Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 24. juni 2013 i alle områder

  1. Jeg skal ikke lage noen stor diskusjon ut av dette. Har aldri besøkt en DNT hytte og takker høffelig nei om noen spør om jeg vil være med, mest fordi jeg har hund og vet at mange mennesker har problemer med det uansett om det er lov å ha hund der eller ikke, men også fordi jeg ikke vil møte på fremmede i fjellet. Jeg drar dit for å komme bort fra alle de jeg ikke ønsker å forholde meg til. Men, etter å ha observert barn og foreldre i butikker, på gata, i barnehager o.s.v så tror jeg virkelig det er mange foreldre som ikke eier skam og som ikke vet hva folkeskikk er. Det er vel så mange dårlige "barne-eiere" som hunde-eiere. Folk er generelt store egoister som ser ikke lenger enn til sin egen nesetipp. Om en familie med skrikerunger vil på hyttetur så drar de på tur uten å bry seg om konsekvensene det får for andre. Det er gjerne en grunn til at ungene har blitt ufordragelige Når det kommer til sykdom som uventet kan oppstå syns jeg ikke det er noen forskjell på om det er barn eller hund. Er barnet sykt må man ta spesielle hensyn til det, det samme gjelder hund. Så om noen hadde tenkt å sove ute, men hunden blir alvorlig syk, som i et tilfelle tidligere i tråden, syns jeg det er direkte ondskapsfullt å nekte hunden å komme inn. Som også nevnt tidligere, det strider faktisk mot dyrevelferdsloven.
    6 poeng
  2. Noe av det dummeste jeg har lest i denne tråden er hundeeiere som kommer til en hytte de vet at det ikke er lov med hund, og spør de som er der om det er greit at de tar med hunden inn allikevel. Hva hvis de sier nei? Skal du da gå ned fra fjellet mange timer til bilen igjen, i mørket og regnvær, siden du kom fram til kytten kl 20:00 om kvelden?... Det er ikke de som er på hytten akkurat på det tidspunktet som bestemmer. De som kommer etter har også noe de skulle sagt. Og evt. hundeallergikere som kommer senere på dagen, eller de påfølgende dagene har ihvertfall noe de skulle ha sagt. Spesielt siden de vet at de drar til en hytte som de vet at det ikke er lov å ta med hund, så forventes det ikke at det er eller har vert hunder der. Ta med hunden til der det er tilrettelagt, og ikke de andre hyttene. Flere tilrettelagte hytter kommer forhåpentligvis etterhvert der det er mulig. Små hytter med ett eller noe få rom er det såklart ikke tillat med hund. Det klarer enhver fornuftig person å forstå, hvis de vil...
    4 poeng
  3. Forrige lørdag var siste dag i en lengre godværsperiode på Helgeland, så helgen ble benyttet til et støt på Ølfjellet (Ørfjellet), 1751 m.o.h. Gikk fra Lønsdal stasjon fredag kveld, og campet ved Kjemåvann. Lørdagens rute gikk på rødmerkingen til halvveis inn Steindalen, før vi ved elvekrysset tok av stien og fulgte elven nordover. Ølfjellet ble tatt direkte via sørflanken, stort sett greit med innslag av lett klyving. Trass en del skyaktivitet som kom og gikk var det storslagen utsikt til blant annet Svartisen, Børvasstindan, Lofoten, Rago, Blåmannisen, Sulis og Okstindane. På returen tok vi med den sørlige naboen Addjektind (1444), en mindre luftig, men flott utsiktstopp.
    2 poeng
  4. Dessverre vil det alltid være noen hundeeiere som setter andre hundeeiere i et litt dårligere lys. Ikke at jeg syns dette var så ille, men for eksempel ved å ikke plukke opp etter bikkja si. Akkurat som det er noen sure syklister som ødelegger for andre hyggelige syklister og noen illsinte langrennsløpere som ødelegger for andre langrennsløpere. Felles er at vi er alle mennesker, som bør prøve å leve sammen i ro og mak selv om ikke alle er helt like. At du tilfeldigvis møtte et par hundeeiere som sleit litt med å få til hundeholdet gir ikke deg rett til å dømme hundeeiere nord og ned. Høres ut som du møter alt for få folk i livet ditt og har rett og slett ikke opplevd hverken verre eller bedre. Dette var ingen god grunn til å starte en ny tråd. Faktisk så syns jeg at du lager mer kvalm med denne tråden enn jeg fikk inntrykk av at disse hundeeierne gjorde på hytta. Kanskje du bør vurdere telt, ja. Et stykke fra folk. Og dyr.
    2 poeng
  5. Ser det er en del forespørsler rundt hengekøyekjøp nå så da er det nok på tide å liste opp alternativer. Reglene er de samme som i tidligere "Den store ...tråden" trådene, legg inn forslag, gjerne med linker og erfaringer, så legger jeg de til her i topposten. Amok (Norsk!) Butt in a Sling Clark Jungle Hammock Claytor Hammocks DD Hammocks Dream Hammock DutchWare Eagles Nest Outfitters (Feltreir) Eureka Exped Hammeck Hennessy Hammocks Jacks'R'Better Madtree Sheltowee Sierra Madre Research Tenth Wonder Hammocks Tentsile (gruppehengekøye) Ticket to the Moon UK Hammocks Warbonnet Outdoors WildernessLogics
    1 poeng
  6. Forrige helg var det folk som ikke betalte. Denne helga var det hundeeiere som ikke oppførte seg. Det kom først tre karer med en hund. Den gikk løs, og sauene oppe i lia over hytta var tydelig på vakt. Jeg ga beskjed om at de burde ha hunden i bånd. Det var ikke like enkelt å hanke inn hunden, men omsider fikk de da kontroll på dyret. En liten stund etter, kom det et følge på fem. En av disse gikk og bar på en hund. Hvor lenge de hadde båret på denne vet jeg ikke, men det er første gang en hund er båret inn til hytta. Denne hunden må ha vært forholdsvis ung. Den var heller ikke særlig ”trett”. Da de forsøkte å gå fra bikkja ute i skuten gikk det ikke særlig bra. Den nektet i hvert fall å roe seg. En trøtt hund ligger pal og leer ikke på en lem. Og eieren måtte ligge på en madrass ved siden av hunden for å få denne til å roe seg. Inne i hytta. Med to bikkjer på hytta, ble det selvsagt uro. Jeg kunne høre hundene ut over natta, og var glad for at de var borte i annekset. For å få ro, hadde de andre tatt hunden inn på rommet. Hundeiere er underlige dyr - regler og alminnelig folkeskikk gjelder selvsagt ikke for eieren av et søtt lite husdyr, som nesten er menneske…
    1 poeng
  7. Flere bilder og rapport her: http://olsendriver.blogspot.no/2013/06/giklingedalen-14-16juni-2013-bilde-cr.html (prøvde legge alt her, men formatet ble bare krøll for meg sorry)
    1 poeng
  8. I dag har vi kommet oss litt nord for Minnesund. Vekslende vær - og vi skjønner etter hvert at humør og værtype henger sammen. I kveld ble det veist et innslag med oss i NRK Østlandssendingen (samt et intervju på radioen). Du kan se det ved å følge denne lenken: http://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-oestlandssendingen/dkoa99062413/24-06-2013 (spol 10 minutter og 25 minutter ut i sendingen). Les også i bloggen vår
    1 poeng
  9. Jeg har en HH og er godt fornøyd. xxl sin model er den med sideåpning, og skulle jeg kjøpt ny HH ville jeg hatt sideåpning. Prisen ser ok ut. Tarpen er noe knapp, men den holder akkurat i moderat vær. Som bo-areal når du ikke ligger i HH er det lite. Har du en annen tarp kan den fint brukes. Som Tor M sier må du ha isolasjon under deg. Et underlag er ofte for smalt, da sidene av HH kommer mot overkroppen og presser lufta ut av soveposen/isolasjonen. Det kan moddes " vinger" til underlaget slik at det blir bredere under overkroppen. Underquilt er uansett å foretrekke.
    1 poeng
  10. Da har @hvalhai tilbrakt en natt i en HH Expedition, så kanskje hun kan gi deg en kort rapport om hva hun synes om den? La merke til at tarpen som kommer med er en smule knapp og at det kanskje kan være kjekt med noe som gir litt mer dekke. Edit: ellers så får du henge (hø hø) deg med på neste hengekøyetreff. Tror @hvalhai driver å planlegger noe for etter feiren.
    1 poeng
  11. Blir skikkelig forbanna og tar med så mye jeg har mulighet til.. Lurer på hvor dumme folk er når de tror hermetikkbokser brenner opp?
    1 poeng
  12. Jeg plukker med meg, dersom det ikke er alt for mye. Har jeg tent opp bål, så brennes alt som kan brennes opp. Så slipper det ligge å flyte rundt. Den lille forurensningen er bedre enn at det ligger rundt i naturen. Ekskrementer bør graves ned, så slipper andre gå i det.
    1 poeng
  13. Jeg plukker med meg plast og annet ikke-nedbrytbart materiale jeg finner i marka. Gapahuker osv får stå i fred. For alt jeg vet kan det være en lokal barnehage som har gapahuken - kanskje til og med tillatelse fra grunneier? For min del er det ikke krise om folk har dandert steiner til bålplassen (flyttet stein) eller gjort andre minimale inngrep. Det som irriterer meg er folk som legger igjen all slags dritt i naturen, eller de som gjør sitt fornødende på helt unødvendige steder. Gå vekk fra stien, takk!
    1 poeng
  14. Dette er jo ganske opplagt, egentlig. Enda en god grunn til å dra til en hunde-tilpasset hytte, eller å sove i telt dersom man har hund med seg. Hvis du har unger som styrer vilt hele natten og har en tendens til å hyle og skrike hele natten frister det nok de færreste å dra på en turisthytte. Jeg tror de fleste ville stoppet seg selv når de ser for seg hvor pinlig/flaut/irriterende det er å holde på å styre hele natten lang med ukjente folk tilstede. Opplagt nok. Om du har ett barn som normalt er rolig nok, men skulle få vondt i magen eller noe slikt tilfeldigvis en natt, så kan man ikke så mye for det og alle får en kjip natt. Det er noe med enkelte bortskjemte hunder som er vandt med å ligge på samme rom eller i sengen med eieren. De kan faktisk finne på å hyle non-stop helt til de får komme opp i sengen til eieren hvis de er vant med det. Hvis du har en hund som oppfører seg slik er det også naturlig å velge å dra ett annet sted enn en hytte som ikke tillater hund innendørs. Også ganske opplagt. Dine egne barn kan du ha i din egen seng om det skulle være samme tilfellet. I hyttereglene står det også at barnefamilier og eldre har førsterett på sengeplass om det skulle være trangt. Om du ikke liker at folk skravler burde du også vurdere å dra ett annet sted enn der hvor det finnes andre mennesker som deler både soverom, stue, kjøkken og toalett. Der er det lett for at folk begynner å snakke sammen, og her gjelder vel normal folkeskikk som alle andre steder. Ganske opplagt dette også. Generelt sett er det lettere å gi beskjed til ett menneske som blir forstått, enn det vil være å gi samme melding til en ukjent hund med samme forståelse. Hvis du ikke er Cæsar Milan. I hyttereglene er det spesifisert når det skal være ro i hytten, og dette synes jeg også folk bør overholde dersom det er ukjente folk tilstede på hytten. Hvis alle følger reglene og heller oppfordrer turisforeningen til å tipasse hytter for hundebruk der det er mulig blir ikke dette ett stort problem lengre. Med mindre folk allikevel skal drasse med seg hunden på de hyttene som ikke er tilpasset for hund. Så er det selvfølgelig ditt eget ansvar å sørge for at dine hunder og barn oppfører seg skikkelig.
    1 poeng
  15. Bruk av grønnlandsåre er noe som skaper engasjement og diskusjoner rundt om i padlemiljøet. Her finnes et utall argumenter for og imot. Steile fronter som på begge sider sitter med fasit Jeg vil derfor fortelle min historie, og hva denne åra har betydd for meg. I 2008 (45 år gammel) startet jeg min padlekarrière. Jeg var helt fersk selv, samtidig som jeg var med på å starte en lokal padlegruppe. Jeg brukte masse tid i kajakken på egen utvikling, samtidig som jeg var med på fellesturer en gang i uka. Vi padlet også i helger, og noen ganger flere ganger i uka. Det ene tok det andre, og plutselig oppdaget jeg rulla. Da var det kjørt Timevis av trening uten veiledning med en overvektig og utrent kropp gjorde at jeg begynte å slite med albue og skuldre. Hele tiden hadde jeg brukt en bredbladet euroåre med lengde 220 cm. En del av "kajakkgruppa" hadde nå også begynt med litt mer utfordrende padling og lek i bølger. Grunnkurs og teknikkurs ble tatt fortløpende, og utfordrende padling og rulle ble mer og mer morsomt. Om vinteren leide vi basseng og trente to timer i strekk en gang i uka på rulle. Etter hvert fikk jeg så store smerter at nattesøvnen ble borte. Dette ble diskutert med andre erfarne padlere, og rådet jeg fikk var å kjøpe nok en bredbladet åre, men med en lengde på 205 cm. Padlestilen ble lagt om, og høy åreføring kom på banen (Shuna bent shaft). Det ingen fortalte var at denne type åre med denne lengden krevde enda mer riktig teknikk. Åra ble kjøpt i august 2010, og allerede i desember samme år ble det fullstendig stopp. Enda mer kraft på en kort åre ved rulling, større påkjenning på armene ved teknisk padling og padling med høy åreføring ga kroppen så mye juling at den stengte av. I mars året etter (2011) fikk jeg min første grønnlandsåre. Eureka!!! Liten eller ingen belastning under normal padling. Kunne velge å variere mellom høy og lav åreføring. God støtte i sveipetak, støttetak, og manøvrering av kajakken uten bruk av kraft. For ikke å snakke om rulla. Grønnlandsåra åpnet plutselig en ny verden for meg. Jeg fikk til teknikker jeg før ikke mestret, og jeg sov om nettene etter en treningsøkt. Smertene ble selvfølgelig ikke borte over natta, men sakte og sikkert ble de mer og mer borte. Nå i juni 2013 tør jeg å kalle meg smertefri, og dette skyldes ikke at jeg har holdt meg unna padling og aktivitet, men har benyttet et hjelpemiddel som fjerner belastningen. Åra bruker jeg til all type padling, og ingen teknikk er umulig å utføre sammenlignet med en std. euroåre. Den er ikke like effektiv på styretak (baugtak), men man lærer seg bare å starte svingen litt tidligere. For støttetak er grønnlandsåra etter mitt syn vel så effektiv som en euroåre, men man må trene på å forskyve grepet raskt. Til all annen teknikk synes jeg grønnlandsåra gir padlingen et løft Jeg snakker nå ikke om spesialiserte grener som elvepadling eller flattvannspadling, men normalt bruksområde for en havkajakk. Jeg er fullstendig klar over at det finnes andre meninger, men dette er min En annen fordel ved denne type åre er stormåra. Mange har en reserveåre (delt) liggende på framdekk. Hvis man skulle være så uheldig å miste eller knekke åra kan man ved hjelp fra andre skifte til reserveåra. Noen har laget fine løsninger slik at de kan få tak i reserveåra selv, men i rufsete sjø vil dette for de fleste "tur"padlere være en utfordring. Og når den først er løsnet må den settes sammen slik at den kan brukes. Stormåra (min 190 cm) ligger med ene årebladet kun noen få cm unna cocpit-åpningen. Lett å få tak i, og kun et raskt røsk så er den klar til bruk. Noe annet som for meg også går under begrepet sikkerhet er at når man etter hvert behersker rulla kan man lett løse ut stormåra og rulle opp med denne om man skulle være så uheldig å miste/knekke åra og bli hengende opp ned. Mitt siste argument for bruken av grønnlandsåre er hvis man som meg starter padlingen i voksen alder. Gjerne litt tung i rumpa og alt for mange år bak et skrivebord. Det er jo lov å hjelpe kroppen i gang på en helsemessig god måte. Ja, det er rett og slett lurt. Hvorfor padle på seg skader og smerter når det er fullt mulig å unngå ? Det samme om man har lyst til å lære rulla. Hvorfor gjøre det mer vanskelig for seg selv enn nødvendig ? Mitt råd er å prøve en grønnlandsåre, og gjerne få litt instruksjon fra noen som kan bruke den. Du vil garantert ende opp med å kjøpe en. En bedre turåre skal du nemmelig lete lenge etter Vis ekstern blogg
    1 poeng
  16. Er tilrettelagt for hund ihvertfall på Trollheimshytta og Jøldalshytta.
    1 poeng
  17. Det er vanlig dnt opplegg så plass garanterer de vel uansett. Mye folk som går og godt merket rute - med mange alternativer. Gikk den for noen år siden. Kjenner ikke til hvordan det er med hund på hyttene, men god servering. Ligger en lenke her som omhandler transport http://www.fjellforum.no/topic/10157-transport-til-gjevilvasshytta/
    1 poeng
  18. Jeg har tittet på kartene på nett. Men nå har jeg fått med meg noen som er godt kjent, så da løste det seg
    1 poeng
  19. Mine hunder og jeg bruker telt. Turisthytter og turistforeninger gir vi blanke i. Årsaken finner vi i denne tråden.
    1 poeng
  20. Første popcorn-tråden jeg har lest siden jeg ble medlem av forumet. Minner i stor grad om diskusjonene om røykeloven... "Jammen jeg kan jo røyke pittelitt inne, det er jo ingen som blir plaget av det..!" Hallo? 1. Loven sier så ( i diskutert emne tar det lokale regelverket for hyttene seg av dette ) 2. Hensyn til medmenneske som er der på gitt tidspunkt, men også for de som kommer etter... Ser det blir nevnt at alle er med å betaler for hyttene så dermed burde det tilrettelegges får alle. Det er jo akkurat det man gjør ved å lage slike regler, slik at feks; Allergikere o.l kan benytte seg av hyttene uten å få allergiske reaksjoner At man minsker problemet med at det ser ut som en svinesti etter de som ikke evner å skjønne at de må rydde/vaske etter hunden ( og seg selv) For å slippe eventuelle konflikter som kan oppstå mellom hundeeier og personer som kanskje ikke vil ha hunden inni hytta. Ser det er nevnt Ullevål-Hageby hunder lengere opp i tråden, i en lignende tone sa en eldre kollega av meg som har lang fartstid i fjell og mark, at han ønsket at høyfjellshotellene kunne satt ned prisene slik at folk fikk råd til å dra dit for å fjase isteden for... http://www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10114659 http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article1105165.ece#.UcTRkcsaySM
    1 poeng
  21. Jeg har et canon s95 jeg er godt fornøyd med. Et lite kompaktkamera med god optikk og lysstyrke og mulighet for manuell instilling I sin tid kjøpt på anbefaling herfra (nå er det vel s100 som er tingen...) http://www.kenrockwell.com/tech/recommended-cameras.htm#pocket Jeg kjøpte i tillegg ett ewa-marine hus som tillater bading, regn og vannsport med kameraet (tåler dykking til 5 m... tror jeg) http://www.ewa-marine.com/index.php?id=50
    1 poeng
  22. Hva med å bo i telt? Det er faktisk ikke så ille...
    1 poeng
  23. Å ta med en hund uten forutsetninger for å ligge ute, til en plass hvor man vet på forhånd at den må sove ute tyder ikke på at man behandler hunden som sitt eget barn. Det blir som å ta med barnet uten bekledning og en sovepose som tillater det. Ellers er det jo veldig enkelt. Hund er ikke ønsket inne i turisthyttene. Ønsker man det tillat så er årsmøtet rette plassen å ta det opp. Ønsker man at hyttene tilrettelegges med egne hundehus tror jeg neppe rett måte er å melde seg ut. Det er nok neppe noen forening som vil nekte om du faktisk tar i et tak sjøl. Det er nok av hundevenner til å få laget til en ordentlig plass for hunder. Det løser problemer både for alle med og uten hund, samt hundene. Jeg har ingen problemer med hund, hverken i mitt eget hus eller i andres. Men hvis den som eier hytta, huset, etc. ikke ønsker det da må man respektere det og ta konsekvensene av det.
    1 poeng
  24. Som i alle slike saker er hundeforbudet en sak for årsmøtet, og her er det flertallet som bestemmer. Og flertallet har i STF bestemt at det ikke skal være hunder i hyttene. At du har en annen mening, er selvsagt helt i orden, men det gir deg ingen rettigheter.
    1 poeng
  25. Dette har vert diskutert her før. I utgangspunktet er saken veldig enkel: - Du er gjest på en hytte eid av en annen. Du er heldig som har muligheten til å bruke hytten når det måtte passe deg. Dette er ingen selvfølge, ingen "rett" , men ett stort privilegium. Vi er heldige. - Hytteeier har satt opp noen svært enkle regler for bruk av hytten. En av disse er "ingen hund på denne hytten". Vil du ikke følge reglene, får du heller ikke bruke hytten. Ingen tvinger deg inn på hytten. Og skal du inn der må du la hunden være hjemme, eller finne deg en hytte de tillater hund på. Alternativt kan du sove i telt eller holde hunden utenfor. - Velger du å dra på en hytte hvor hunden har lov å sove inne, eller du lar den stå utenfor: Da er det ditt ansvar å lære opp hunden på forhånd til å ikke ule/bjeffe hele tiden/natten. Gjør den det får dere dra ett annet sted, eller være hjemme. - Har du sterk allergi mot hunder blir du veldig skuffet om det har ligget en hund i sengen du skal bruke eller om en hund har oppholdt seg inne på hytten. Da blir turen ødelagt for deg, og du må i verste fall sove ute. (Mens hunden fikk sove inne...) - Hvordan ville du reagert hvis du ikke tillot hunder i hjemmet ditt og du fikk en gjest med hund på besøk? Denne gjesten ignorerte at du ikke tillot hunder i huset ditt, og hunden tok likesågodt en middagslur i sengen din. Jeg hadde funnet fram balltreet. Kort oppsummert: FRIVILLIGE GJESTER LAGER IKKE REGLENE. DE SKAL FØLGE REGLENE, ELLER VELGE Å VÆRE GJEST ETT ANNET STED HVOR DE LIKER REGLENE BEDRE. ALTERNATIVT KAN MAN LAGE SIN EGEN BOLIG (EKS. TELT) HVOR MAN LAGER SINE EGNE REGLER.
    1 poeng
  26. Jeg forstår meget godt hva du sier, men hvor går grensen? Og når mange hundeeiere "utnytter" dette, blir det ennå vanskeligere å være "snill". Som eksempel: Hvor stor andel av hundeeiere tror du gjør rent etter bikkja, uavhengig av hvor hunden har opphold seg.
    1 poeng
  27. Det var egentlig greit at jeg ikke var på hytta da du ankom med din skadete bikkje. Jeg hadde ikke godkjent opphold inne i hytta. Det hadde blitt andre løsninger. For mange hundeeiere har brudt reglene til at jeg har noen som helst sympati. Og din løsning på ditt problem gjør meg bare mer overbevist om at det ikke er rom for tolkninger av reglene. Det er forbudt med hund inne. Hvorfor reglene er slik, er i den sammenheng uvesentlige. Skal reglene endres, så må det skje på et årsmøte.
    1 poeng
  28. Joda er enig i at mange hundeeiere ikke tar hensyn. Jeg pleier å si det finnes hundeeier og det finnes hundefolk. Men det betyr ikke at man trenger dømme alle. Det er ikke bare lett å ha hund heller. De skal helst hverken høres eller sees. Uten at jeg mener det de du forteller om handlet rett nødvendigvis. Vet ikke hvordan regler og sånn er på hyttene.
    1 poeng
  29. Mannfolk er underlige dyr. De dømmer alle utifra et par episoder....
    1 poeng
  30. Jeg er mest redd for brannslange. Hageslangen har jeg et greitt forhold til, men når brannslangen opptrer i nærheten av hjemmet mitt er jeg virkelig redd. Utover det har jeg ingen problemer med å legge meg til å sove hvorsomhelst i fastlands-Norge! EirikW
    1 poeng
  31. Hei. Vær obs. på forbudet mot hund i de svenske nasjonalparkene. Der er såvidt jeg vet bare noen få stier det er lov å ferdes med hund om sommeren. i Sarek er det totalforbud mot hund.Mat og utstyr kan sendes "Poste Restante" til PIBene rundt omkring, bare vær klar over at det er kortere liggetid på PIB enn på vanlige postkontor. Finner vel info om dette på posten.no. Ellers er det jo dette med styret med dvergbendelorm-kur, og hold deg unna Finnland hvis bisken ikke er rabiesvaksinert. Når det gjelder Svartisen/Saltfjellet ville jeg ha fulgt den gamle telegraflinja nordover istedet for turen vestom Svartisen. Man kan ikke være i Nordland uten å ha prøvd røya i Søndre Bjøllåvatn ...
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.