Gå til innhold
  • Bli medlem

hobbyisten

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om hobbyisten

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Til alle som har innspill. Dersom jeg tenker å kjøpe ny stang, bør jeg da gå for haspel eller spinnstang? Jeg har ikle helt skjønt forskjellen, annet enn litt forskjellig størrelse på ringene. Vil den ene stangtypen være bedre egnet enn den andre med tanke på kastelengde med lette sluker dersom man tenker at sene, snelle og alt annet er likt?
  2. Takk for gode tips. Jeg er høyrehendt, men stangen min er 8 fot. Uten at det gjør tipsene dine mindre aktuelle. Å kaste med sluker opp mot 20 gram gir greie resultater, men problemet er at de ofte går for raskt til bunns og generelt setter seg fast mye oftere enn de lettere slukene. Det kan derimot sikkert være like mye min feil som sluken sin.
  3. Takk for gode tips. Jeg vurderer å kjøpe en mindre snelle og muligens en annen stang. Jeg mistenker at aksjonen i stanga ikke er helt ideel, som du er inne på. Det blir vell at jeg stikker innom en forretning med folk som har peiling. Det finnes i nærheten, så det er i hvert fall verdt et forsøk 😊
  4. Men hva tenker du om å ha en del snøre hengende fra tuppen av stange og ned til sluken? Jeg har prøvd litt forskjellig, uten å egentlig oppleve stor forskjell, men jeg har en teori om at det lønner seg å ha litt avstand mellom stangtup og sluk når man skal kaste for å få maks kraft.
  5. Det gir mening at jeg slipper for tidlig. Da vil jo mesteparten av farten være oppover, og ikke fremover.
  6. Det glemte jeg å nevne. Snella er en Cardinal STX 30. Snøret er Sufix super 0,18 monofilament. Kan det være et snellen er litt for stor? Den ble egentlig kjøpt til lettere kystfiske.
  7. Jeg har fisket veldig lite med stang, men har så smått begynt å fiske i ferskvann med sluk og spinner. I den forbindelse har jeg skaffet meg en stang med kastevekt fra 5-20 gram, nærmere bestemt ei Abu Garcia 5-20 g Venerate, haspelstang. Den er ikke av de beste, men virket å få greie tilbakemeldinger på de stedene jeg fant anmeldelser. Jeg sliter derimot litt med å kaste særlig langt med stangen, og lurer på om det er meg eller stangen som forårsaker det. Jeg har prøvd med sluker/spinnere fra 5-18 gram, men jeg greier aldri å kaste særlig lengre enn rundt 15-20 meter. Noe jeg mener må være langt kortere enn hva som bør være mulig. Dette baserer jeg på at jeg kan kaste vesentlig lengre med stang beregnet for havfiske. Det er kanskje ikke rart med tanke på tyngre sluker, men samtidig tenker jeg at når stangen er designet for lettere sluker, så burde også kastelengden være proporsjonal. Det jeg har lagt merke til når jeg kaster, er at jeg pleier å få en veldig stor bue på kastet, og mye sene blir matet ut, men så plopper liksom sluken mye nærmere enn man skulle tro. Det får meg til å tenke at det mest sannsynlig er meg det er noe galt med, og at jeg kaster på feil måte. Sluken virker å få mye fart oppover, men ikke nok fart fremover til å få noe særlig lengde. Jeg prøver stort sett å ha en 50 cm med snøre mellom sluk/spinner og stangtupppen, fører stangen over høyre skulder og bruker ganske bestemte bevegelse for å "slynge" sluken over skuldra. Så prøver jeg å holde stanga mot det stedet jeg vil treffe, samtidig som jeg prøver å ha stangtuppen i en vinkel på ca 45 grader ifht horisontalen. Noen som kan finne noen feil og komme med noen tips ut fra den infoen jeg har gitt?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.