Jump to content

RoyN

Aktiv medlem
 • Posts

  675
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by RoyN

 1. Jetboil er et bra produkt til rask koking av vann for Real grøt og kaffe og lignende. Har hatt min enkle Jetboil Zip (uten piezotenner) i fem år eller så og den regner jeg med å ha mange år til. Solid produkt uten løsninger som lett går i stykker. Reguleringen av gassen er vel ikke det beste men ikke så viktig når man bare skal koke noe. Er det puddersnø så må man jo smelte endel snø for at det skal blir noe særlig vann, men fungerer nok til den bruken og
 2. Det skal sies at jeg relativt ofte ser "dårlige" anmeldelser på XXL - noen ganger har et produkt kun en dårlig anmeldelse feks. Krever de at man er "verifisert kjøper"? Jeg er mer skeptisk på steder hvor det mange anmeldelser som åpenbart ikke handler om produktet eller hvor man gir rating på rask levering og lignende. https://www.xxl.no/gsi-outdoors-9-steel-frypan/p/1177406_1_style
 3. Har brukt vingergass uten problemer i ti minus. Effekten blir noe lavere og man vil få mindre total "effekt" ut av boksen vil jeg tro. Men uproblematisk med hensyn til å bruke en Jetboil. Og kan man bruke noen triks som Skogens stønn skriver over her, eller varme den litt med kroppsvarme så stiger effekten og.
 4. Flott med sånne enkle anmeldelser av produkter. Har siklet litt på denne ved noen anledninger da enkelheten og multifunksjonene er fine. Men så kobler frontallapppen inn og forteller meg at jeg stort sett sover i hengekøye og til det bruket blir den vel litt snau kanskje særlig i bredde.
 5. Har også tenkt dette og har brukt HS Ringstind og Bergans Super Light 1P på snaufjellet til nå. Men har lyst til å begynne å bruke vandrestav(er) så da er det nærliggende å prøve telt med staver og. Har ikke vært så vanlig i Norden, men er jo mye brukt i USA og ser ut til at de tåler høy vind også.
 6. Ser på en tråd på Backpackinglight at flere mindre produsenter som Sixmoonsdesigns, HMG, og Zpacks har flyttet produksjonen til Asia og delvis Tarptent. MLD syr fortsatt i USA. Hvilke etiske standarder de følger er dog ikke så lett å få innblikk i. Dan Durston: https://backpackinglight.com/forums/topic/six-moons-designs-where-made/
 7. Godt spørsmål! MLD og mange amerikanske småprodusenter syr vel teltene sine selv. Og flere større produsenter lager produktene sine på navngitte fabrikker hvor det er åpenhet om arbeidsforhold. Helsport er blant annet medlem av Etisk handel som har visse standarder. Har ikke sjekket Tarptent dog. Trodde de sydde i USA også, men ser de skriver at de assembled i USA. Hva nå det betyr. Det er jo da mulig å sende en mail og eventuelt høre med de. Hvis Lanshan skulle brukt kostbare materialer så tenker jeg teltene er mistenkelig billige.
 8. Var mest Lanshan jeg tenkte på her - som er til salgs på Aliexpress i alle fall. Når det blir så billig så tenker jeg materialene er så som så. Og har lest om slike telt som ikke har tålt særlig vind. Kjøper heller produkter jeg vet er sydd av arbeidere som får en anstendig lønn osv. 😊 Dipole så spennende ut. Telt med to stenger oppleves mye romsligere enn med en stang vil jeg tro - og blir ikke så mye tyngre nødvendigvis.
 9. Flott å høre erfaringer. Hvorvidt de er stabile nok på snaufjellet har vært et usikkerhetsmoment med hensyn til min bruk der. Men med fornuftig plassering og gode pluggfester så virker det sånn. Liker også best de teltene hvor man med god takhøyde kan sitte oppreist og bruke romm(ene) på sidene (alla Notch og Stratospire) og eventuelt få utsyn den veien bedre enn teltene som har åpning i den ene enden (protrail). Synes egentlig vandrestaver er litt i veien ved vandring bortsett fra når man tar seg over elver og bratte nedstigninger hvor de kan være veldig nyttige. Meshduk kan være litt i luftigste laget på snaufjellet etter min erfaring, men her ser jeg Xmid er å få tak i med solid inner når det er tilgjengelig igjen. De rimeligste Aliexpressteltene holder jeg meg unna da prisen nok reflekterer kvaliteten på teltstoffet. Har sett videoer hvor de revner nesten som papir ved rivetester. 😊
 10. Høres ut som gode staver. Har en eldre Exodus tror jeg (litt usikker på modell) kjøpt brukt på rundt 50 liter. Flott sekk som er veldig behagelig å bruke opp til ca 10 kilo.
 11. Har dette teltet/tarpen selv men synes det er litt knotete å komme inn i uten glidelås. Kanskje jeg skulle fått sydd på en 😆 Sekken jeg har fra MLD er super så enig i at det er lite å si på kvaliteten. Er håndtakene på vandrestavene av plast på Leki? Kalde å holde i?
 12. Hei! Lurer på å anskaffe et telt som støttes av gåstaver som og lurer på om noen har erfaringer i den sammenheng. Ser at Durston X-mid er populære, og Tarptent Notch likeså. Z-packs og dynema blir for kostbart med tanke på bruken så silnylon er vel hva jeg ser etter og et telt som ikke veier særlig mer enn ett kilo. Bruker man gåstaver så er det jo en fare for at man ødelegger disse ved fall etc. Noen som har erfaringer og konkrete anbefalinger til telt?
 13. Sekker som Silva 360 Orbit og Exped Torrent er vanntette og robuste sekker. Slipper overhodet ikke inn vann. Har Torrent som jeg har brukt daglig i to-tre år. God sekk som har lomme til laptop også.
 14. Chameleon, Dreamhammock, Lesovik og Warbonnet lager gode køyer alle sammen. Hva som står på varemerket er nok ikke så viktig, men at køya er lang nok. Jeg kjøpte min Dreamhammock Sparrow på Finn og det er en vid versjon. For min del så blir det litt for mye stoff som hindrer utsikt litt så jeg hadde heller valgt normal vidde. Hennessy-køyer er det en del av på Finn og det er mulig å få tak i køyer til en rimeligere penge som lett kan selges igjen. Jeg synes ikke det er stor forskjell på liggestillingen min i de forskjellige køye så lenge køya er lang nok. Skal man ligge annerledes så må man over på Amok og Haven som er mer en madrass i lufta og ikke har kokongfølelsen som en tradisjonell køye har. Skal du virkelig fordype deg i hengekøyer så søk opp shugemery på YouTube 😀
 15. Har en del køyer og kan trygt anbefale flere av de som er nevnt. Amok er veldig god å sove i så klart. Hennessy Explorer har jeg hatt i sju år og er køya som er mest brukt. Solid og god køye som jeg hovedsaklig sover på siden i. Ligger like godt i den som i Dream-hammocken min som også lager veldig gode køyer. Dream-hammock er lettere og muligens ikke fullt så solid av den grunn. Her kan man ta av myggnetting dog. Til sønnen min kjøpte jeg en Lesovik Draka. Det er også en veldig god køye som lett kan anbefales. Bark er forøvrig et norsk firma som utvikler køyer, men har ikke testet de enda. Bamseunderlag sklir ikke like lett, eller så bruker mange underdyne og da kan man kjøpe Hammock Gear fra Hammocking.no feks. Hammocking.no har forøvrig en god del bra hengekøyeutstyr og har levert kjapt de gangene jeg har kjøpt fra de.
 16. Nyrik på feriepenger ble kjøpestoppen opphevet i et svakt øyeblikk da jeg fant Norrøna Lyngen dunjakke til halv pris på Jobb og fritid.
 17. Exos er garantert luftigere å ha på ryggen og brukes mer enn MLD-sekken jeg har med lignende løsning. Her er det kjøpestopp av nye dingser og turutstyr og om det må kjøpes noe så er det Finn som gjelder. Inspirert av kontoen Pengesnakk og lignende på Instagram så selges lite brukt og ubrukt utstyr unna på Finn i høyt tempo. Rett og slett deilig å bli kvitt alt som ikke brukes 😀 Trengte ett lett telt til Hardangervidda tur i sommer og og fant et Bergans telt på Finn til halv pris av nytt som var brukt noen få dager i fjor. Mye billigere enn å kjøpe nytt også.
 18. Det legges jo ned bøttevis med frivillig arbeid og det store flertallet av hyttene er selvbetjente så enig i at noe av denne kritikken bommer på målskiven. Og jeg har sovet på sovesal eller en enkelt krypinn av et enkeltrom med tresenger når jeg har vært i en såkalt "palasshytte". En gang så sov vi på noe som mest lignet en trebenk i en overfylt kjellerstue hvor det knapt var en kvadratmeter som ikke var tatt i bruk til å sove på. At det koster penger å drive et sted i et høykostland som Norge burde ikke forundre noen? Når jeg har vært på selvbetjenthytte så er det som siste innlegg sier parafinbluss, stearinlys og vaskebalje som gjelder. Til nød noen nymotens solcelleanlegg.
 19. Cumulus har gode priser, jeg finner ikke noe annet enn deres egne ord om at duna er etisk innhentet. Det er merkelig at de ikke har tilsluttet seg en etisk dun-standard av noe slag.
 20. Min erfaring med slike telt er at de krever veldig mye av bardunfestene siden disse sikrer stabiliteten. I motsetning til mer eller mindre selvstående telt hvor man skyter inne et par teltstenger og er mer eller mindre good to go. Det blir lett litt knotete om man ikke finner gode bardunfester.
 21. De tåler mye som det skrives over her. At bunnstoffet som gjerne er av tjukkere kvalitet går over tubene er forebyggende da det er tubene du helst vil beskytte. Har fått en rift en gang og det var i sjøen hvor skjell som sitter på stein skar opp en par centimeter i bunnen. Uten disse skarpe skjellene så ville det ikke blitt rift. Dekket bare med tear-aid og har vært tett siden.
 22. Hvorfor kommentere på det da? Jeg har klart å holde meg unna Ex on the Beach og diverse reality-program i mange år. Ingen stor stor prestasjon vil jeg si 😉 At Monsen forsøker å gjøre noe nytt syns jeg er bare flott. At han kan lage unike programmer alene på tur vet vi, men nå får Monsen vist andre sider av seg også. Med en litt uredigert samtale med et menneske han ikke kjenner og hvor man må finne ut av utfordringer sammen. Syns det tilfører noe nytt til konseptet. Det har litt det samme forfriskende konseptet som podkaster hvor mennesker møtes og prater lenge om mangt uten manus. Tror det er noe vi savner i en medievirkelighet som er veldig overfladisk og hvor alt skal skje kjapt. Så programmene kunne gjerne vært lengre syns jeg. Monsen klarer noe så unikt som å få folk til å se på lineær TV i en tidsalder hvor det blir mer og mer sjeldent. Syns det er en prestasjon i seg selv.
 23. ⁃ Hva er det som gjør at du ville eller ikke ville valgt produkter fra Bark? Vil først si at prosjektet deres er veldig spennende og håper dere lykkes. For min egen del kjøper jeg gjerne lokalt produserte produkter med gode løsninger og betaler gjerne litt mer for noe slikt. Har sett på hengekøye-pakken deres og en liten show-stopper der tror jeg er mangelen på myggnetting. Klarer dere å lage en løsning med myggnetting som feks Lesovik og Dream-hammock så tror jeg dere har et større marked. Underdyner/quilter kommer sikkert til å vokse som marked i Norge i takt med utbredelsen av hengekøyer. Gjennomsiktig tarp av cuben blir kanskje steindyrt pga materialet? ⁃ Hvilken rolle spiller miljø og bærekraft når du velger turutstyr? På hvilken måte? Miljø og bærekraft er viktig og kommer til å bli langt mer viktig med yngre generasjoner. Sporbarhet er viktig og synes det er dårlig når produsenter ikke forteller hvor de syr produktene sine feks. Gjenbruk av tekstiler/plast betyr noe men er usikker på om det er mest grønnvasking og lite miljøeffekt. ⁃ Er det noe turutstyr du savner, eller ikke finner på det norske markedet? Varmende poncho til bruk i leir og ved bålet? Av ull? Superlette sekker uten ramme er populære i lettpakkermiljøet i USA, men er kanskje noe smalt og ukjent som produkt her på berget? Tursekker med godt enkelt design i norsk retro-stil kan det være et marked? Altså retro-Bergans møter bushcraft møter Savotta-sekk? Skulle gjerne hatt en slik sekk
 24. https://backpackinglight.se/varumarken/the-omm/the-omm-halo-pant-80grams-ultralatt-regnbyxor
 25. Vurderte Lawson i fjor men kjøpte ikke da jeg forsto det på diverse youtubevideoer som at man helst bør bardunere hjørnene for stabilitet samt at det ikke er mulig å fjerne myggnettingen. I tillegg så virker tak-løsningen noe tett da den skal monteres rett på køya og ikke gir særlig mulighet til utsyn. Av bridge-hammocker så virker Warbonnet Ridgerunner og andre som å være bedre alternativer.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy