Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 28. aug. 2023 i alle områder

  1. Et par turer i helga, i kjente trakter for min del, og nå som høsten er i gang, blir det ekstra fint her oppe fremover Første turen: Heiland - Solhomfjell med ekstrarunde for å komme opp igjen til Solhomfjell, og så tilbake til Heiland via Marishei - 18,2km Andre turen: Sandtjønn - Havrefjell - Ormfjell - Solhomfjell og så tilbake til Sandtjønn via en annen rute(samme rute som turen over) - 20,3km Blir mye bilder på turene, men her kommer bare litt fra begge... Standard utstyr i sekken, + noe mat eller sjokolade.
    6 poeng
  2. 6) Om man fyller og bruker en boks mange nok ganger så 'slites' tappen i ventilen på boksen slik at den til slutt ikke kan brukes siden tappen på ventilen på gassbrenneren ikke dytter den langt nok inn. Har en Primus vintergass boks som er etterfylt XX antall ganger som jeg bruker på en O-Grill 500, og har merket at det ble litt mindre futt etter hvert selv om boksen var relativt full. Mistenkte regulatoren først (innebygd i grillen), men etter å ha sjekket litt så fant jeg ut at det rett og slett var tappen i ventilen på boksen som hadde blitt kortere (sammentrykt faktisk). Fortsatte å bruke den helt til ikke kom mere gass ut. Tappen på fylle adapteren (for boksen som blir fylt) er litt lengre enn hva jeg visuelt observerer de er på gassbrennere mine (O-Grillen inkludert) så det er nok der tappen har fått juling.
    3 poeng
  3. Klipp av bråkete metallglidere, tynnere barduner, klipp av merkelappen, lettere plugger. Mitt veier 2,0kg.
    2 poeng
  4. Denne helga så har jeg vært på DNT Sorjushytta i Sulitjelmafjellene i Fauske kommune. Den ligger ikke så langt fra riksgrensen, mellom Blåmannsisen og Sulitjelmaisen. Startet å gå fra hytta Ny-Sulitjelma på lørdags ettermiddag kl 15. Turen tok 3 -4 timer og er på ca. 11 km. Været var bra, nesten 20 grader varmt, sol og knapt en sky på himmelen. Terrenget er lettgått og variert, litt opp og ned. Returnerte på søndags morgen. Planen var å ta med fiskestanga, men siden været var så bra så jeg lot den være hjemme. Det var lite folk i fjellet, bare noen få personer, enkelte av dem var utenlandske. Dette er en fin liten helgetur som anbefales. Kart: Retning mot Sulitjelma: Fra venstre, Stortoppen, Knekten og Dama: Nærmer meg Sorjus: Helt vindstille: Nesten framme: Stille morgen: Stortoppen badet i sollys:
    2 poeng
  5. Alfa har visst endret vedlikeholdsguiden sin for lærstøvler i fullnarvet lær (https://www.alfa.no/pages/vedlikehold-av-fullnarv). Der de før aldri har nevnt skokrem er dette nå noe de har lagt inn, og påføring av det flytende voksmiddelet som blant annet har fulgt med Alfa Impact-skoene er ikke lenger nevnt. Jeg gikk rett på selvsagt, og kjøpte det nye settet for støvler i fullnarvet lær: https://www.alfa.no/products/alfa-skopleiesett-fullnarvet-laer-brun Kanskje mest fordi det er noe dritt og tidkrevende å påføre det flytende voksmiddelet jeg har brukt frem til nå. Det skal ikke mer enn 1-2 turer til før læret igjen trekker til seg fuktighet altfor lett etter en lang runde påføring av dette. Noe sier meg at skokremen og voksen i det nye settet vil fungere mye bedre. Time will show.
    1 poeng
  6. Da vet du hva du liker og egentlig vil ha, så da foreslår jeg Niak - når været tillater, og Unna resten av året.
    1 poeng
  7. Jeg er skråsikker på at det også tidligere sto at skoene kunne behandles med skokrem etter ønske/behov etter impregnering med f.eks. Nikwax beregnet på lær. Jeg bruker bivoks til å impregnere/behandle mine Alfa-sko. Skomaker Isac Våge var omtalt i en sak på jeger.no for en tid tilbake, og Alfa samarbeider visst med ham om bl.a. utvikling av støvler som kan repareres (Alfa Impact). I den saken synes jeg å huske at hans tips til å ta vare på bl.a. fjellstøvler fra Alfa (som han hadde mange par av innom) var kort oppsummert: Vaske bort skitt etter bruk, bruk av børste og mild såpe. Behandle/impregnere læret med voks, f.eks. bivoks (arbeides inn med fingrene for å varme opp voksen noe) Eventuelt skokrem til sist, da mest som et ekstra "slitasjelag" eller for farge (antar at voksen gjør at dette i liten grad trekker inn i læret) Så var det vel også et poeng i å la støvelen tørke noe mellom hvert steg, og aldri tørke lærstøvler med varme over kroppstemperatur. Da tørker læret ut noe, særlig i ytre deler, og det kan sprekke opp. Nå har jeg ikke tilgang til saken selv lengre, men ut fra husken var dette fremgangsmåten. Selv brukte han vel produkter fra Saphir som han selvfølgelig forhandler selv. Fremover kommer jeg nok til å redusere/droppe bruken av Kiwi-skokremen selv, og kjøre mest med bivoks. Funker bra nok for meg. En boks med bivoks er nokså drøy i bruk, og relativt lite plasskrevende (og lettere enn flytende) å ha med f.eks. under jakta.
    1 poeng
  8. Generell utforming er kanskje lik, men sålene er helt forskjellige. Rute-sålen er den samme som er brukt på Alfa Piggen og Alfa Bregne og stammer så vidt jeg vet fra den eldre Alfa Drift. Jeg skjønner godt at de velger å bruke denne sålen på flere sko. Den er helt overlegen i mine øyne. Fint at det finnes en modell med høy ankel og uten Boa-snøring - For de som ikke har troen på det. OT: Jeg synes også at Alfa har spydd ut litt vel mange modeller i det siste? Spesielt f.eks. Eide, Stokka, Laggo og Vangen er alle nesten helt like sko.
    1 poeng
  9. Det ser ut som karbonstengene fra Easton har samme ytre diameter hele veien, og i så fall bør det gå greit å kutte ja. (Noen av Featherlite-stengene fra DAC har nemlig ikke samme diameter utvendig…) Jeg ville sendt dem en e-post og sjekket for sikkerhets skyld. Husk å bestille med riktige endestykker og strikk også!
    1 poeng
  10. De har teltstenger her (dog i faste lengder), også i karbon: https://www.extremtextil.de/en/tent-poles.html ..så det går fint an å lage sine egne teltstenger hvis du ikke er redd for litt DIY
    1 poeng
  11. Har bestilt et Unna også. Fikk 20% avslag hos Nunateq.
    1 poeng
  12. Mange hilleberg på tilbud hos fjellsport. Flere på ryddesalget hvor du kan får 10 prosent ekstra avslag med koden 10ekstra. Allak 2 til 9000. Tore
    1 poeng
  13. @Marius Engelsen Snota har langt større fortelt. Jeg har modifisert mitt innertelt på unna, men til tross for det er forteltet på Snota mye større. Lå bla i forteltet noen timer en uværsdag😂 Plassen i forteltet er helt super. innerteltet på Snota er da selvfølgelig desto mindre. Jeg har et Thermarest large underlag, i bredden kan jeg legge noe klær, I lengden har jeg også litt å gå på. Ellers er innerteltet akkurat nok til å sove i. Blir kanskje litt lunere, men ikke noe jeg har målt. Ihvertfall er Snota den klare vinneren av lettvektstelt jeg har prøvd fra bla MSR, BA, Tarptent, etc Unna er lettere å sette opp og har enklere bardunsystem. En klar forbedring på Snota er å rydde opp i antallet barduner i hodeenden. En annen forbedring på Snota kunne vært å stramme opp innerteltet Jeg liker å ha bagasje, sko og mat i yttertelt. Liker også å ligge å lage mat fra innerteltet. Der vinner Snota. Men romfølelsen og kvaliteten til Unna er uslåelig. Beholder nok Unna i tillegg som vintertelt og «nærtelt», så får Snota være med når jeg går lengre og vil ha en lettere sekk. Dette er mine subjektive oppfatninger. Snota er veldig tilpasset mine behov og det har vært et kjærkomment tilskudd i teltfamilien🤩
    1 poeng
  14. Ut av Norge og til topps på Isle of Man. Til Snaefell kan du ta toget. Vi entret den elektrisk drevne vognen i Laxey (som kommer av Laksaa eller lakseelv) og hoppet av underveis, på Bungalow stasjon, for så å gå de siste par hundre høydemeterne til toppen. Snaefell betyr Snøfjell og toppen ligger på svimlende 621 moh. Der oppe ventet utsikt i alle retninger, dvs. til Irland, Nord-Irland, Skottland, Wales og England. Hadde det vært litt mindre disig ville vi ha sett Scafell Pike og Snowdon. Etter obligatorisk fotografering og geocaching var det tid for forfriskninger: Det nedlagte, gamle hotellet nær toppen er blitt kafé, så der sørget vi for å innta scones, te og annet snadder. Ned igjen satset vi på toget. Isle of Man må være skinneentusiastenes våte drøm, for øya har flere jernbanestrekninger der gamle tog puster og går, noen elektriske og andre kullfyrte damptog, noen er smalsporet og andre normalsporet, noen med venstre- og andre med høyrekjøring. På vei mot toppen på gresskledd grunn: Utsikten, denne er østover: Gammel og god; Snaefell Mountain Railway: Toget og hotellet som er kafé: Geocachere i aksjon: Og noen lokale næringsmidler:
    1 poeng
  15. En rapport fra 10 døgn på vestsiden av Sennaland i Finnmark, med teltliv, bålfyring og fiske etter ørret og røye. "Falkeskrik over Sennalandet"
    1 poeng
  16. Salg på denne hos Ravnø, så nå ble den bestilt!
    1 poeng
  17. Den siste turen jeg hadde gikk imidlertid til fjells. Først kjørte vi korteste vei opp til Sverige, og så gikk vi inn til Lappjordhytta i Rohkunborri nasjonalpark fra Tornehamn. Det var en passelig tur med «overnattings-pakket» ryggsekk for første gang på lenge. Perfekt vær for å gå en sånn tur fikk vi også, så det var i grunnen helklaff med det meste. Kjempefin tur! Blogginnlegg HER.
    1 poeng
  18. Ikke så ofte jeg husker å oppdatere her, men har blogget noen minnerike turer i sommer. Det ene skulle egentlig bare være en transportetappe, men et heftig møte skulle sørge for at det ble en helt annen tur enn jeg hadde sett for meg. Disse blir jeg aldri lei av å møte. Blogginnlegg HER. (I rapporten ligger også en filmsnutt.)
    1 poeng
  19. Hardangervidda Øst første uka i august -22. Vi reiser opp igjen neste uke, men i et nytt område. 🙂
    1 poeng
  20. "Høytidsstund i kalkrike fjell" er nå sluppet på min side. En beretning om rikt fjellrøyefiske i indre Troms.
    1 poeng
  21. Jeg tenker de kan være fin som råmateriale om de er stor nok. Så kan man sy de inn slik at de passer teltet og sy på hemper med strikk. Mitt Hilleberg unna mesh telt veier 95 gram mindre enn solid inner. Ferdig pakket vekt med en rephylse, lettere plugger, og pakkposer er 1930 gram. Jeg har da klippet av bråkete metalldragere på alle glidelåse (utenom hovedglidelås) på yttertelt, klippet av merkelapp innvendig, og skiftet til lettere og tynnere barduner.
    1 poeng
  22. Klipp de av og erstatt med bardunsnor, det har jeg gjort. kun glidelåsen i yttertelt som er av låsende type må ha metalldragere.
    1 poeng
  23. # Fargevalg: Jeg har to, ett i den gamle grønnfargen og ett i den nye mørkere. Liker begge, men ville nok ha valgt sandfarget for nr 2 i dag. # Hva liker du best med det? At jeg i godt vær kan ligge med hele døra åpen og titte ut, som i en gapahuk. At teltet er lett å finne plass til og at det er lett å flytte på ferdig oppslått før man bardunerer, for optimal plassering. At det er lett å løfte opp og riste tomt for rusk på gulvet etter at man har fjernet pluggene, før man slår det sammen. At det er laget for 1,5 person, noe som gir god plass til meg som 1 stor en, samtidig som det er godt mulig å sove 2 i det (om man godtar at det blir litt intimt). At jeg kan sitte oppreist i teltet. At man trygt kan bruke teltet hele året, i all slags vær. At man har mulighet til bruke doble stenger ved behov (ekstremvær), eller alternativt kjøpe 10mm stenger (ekstrautstyr) som selges for Staika modellen (samme stanglengde). At innerteltet lar seg delvis løsne for å skape et større "fortelt" ved behov. At innerteltet lar seg løsne helt, slik at ytterteltet lar seg bruke alene (som en gapahuk). Fint på innsektsfrie og ikke for kalde dager. At innerteltet lar seg bytte ut med et av netting (mesh) om sommeren (ekstrautstyr). At innerteltet om ved hjelp av egne stangholdere (ekstrautstyr) kan settes opp uten ytterduken om ønskelig. At det er selvstående gjør også at det er lett å tørk hjemme uten at man trenger å skille inner- og yttertelt, for man slår det bare opp (om han har plass). # Hva liker du dårligst? Ledene spørsmål. Forutsetter at det er noe jeg ikke liker med det. (er kanskje noe, men det har jeg nok fortrengt) # Noe jeg bør vite før jeg tar avgjørelsen? At du gjør en god investering. Om prisen får deg til å rynke på nesa; tenk på hvor få hotellovernattinger du får for samme prisen vs hvor mange du vil kunne få med Unna.
    1 poeng
  24. Tror det er riktigere å si at hjortelusa er en spesialisert flyger enn nødvendigvis "dårlig". De kommer inn for landing langt fra nærmeste tre, så helt galt kan det ikke være. Virker nok sånn når de bøtter ned fra trærne. Hjortelusa kommer til nordover til Trøndelag så fort som elgen løper, men trønderne har ennå dette underlige fenomenet som kalles "vinter". Her i sørøst har vi bare høst fulgt av vår.
    1 poeng
  25. Ein spare mykje volum på å pakke om med så mange middagar. Eg plar putte dei i ein frysepose, riste maten nedi hjørnet så den inntek "kremmerhusfasong", eit par snurrer, trer tilbake slik at det blir dobbelt lag, klipper av og taper. Då har eg små og dobbeltpakka kremmerhus med minimalt med luft. Keep it simple
    1 poeng
  26. For dei som måtte lure så testa eg Unna med bunnduk i frå Oookworks på Josten no i helga. Fungerte heilt topp. Vekta kom på 1,6kg.
    1 poeng
  27. Mitt Unna veier ca 1,7-1,8 kilo. Skulle gjerne veid det eksakt, men teltet er for tiden på en lengre ferietur. Kommer snart tilbake. Jeg har redusert vekt ved å bytte barduner, skifte noen av pluggene, samt at jeg har fått sydd om innerteltet slik at jeg har større fortelt. Se bilder under. Har testet noen amerikanske telt med lufting langs bakken og i kombinasjon med mesh. For min del er ikke det en optimal løsning. Har derfor valgt å bære litt tyngre med Unna og har fått både god plass, fortelt, bra sittehøyde og det som jeg opplever som "Hilllebergkvalitet" i løsningene. I tillegg er det viktig for meg at jeg har plass i forteltet til å lage mat under tak. Noen ganger har jeg tenkt at det er fristende med et lettere telt (eller mindre pakkevolum), men dette har jeg tatt igjen på andre steder i pakkelisten min. Og tenker at forskjellen nå tilsvarer en ørret i passende middagsstørrelse, og det kan jeg gjerne bære 😊
    1 poeng
  28. Fruen var mindre happy da hum oppdaget at jeg driver ä kutter vekten pä utstyret. Men en forklaring med at dette er utstyr hun kan bruke när vi er pä familietur dempet irritasjonen betydelig Ble: ULA Ohm 2.0 sekk 840g +regntrekk (ca 2200,- etter at staten og posten har fätt sin andel) Ajungilak Sphere Spring 650g (1200kr kjöpt "brukt", men var helt ny i emblasje) Terra Nova Laser Competition 1020g (1500,- hadde värt slätt opp en gang, men ikke brukt) Er meget fornöyd med sekken, sitter veldig godt pä min rygg, har praktiske hoftebeltelommer og sidelommer, gode kompresjonsremmer og er super lett! Nä er vekten pä alt utstyr for sommerturene 4990g + mat, og det uten ä gä pä bekostning av komfort, det er jeg utrolig fornöyd med!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.