Jump to content

anderskristensen

Passivt medlem
 • Posts

  92
 • Joined

 • Last visited

Reputation

219 Excellent

2 Followers

About anderskristensen

 • Birthday 05/02/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Hundekjøring, freeheel skikjøring, Seiling, Fjellvandring, BÅL
 • Location
  Lillehammer

Recent Profile Visitors

2,725 profile views
 1. Det kan høyres ut som om du ikkje har forvarma dysa lenge nok. Husk at parafin treng lengre forvarming enn bensin og f34 (blanding)
 2. Eg driv og klargjer utstyr til vintersesong, og no var eg kommet til posten, vask og reingjering av klede. Og så sto eg no her med min bergans uranostind, skitten som en ytterjakke hos en aktiv barnehageunge, og anar ikkhe korleis eg skal få dem rein og pen og samtidig bevare egenskaper. Derfor: HJELP 😁
 3. For oss hundekøyrare er hausten kanskje den viktigste tida på året. Her legges grunnlaget for alt som skal skje når det blir alvor og vinter. Det legges ned utallege timar bak hunderompane og for å halde motivasjonen oppe både hjå dei to og firebeinte, må man innimellom gjere som eg og pelsane har gjort denne veka. Da har vi laga camp ved Hornsjøen på øyerfjell og trena rundt i vakre kontrastar i haustfjellet. Det gjer godt i hjarte og sjel. Øyerfjellet er faktisk ei perle om man gjer det sjansen. Her er eit rikt dyreliv, og i morges kom ein diger elgokse spaserande rett forbi campen. Han frykta ingen av oss verka det som. Eg høyrde det smalt oppe i lia nokre timar etterpå.
 4. Om hausten legges grunnlaget for vinterens turar. Motivasjon i seg sjølv å trene når moderen malar slike vakre kontrastar.
 5. Eg er prisgitt ein jobb der eg får være ute og på tur heile tida. Idag hadde eg med dotter mi og mine tre firebeinte miljøterapeuta på Vardkampen i Tretten. Ein nærtur som for mange ikkje er store utfordringa, men som for noken kan vere som Everest å rekne. I dag brøyt vi fleire usynlege grenser, og da sitt ein igjen med godkjensla sjølv om høgdemetera er få og man er nede til lunsj. 😊
 6. Vassfaret er også eit flott turmål. Tog til Hønefoss og buss inn til Nes i Ådal. Har du lest Mikkjel Fønhus sine beretningar veit du omtrent kva som møt deg der 😊 God tur!
 7. Idag tok eg med kvalpen min på fyrste litt lengre tur. Urd er ein elleve veker gamal tispekvalp. Full i energi og nokså moden fysiologisk, som dei fleste alaskahuskiar. Eg hadde med ho, mora Frøya og onkelen Aslan. Vi starta fra Høvringen høgfjellshotell nederst i Rondane og målet var å komme så langt den med dei korteste beina orka. Og ho orka. Ho gav seg faktisk ikkje før ho hadde fått vafler på smuksjøseter. Enda gjekk med oppom Haukeberget, ein liten topp på vegen. Etter ein liten halvtime på auget for URD og ein kopp kaffe på meg gjekk vi tilbake til bilen på Høvringen. Eg blir stadig vekk imponert over kapasiteten til desse dyra. 12-13 km er ein vaksen distanse for ein sånn liten krabat.
 8. Nei har ikkje noe budsjettgrense på denne. Den er til dattera mi og da ønska eg det aller beste for å gi ho gode vinteropplevelsa. 😀
 9. Så eg kan kjøpe ein pose på 180cm til Helle mein du?
 10. Eg finn berre posa til 180cm+ kan du send meg en link?
 11. Nja når det kommer til soveposer, er det ikkje alltid like lett og finn ekstremposer til folk langt nedpå hundreogseksticentimeteren.
 12. Aha. Da hjelpa det jo faktisk 30 prosent 😁
 13. Eg er ute etter bra vintertelt (2 pers) med god takhøyde. Får lettere angst av sånne åmeskinn som nærmest toucha nesen din når du våkna på morran. Har sans for hilleberg nallo, men får også lettere angst av prisen på det. Eg e hundekjører så teltet skal stort sett brukes som "sovesal" på sjekkpunkt, så vekt e ikkje super ikring, da det blir frakta rundt med bil. Teltet bør tåle vær og vind. Nåkken av "teltfolket" som har erfaring å del, så sett eg pris på det.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy