Jump to content
IGNORED

Holde følge med en kano i en packraft?


Recommended Posts

Hei! 
jeg og to venner planlegger å padle ned telemarkskanalen i en uke. 
De padler i en ally kano og jeg vurderer å enten kjøpe packraft eller leie en kano.

Jeg tror det hadde vært superdeilig med packraften, men vi lurer på om ikke de i kanoen vil bli nødt til å vente mye på meg i packraften. Vi kommer ikke til å ha dårlig tid, men det er jo surt for dem å måtte stoppe og vente på meg hele tiden. 
 

Vil jeg måtte slite noe fryktelig for å holde følge eller er det ikke noe særlig forskjell? Har noen her erfaringer å dele? Bør jeg kapitulere og leie meg en kano? Er litt redd for at det blir tomt eller at den jeg evt leier kano av på finn «plutselig» skal ha den selv. Ingen garantier for at en avtale holdes osv. packraften virker som en mer safe bet logistisk sett. Så slipper vi forholde oss til hentepibkt og leveringspunkt osv.

svar mottas med takk!

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville leid en kano, uten tvil. 

Unntak 1: Hadde vært om dere skulle forsere mye trange småstryk osv nedover. Der har kompisgjengen erfaring med at der packraftene surfer nedover så må de vasse og trekke og bære med kano. Slik jeg opplever Telemarkskanalen så er det ingen slike forhold.

Unntak 2: Om dere skal holde så slapp fart at det går greit å holde følge. MEd normalt pådrag fra 2 mann i en kano har du ikke sjans med packraft slik jeg opplever de gangene kano og packraft har vært fremkomstmidler samtidig.  

 

Link to comment
Share on other sites

Jeg har gjort nettopp dette. Med mor og et barn i kanoen og meg i packraften, holder jeg følge når jeg jobber jamt og trutt, og de i kanoen padler dovent ... 

Men du kan jo ha stor glede av en packraft senere også, da. Men skulle du velge packraft, ville jeg diskutert dette med reisefølget på forhånd slik at premissene er gått opp. 

Link to comment
Share on other sites

Nå vil nok du som padler kano alene også bevege deg saktere enn de som er 2 i kano. Dog er jo ikke ally de raskete, hvertfall ikke DR modellene. Så hvis du får tak i en raskere fast kano kan det hende det blir likere. Packraft går litt tregere. Jeg har Kipara 285 og synes den ikke er så treg som jeg fryktet. Jeg holder bare jevnt tempo og prøver ikke padle fortest mulig da. En lengre raft er og mer retningsstabil så du ikke vagger så mye. Kan jo leie raft og, mange som leier ut på finn. Blir du hengende etter kan du jo hekte tau i kanoen å henge bak innimellom. 

Link to comment
Share on other sites

Vurdert kajakk? Det er jo og mulig å leie/låne, da vil hvertfall ikke fart for å holde følge med de andre være noe problem.
 

Ivanulven skrev (8 timer siden):

Er litt redd for at det blir tomt eller at den jeg evt leier kano av på finn «plutselig» skal ha den selv. Ingen garantier for at en avtale holdes osv. packraften virker som en mer safe bet logistisk sett. Så slipper vi forholde oss til hentepibkt og leveringspunkt osv.

Bare å leie hos noen seriøse, så går nok det bra. Ville vært litt merkelig om noen leier ut og "plutselig" skal ha den selv, sånn helt ut av det blå.. Er det hos seriøse folk så regner jeg kanskje med det er noe form for leieavtale som signeres?!

Link to comment
Share on other sites

Jeg anbefaler ikke å benytte packraft på felles tur med kano. En kano har en bedre fremdrift og det blir slitsomt/stress å følge med packraften. Spesielt hvis de andre benytter glassfiber-/alu- eller kano av tre. Bruker de ally kano sliter du mindre, da disse har dårligere fremdrift av de nevnte kanoer. Unntak; hvis dere kun skal padle nedover i stryk/ elv.

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)

Lei en kajakk, og du padler fra de to i kanoen. Det er vel en del store innsjøer i Telemarkskanalen. Med bølger og motvind kommer du ikke av flekken med packraft ... 

Edited by peik
Link to comment
Share on other sites

RoyN skrev (På 30.5.2021 den 16.45):

Det er forskjell på packrafter og. Med en litt mer strømlinjeformet packraft med finne så holder du høyere fart. De hurtigste packraftene har en kajakk-lignende form som gir bra fart på flatt vann:

https://packraftnorge.no/collections/lake/products/mrs-nomad-s1

 

Har en Packraft som tar to-tre personer(300kg), og med finne bak gjør den bra fart. Om du er alene stabiliseres retningen ytterlige med sekk i front. Men ulempen er at den veier 5 kg. Etter hva jeg har forstått gjør en kano 5-6 km/t. Nevnte modell holder 4-5 km/t. Er vel et valg mellom å eie, leie, bære og oppleve.

Link to comment
Share on other sites

Kajakk tenker jeg også må være det beste. Da kan du holde bra framdrift også om det skulle bli vind og litt bølger.

Men det kan være greit å få litt instruksjon før bruk, eller sette seg inn i det på egenhånd, sånn at sikkerheten er ivaretatt.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Hei.

 

Jeg har padlet mye packraft, og på flatt vann kan du anta at du padler mellom 4-5 km/t, noe som er betraktelig mye saktere enn i en kano.

 

Så, jeg tror det å leie en ally kano eller lignende vil være et bedre alternativ for dere alle sammen.

 

Håper det blir en kul tur

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By Nikke
   4 episode er ute nå. Endelig når vi elva, men før det svinger vi innom et pent røyevann.
  • By Nikke
   Utrolig hvor lykkelig (og barnslig) man blir bare man kommer seg ut med raften🤣

   Karma video 2.mp4
  • By Norwegian_tarzan
   Jeg og en kompis har nettopp startet vår egen versjon av Monsen på villspor. 
    
   Det er utrolig kult og noe jeg anbefaler flere å prøve. Da utfordrer vi hverandre hver vår gang, med ulike type løyper og utfordringer.
    
   Det er noe spennende med å ikke vite noe som helst før en legger ut på tur, og så tar alt som kommer på sparket. Det er veldig utfordrende,  men enda mer givende.
   Har laget en liten video fra første turen vi hadde om noen har lyst å se?
   Og om noen har forslag til steder og utfordringer vi burde prøve så hadde jeg satt hjertelig pris på tilbakemeldinger. 
    
  • By Norwegian_tarzan
   Jeg og en kompis gikk Norge på tvers i fjor sommer, en helt utrolig bra tur.  26 dager, 670 km.
   Vi både gikk og padlet packraft. Vi gikk da fra riksgrensen til Sverige, og kom ut med Hellesøy like nord for Bergen. Altså hvor Norge er på sitt bredeste.
    
   Det var en fantastisk tur som absolutt anbefales, så om noen ønsker råd eller tips så er det bare å spørre 😊😊😊
    
   La ut en liten film fra turen på YouTube om noen ønsker å sjekke den ut.
    
  • By Nikke
   Julenissen visste at jeg hadde vært kjempesnill i 2019, så jaggu lå den packraft under treet den jula. Tålmodigheten ble satt på prøve i vente på våren og en sjanse til å få sjøsatt den nye doningen for første gang. Endelig gikk jungeltelegrafen om at flere vann i Vestfold endelig var isfrie. (Nesten). Det ble en kort men fin tur, der første inntrykket, etter å ha vært noe skeptisk, ble gjort til skamme.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy