Gå til innhold
  • Bli medlem

Flyalf

Aktiv medlem
  • Innlegg

    191
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Flyalf vant dagen sist 6. mai 2023

Flyalf hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

128 Excellent

Om Flyalf

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Estetisk er koppene fra Håvard Larsen det optimale. Ellers forstår jeg ikke helt hvorfor ha kopp som holder lengst mulig på varmen? Er det for vinterbruk? Når jeg har lagd meg kaffe eller te vil jeg at drikken skal kjøles ned til min drikketemperatur raskest mulig. Til dette er en trekopp fin. Her en kopp som blir med på de meste av turene selv om den veier hele 121gr (titankopp: 65gr, foldekopp: 24gr).
  2. Jeg synes det er sykt misforstått "miljøvern" å bære hjem biologisk nedbrytbart materiale. Dritt fra dyr = gjødsel. Det bør resirkuleres. Heldigvis går jeg ikke i områder med mye folk (1). Så driter ute i en ur el. , og brenner dopapir. Alltid med en fyrstikkeske sammen med dopapir. (1) Mye folk = dersom jeg ser andre mennesker i løpet av turen
  3. Dette er ikke ull. Og disse brynjaplaggene er etter min erfaring mye mer slitesterke enn ull.
  4. Jeg kjøpte nylig nye Brynje Super Thermo Longs With Inlay Blacks str. L (https://www.fjellsport.no/merker/brynje/brynje-super-thermo-longs-w-inlay-black) og iføkge Fjellsport skal de veie 140g. På min vekt er de 174g, og min kjempegamle brynje longs 139g. Bør jeg saksøke Brynje eller Fjellsport eller oppsøke hjelp for UL syndrom ? Det er tross allt snakk om 35g mer å bære med seg.
  5. Kjempegod video. Men spørsmålet er vel heller hvordan ville et annet stoff med samme vekt oppført seg i samme situasjon? Og er denne type telt konstruksjon velgent for ekstremt vintervær?
  6. God liste. Men du nærmer deg kanskje det punktet hvor du bør spørre "trenger jeg å bære med meg allt dette?" i stedet for "trenger jeg mer" ? Jeg ville ha fjernet allt som tas med for sikkerhets skyld, dvs crocs, førstehjelps pakke, solkrem, lys i telt, shorts, 2x t-skjorter, Icebreaker Ull LIners, fleecebukser. For mygghatt er det bedre med en lett solhatt + myggnett. Erfaringsmessig vill jeg ha sagt 2x ullskjorter fordi du kan ha på begge om det blir kaldt men bare 1x ull longs, ev. 1x brynje bukse for å ha under regnbukse. I tillegg kan du vurdere en lett syntetisk underskjorte i stedet for ull som pysjamas + for varmt vær. Tenk også på om skalljakke blir for tett og om undertøy+fleece blir for luftig når du skal gå. P.S. Når du vurderer vekt må du også vurdere det du skal gå i, dvs klær / sko. Generellt synes jeg yttertøy ofte velges unødig tykt / tungt. Forskjellen på bukser kan fort utgjøre 1/2 kg. Edit: For det du sparer i vekt på legge igjen kan du vudere en Inreach fo sikkerhet dersom du går solo Vekt: 114g . Ulempe: koster en del både bruk og HW, selv om du kjøperv1 brukt.
  7. Bruk boxer som short En lett myggtett skjrote er fint alternativ til vindjakke. Jeg ville nok ha valgt en mye mindre sekk for å bære mindre, men det er jo du som skal bære Som andre har vært inne på, ha et oppblåsbart underlag. Bamse er også tungt. Selv liker jeg et 3mm foam underlag (100gr) som fungere som sittepute sammendrettet, og antislki under det oppblåsbare. Ta med nok fett, det mangler i frysetørret; dvs smør/olivenolje. Edit: En vleldig nyttig øvelse er å veie allt før du avgjør hva som skal med. God tur!
  8. I stedet for å sette krav til utslipp (mål) som en burde gjøre, så settes det krav til metoder (midler). Når det gjelder landbaserte så sjekk empiri. Det er mer risikabelt, krever mer energi og vi har mer sjø enn land, så man må vel være "miljøverner" for å foreslå dette.
  9. Dette er den klassiske tabben fra wannabe naturvernere; foreslå midler i stedet for mål. Vi ønsker absolutt ikke oppdrett på land, det er mye mer risikabelt enn i sjø, sjekk empirien.
  10. Allt er vektløse til man veier de og skal bære de . Og denne veier hele 130 gr. Men helt klart en av de nyttigste og letteste pakkposene en kan ha
  11. Det beste alternativet som jeg har prøvd så langt: Blac Yak M Reira pants #1, 256gr. Myggtette, noe vindtett, puster ok, og tørker virkelig fort. Self ingen isolering da dette er tynt nylon storff, men bra komfort.
  12. Norge ser ut til å være godt representert i bruk av SOS. Se: https://www.garmin.com/en-US/blog/outdoor/2023-garmin-inreach-sos-year-in-review/
  13. Av de frysetørrede jeg har prøvd er Real i en sæklasse bedre enn andre både smak, pakkabilitet og funksjonalitet. Også er det norske arbeidsplasser. Jeg synes heller ikke de er dyre sammenlignet med å kjøpe råvarer og lage et måltid selv.
  14. Har benyttet et par Osprey lettevktmodeller. Veldig god funksjonalitet. Det eneste jeg har å utsette er at skylderemmene er litt smale og myke. På lengre turer er de som å gå med tau der skulderremmene tynger. Selv synes jeg ATMOS AG LT 50 er 1 kg for tung , men det er jo snakk om prioritering og om en er på lettvektkjøret eller ikke. 50 l er en grei størrelse til fjellturer dersom du har sjekket at ditt utstyr får plass. Enda en sekk, denne har blitt min favoritt: https://flyalfscreek.wordpress.com/2022/06/12/zpack-arc-haul-zip-64l-backpack-review/
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.