Gå til innhold

Kalledra

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  42
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Kalledra

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Så egentlig sier du at de fleste brukererfaringer her på FF bare er tull og vrøvl. For de fleste er for lite ute. Og jeg er egentlig helt enig med deg. Man ser ofte brukere her som skriver f.eks "Jeg er helt fersk på vintertelting og lurer på blabla". Og så går det 1 mnd og så er de plutselig "eksperter" når andre lurer på lignende saker.. Men slik er vel de fleste forum. Finner lignende eksempler i denne tråden også. Feks en av de med størst motstand til SL, har aldri prøvd ett SL telt engang... Og bare for å poengtere, det finnes mange seriøse brukererfaringer også her inne. Sånn at ikke alle automatisk føler seg truffet. Men antall likes på Instagram ol er ikke det som beskriver "kvaliteten" på disse erfaringene.
 2. Mat er nødvendig! Og fisk er sunt. At det er gøy å fange den er jo bare en hyggelig bieffekt. Å leke med ett liv, for lekens skyld, er ikke nødvendig. Ser du ikke forskjellen?
 3. Her er det nok begge deler. Først overbevisning, som går over til frustrasjon. Og da går det som det går. Kos deg med hunden din:)
 4. Hei eldre grinebiter. Hilsen yngre grinebiter
 5. Og ydmyk er man, uti det faktiske livet. Jeg blir provosert når ordet "hverandre" kun betyr "meg", for enkelte. For de skulle bare visst hvor ydmyk man faktisk er! Men det være lov å legge ydmykheten igjen, når man debatterer på nett. Altså den ydmykheten du viser til. Den som du blir dømt til å ha, kun fordi du skaffer deg hund. På nett må det være lov å si det man mener, på de reaksjonene man får. Men du har helt sikkert rett i at jeg ordlegger meg direkte/kvasst/dumt innimellom. Men der er det enkelte andre også som gjør her. Men i populismens ånd blir det avfeiet som helt greit. Og da bryr jeg meg mindre;) Jeg mener allikevel at de fleste innleggene og poengene jeg har kommet med er saklige og også riktige.
 6. Jeg snakker heller ikke om alle i storbyer.. Linken jeg viste til gjaldt kun sentrale Oslo spesielt. Jeg reagerte på at du skisserte det som veldig enkelt å omplasserer bikkja, om livsituasjonen din skulle forandre seg. Og det er en dårlig holdning og ha! Bare å søke opp "Hund omplasseres" på Finn.no.. Så ser man at det er nok av folk med den holdningen. Og uansett hva folk skulle mene, så er det ikke bra for hunden (flokkdyret).
 7. Mener du tar feil, med den forbilledlige løsningen (god plass). NSB har satt av 3 sitteplasser ved handikaptoalettet, hvor man kan bringe med bikkjedyret. (Helt topp det). Men god plass er det ikke. Og ofte er det flere dyr der ,som du viser til. Men aldri noe problemer. Samme måte kunne bussen løst dette på... Eks: "Har du hund, er din plass helt bakerst".
 8. Ett godt og dagsferskt eksempel på hva jeg mener om at tilrettelegging for hundeeiere går "gale" veien. http://web2.nkk.no/no/nyheter/Stenger+friområde+for+hund.b7C_wtbSYA.ips @rbhelle skrev : "Skulle livssituasjonen endre seg så får jeg bare gi de til noen andre som er i en situasjon som bedre kan ivarete hundens og mine behov". -Så enkelt liksom.. DET kaller du å være ansvarlig hundeeier? Djiises... Du mener da altså at det er mange hundeeiere i Oslo, som nå bør gi vekk hunden sin jmfr linken min.. Siden jeg antar at mange av dem ikke har bil og dermed får problemer med å la stimulerer hundens sin like godt som tidligere. Men hvorfor er det greit med hund på tog og ikke buss? Noen, som kan gi meg ett godt svar på det? .. Nei, det var det jeg tenkte...
 9. @Prebb Vi får være enige i, om å være uenige. Men jeg fikk litt lyst til å kommentere avsnittene ditt ang uforutsigbare hunder som treffer andre hunder, dem ikke kommer overens med. - Nettopp det, er i mange tilfeller direkte årsak av dårlig sosialisering og/eller lite miljøtrening. Noe som egentlig forsterker poengene mine -Jeg(vi) har foresten 3 hunder. 2 malamuter og en bordercollie. Så jeg vet veldig godt hva det vil si i å ha hunder som er lette og hunder som er mer utfordrende å få kustus på. Men seriøst. Har man en slik hund, så tar man den selvfølgelig ikke med på bussen. Jeg skrev akkurat det veldig tydelig allerede i mitt første innlegg. Man må være sitt ansvar bevisst, for både mennesker og hund. På tog er det tillatt med hund. Har du, helt ærlig, noen gang hørt om en negativ episode med hunder der? .
 10. Ting skjer i folks liv. Folk flytter, folk skiller seg, folk bytter jobb og noen folk må selge bilen, siden den er blitt veldig dyr. (Dårlig utvalg på el-biler med plass til hund også;)) En hund lever i 10-15år. Det er mye som kan skje i folks liv iløpet av den tiden, som gjør at utgangspunktet man hadde når hunden ble anskaffet, forandrer seg. Synes du viser liten respekt for folks (ofte harde) hverdag i svaret ditt her. (Selv om jeg er enig i det som jeg antar er poenget ditt; at folk må tenke seg om før de anskaffer seg hund-selvfølgelig). Jeg har foresten ikke sett ett eneste saklig argument, som støtter din mening om hund på offentlig transport, i denne tråden. At noen er redde og at noen er allergiske, hadde fint kunne løse seg, som ei skrev over her. Hvorfor mener du det er så galt og se en hund på bussen? Ett saklig svar, hvor du ikke forutsetter at alle hundeeiere er "slubberter" hadde vært ønskelig.
 11. Jeg også møter blide folk oftest. Fordi man er ansvarlig og har tilpasset seg. Helårs båndtvang vil være en katastrofe for hundene, som i prinsippet da aldri vil få lov til å løpe løse. Det er ikke relevant å trekke jakt eller polarhunder inn som ett argument for helårstvang. At de ikke kan løpe løse, betyr ikke at puddelen, bordercollien eller labradoren ikke kan (Jeg forutsetter selvfølgelig at det er i ett egnet område til egnet tidspunkt. Utenfor hekketid osv). Eiere av "båndhunder" er oftest det bevisst når de skaffer seg akkuat den rasen og stimulerer hunden gjennom, nettopp å jakte, trekke el. De er brukshunder som blir brukt. Og derfor har de ett flott liv:) Jeg skeier nok alt for mye ut ift trådens tema, som gjelder hund på buss. Men jeg ser sammenhenger idet å nekte hunden plass på bussen, kan gi hunden dårligere livskvalitet (Haha-drar det litt nå, men..) Da ser jeg for meg ei tenåringsjente som har fått sin første hund. Og hun ut kommer seg ikke ut til hundejordet med den, siden det er for langt å gå. Og busssjåføren sier nei.. Da ble det den vante turen i bånd rundt nabolaget igjen da... Eller at jenta skal være prisgitt sine foreldre (med dårlig tid) om kjøring for å komme seg ut til agility-treningen. -småbarnsmoren i barselpermisjon får ikke med hunden, når hun skal ut å treffe andre trillevogn-venninner. Så den blir liggende hjemme, mens hun faktisk er ute å gå tur. Fordi hun ikke hadde bil til å frakte den med seg i.
 12. @prebb Jeg var absolutt ikke sinna i de to første innleggene mine. Hvor fikk du det fra? Isteden svarer du med at du er sur (lyst til å skrive ett krast innlegg). Og at du skal bare kreve å ha rett, siden hund er frivillig. Og siden så fjoller du bare med totale usakligheter. Ofte er det ett reelt problem for oss og ikke kunne ta med hunden på buss. Og når hunden er så integrert i samfunnet, som den tross alt er, så må det være lov å ønske seg forutsigbarhet, om en kommer seg på bussen eller ikke? Samme å frivillig hunden er. Jeg snakker faktisk ikke på vegne av alle di flinke fférne i utskeielsen min. Jeg snakker egentlig på vegne av nabohunden din, som du referer til. De flinke fféren stimulerer bikkja si nok uansett ,så der er det ingen fare. Men av 500.000 hunder, så er det ikke store prosenten som er her på ff. Og jeg, kan se for meg, at naboen din er fanget i den typiske tidsfella. (som mange andre). Og at det ofte i hans tilfelle går ut over hunden. Som igjen gjør hunden til ei drittbikkje. Og du blir irritert. Forståelig nok. Jeg kan heller ikke fordra drittbikkjer. Og vi kan sikkert være enig i at naboen din ikke hadde vært tjent med å ha hund. Men jeg mener at det hadde blitt færre av den type bikkjer, om det hadde vært større aksept i samfunnet, for å idet hele tatt møte bikkjer. At man stoler på at eierne har kontroll og ikke tar med seg en hund på uterestaurant, som ikke kan ligge stille under bordet osv.. Blir hunden vant med å være med på buss, så er det selvfølgelig ikke noe problem. Den vil jo bare ligge der. Men den vil oppleve mer i hverdagen sin. Og en bieffekt av det er gjerne at den ikke står og bjeffer i vinduet. Jeg mener det er ett selvforsterkende problem. Jo vanskeligere man gjør det å være hundeeier (for den typiske gjenomsnittsbarnefamilien/ kanskje naboen din), jo verre blir hundene. Og jeg snakker hundene sin sak. -Jeg forutsetter selvfølgelig a man plukker opp bæsj, viser hensyn, holder hunden i bånd der og når, det kreves og forholder seg til samfunnets regler, som alle andre. Men regelen bør ikke være at hunden alltid må vike plass..
 13. Seriøst? Dette var bidraget ditt? Gå og legg deg ditt troll! Forøvrig virker du å være ett kroneksempel på hva slags holdninger hundefolk er vant til å måtte forholde seg til og "ta hensyn til"..
 14. Det er over 500.000(!) hunder i Norge. Jeg mener at samfunnet totalt sett er best tjent med at man tilrettelegger og viser hensyn overfor HVERANDRE. En sosial aksept på at hundefolk skal nektes alt. Vel - Det er hysteri og ihvertfall ikke fornuft. - Helårs båndtvang er ikke tilrettelegging. Og noe som gir færre "drittbikkjer" -Tvert imot! - At man ikke får med seg bikkja på bussen, ut til hundeparken. Er heller ikke god tilrettelegging. - Osv... Mens folk flest er vant til at samfunnet tilrettelegger for aktiviteten/hobbyen dem liker. Fordi samfunnet ser at hvis folk driver med aktivitet er det bra! (Folk holder seg friskere osv..) Så er det totalt motsatt for hundeeierne. Vi nektes flere og flere arenaer og områder. Nye forbud dukker opp og tilrettelegging fjernes. Og alt går alltid på bekosting av hva som er til beste for hunden. God påske videre! Nå skal jeg på skitur med hundene mine
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.