Jump to content

RoyN

Aktiv medlem
 • Posts

  636
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by RoyN

 1. Ille og uforståelig. Og så hører du stemmene til de som sier at natur har vi i bøtter og spann. Og ser på naturen mest som en "tomte-mulighet" hvor det er bare å forsyne seg over alt. Heldigvis er inngrepene mindre enn om kommunen bestemte seg for å sprenge seg fram med milevis av at vei til vindkraft-installasjoner slik det er gjort på Fosen og i svabergene på Frøya blant annet.
 2. Ser "nysmeltet" ut. Har jo heller ingen lav eller mose-vekst på seg som omgivelsene har så ser ut til å være av nyere opprinnelse eventuelt vært nedgravd i is.
 3. På tur så brukes ofte en nyere Iphone som tar bra bilder i normalperspektiv samt flott video. Synes også nattebildene har blitt brukbare. Men god tele kan ikke mobiltelefoner gi av naturlige grunner så derfor endte jeg opp med et Lumix FZ1000 sist. Det tar god video samt fin bokeh-effekt. Et bra kompromiss mellom størrelse på bildebrikke og tele syns jeg. RX100 er med på turer hvor lav vekt prioriteres.
 4. Nasjonalparkene våre ødelegges: Viktig innspill om hvordan bruken av nasjonalparkene ødelegger naturen der og at begrensninger er nødvendig.
 5. Det du skriver om tre timer i myrterreng før vann trenger inn stemmer med min erfaring med tekstilytterlag og. Sprayimpregnering hjelper godt på men tror de blir mindre "pustende" da. Impregnerte lærstøvler med Goretexlag under er tettest er min erfaring.
 6. Ville gått for en lett sommerpose i dun som fungerer ned mot et par varmegrader. Samt en tresesongs dunpose eller syntetpose som går ned til minst -10. Selv kjøpte jeg for Helsport Rago superlight nå i sommer og er godt fornøyd med denne. Liner ville jeg holdt meg unna da erfaringen med disse er at de lover mye mer enn de bidrar. En sommerdunpose vil gi et helt annet loft som isolerer i forhold til en liner.
 7. Vurderer å kjøpe en hengekøye-sokk fra Dutchware for å skape mindre luftig inneklima. Eventuelt Bushmen Thermo blanket som kan brukes på lignende måte som protectoren du nevner.
 8. Har du en sovepose med åpning helt ned til fotboksen så er det lett å la sovposen bli en slags quilt med åpning under ryggen. Har testet dette i sommer og merker at det gjerne isolerer bedre på denne måten. Har en HG incubator underdyne som jeg har testet med forskjellige køyer og det blir gjerne noe fikling det og. Særlig i vind kan det være problematisk og få et tett rom mellom køye og underdyne. Men når det fungerer så er det vanskelig å slå komfortmessig.
 9. Flott rapport! Fine bilder og engasjerende tekst. Endte opp med gnagsår etter denne turen selv for noen år siden på grunn av våte stier i vårløsningen. Da med overnatting i området du var ved Kikut. Virkelig flott sted. Tok turen med Packraft nå i sommer med to overnattinger og adskillig bedre bein. Har litt ambivalent forholdt til Nordmarka. Noen områder som ved Pershusfjellet og Kikut er forholdsvis urørte og har sus over seg. Men Nordmarka er også grusveier, planteskog og hogstfelt. Synes vannveien gjorde seg best.
 10. Noen som har et anslag på hvor mange ganger en Flextailgear fulladet klarer å blåse opp medium store packrafter? Har brukt den opp til seks ganger selv uten å lade.
 11. Tar med pumpepose som sikkerhet på overnattingsturer, men tar bare med elektrisk pumpe ellers. Pumpa har slått seg på i sekken noen ganger men det høres jo godt. Glemte pumpa en gang og blåste opp en større alpackaraft med lungekraft. Det går på ti-femten minutter eller så, men anbefales ikke 😅
 12. At det hjelper noe på tror jeg og. Men opplever det ikke som noen "gamechanger" som jeg håpet på. Halen på packraften til sønnen min (MRS large) flytter seg fra side til side med finne og. Og det skulle egentlig være rart om 20 kvadratcentimeter eller så med finne skulle utgjøre en stor forandring. For sidevind tror jeg det har liten påvirkning.
 13. Padlet Nordmarka på langs i sommer og merket ikke særlig forskjell på en lengre Alpackaraft uten finne og en litt kortere MRS med finne. Vil si lengde på båt samt å ha noe vekt i front betyr mer. Hadde tidligere en kortere Kipara og den var tydelig mindre retningsstabil.
 14. Med prisene Hilleberg tar for teltene sine så burde de tilby hotellovernatting ved stangbrudd. Det blir mange ekstra teltstenger når et Nallo-telt nærmer seg 12 000.
 15. RoyN

  Tarp

  Amok sine tarper er laget for bruk med hengekøye, men er av veldig god kvalitet og med et format som egner seg til annen bruk også. Med gode barduner og linelocks som er enkle å betjene. Anbefales.
 16. Har sekk både med og uten front/sideåpning og bruker front/sideåpning sjelden. Tenker heller igjennom hva som behøvs i løpet av dagen av lunsj- regnklær og lignende og legger det øverst. Samt andre nyttige ting i topplokket eller andre rom på sekken eller foran på brystet. På storsekk (Zenith) så brukes gjerne det nederste rommet til sovepose eller telt, men hadde ikke vært en stor dealbreaker uten sett i ettertid. Gode store utvidbare lommer til vindjakke, genser og vannflasker og eventuelt en lomme til flaske på bryst er nyttigere synes jeg. Og det aller viktigste er at egenvekten på sekken ikke blir for tung. Og sånn sett treffer Zenith ganske bra.
 17. Hehe, jo hvis man ikke skal bære det med seg så kan man jo like greit å handle tomatbønner.
 18. Tørkede bønner som bløtlegges i løpet av dagen og gis et oppkok sammen med diverse krydder blir veldig rimelig mat som brukes av turfolk i USA.
 19. MSR Windburner selges for 1500 hos Fjellsport, XXL har Jetboil ZIP på tilbud til 800 nå. Det er nok en ok pris. Tilbudet jeg slo til på har jeg ikke sett noe i nærheten av senere.
 20. Jeg kjøpte foresten min Zip for rundt 400 kroner på tilbud for et par år siden og må si prisene på Fjellsport som nærmer 3000 for enkelte modeller er temmelig hinsides. Vi snakker tross alt om en brenner påmontert en aluminiumskjele med varmeriller under. Og ikke en nyutviklet mobiltelefon.
 21. Jetboil fungerer veldig bra når man tenker å bruke varmt vann i til real etc. Kjapt og effektivt. Har en variant (ZIP 0.8) som tar kaffepresse og bruker den til det også. Ved behov for stekepanne så hadde jeg tatt med et annet system eventuelt en god toppmontert brenner.
 22. Den fungerer nok helt fint til å duppe rundt med i et tjern. Men om man etter hver ønsker seg noe som holder retningen bedre og med litt mer fart så vil jeg tro Kipara Jávri fungerer bedre uten at det blir så mye tyngre om du ikke skal ha spruttrekk. West System og Packraftnorge har også noen rimelige packrafter.
 23. Bredden på båten er viktigst. Årer med lengde 225 -230 passer bra til de fleste packrafter er min erfaring. Du får forresten mye bedre egenskaper i vannet ved å gå opp en tusenlapp eller to fra de enkleste "baljene" og til en vanlig packraft
 24. Vil tro det går veldig bra. Jo lengre båten er jo rettere går den i vannet og med finne bak så burde den gå veldig bra i vannet. Aberet med en større båt er jo at den blir noe tyngre. Har en Alpackaraft også som er uten spruttrekk og savner egentlig ikke det. Kvaliteten på MRS er vel så bra som Kipara syns jeg og på linje med Alpackaraft. Ellers så er det veldig greit å få svar på spørsmål fra folka i Packraftnorge. Det samme på gruppa "packrafting i Norge" på Facebook.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy