Jump to content

Test av Helsport Himalaya 2


qwer993

Helsport har nylig sluppet et nytt ekstremtelt, Himalaya 2. Vi har fått testet en prototype av den endelige versjonen. Forskjellene mellom prototypen vi har testet og produksjonsmodellen skal påføres ekstra webbing fra stangkopp til stangkanal, slik at stengene ikke glir ut av stangkoppene. Det er også blitt gjort små endringer på lengdene rundt døropphenget. Det kan i tillegg være mindre avvik på dimensjoner sammenlignet med endelig modell, men teltet som har vært testet av Fjellforum er i hovedsak representativt for den endelige modellen.

[gallery280x280]
[album]446[/album]
[/gallery]

 Produkt
 Helsport Himalaya 2
 Levert av Helsport
 Veiledende pris kr. 8.995

 Fakta fra leverandør
 Dybde fortelt              60 cm 
 Bredde yttertelt 150/105 cm
 Høyde yttertelt         105 cm
 Lengde yttertelt       300 cm
 Bredde innertelt125/105 cm
 Lengde innertelt       230 cm
 Høyde innertelt          95 cm

 Vekt telt:        3.000 g
 Vekt plugger:    260 g
 Vekt rep. kit:     150 g

 Fakta fra Fjellforum (Avvik +/-)
 Dybde fortelt                     41 cm (-19)
 Bredde yttertelt        140/115 cm (-10/10)
 Høyde yttertelt                 110 cm (+5)
 
Lengde yttertelt
 Bredde innertelt        110/100 cm (-15/5)
 Lengde innertelt               220 cm (-10)
 Høyde innertelt                 101 cm (+6)
 
Høyde åpning innertelt       87 cm

Info
  • Målingene er gjort på flatt underlag innendørs.
  • Dybden på forteltet er målt frem til bunn-webbingen mellom innerteltet og ytterteltet.
  • Målene til inner- og ytterteltets bredde er bredest ved inngang og smalest i fotenden.

 Vekt telt i pose:     2.380 g
 Vekt stenger i pose: 695 g

 Testpersoner
 @qwer993
 @Tessatroll
 @martin.m

 Testkriterier

  • Brukervennlighet
  • Funksjonalitet
  • Vindstabilitet
  • Ventilasjon
  • Detaljer
  • Vekt
  • Pris

Beskrivelse av produktet
Helsport Himalaya 2 er et selvstående kuppeltelt beregnet for vinterbruk. Teltet er forholdsvis lett og er blant annet egnet for turer i høyfjellet med ryggsekk vinterstid.

Testforhold
Teltet er testet av tre personer i til sammen ni døgn. Ei dame og to menn, uavhengig av hverandre. Det er også blitt presset inn en voksen og tre mindre barn i teltet.Testen har foregått i vintersesongen 2015/2016, og temperaturen har variert mellom 0 °C til -21 °C. De fleste testdøgnene har hatt lite snø og litt vind. Døgnene hvor det har vært på det mildeste har vært kombinert med regn og snø.

Vurdering
Teltet er enkelt og raskt å sette opp med klips. Stenger tres inn i sokkene, hovedstengene strammes og festes i stangkoppene. Det er ulike erfaringer med stengene og stangkoppene. Stengene kunne hoppe ut av stangkoppene, men Helsport har presisert at det er blitt lagt på ekstra webbing over stengene for å unngå problem med teltene som selges. Ellers er det plass til dobbelt stangsett.

Størrelse på teltet
Teltet virker smalere enn Helsports produktbilder gir inntrykk av. Etter måling er det klart at det avviker fra spesifikasjon, se faktaboks. Mye aktivitet foregår i overgangen mellom yttertelt og innertelt, og her er takhøyen ganske liten.

Forteltet består av tre paneler som hvert enkelt kan rulles til side og festes. Det gir tre ulike muligheter for tilgang til teltet, men det er kun en inngang til innerteltet. At teltet er oppgitt å ha tre innganger er på sett og vis riktig, men det medfører ikke at en av inngangene alltid ligger på lesiden. Alle tre paneler kan rulles opp og festes samtidig, og ved stille/svak vind og fin utsikt vil man kunne ha en flott opplevelse ved matlagingen. Mulighetene for slikt vinterstid er likevel begrenset.

20160117_095128.thumb.jpg.d33def34d8cadcf54971d9cb287fc8dc.jpgDet oppleves som vanskelig å komme inn og ut av teltet. Er man lang må man ned på knærne for å greie det. For å komme inn i innerteltet må ytterteltet bli stående åpent, hvilket kan gi føyke inn i innerteltet. Sittehøyde i åpningen mellom innertelt og yttertelt er litt liten til å sitte komforabelt. Men dette er igrunn ingen overraskelse for lite telt med forholdsvis lav vekt. Det var ikke nok snø til å grave skikkelig fotgrop under testingen.

Forteltets dimensjoner er mindre enn spesifisert fra Helsport, og er etter vår vurdering for lite ved bruk av primus, snøsmelting og vannkoking. For å muliggjøre dette er det tryggest å hekte ned hjørnet av innerteltet, eller koke i innerteltet. Dette betyr at kokesaker og utstyr må flyttes på før og etter matlaging. Det blir litt stol-leken med flytting av ting rundt i teltet i løpet av en økt med brenneren.

Innerteltet er betydelig mindre enn Helsports spesifikasjon. Endeveggene er forholdsvis bratte. Teltet virker likevel litt kort når jeg ligger på ryggen i en full-lengde sovepose, og det blir noe subbing i duken i fotenden. Ligger jeg på siden er det plass nok.

Ventilasjon
Teltet som har vært testet, har kun én stor ventil i teltets lengderetning. Det finnes ingen stor ventil mot det som typisk vil være vindretningen. Dette gir begrenset mulighet til effektiv gjennomluftning når det er lite vind. En av testerne fikk raskt svie i øynene ved bruk av bensinbrenner i teltet under vindsvake forhold. Dette skyldes til en viss grad forteltets begrensede volum, men i hovedsak mangler det en stor ventil mot vindretningen. Sideventilene fungerer godt, men er ikke tilstrekkelige til å kompensere for den manglende ventilen mot vindretningen. Sideventilene er lavtsittende og har to lag med myggnetting, dvs ett på ytterteltet og ett på innerteltet. Dette kan gi noe større mulighet til å beholde ventilene åpne ved vind og føyke, ved å bruke begge lagene med myggnetting til regulering. Denne testeren opplever alt i alt ventilasjonen i teltet som utilstrekkelig.

For en annen tester har ventilasjonen fungert tilfredsstillende med en voksen og tre barn, men det presiseres at ventilasjonen ikke er tilfredsstillende ved bruk av primus uten å åpne en av inngangene.

Bardunering
Teltet antas å kunne håndtere det meste av vind. Det finnes 18 pluggfester. Bardunene er tykkere enn på 3-sesongstelt. Bardunstammerene er av plast og enkle å bruke. Plugger tres i stormmattene eller i separate pluggfester. Det savnes forøvrig et pluggfeste i stormmatten midt på kortsiden mot vinden. Stormmattene på langsidene oppleves som litt for smale. Når man setter en plugg i stommattene på langsidene, fungerer de mest som en del av teltets yttervegg/taket, slik at teltet i mindre grad oppleves å ha stormmatter langs langsidene. Dette avhenger noe hvor dypt stangsokken/sangkoppen synker ned når man setter opp teltet, men denne testeren synes stormmatene burde vært bredere.

20160116_175838.thumb.jpg.56e818324cbf428d4d59f2312bd13b8a.jpgTeltets barduner har innflettet refleks som reflekterer godt og gjør gjennfinning i mørket enkelt. De er "dobbelfestede" slik som Hillebergs barduner. Det gir ytterteltet to barduneringsfester pr plugg, og reduserer antallet barduner og flokemulighetene. I tillegg har hver bardun en strikkhempe for oppheng under transport, som det antagelig ikke er nødvendig å benytte seg av.

Annet
Teltet ser ut til å holde god kvalitet. Stangbuen som spenner ut ytterteltet kunne vært lengre og mer skråstilt for å oppnå spesifiserte mål. Glidelåsene har store gripehåndtak som er lette å få tak i. De er grove og solide og glir lett. Dette er en fordel når vanndamp fra koking må vetileres ut av ytterteltåpningene og gir ising i glidelåsen. Borrelåsene som holder duk-flippen over glidelåsene nede, er av kraftig type og oppleves å vanskeliggjøre åpningen av teltet. Webbingen i teltet er av kraftig type. Innerteltet er smalere en spesifisert og for lite til å romme to voksne personer, selv med godvilje. Pakksekkene er rommelige og gir enkel nedpakking.

Konklusjon
Teltet er et solid vintertelt som vil gi trygge overnattinger i fjellet vinterstid. Teltet passer for en person, men på grunn av lite fortelt oppleves teltet likevel som for lite. Ventilasjonen i teltet oppleves som utilstrekkelig ved vindsvake forhold. Spesielt av disse grunner er teltet mindre egnet for lengre turer. Teltet er derimot vindstabilt, tåler snøvekt, er relatvit lett og har funksjonelle detaljer. Teltet kan etter vår vurdering passe for enkeltpersoner hvor mange høydemeter skal forseres. Teltet passer også godt ved større nedbørsmengder og krevende værforhold på kortere turer.

Dette skjedde med teltet etter endt test
Teltet er sendt tilbake til Helsport.


  • Like 12



User Feedback

Recommended Comments



Bra test som gjenspeiler mitt inntrykk når jeg fikk se det på Hjerkinn. 

Jeg skjønner ikke helt hvor Helsport vil med dette teltet for å være ærlig..

Link to comment
Share on other sites

Ser ut som teltet fikk litt slakt ja. Kunne tenkt meg et veldig lett vintertelt til høye bestigelser, men her blir det for mange kompromisser.

Takk for rapporten. Fin lesing.

Link to comment
Share on other sites

Helsport skriver vel på sine nettsider at teltet er perfekt for en person, men kan brukes av to. Alle telt er et kompromiss og her er det vel å lage et stormsikkert telt, med lavest mulig vekt til bruk i sekken kanskje i en tindebestigningssituasjon som er meningen. Høres ut som om noen av testerne ikke har forstått hensikten med teltet. Dette er ikke ment som noe komfort-telt til turer på vidda med familien. De fleste telt sliter med ventilasjonen når det nærmer seg vindstille. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 timer siden, RoyN skrev:

Helsport skriver vel på sine nettsider at teltet er perfekt for en person, men kan brukes av to. Alle telt er et kompromiss og her er det vel å lage et stormsikkert telt, med lavest mulig vekt til bruk i sekken kanskje i en tindebestigningssituasjon som er meningen. Høres ut som om noen av testerne ikke har forstått hensikten med teltet. Dette er ikke ment som noe komfort-telt til turer på vidda med familien. De fleste telt sliter med ventilasjonen når det nærmer seg vindstille. 

Målene på teltet vi testet avviker forholdsvis mye fra Helsports opprinnelige spesifikasjon. Med et noe større fortelt og en ventil mot vindretningen ville antagelig opplevelsen av teltet vært annerledes. Teltvalg er kompromisser, og testen gir uttrykk for at teltet kan være egnet til toppturer.

Teksten i artikkelen er nå oppdatert og moderert noe i retning av undertegnedes oppfatning av teltet. En misforståelse førte til at en tidligere versjon av teksten først ble publisert.

Edited by qwer993
Link to comment
Share on other sites

Jeg savnet forutsetninger for testen, testerne og fra Helsport. 

Hva tenker Helsport med dette teltet? Hva slags tur ble teltet testet på? Og hva slags forventninger hadde testerne til teltet på forhånd?

Jeg får ett inntrykk av at testerne har tuslet inn på heia for å kose seg i basecamp. Og vurdererer teltet utifra gale premisser.

Teltet heter Himalaya og det vil jo være rettferdig å gå noen høydemetere med teltet, før man slakter manglene som er der for å holde vekta nede ;) 

 

Jeg har tidligere her på forumet sett brukere som skryter noe voldsomt av ett lignende telt fra Bergans. Mulig det var ett 1-duks telt, men jeg husker ihvertfall teltet som lignende (kan huske feil). Og brukerne var topptur folk. 

 

Edited by Fenriken
Link to comment
Share on other sites

Tittet på det på messa og det var ganske lite. Ser dere har målt dybde på yttertelt til 41cm og det er lite.  I specs er det oppgitt til 60cm og jeg synes det også er snaut. Som en manns "klatretelt" kan det nok ha noe for seg hvor man har loten oppakning og har sekk i innertelt. Men hvis det er vanskelig å bruke primus i telt begrenses jo bruksområdet mye. Kanskje det burde vært levert med pipe slik jeg har på mitt svalbard 3. Jeg har et telt som ligner litt på himalaya i konstruksjon, det har 100cm dybde på fortelt og jeg synes ikke det skulle vært så mye mindre. i tillegg er det mer plass generelt og det veier en del mindre.

synes reinsfjell xtrem virket bedre selv om det veier en halvkilo mer. Ellers var fonnfjell superlight fristende. Ganske lett og fin utsikt til sommerbruk. Men  jeg har nok telt pr nå.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

47 minutter siden, whistler skrev:

Jeg kikket raskt på teltet på Camp Villmark i dag og kan ikke se at produksjonsmodellen avviker noe særlig fra prototypen du hadde med til Hjerkinn, @qwer993

I følge Helsport vil ikke årets produksjonmodell avvike vesentlig fra det testede teltet, så det er nok riktig.

 

Link to comment
Share on other sites

18 minutter siden, Fenriken skrev:

Jeg savnet forutsetninger for testen, testerne og fra Helsport. 

Hva tenker Helsport med dette teltet? Hva slags tur ble teltet testet på? Og hva slags forventninger hadde testerne til teltet på forhånd?

Jeg får ett inntrykk av at testerne har tuslet inn på heia for å kose seg i basecamp. Og vurdererer teltet utifra gale premisser.

Teltet heter Himalaya og det vil jo være rettferdig å gå noen høydemetere med teltet, før man slakter manglene som er der for å holde vekta nede ;) 

 

Jeg har tidligere her på forumet sett brukere som skryter noe voldsomt av ett lignende telt fra Bergans. Mulig det var ett 1-duks telt, men jeg husker ihvertfall teltet som lignende (kan huske feil). Og brukerne var topptur folk. 

 

Helsports beskrivelse av teltet kan du lese her http://www.helsport.no/himalaya
Teltet omtales som et ekspedisjonstelt. Med "ekspedisjon" tenker i allefall jeg på lange perioder, flere uker, der teltet brukes som bolig. Topptur-bruk er nok mer nærliggende som du er inne på.

Selv testet jeg ikke teltet på topptur. Likevel forteller testen endel om teltet, og det er mulig folk som trenger et telt til topptur i denne testen ser et telt som kan dekke deres behov. Men noe toppturer med teltet ville vært fint, ja.

Link to comment
Share on other sites

6 minutter siden, qwer993 skrev:

Helsports beskrivelse av teltet kan du lese her http://www.helsport.no/himalaya
Teltet omtales som et ekspedisjonstelt. Med "ekspedisjon" tenker i allefall jeg på lange perioder, flere uker, der teltet brukes som bolig. Topptur-bruk er nok mer nærliggende som du er inne på.

Selv testet jeg ikke teltet på topptur. Likevel forteller testen endel om teltet, og det er mulig folk som trenger et telt til topptur i denne testen ser et telt som kan dekke deres behov. Men noe toppturer med teltet ville vært fint, ja.

Er det eneste kriteriene dere fikk å teste utfra? At det er ett ekspedisjonstelt og det som ellers står i helsport sin produktbeskrivelse? Ingen opplysninger om hvem de ser på som målgruppe og valg av ett alpint navn som Himalaya? 

Vel vel, det er ikke ett telt for meg ihvertfall :) 

Link to comment
Share on other sites

1 time siden, borgern skrev:

Tittet på det på messa og det var ganske lite. Ser dere har målt dybde på yttertelt til 41cm og det er lite.  I specs er det oppgitt til 60cm og jeg synes det også er snaut. Som en manns "klatretelt" kan det nok ha noe for seg hvor man har loten oppakning og har sekk i innertelt. Men hvis det er vanskelig å bruke primus i telt begrenses jo bruksområdet mye. Kanskje det burde vært levert med pipe slik jeg har på mitt svalbard 3. Jeg har et telt som ligner litt på himalaya i konstruksjon, det har 100cm dybde på fortelt og jeg synes ikke det skulle vært så mye mindre. i tillegg er det mer plass generelt og det veier en del mindre.

synes reinsfjell xtrem virket bedre selv om det veier en halvkilo mer. Ellers var fonnfjell superlight fristende. Ganske lett og fin utsikt til sommerbruk. Men  jeg har nok telt pr nå.

Ja, liten oppakning, sekken inne i teltet, rask koking av vann i innerteltet nok til en posemat og så i soveposen før toppstøtet neste dag. Det kan kanskje være en relevant brukssituasjon. Det kommer en test av Reinsfjell xtrem etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

Ved førespurnad om målgruppe og tanke bak teltet fekk testarar dei same opplysningar somn det som ligg ute på nett tilgjengeleg for alle. 

Eg tenkte teltet var interessant nett med tanke på alpine turar, samt dei høgdemeterprega vårskiturane eg gjerne tek her på Vestlandet, til dømes i tilknyting til Jostedalsbreen. Det testen avslørte for meg var nett det at teltet fell ned mellom to stolar. Mtp kor "asketisk" tilværelsen i dette teltet er, veg det for mykje. 

Men, igjen, ein har eit trygt telt om ein kjøper dette, noko som kan være utslagsgivande for den som skal ferdast høgt i områder som er disponerte for store nedbørsmengder på kort tid, i kombinasjon med vind. 

Eg må presisere at den gongen det var pressa ein haug med born inni var det ikkje fordi ein tenkte at dette var eit toppers familietelt til ein viddetur. 

Det var enkelt og greit fordi ungane som hadde velt andre soveløysingar for ei natt kom krabbande inn i teltet til mor etterkvart. I soveareal imponerte då teltet i så måte, med seksåringen på tvers ved inngangen og mor og to barn til i lengderetning. 

Uttale om storleik i testen er altså ikkje gjort utfrå ein ståstad om at teltet skuffa som komfortabelt familietelt :) 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

22 timer siden, Tessatroll skrev:

Ved førespurnad om målgruppe og tanke bak teltet fekk testarar dei same opplysningar somn det som ligg ute på nett tilgjengeleg for alle. 

Eg tenkte teltet var interessant nett med tanke på alpine turar, samt dei høgdemeterprega vårskiturane eg gjerne tek her på Vestlandet, til dømes i tilknyting til Jostedalsbreen. Det testen avslørte for meg var nett det at teltet fell ned mellom to stolar. Mtp kor "asketisk" tilværelsen i dette teltet er, veg det for mykje. 

Men, igjen, ein har eit trygt telt om ein kjøper dette, noko som kan være utslagsgivande for den som skal ferdast høgt i områder som er disponerte for store nedbørsmengder på kort tid, i kombinasjon med vind. 

Eg må presisere at den gongen det var pressa ein haug med born inni var det ikkje fordi ein tenkte at dette var eit toppers familietelt til ein viddetur. 

Det var enkelt og greit fordi ungane som hadde velt andre soveløysingar for ei natt kom krabbande inn i teltet til mor etterkvart. I soveareal imponerte då teltet i så måte, med seksåringen på tvers ved inngangen og mor og to barn til i lengderetning. 

Uttale om storleik i testen er altså ikkje gjort utfrå ein ståstad om at teltet skuffa som komfortabelt familietelt :) 

Eg har ikkje fått prøvd teltet meir enn ett par tima og har ikkje satt meg inn i tekniske spesifikasjona og tekniske detalja, men syntes teltet virka romslig og gav en helt grei følelse av luft over nesen, som e ett av hovedkriterian når jeg måler trivsel i teltnatta. 

Link to comment
Share on other sites

Den 3.4.2016 at 19.54, Fenriken skrev:

Jeg savnet forutsetninger for testen, testerne og fra Helsport. 

Hva tenker Helsport med dette teltet? Hva slags tur ble teltet testet på? Og hva slags forventninger hadde testerne til teltet på forhånd?

Jeg får ett inntrykk av at testerne har tuslet inn på heia for å kose seg i basecamp. Og vurdererer teltet utifra gale premisser.

Teltet heter Himalaya og det vil jo være rettferdig å gå noen høydemetere med teltet, før man slakter manglene som er der for å holde vekta nede ;) 

 

Jeg har tidligere her på forumet sett brukere som skryter noe voldsomt av ett lignende telt fra Bergans. Mulig det var ett 1-duks telt, men jeg husker ihvertfall teltet som lignende (kan huske feil). Og brukerne var topptur folk. 

 

Eg går høgdemeterturar der vekt er av betydning. Ikkje Himalaya, men med base på Sunnmøre og kort veg til Jostedalsbreen er det vanskeleg å unngå høgdemeter når ein skal ut å lufte seg. 

På same tid reiser eg ein del ut i andre fjellområder og gjer bortoverturar, og kombinasjonsturar.

Dette er grunnlaget for mitt vesle bidrag til testen, om at eg etter tre døger i variert terreng opplever at teltet fell ned mellom to stolar.

Med omsyn til Bergansteltet du nevner trur eg at eg veit kva telt du meinar, dersom det ikkje var einduks. Eg brukte det på eit par turar for nokre år sidan, saman med turkamerat som først og fremst ferdast alpint. Teltet vart solgt. For krøbelt sett opp mot vekt.

Dersom det var eindukstelt har eg ikkje prøvd det, men vil då tru at det var lettare? Og med lettare vekt ville også dette teltet straks være meir aktuelt, etter mitt begrep :) 

 

Link to comment
Share on other sites

16 timer siden, Tessatroll skrev:

Eg går høgdemeterturar der vekt er av betydning. Ikkje Himalaya, men med base på Sunnmøre og kort veg til Jostedalsbreen er det vanskeleg å unngå høgdemeter når ein skal ut å lufte seg. 

På same tid reiser eg ein del ut i andre fjellområder og gjer bortoverturar, og kombinasjonsturar.

Dette er grunnlaget for mitt vesle bidrag til testen, om at eg etter tre døger i variert terreng opplever at teltet fell ned mellom to stolar.

Med omsyn til Bergansteltet du nevner trur eg at eg veit kva telt du meinar, dersom det ikkje var einduks. Eg brukte det på eit par turar for nokre år sidan, saman med turkamerat som først og fremst ferdast alpint. Teltet vart solgt. For krøbelt sett opp mot vekt.

Dersom det var eindukstelt har eg ikkje prøvd det, men vil då tru at det var lettare? Og med lettare vekt ville også dette teltet straks være meir aktuelt, etter mitt begrep :) 

 

Kanskje ikke helt likt, men det var dette jeg tenkte på: 

 

Link to comment
Share on other sites

18 timer siden, Fenriken skrev:

Kanskje ikke helt likt, men det var dette jeg tenkte på: 

 

Akkurat! Cho Oyo er eit eindukstelt som veg 2,5 kg. Då er ein nede på den vekt eg tenkjer er spiselig, gjerne endå litt lettare. 

Link to comment
Share on other sites

Akkurat testet mitt nye Helsport Himalaya 2 på en tur i -7. Perfekt for en person og en husky. Teltet har to lufteventiler (et vindu på hver side) og er et solid vintertelt som tåler en trøkk. Smarte løsninger med refleks og fargekoder på stengene gjør det greit å sette opp også i mørket. Jeg gir det terningkast 5 av 6, fordi det passer ypperlig til mitt behov. Ser du etter et telt med god plass til to personer, bør du gå opp ett hakk. 

20170114211731_IMG_1240-01.jpeg

20170114211132_IMG_1225-01.jpeg

IMG_20170115_071501_977.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Har tältet på öppet köp

Jag tycker det ej är för smalt för 2 stora men ev något kort om man är 194 men då bara om man ligger på rygg vilket de flesta ej gör när de somnat.

Men man kan ju ligga närmare abesid och ej trycka i hop båda tältdukarna.

Det är tillräckligt inv höjd för mig och oftast sitter man ej rak har provat tält inv 80 cm och det kan fungera om man vill spara vikt på sommaren då man ej måste vara länge i tältet.

Det är lite lågt att komma in och lite liten abesid för matlagning om man ej viker in innertältet.

Vad jag kommer ihåg från test går det att öppna innertältet i taket över tork hyllan om jag ej blandar ihop med HB tarra.

Verkar ej bli för varmt på sommaren då jag testat vid solbelysning.

Har någon bild på matlagning invändigt och ev en en extra ventil  i yttertält på motstående ingång för ökad ventilation på vintern vid vindstilla.

Jag kan tänka mig om man måste gräva ner tältet en bit att ventilationen blir för liten.

Jag har byggt snöbivack och iglo på en STF kurs och vet att det tar flera timmar men betydligt bekvämare om man är flera som är vana och har god kondition.

Man får en helt annan ventilation och volym och inga problem med att laga mat om man har bra underlag för kök mot smälta ned i snön Gamla eternit plattor är perfekt (självklart ej heller borra i utan andningsskydd)

Vikten är ganska låg men något mindre volym i abesid som resultat.

Har någon satt upp en tarp över ingång vid dåligt väder och förstorat abesid och ingångs skydd mot snöfall och fått större yta att laga mat på.

Någon som haft brandskyddsfilt som säkerhet vid köksanv eller uppvärmning? ev glasfiberväv,matta som brandskydd.

Mått totalt om man ska ha ett markskydd under hela tältet

 

hp h 7 utv.jpg

hp h 6 utv.jpg

hp h 5 utv.jpg

hp h 1_edited.jpeg

hp h5 utv.jpg

hp h4 inv.jpg

hp h 3 inv 2.jpg

hp h 2 inv.jpg

hp h 1.jpg

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Heisann, skal på skitur på Svalbard i april, 10 dager. Lurer på å kjøpe dette teltet brukt  kun for den turen - orker ikke å dele telt med andre. Og det er jo lett nok til å ha i egen pulk. 😙 Men, er det mulig å bruke multifuelbrenner i forteltet? Matlaging og kosefyring? 

Forøvrig, de oppgitte målene på forteltet (Helsports mål) i testen avviker vesentlig fra de målene jeg finner på nettet.

 

 

IMG_8312.png

Link to comment
Share on other sites

Globerotta skrev (9 timer siden):

Forøvrig, de oppgitte målene på forteltet (Helsports mål) i testen avviker vesentlig fra de målene jeg finner på nettet.

Det har vært endringer på teltet opp gjennom. Teltet i testen er av eldre modell enn det som ligger ute på nettsidene til Helsport nå.

Fra nettsiden til Helsport:

bilde.thumb.png.9cc7e85e261e8d8acf38ef833d62a9f9.pngbilde.thumb.png.a85dee4abcc5ace7bbc43718ff328c18.png

Utgaven som jeg antar er brukt i testen ut fra bildene (bilder fra Hardloop) :

bilde.png.3cca7f9ebc56ceac212f55a2fb461ec9.pngbilde.png.e4da7c47bdd62b4f7ff947b6d112a8dd.png

Som man ser fra bildene er forteltet på disse to litt ulikt (blant annet gul vs. rød lufteventil). Forteltet på den nyeste utgaven ser også litt dypere ut, samt at løsning på døra virker til å være endret mht. åpning. Lufteventil bak er også endret, og teltet er høyere/lengre totalt.

Totalvekta har også gått opp (selv om både innertelt og yttertelt på den nye utgaven er imponerende lette!) :

bilde.png.3ddd1b7d5cdb1471a4b7303fc2143d41.png

Edited by Måssåbjønn
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Globerotta skrev (15 timer siden):

Lurer på å kjøpe dette teltet brukt  kun for den turen - orker ikke å dele telt med andre.

Vurdert å leie?
Du kan sjekke med feks pinsj.no

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites




Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Annonse


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy