Jump to content

Helsport snøplugg, 30 eller 50cm?


Guest fightingfalcon

Recommended Posts

Guest fightingfalcon

Hei! jeg har søkt mye på nettet og funnet noen tråder rundt bruk av snøplugger. Mange har kommet med gode tips om å

lage egne snøplugger med brøytepinner etc. Jeg tenkte jeg skulle kjøpe meg ferdige plugger fra Helsport, men er usikker på hvilken lengde jeg bør gå for.

Jeg har et helsport fjellheimen x-trem og skal bruke dette i vinter. Holder 30cm snøplugg, eller bør man gå for 50cm med en gang? Vekt har ikke så mye å si når det kommer

til den differansen :) setter veldig stor pris på tips og råd. 

Link to comment
Share on other sites

Annonse
Guest Turlyst

Jeg hadde noen 50cm Helsport aluminiumsplugger som kuttet meg til blods. De var dårlig slipt og de var fulle av skarpe kanter. Jeg skrotet dem til slutt. Har ikke kjøpt nye så nå bruker jeg også noen bambus veistikker (ikke I full lengde - mer 40-50 cm), i tillegg til ski og staver. Har også 8 stk.30 cm snøplugger. 

Er det løs snø graver jeg gjerne ned til fastere snø, slik at jeg får godt nok feste med 30 cm plugger til bardunsnorene.

Link to comment
Share on other sites

Guest Turlyst
2 minutter siden, tronn skrev:

Jeg har pusset ned helsport pluggene så de ikke skal gnage for mye på bardunene. 

Det var det jeg var redd for, at de skulle gnage seg igjennom bardunene. Burde ha gjort det samme som deg - mye billigere.

Link to comment
Share on other sites

Helsport lager gode telt, men mange av pluggtypene de bruker er av slett kvalitet. Heldigvis er dette det enkleste å gjøre noe med. Snøpluggene på 30 og 50 cm trenger en runde med kniv, fil og sandpapir for å fjerne skarpekanter. Hilleberg snøplugger er mye bedre og stivere. Du kan også kjøpe på e-bay Bra snøplugger som jeg og blant annet @whistler har gjort. Da kan du lage tilsvarende de som Hilleberg har til en mye lavere pris. 

Det er lurt å ha med en pakke 50 cm plugger eller tilsvarende. Er det bare pudder tar det tid før snøen setter seg.  Bruker du tid på å grave de lenger ned og tråkker de fast sitter de bedre. Det er da en fordel å ha tråd festet i mitten med et clips. Da blir belastningen midt på i stedet for på ene siden. Men er mere jobb.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ja takk begge deler. Jeg bruker 30 cm på teltet og 50 på bardunene. 30 holder altfor dårlig på sukkersnø og andre løsere substanser, men de kan graves ned på tvers og holder da det aller meste. Hvis du bruker ski og staver trenger du kanskje ikke 50, men jeg ligger ofte flere dager på samme plass og trenger skiene mine.

Link to comment
Share on other sites

Har båe deler og brukar mest 30. Når eim har bearbeidd snøen litt sitt det som regel godt åkken som, hvertfall etter ei tid når snøen har sett seg. Vert det vanskeleg likar eg betre å legge 30cm pluggane på tvers som eit anker/dømann enn å bruke 50cm plugga. 

Link to comment
Share on other sites

He, he :) 

Franskmennene bruker altså sardiner (https://fr.wikipedia.org/wiki/Sardine_(tente)) for å sette opp telt, mens tyskerne bruker sild (https://de.wikipedia.org/wiki/Hering_(Bauteil))  - synes det er litt mer stil over røye (https://no.wikipedia.org/wiki/Røye), da! Men horngjel (https://no.wikipedia.org/wiki/Horngjel) er sikkert nok den fisken med best feste, ja :D 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Fant noen andre alternativer som ikke er nevnt i andre tråder i forumet:

Frisport snøplugg, 42 cm lang og hele 6 cm bred! Vekt ikke oppgitt 

Arctic snøplugg: 50 cm lang, 3,5 cm bred, veier kun 72 gram (lettere enn helsport  sine 50cm hvis vekten er reell)

Vekt på andre snøplugger er målt her:

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
På 24.1.2019 den 11.36, Marius Engelsen skrev:

Nevner og at bambuspinner fra blomterbutikken veier kun ca. 35 gram i 120cm lengde. Aner ikke om disse er gode som snøplugger, men får forhåpentligvis testet de ut om en uke 👍

 

Bardunene får snøanker som vanlig, de sitter alltid, så lenge det er snø ;) 

Da har jeg prøvd disse ultralette, ultralange og ultratynne bambuspinnene som snøplugger. De fungerer kanskje i hard snø, men er snøen litt løs er det bare å glemme. De blir ikke tatt med flere ganger, problemet tror jeg er at de bøyer seg for mye.

En søkestang derimot, er en meget god snøplugg der det er dypt :)

Edited by Marius Engelsen
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy