Gå til innhold
  • Bli medlem

RoyN

Aktiv medlem
  • Innlegg

    689
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Alt skrevet av RoyN

  1. Hovedgrunnen min til å begrense vekta på ryggen er at kroppen oppleves smidigere, sekken blir mer en del av kroppen og sjansen for skader på knær og ankler synker. Samtidig så øker rekkevidden betydelig og man kommer fram mer uthvilt enn om man skulle bære en tung sekk. Det er ikke nødvendigvis et jag etter kilometer men heller at opplevelsen forskyves fra å bære mye til omgivelsene og å nyte turen Noen av de amerikanske lettvektsteltene er vel designet for et litt annet klima og jeg opplever også at det er fordeler med telt som er mer selvstående med buede teltstenger. Telt med gåstaver er litt mer avhengige av gode pluggfester.
  2. Værskillet mellom øst og vestlandet går gjerne her så værmeldingen kan bære preg av litt helgardering. Ville ikke tatt en ukestur her uten regntøy for min del. Dager med sidelengs regn uten adekvat tøy kan fort finne på å tære en del på pågangsmotet.
  3. Bergans Super light 1p er et helt ok telt alla Ringstind men som veier 900 gram. Er gått ut av produksjon tror jeg, men finner det jevnlig på Finn til 2-3000 kroner.
  4. Har en Alpackaraft som har holdt i seks-sju år uten problemer av noen sort. Og har MRS-en som du linker til og kan gå god for den også. To kvalitetsbåter etter min mening, med bedre og sterkere materialer en de rimelige raftene. Har aldri kjøpt med glidelås/tizip da jeg ikke har sett behovet.
  5. 1. Hva er dine 5 flotteste turmål du har hatt frem til nå i livet? 1. Mange flotte nærturer med overnatting i Østmarka og Nordmarka. 2. Loffing i Femundsmarka med kidden i bra vær. 3. Rondane på langs med kidden. 4. Tur rundt Hardangerjøkulen. 5. Diverse fine toppturer i Trollheimen. 2. Hva er de 5 viktigste turmål du skal gjøre før du dør? 1. Det viktigste turmålet er fortsatt nærturer i Østmarka og Nordmarka. 2. Langturer i Jotunheimen. 3. Vandring på Island. 4. Gjennomføre Massiv 5. Åpent punkt
  6. Ser du får Exped Ultra 3R Mummy Lichen LW til 1200 på Fjellsport nå. Det er en bra pris. Er relativt lett og fungerer nok fint i plussgrader. Disse underlagene er greie å lappe om det skulle komme et hull som det har gjort på et par av mine etter noe uvøren bruk. Jeg har brukt forholdsvis lette Exped-underlag i flere år og kombinert disse med bamse på vinteren og et veldig lett skumunderlag på 100 gram på sommeren. Da kan man enkelt ta en ryggstrekker i ettermiddagssola om man har lyst og
  7. Endelig en skikkelig tråd for oss med over-gjennomsnittet stor interesse for sekker Osprey Xenith 88 - Arbeidshest som sjeldnere er i bruk da ungdommen nå bærer det meste selv og jeg heller prioriterer å pakke lite og lett. Tåler mer enn jeg pleier å pakke på lengre turer. Komfortabel å bære på ryggen og med tilstrekkelig lett egenvekt. Osprey Exos 58 - Lett arbeidshest som er god å bære samt kommer med komfortabel mesh som gir god utlufting på ryggen. Den mest brukte dedikerte tursekken jeg har - også egnet til nærturer. Eldre MLD Exodus 55 - Svært lett og flott minimalist-sekk med bra design. Ingen fiksfakserier og uten bæreramme, men smidig og god på ryggen allikevel. Bruker en oppblåsbar plate som stuffing mot ryggen. For minimalist-turer med vekt på lett oppakning og lang rekkevidde. Exped Torrent 20 - vanntett pendlersekk - robust til daglig bruk på jobb og butikken. "Vintage" Karrimor Jaguar ca 45 l - Eldre kanvas-sekk tiltenkt som bushcraft-sekk. For nærturer med vekt på hygge.
  8. God tursekk til barn/junior til en veldig rimelig penge: Deuter Fox 30
  9. Kanskje litt på sidelinja siden det ikke gjelder friluftsutstyr. Men jeg jobber i en større norsk bedrift som kjøper inn i relativt store kvanta fra hele verden. Og i land hvor det er nødvendig så stilles det krav til miljøpåvirkning og arbeidsforhold. Følges ikke disse minstestandardene så blir ikke produktene dine kjøpt inn enkelt og greit. Klart det betyr noe. Skal ikke lengre enn til Sør-Europa før disse kravene og rettighetene er under press.
  10. Toposesystem er jo også en mulighet som mange benytter seg av. Selv bruker jeg en "sommerpose" med t-comfort null inne i en "tresesongspose" som har t-comfort -12. Det gir mer fleksibilitet enn å ha en dedikert vinterpose i mine øyne. Å bruke en ytterpose i fiber som er mer fuktbestandig er også en mulighet. Ytterposen i et slikt system bør være romsligere enn innerposen. Bransjen ønsker å selge oss vårposer, sommerposer, høst og tresesongsposer og vinterposer! Her er det mulig å bruke litt sunn fornuft og spare noen kroner
  11. Har bevisst valgt å kjøpe uten på de tre packraftene jeg har kjøpt. Bruker de på flatt vann og foretrekker heller ekstra plass i båten for kjapt å kunne montere/ta av bagasje i raften. Å fjerne lufta for å plassere eller hente ut bagasje gir ikke så mye mening for meg. At det på sikt potensielt kan bli et problem å holde TZIPen tett spiller også inn.
  12. At hengekøye skulle vær en døgnflue er nok overdrevet. De jeg kjenner som overnatter flere titalls netter ute i løpet av året bruker stort sett alle hengekøye. Mulig det er et byfenomen, og drar du på de mest populære "hengestedene" rundt Oslo så er det folk ute så og si hele uka året rundt. Men få telt å se. Der det er trær er hengekøye overlegent synes jeg da det er enklere å henge opp og enklere å komme seg ut og inn av. Bare å sette seg ned, og ikke nødvendig å krype rundt under et lavt tak. Utsikten og nærheten til naturen blir større. Lite slår å sovne "under stjernene" eller i vannkanten ved et stille tjern. Telt er enklere og mer komfortabelt om man skulle dra ut i stiv kuling og vannrette regnbyger, men det blir sjelden for min del. På fjellet så kommer teltet til sin rett.
  13. Kjøpte en sokk i julegave til meg selv Det vil si en Winter Hammock Sock fra Dutchware. Kom over dammen akkurat som bestilt.
  14. Frysetørret kaffe holder seg bra i frysen (med ziplock) En refill-pose med Nescaffe Gull får da en kilopris på 440 kroner istedenfor 1500.
  15. Jetboil er et bra produkt til rask koking av vann for Real grøt og kaffe og lignende. Har hatt min enkle Jetboil Zip (uten piezotenner) i fem år eller så og den regner jeg med å ha mange år til. Solid produkt uten løsninger som lett går i stykker. Reguleringen av gassen er vel ikke det beste men ikke så viktig når man bare skal koke noe. Er det puddersnø så må man jo smelte endel snø for at det skal blir noe særlig vann, men fungerer nok til den bruken og
  16. Det skal sies at jeg relativt ofte ser "dårlige" anmeldelser på XXL - noen ganger har et produkt kun en dårlig anmeldelse feks. Krever de at man er "verifisert kjøper"? Jeg er mer skeptisk på steder hvor det mange anmeldelser som åpenbart ikke handler om produktet eller hvor man gir rating på rask levering og lignende. https://www.xxl.no/gsi-outdoors-9-steel-frypan/p/1177406_1_style
  17. Har brukt vingergass uten problemer i ti minus. Effekten blir noe lavere og man vil få mindre total "effekt" ut av boksen vil jeg tro. Men uproblematisk med hensyn til å bruke en Jetboil. Og kan man bruke noen triks som Skogens stønn skriver over her, eller varme den litt med kroppsvarme så stiger effekten og.
  18. Flott med sånne enkle anmeldelser av produkter. Har siklet litt på denne ved noen anledninger da enkelheten og multifunksjonene er fine. Men så kobler frontallapppen inn og forteller meg at jeg stort sett sover i hengekøye og til det bruket blir den vel litt snau kanskje særlig i bredde.
  19. Har også tenkt dette og har brukt HS Ringstind og Bergans Super Light 1P på snaufjellet til nå. Men har lyst til å begynne å bruke vandrestav(er) så da er det nærliggende å prøve telt med staver og. Har ikke vært så vanlig i Norden, men er jo mye brukt i USA og ser ut til at de tåler høy vind også.
  20. Ser på en tråd på Backpackinglight at flere mindre produsenter som Sixmoonsdesigns, HMG, og Zpacks har flyttet produksjonen til Asia og delvis Tarptent. MLD syr fortsatt i USA. Hvilke etiske standarder de følger er dog ikke så lett å få innblikk i. Dan Durston: https://backpackinglight.com/forums/topic/six-moons-designs-where-made/
  21. Godt spørsmål! MLD og mange amerikanske småprodusenter syr vel teltene sine selv. Og flere større produsenter lager produktene sine på navngitte fabrikker hvor det er åpenhet om arbeidsforhold. Helsport er blant annet medlem av Etisk handel som har visse standarder. Har ikke sjekket Tarptent dog. Trodde de sydde i USA også, men ser de skriver at de assembled i USA. Hva nå det betyr. Det er jo da mulig å sende en mail og eventuelt høre med de. Hvis Lanshan skulle brukt kostbare materialer så tenker jeg teltene er mistenkelig billige.
  22. Var mest Lanshan jeg tenkte på her - som er til salgs på Aliexpress i alle fall. Når det blir så billig så tenker jeg materialene er så som så. Og har lest om slike telt som ikke har tålt særlig vind. Kjøper heller produkter jeg vet er sydd av arbeidere som får en anstendig lønn osv. 😊 Dipole så spennende ut. Telt med to stenger oppleves mye romsligere enn med en stang vil jeg tro - og blir ikke så mye tyngre nødvendigvis.
  23. Flott å høre erfaringer. Hvorvidt de er stabile nok på snaufjellet har vært et usikkerhetsmoment med hensyn til min bruk der. Men med fornuftig plassering og gode pluggfester så virker det sånn. Liker også best de teltene hvor man med god takhøyde kan sitte oppreist og bruke romm(ene) på sidene (alla Notch og Stratospire) og eventuelt få utsyn den veien bedre enn teltene som har åpning i den ene enden (protrail). Synes egentlig vandrestaver er litt i veien ved vandring bortsett fra når man tar seg over elver og bratte nedstigninger hvor de kan være veldig nyttige. Meshduk kan være litt i luftigste laget på snaufjellet etter min erfaring, men her ser jeg Xmid er å få tak i med solid inner når det er tilgjengelig igjen. De rimeligste Aliexpressteltene holder jeg meg unna da prisen nok reflekterer kvaliteten på teltstoffet. Har sett videoer hvor de revner nesten som papir ved rivetester. 😊
  24. Høres ut som gode staver. Har en eldre Exodus tror jeg (litt usikker på modell) kjøpt brukt på rundt 50 liter. Flott sekk som er veldig behagelig å bruke opp til ca 10 kilo.
  25. Har dette teltet/tarpen selv men synes det er litt knotete å komme inn i uten glidelås. Kanskje jeg skulle fått sydd på en 😆 Sekken jeg har fra MLD er super så enig i at det er lite å si på kvaliteten. Er håndtakene på vandrestavene av plast på Leki? Kalde å holde i?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.