Gå til innhold
 • Bli medlem

EvenAug

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  146
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

EvenAug vant dagen sist 24. mai 2013

EvenAug hadde mest likt innhold!

Om EvenAug

 • Bursdag 29. sep. 1992

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

1 248 profilvisninger
 1. Jeg skal bruke 3-4 dager på å utforske Finnemarka (Modum) i neste uke. Dette er et forholdsvis populært område i nærheten av Oslo, så jeg regner med at flere av forumets medlemmer har gått i området. Grunnet hektiske dager har jeg ikke rukket å studere kart enda, men jeg vet at det er uttallige flotte vann i området. Fiske vil være høyt prioritert Jeg er i utgangspunkt ute etter tips til hvor jeg bør begynne ferden. Kjører bil fra Oslo. Hvor bør jeg parkere, og hvilke vann er fine å slå leir ved? Går gjerne et stykke for å komme unna de mest populære stiene.
 2. Den største utfordringen min har alltid vært tid. I år har jeg tatt fri store deler av juni og halve juli. Det gjør at jeg rekker en fisketur i Finnemarka, den tradisjonelle turen på hytta, Blefjell, Senja, Lofoten og Finnmarksvidda. Mellom disse turene har jeg også klart å presse inn en uke til sørligere strøk. Målet er å kose meg mest mulig før jeg starter i full jobb i løpet av juli. Utover det er det alltid et mål at dama skal dele entusiasmen. I fjor gikk hun fra å kun gå T-merkede stier og sove på hytter, til å digge bålkos, sette pris på 20mm nedbør i telt, og vandre dagesvis med li
 3. Ulv er jo grunn i seg selv til å dra på tur. Tenk om du fikk oppleve å se den? Ulven har fått et urettferdig dårlig rykte. Fra vi er små lærer vi at ulven er skummel og denne forvrengte sannheten bygges det videre på i media ved at sauebønder forteller om forferdelige historier. Jeg hadde vært i ekstase om jeg fikk oppleve ulv eller bjørn på nært hold. En ensom ulv er nok mer redd deg enn du er den, så sannsynligheten for at du møter på den er svært liten. Dessverre!
 4. Jeg fant et bilde av broen fra da vi gikk Aurlandsdalen for et par år siden. Som du ser er broen lav og konstruksjonen er fin. Ingenting å frykte. Når det gjelder resten av turen, så sier jeg meg enig med de over. Ingen grunn til å frykte noe som helst. Bjørnstigen er bratt opp og bratt ned, men ikke "skummel". Hvis det regner kan det muligens bli noe glatt. Dere kan spare knær og høydeskrekk ved å gå utenom. Alternativet er godt merket, mener jeg å huske.
 5. Har kun hatt den i en sesong, men det har blitt noen netter i den og jeg er veldig fornøyd. Jeg er kun 172cm og ca 70kg, og ligger behagelig i 180cm posen. Den er smalere i bena og litt videre fra hoftehøyde og opp, typisk "ultralight" poser. Kvaliteten har jeg ikke noe å utsette på enda. Temperaturmessig er vel det kaldeste jeg har sovet med den ca 0 grader på fjellet, og det gikk veldig fint. Men nå er ikke jeg noen frysepinne
 6. Dama har Compact 3 som jeg mener er tung og unødvendig stor i pakkvolum, men pris er vel også en faktor her. Selv er jeg allergisk mot dun, og har en Mammut Alpine Ultralight 3-season pose som jeg er veldig fornøyd med. Den er syntetisk, liten i pakkvolum og veier 900g. Prisen er også akseptabel (2.100). Link: [Hidden Content] Dette er en "ultralight" pose, så den er ikke vid, pløsete og tykk... men for meg er den veldig behagelig.
 7. Jeg er ihvertfall strålende fornøyd med Exped Orion Extreme. Har ikke testet denne til vinterbruk, men jeg har testet den i hardt sommervær på høyfjellet. 44mm nedbør (målt), stiv kuling og torden var en fin opplevelse i Exped teltet. Stod meget godt i vinden og sittehøyden innvendig er gull verdt når man sitter værfast.
 8. Flott at du kom deg på tur! Jeg anbefaler deg å oppleve naturen når du er på tur. Å bare sitte inne i teltet blir fort kjedelig og da forstår jeg trangen til å bruke elektronikk etterhvert. Gå deg en dagstur rundt campen, ta med deg fiskestang og fisk litt, kok deg kaffe på bål eller gass osv. Noen tips til myggproblemet ditt: Beste beskyttelsen er å fyre opp et bål eller legge campen i et luftig område hvor det blåser litt. Ellers er myggolje kjekt å ha. Når jeg vet det er utrolig mye mygg så tar jeg med meg hatt med myggnett og hansker. Da får jeg fisket selv om myggen svermer rundt meg.
 9. Loven er vanskelig å tolke og burde vært mer presis, men når det er sagt, skal jeg ærlig innrømme at jeg fyrer bål dersom det lar seg gjøre i trygge former uavhengig dato. Er det knusktørt og vind, så lar jeg være. Klarer jeg å rigge til en bålplass hvor jeg er 99,9% sikker på at det er trygt og med god tilgang på vann, så fyrer jeg bål. Jeg er ekstremt nøye når jeg forlater en bålplass, enten det er 14. eller 16. september. Først bader jeg det i vann nok til å føle meg sikker på at det ikke er varme eller glør igjen, for så å gjøre det en gang til Det tar ikke mye ekstra tid, og jeg kan forl
 10. Helt enig med Bjerknez (som jeg forøvrig deler flere interesser med og har sett på ulike forum - blant annet innen foto)... Min konklusjon blir det samme: Man trenger ikke det beste, men dersom man har god råd og lyst, så kjør på! Kjøper du dette utstyret på kredittkort eller lar det gå utover andre viktigere prioriteringer, ja da snakker vi "utstyrshysteri". Jeg kan sikkert kalles en utstyrsfreak i flere av hobbyene jeg har, og mange vil si at utstyret jeg har er overkill til mitt bruk. Men jeg har alltid vært kvalitetsbevisst og kjøper ting jeg har glede av i lang tid, og da gjør det ikk
 11. EvenAug

  Har du badet i år?

  Klart jeg har badet i år - i spania vel å merke.
 12. Hvis du vil ha en stang som er liten å frakte, men helt ålreit å kaste med, så ville jeg sett på denne: [Hidden Content] 6-delt og tar svært liten plass i sekken. Dette er et langt bedre alternativ til teleskopstang. Vurderer faktisk å teste en slik selv.
 13. Uten å tråkke på noen tær, så skal det vel sies at det er svært varierende "ekspertise" hos endel ansatte i de store kjedene. Ikke morsomt å dra i land enn 400-500 grams ørret på stiv gjeddestang. Nå er ikke fiskeutstyr min spesialitet, men jeg hadde stolt langt mer på hva forumbrukerne her sier kontra en deltidsansatt på XXL Hvis du virkelig vil ha god hjelp hadde jeg gått til en spesialforretning. Litt dyrere er det, men du får god service og går ut av døra med riktig utstyr.
 14. Her er det mange faktorer som spiller inn. Hvor stor og sterk man er, om man er seig eller kun trent maksstyrke, hvor mye ekstra man har å drasse på (kroppslig), type terreng, utstyr (les: sekk) og ikke minst skader/dårlig rygg etc. Det finnes neppe en empirisk fremgangsmåte man kan benytte for å beregne nøyaktig hva en person kan bære, da det er veldig individuelt. Selv er jeg i underkant av 70kg (65-70 alt ettersom), og bærer greit sekk opp mot 30kg i kupert fjellandskap. Men så er det hva man legger i "greit" da. Som tidligere sportsidiot synes jeg det er helt topp å slenge fra seg sekk
 15. Å kjøpe en pose for både sommer og vinterbruk er ikke å anbefale. Da svetter du ihjel om sommeren og fryser ihjel om vinteren. Hvor varm/kald du er har mye å si på hvilken pose du bør gå for. Selv benytter jeg en 3-sesongs pose med EN 13537 satt til -2 fra vår til høst. Sover både over og under tregrensa, og dersom det blir noe kaldt så tilpasser jeg med klær som jeg uansett drasser på.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.