffe. Så glad er jeg ikke i kokt fisk. Når det er sagt så har jeg noen ganger kokt fisk i steikepanna. Ved å skjære fisken i mindre stykker går det helt greit å koke i steikepanna og det går kjapt og med lite forbruk av gass. Visst fisking eller steiking påregnes er dette mitt oppsett når vekt eller distanse prioriteres. Ellers dropper jeg steikepanna og bruker bare kjelesettet. Da spiser jeg ut av kjelen og lokket brukes som kopp. I tillegg brukes en spork/plastskje/lang skje vist REAL er en del av menyen. Veier lite og tar lite plass.
 22. Amatør her også, men tenker at forslaget om å legge den så kjølig som mulig i bilen er en god idé om en mistenker det kan bli for varmt. Nå er jeg så gammel at før i verden kjørte vi rundt med ei svart 5 liters bensinkanne i bilens bagasjerom (også i stv) Idag har jeg ikke bensinkanna for bilen, men det kan være en 1l. med bensin, parafin, rødsprit eller gassboks og plasserer det der jeg mener det kan være kjøligst. Ellers så ønsker ikke jeg overtryksventil på flaskene, det er vel gassen som er skummel.
 23. God bedring og med din viljestyrke ses vi nok på Holken igjen. 👍
 24. Ingen tvil om at mesh er mer trekkfullt enn tett duk, men en merker det ikke like mye om ytter går helt ned til bakken. Men som allerede nevnt er det irriterende med kondensdråper gjennom mesh´en når duken blafrer. Jeg har et par telt med mesh inner og det er definitivt ikke førstevalget visst jeg forventer litt vær. Likevel skal jeg bruke det ene av dem på en tur nå, men det er vekt og volum som har vært bestemmende.
 25. I mitt nærmiljø som er øst for Oslo, er det mange vann og mye skau. Ved de mest populære vann kan det være noen "etablerte" teltplasser, men sjelden mange. Ellers er det som du sier mye lyng og mose og langt mellom flate plasser. Jeg setter teltet der det er flatest etter å ha prøveligget lyngen. Mose er mykt og godt, men som regel ganske vått. Ellers har jeg teltet på skogsbilvei (stengt m/bom) på svaberg/fjell eller i selve stien dersom den er bred nok. På skogsbilvei og sti er det snakk om sen ankomst og tidlig avreise, typisk når jeg er på fottur eller sykkel.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy