Jump to content

Fjellforum starter med utstyrstester


Henrik

Som mange sikkert har fått med seg har Fjellforum fått en ny ansiktsløftning. Forumet vil fremdeles bestå og være kjernevirksomheten, men vi ønsker å utvikle oss. Etter at forumet ble oppgradert i oktober tidligere i år ga det oss en mulighet ved å tilføre noe nytt til Fjellforum. Tanken om å presentere utstyrstester har ligget og ulmet på bakrommet de siste to årene. Nå har muligheten kommet slik at vi kan presentere utstyrstester sammen med turartikler. Nå som vintersesongen står for tur vil vi etter hvert presentere tester med ujevnt mellomrom.

Utstyrstesterne
På forumet har vi mange erfarne og dyktige mennesker som har mye kunnskap om fjell- og friluftsliv. Kunnskapen omfatter alt fra turer til utstyr, og det som ligger på siden av dette. I løpet av høsten har vi fått etablert et godt og solid team som kan og vil teste utstyr. Dette er @virrma, @Tessatroll, @qwer993, @Anders Eriksen, @Mørkeblå, @TormodiFuruskogen, @tronn, @Þróndeimr og meg selv, @Henrik. Menneskene bak brukernavnene er aktive utendørs i de fleste årstider. Testene vil derfor være fundert på et godt og solid grunnlag.

Gjennomføringen
Utstyrstestingen foregår på fritiden til hver enkelt og er ikke kompensert. Vi har ikke mulighet til å gjennomføre vitenskapelige tester, men vi vil gjøre det beste ut fra våre forutsetninger. Dette innebærer nærmere at vi primært vil teste utstyret i den konteksten utstyret er ment for. I en utstyrstestartikkel vil det blant annet bli beskrevet hvordan testen er gjennomført og under hvilke forhold.

Fremstillingen av utstyrstestene
Testene som vil bli presentert på forsiden kan enten være enkeltstående tester eller sammenligningstester. Uansett vil hver enkelt testartikkel i hovedsak ha den samme oppbygningen. Vi vil først presentere produktet eller produktene som er testet sammen med forskjellige vurderingskriterier som er blitt brukt i testen. Deretter vil det komme en beskrivelse av hvordan testen er blitt gjennomført. Videre vil vi komme med en vurderingsdel hvor vi henter frem igjen vurderingskriteriene for å beskrive produktet som er blitt testet, og angi positive og negative sider ved produktet. Tilslutt vil vi komme med en konklusjon og kort fortelle om hva som har skjedd med produktet etter endt test.

Kommende tester
Mye forskjellig utstyr er sesongavhengig, og nå som vintersesongen står på trappene kan vi opplyse om at vi vil teste tykke og lange dunjakker for kalde dager, hundevennlige ski, vindluer, vinterprimus og nettingundertøy med mer. Når vi velger hva slags utstyr vi skal teste følger vi med på hva som etterspørres av i utstyrsforumene, men også om det kommer nye og innovative produkter på markedet.

Kommentarer
Både brukere, leverandører og produsenter inviteres til å kommentere testene. Det kan være dere har andre oppfatninger om utstyret som blir testet enn de som kommer frem i testen. Dette vil kunne være fruktbart og opplysende for alle sammen, som igjen vil kunne gangne forbrukerne og produsentene.

Til slutt vil vi alle som drifter forumet på en eller annen måte ønske alle sammen en riktig god jul og godt nyttår!


  • Like 32User Feedback

Recommended Comments

Siden det allerede er en seksjon her for utsyrserfaringer lurer jeg på hva som er "nytt"? Er det etablert avtaler med leverandører for å få gratis vareprøver? Hvordan kan dere da være objektive?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg lurer også litt på dette. Hvor skal disse testene plasseres i forumet? Under Utstyrserfaringer? Blir de liksom en litt mer "offisiell" utstyrserfaring? Hva tror dere i tilfelle dette vil gjøre med andres lyst til å poste utstyrserfaringer? 

Jeg forstår at man ikke vil bli kompensert for "testing" og skriving, men det må oppgis hvorvidt testeren har fått utstyret til låns for en periode, eller om han eller hun har fått det.

Link to comment
Share on other sites

Utstyrstestene vil komme som artikler på forsiden. På samme måte som dere kommer inn på, og leser denne artikkelen.
Vi har vært i kontakt med flere leverandører som sender utstyr til testing.

Utgangspunktet er at utstyret blir returnet til leverandørene etter endt testing. Dette har også flere leverandører satt som krav og er et prinsipp som de vil etterleve. Dette vil tilslutt bli forklart i hver enkelt testartikkel om hva som har skjedd med utstyret. Dersom utstyret beholdes av testpanelet, sendes til frivillige organisasjoner, brukes som premie i konkurranse eller annet så vil det stå hva som skjer med utstyret etter endt testing. Vi skal være så objektive og transparente som mulig, derfor vil vi opplyse om hva som skjer med produktet etter endt testing.

Link to comment
Share on other sitesJoin the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Annonse


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy