TormodiFuruskogen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  523
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

TormodiFuruskogen vant dagen sist Mars 5 2016

TormodiFuruskogen hadde mest likt innhold!

Om TormodiFuruskogen

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Svanvik

Nylige profilbesøk

1 380 profilvisninger
 1. Klattermusen Iving

  Test av dunjakke
 2. Fjellreven jacket No16

 3. Hvor har du vært på tur i dag?

  Ny jaktdag i nytt område denne lørdagen og. Vi satset på å kjøre sørover, altså oppover dalen nesten helt til nasjonalparken, tok av like før Gjøken innover skogsveien mot Tommamoen. Parkerte like ved Rømlingåsen og la i vei innover skogen. Mye mer snø der oppe enn i området rundt Svanvik og mildværet som har vært nærmere kysten hadde ikke nådd så langt inn. Til tider tungt å gå da vi havnet i store felt med bjørkeris og 5-10cm nysnø over landskapet. Tiuren var ikke å se, fant noen spor og bevis på at den fortsatt beiter bær på bakken og holder seg nede istedenfor oppe i trærne. Dyrelivet i dalen treffer man stadig på når man er ute å går. Dukket opp en elg på kloss hold og så haukugla og de vanlige småfuglene i skogen. Litt overskyet men ble en fin dag i skogen selv om vi ikke fikk noen fangst denne dagen heller.
 4. Hvor har du vært på tur i dag?

  Lørdagen gikk til tiurjakt , eller forsøk på det. Så ingen tiur hele dagen men fikk utforsket et nytt området og sett noen andre dyr som holder til i skogen her i Pasvik. Kjørte helt innerst på Sametiveien og gikk sørover parallelt med Okselva til et vann som het Kuusijärvi før vi la kursen nordover igjen. Med et nydelig vær kan man ikke klage selv om det ikke ble noen fangst. Reinflyttinga er i full gang så det kan være grunnen til at fuglene har trekt bort, det var spor etter rein og liggeplasser overalt i terrenget. Lavskrika dukket opp med en gang vi fyrte opp bål. Fikk også sett Lappugle på nært hold. Ellers er Lappmeis og Granmeis tallrike her i skogen. I tillegg traff vi på en Hauk ugle og ei rype. Rypa har det vært lite av i år så nesten artig å se at det fortsatt finnes noen av de enda. Isen har lagt seg på vannene og vi våget oss utpå noen av dem hvor vi så mye spor etter rein og elg.
 5. Øvre Dividalen November

  Det er jo innlandsklima så du kan få ganske lave temperaturer om vinteren. Spørs jo hvor i nasjonalparken du skal dra - nede i dalen er du mer skjermet for vind men sikkert kaldere. Og så pakker ikke snøen seg som oppe på fjellet så om det kommer mye snø blir det tungt å forflytte seg. Området ligger jo ganske høyt så det kommer fort snø der har jeg inntrykk av. Har vært på tur på Altevann i november/desember og da var isen farbar og det var godt med snø. Hvordan været blir er ikke noe fasit på akkurat og snø/isforhold varierer veldig fra år til år. Husker ikke om det er mange fra området her på FF.
 6. Test av Lumonite Compass 1000 hodelykt

  Batteriene som er med i testen har noen få ganger gått helt tom for strøm uten at det har vært noe problem å lade de opp igjen. Ved bruk av lykta med disse batteriene merker man tydelig at lyset dimmes ned når det begynner å bli tomt og man klarer først å få lyset opp til det sterkeste mens etter hvert bare kan stille opp til nivå to og til slutt bare på svakeste styrke. Batterilevetiden har ikke gått ned så vidt jeg har merket men så har det ikke vært særlig kaldt hittil i høst. Har lykten enda og skal bruke den videre utover vinteren så kommer til å tilføye mer på testen etter hvert.
 7. Høsttur i Indre Troms

  Artig å se bilder fra Indre Troms hvor jeg har vært masse på tur før vi flyttet tilbake til Finnmark.
 8. lavvo ovn

  Vi har og kjøpt Sogra ovnen - testet den en uke på tur og er veldig fornøyd. Testet en annen type ovn som man bare kunne bruke tynne kubber for å få særlig varme mens Sogra ser ut til å forbrenne alt man putter i den. Veldig lett å fyre opp i også. Vi fikk ikke med en sånn matte men et rør man skrur fast utpå selve pipa. Passet greit til vår lavvo men man kan sikkert sette på to stk om man har Finnmark eller andre typer lavvoer med innertelt. Vi hadde ikke plassert lavvoen så veldig bra så fikk litt trekk under duken og brukte ikke topphatten så fikk ikke testet hvor varmt det kan bli. Vi kjøpte den etter tips fra en hundekjører her i Pasvik som ligger i lavvo hele vinteren og har vært veldig fornøyd med denne ovnen etter at han begynte å bruke den.
 9. Hundetrening i Pasvik

  Du får gi lyd når og hvor du skal å farte denne gangen. Kanskje man er i samme område.
 10. Dunjakke til pauser og bålkos

  https://www.oslosportslager.no/produkt/mountain-equipment-hooded-xero-jacket-dunjakke-herre-27077.aspx
 11. Hundetrening i Pasvik

  Den siste uka har vi vært på treningstur med hundene langt inne i Pasviks dype skoger. Praktisk for oss som har gått over til å trene med atv så vi kan kjøre fra hvor vi bor på Svanvik og langt innover skogen på Sametiveien. En litt annen form for friluftsliv enn hva vi har drevet på med før kan man trygt si. Blir mange kilometer trening langs skogsveien, mye bålkos ved måltider og om kvelden og litt mer behagelig å ligge i lavvo enn vanlig telt. Særlig siden vi fikk låne en lavvo-ovn så vi kunne ha det godt og varmt om kvelden når gradestokken krøp ned til -6 den ene natta. Her er noen bilder tatt med mobilkamera.
 12. hundene deres i bilder

  Her er våre 8 huskyer ute på trening. Da vi har gått til anskaffelse av en atv går treningene som en lek. Slutt på kranglete vogner og utallige turer med sykkel/sparkesykkel. Men det er mye artigere å kjøre slede om vinteren enn å humpe rundt på de gamle tømmerveiene i Pasvik.
 13. Hvor skal du på rypejakt i år?Forventninger?

  Lave tall på takseringen her i Pasvik i år... dagskvote på 1 rype og 1 skogsfugl.. Vurderer sterkt å la hagla stå evt vente til resten av folket har jaktet seg ferdig.
 14. Regler for rypejakt

  Må vel huske på å betale jaktkort i det området man skal jakte og. Hilsen en som vurderer å ta friår siden det er så få ryper å se...
 15. Potesokker som sitter bra?

  For å si det sånn så ligger det strødd med potesokker etter hundespann under trening og løp så det er ikke noe godt svar på hvordan å få de til å sitte 100% fast. Man mister noen en eller annen gang uansett. Som regel må man stramme de ganske hardt for at de skal sitte hele turen men med rett føre så faller de like fort av noen ganger.