Gå til innhold
  • Bli medlem

borgern

Aktiv medlem
  • Innlegg

    4 428
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

borgern vant dagen sist 7. april 2022

borgern hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 354 Excellent

Om borgern

  • Bursdag 11. februar

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Oslo

Nylige profilbesøk

9 453 profilvisninger
  1. Sist jeg var der tok vi båten over Namsvatnet. Grei størrelse dagscruise. La bagasje foran og så satt folk bak fører. Ikke noe vannsprut da, vi hadde med en bikkje. Da kan du gå av ved Storelva og gå oppover. Da blir du på øst/sydsiden av elva hele veien opp.
  2. Handlet et par ting der. Alltid blitt sendt kjapt og ikke noe problem.
  3. Eneste jeg husker som har hatt det merket her var en sjappe på Lillestrøm, men det er noen år siden. Så hadde West System på Alnabru noe. Sjekket med de?
  4. Har flere panner. Titanpanne - fint til kjeler men litt dårlig varmeleding som panne. Lett er den da. MSR Ceramic skillet 2 - veldig lett og fin panne. Skal tåle litt mer varme enn teflon. Har noen plastdetaljer på fest til håndtak som nok ikke egnet til bål. Eagle stålpanne - Fin til bål men må være forsiktig med varmen pga teflon. Trangia gourmet - Litt høyere kanter og tyngre enn andre. Men der med lokk som er et pluss. Den panna jeg har brukt klart mest, er straks 20 år gammel. Litt ujevn i bunn blitt men teflon holder enda. Fint med lokk på panner, lettere å gjennomvarme ting på lavere varme. Panner jeg har som ikke har lokk så bruker jeg en 22cm titantallerken, den er jo uansett med på tur. Det med vanndråper i panna så har jeg hørt følgende: Hvis dråpe breer seg utover og fordamper med en gang er i panne varm nok. Hvis dråpa blir en kule som freser rundt i panna har den bra temp Hvis dråpe deler seg i mange små kuler er panna for varm. Dette var vel primært for jernpanner.
  5. Jeg bruker for tiden kjeler ala de fra Snønix. https://snonix.no/collections/turutstyr/products/titan-turkjokken-pakke Mange som selger de samme med forsjkellige brand. Synes de fungerer bra. Jeg kjøpte ikke settet men separat fra forskjelige merker med litt mellomrom. Hver av mine kjeler har sitt eget trekk. Den lille går oppi den store men lokket på den store går da ikke helt på. Men det går greit siden det er på plass når trekket er snurpet igjen. Ikke helt sikker på hvilken løsning som er på settet de selger siden det ikke er bilde av trekk(ene), det er jo og med en liten titanpanne. Jeg har en annen stekepanne i titan fra noen år tilbake og titan er ikke det beste for panner. Titan er ikke en god varmeleder så det blir en tydlige hotspot i midten av panna på brenner. Jeg har ikke testet den på kvistbrenner. Denne er jo bare 16cm så sikkert litt bedre fordeling enn på 20cm jeg har. Til å svi ting kjapt er den nok grei. Jeg bruker som regel en Trangia Gourmet panne. Den har fått jobbe mye både på brenner, bål og kvistbrenner selv om det er alu-panne. Har gått helt fint selv om den er litt ujevn i bunnen. Dog er den ca 20 år så litt må man regne med. Jeg har også kaffekjelen fra snønix. Den er såpass vid i åpning at den kan erstatte en av de andre kjelene. Kokt potemos i den bl.a. Men passer ikke oppi noe av det andre. Ellers er alu helt kurrant å bruke så lenge men passer på varme. Kjeler med vann vil jo uansett ikke bli for varme, men desto faster innhold desto varmere kan det bli.
  6. Etter den er tørket så lar jeg alt sitte i. Legger den flatt, trykker ut det meste av luft, bretter den på langs i 3 "deler". Del 1 legges inn mot midten over del2. Del 3 brettes over del 1 og 2. Da blilr den ca 1/3 del så bred som utslått. Så ruller jeg den, da forsvinner resten av lufta så lenge ventil er åpen i enden. Jeg har Char 285. Ikke noe problem å få den i posen, men vet ikke om Javri har trangere pose. På tur har jeg den som regel i en Monsen pakksekk, de røde han solgte. Litt bedre festepunkter enn orginaltrekk samt at jeg kan bruke pakkposen hvis jeg f.eks vil pakke noe vanntett, støvler eller noe og padle i crocs eller andre lettere sko.
  7. Jeg bruker med Big Agnes Copper Spur UL2. Jeg har en litt eldre versjon enn den som selges nå. Mitt er standard versjon og er 229cm langt og har ganske så rette endevegger. Jeg er "bare"871cm men har bra plass i det. Er ikke borti verken hode- eller fotenden. Har fungert veldig bra som solotelt og når jeg hadde bikkje. Selvstående så det er lett å sette opp og har god lufting så det ikke er så varmt i sola på morgenen. Det er duk et stykke opp på innerteltet så man unngår direkte trekk. Settes normalt opp med innertelt først men kan også sette yttertelt først men tar litt lenger tid. Jeg har ekstra bunn til mitt, da går det kjapt og sette opp samt at det sparer slitasje på bunnen. Da kan og teltet brukes med innertelt alene f.eks under tarp, kun bunn og yttertelt når det er lite innsekter eller begge deler. Mener mitt er fra 2009 og det er helt og fint enda. I dagens versjon er det 224cm men det finnes også en long versjon som er 244cm. Veier allikevel ikke mer en 1,45 kg. Kanskje ikke like lett å finne long versjonen på tilbud da. Finnes også i 3 manns long på 1,79kg hvis det er aktuelt å bo 2 i det. https://www.bigagnes.com/collections/ultralight-tents/products/copper-spur-hv-ul2-long Har i mange scoret høyt i tester i utlandet. Sjelden med her hjemme da det har vært begrenset med de som selger de. Jeg kjøpte mitt fra campsaver.com den gang med langt lavere dollarkurs enn i dag. https://www.outdoorgearlab.com/topics/camping-and-hiking/best-backpacking-tent
  8. Det er litt både og er min erfaring. Jeg har kjøpt både dyrt og billig gjennom årene. Har f.eks hatt dyre sokker som holdt en sesong og billige Norheim sokker som har holdt 5 år +. Jeg har alltid flere par men noen har blitt fortere slitt. Siste 2 år har jeg brukt Ulvang Spesial på sommeren, 2 par som har fungert fint. Stormberg sine boksere er billige men de går det mye fortere hull i enn slike de selger på f.eks Dressmann. Av annet undertøy kjøpte jeg et billig sett med superundertøy med vindstopper på Birk. Synes det fungerte bra og kjøpte et til. Det har holdt overaskende bra og har vel hatt de i snart i over 15 år og ikke hull og ikke feil på sømmer. Jeg går på ski 3 ganger i uka hele vintern. Så kjøpte jeg en Aclima zip polo Monsen. Veldig god trøye med de fliset seg opp ytterst på ermene etter et par måneder. Er vel egentlig et regnestykke på pris vs holdbarhet. Om et par koster dobbelt så mye er ok hvis de varer dobbelt så lenge.
  9. Er isfritt i hele Nordmarka nå. Litt smått i sydvikene lengst nord mend et er borte på et par dager. Det ligger litt snø i skogen her og der, spes der det har gått skiløype. Men det smelter fort nå som det blir varmt i flere dager. Området ved Stolsvann og omegn er super. har vært der og padlet to ganger. veldig fint å padle i området men dere skal vel kanskje gå til fots som trening? Jeg er ikke så kjent med å gå i området men det er mange vann og flere stier og utsiktpunkt. Hvor langt tenker dere gå i løpet av helgen?
  10. Jeg har et par til tur: Et fra KF Concept. Karbonstativ som pakker passe lite og veier rett over1 kilo. 1120gr med bag og 1020gr uten bag. Det går høyt nok for meg. Har testet det med Full Frame kamera med 100-400 linse. Det går men stativ kan da skjelve litt. Jeg hengte da ingen vekt på kroken. Men med litt lavere høyde går det fint. Med standard objektiv går det fint på max. Kjøpte det på foto.no men ser ikke ut som de har det nå. Ene benet kan skrus av og brukes som monopod. Med bare kulehode på blir det litt lavt men man kan ta ut senterstamme fra stativ og montere oppå. Da tar det litt lenger tid å endre. Kulehodet har 2 skruer så det går fint å ta panorama med det. Stativ er såpass at jeg stort sett bruker det utenom tur også. https://no.kentfaith.com/Karbonfiber-Stativ/KF09.077V2_60-”karbonfiber-kamera-stativ-bærbare-reise-stativer-360-°-kulehode-avtakbar-monopod-176-kg-belastning-med-bæreveske-for-speilrefleks-speilreflekskameraer-ba225 Så har jeg dette fra Ali https://www.aliexpress.com/item/1005004582459267.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.155.cdea1802wU35zn Pakker ca halvparten av det andre i lengde, så tenkt brukt der jeg trenger spare plass. Som standard går det ikke så høyt så mer til bruk ved bilder av seg selv, landskap etc. Er mer solid enn jeg trodde, virker bra robust. Har også satt Full Frame med 100-400 på det. Jeg har også extender som er en opsjon der. Da blir det ca 1 m høyt. Veier 760gr med trekk og 930gr med extender. Kulehodet har 2 skruer så det går fint å ta panorama med det. Det siste til tur er et lite octopus stativ. Alternativ til Gorilla. Hatt Gorilla men synes noen ledd ble dårlige etterhvert. Dette virker mye bedre, Veldig likt et de selger på Japan Photo https://www.japanphoto.no/produkt/rollei-flexible-monkey-pod-2-stativ Mitt er av merke Ulanzi og har en cold shoe på siden i tillegg og er et par cm lenger. Vekt er 330gr. Det jeg bruker når det kniper på vekt og plass og når plan med turen er et lite stativ til et MFT kamera eller actioncam. Har man linse med grei vidvinkelkan det brukes som en kort selfie stick. På disse er det kun en skrue på kulehodet så panorama fungerer dårlig. Løsner man på skruer løsner med og tilt.
  11. Stativ er fint. Jeg har et KF stativ jeg buker litt allround. Det funker fint til vanlig bruk men er alikvel lett og lite nok til at det kan bli med på tur. Kjøpte mitt på foto.no men ser ikke ut til at de har det nå. Jeg har satt fullformat med 100-400 linse på det og det går greit. Men det kan da bli litt uroligheter i stativ når det er i høyeste posisjon. Men jeg kjøpte det for mindre linse da jeg ikke tar med så tungt utstyr på tur. https://no.kentfaith.com/KF09.077V2_60-”karbonfiber-kamera-stativ-bærbare-reise-stativer-360-°-kulehode-avtakbar-monopod-176-kg-belastning-med-bæreveske-for-speilrefleks-speilreflekskameraer-ba225 Så kjøpte jeg et turstativ, faktisk to fra Ali. Det pakker veldi lite men er litt tyngre og mer solid enn man skulle tro. Det går ikke så høyt men er tenkt ved film eller bilder hvor jeg selv er med, bilder på kveld med lite lys. Det holder og fint tungt kamera. https://www.aliexpress.com/item/1005004582459267.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.7ba3pln7pln77y&algo_pvid=44aff629-a58f-446c-9c8d-d44b989ac032&algo_exp_id=44aff629-a58f-446c-9c8d-d44b989ac032-0&pdp_npi=4%40dis!NOK!475.25!475.25!!!43.21!43.21!%402101e5f117144814052128076ebaab!12000029711071401!sea!NO!3337338489!&curPageLogUid=wxrBMwwOAUzp&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Så har jeg et lite stativ som er fleksibelt. Likte den løsning bedre enn gorilla. Det er nok stativ på blir med når sekken er tyngre. Samme bruksområde som de over. https://www.aliexpress.com/item/1005006036015013.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.60d02380JvaDTM&algo_pvid=9444b442-e032-4f9b-bf61-6018482ba6ae&algo_exp_id=9444b442-e032-4f9b-bf61-6018482ba6ae-0&pdp_npi=4%40dis!NOK!353.41!181.65!!!231.67!119.08!%402103242517144816213485129ea088!12000035423809232!sea!NO!3337338489!&curPageLogUid=Ah0680I6A9yV&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A
  12. For vinter men det kommer også an på hvordan man lager kaffe. Noen vann og slår i kopp med pulverkafffe, da tar det lang tid før den blir drikketemp. Men jeg drikker kun kokekaffe, aeropress, pour over. Kokekaffe skal jop trekke en del minutter etter kaffe er hatt oppi så den blir passe varm av det. Med Aeropress og Pour over forsvinner også varme i brygge prosess så kaffe kan drikkes med en gang. Da er det greit at den ikke så fort blir lunken.
  13. Har flere kopper. GSI Infinity er veldig fin og lett. Kjekt med mål på innerkoppen. KJøpt på XXL i fjor så ikke så mye brukt enda. Har lokk. Stanley Recycled et eller annet. Brukt mye på tur. Solid men litt tyngre enn Infinity og ikke så bred. Har lokk. Staal fra Sport Outlet. metallkopp hvor hank har karabin funksjon. Brukt mest til dagstur, den har ikke lokk. Eagle trekopp. god kopp men holder ikke like godt på varmen så bruker den mest på sommeren. Den er også litt liten til supper etc synes jeg. Alle brukes litt om hverandre men det er nok Infinity som blir mest brukt i sommer på turer over flere dager. Liltt bred åpning på den så Aeropress Go går omtrent akkurat. Har greid å glippe et par ganger ved pressing så det blir søl. Der er de andre kommene litt bedre. Med vanlig Aeropress går det fint. Jeg har og begynt å bruke en pour over jeg kjøpte fra Ali for en billig penge. Passer fint oppi koppen, er lett og tar lite plass. https://www.aliexpress.com/item/1005005908164246.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.35.21ef1802PYKCcg
  14. borgern

    Lette hansker

    Har de Seal skinz allround. Det er ikke hansker for kuldegrader men de hjelper fint på nedbør og vind. Er det kaldere enn ca 5 grader bruker jeg noen andre som regel. De har vært gode og slitesterke. Mine er vel 10 år eller så.
  15. Mygg varierer etter temp og nedbør. Når det første godvarmen kommer blir det gjerne mye mygg og knott kortr tid etterpå. Erfarignsmessig er det mindre innsikter senere på sommeren. Var det tidlig august et år og brukte ikke myggmiddel. Fikk 2 stikk bare. 4-5 dager er jo en grei lengde men kanskje ikke vits å gå for langt inn. Vet ikke hvor dere kommer kjørende fra. Jeg har pleid å parkere på Jonasvollen. Så enten ta ferga over derfra eller ta taxibåt. også de kjører taxibåt. Røvolfjellet er fint, pleier være noe folke der med mange vann og grei plass egentlig. Fint sted for ørretfiske og kanskje røye hvis dere er heldig. Evt ta start på Haugen eller Storvika(taxibåt) å gå til Røvolfjellet. Så ta en tur inn til Krokåthåen, går en sti mer eller midnre direkte som ikke er så steinete. Så gå ned til Røa og så følge den ned til Røoset. Ferga tilbake går på morgenen. Evt snu rute og ta ferge tilbake fra Haugen, da går den 45 min senere eller så. Det jeg gjorde sist. Hadde siste camp på Røvolfjellet og gikk ned på morgenen. Tok litt over en time å gå ned til Haugen.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.