Gå til innhold
Larsdx

Hvilke tolv sluker ville du tatt med på fjellet?

Anbefalte innlegg

Jeg har klart meg lenge med 3 sluker i fjellvann, Sølvkroken Spesial og Møresild i kobber og rødt, samt en Lillauren i kobber. Det er disse 3 jeg fisker mest med, men jeg må innrømme jeg drasser med meg flere sluker. Til fiske i skogstjern bruker jeg ofte spinner.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sølvkroken spesial , Lille auran kobber med røde prikker og noe grønt, abu garcia droppen 12 g spinner.. går mest i lilleauran når jeg fisker etter ørret.. sitter som regel alltid på kroken:) ellers noen spinnere med gult..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

hva skal du fiske etter? kan jo kjøpe flere av de nevnte også:) bruker som regel aldri noe annet og slår som regel aldri feil, jeg fikk mine første ørreter på lilleauran så er forelsket i dette sluket.. hehe

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Vær aldri redd for å fiske med litt store sluker, 12 grams er ikke så stort men ville brukt det siden du skriver 4-12 grams sluker... og pannefisker sluker 12 grams lett, og du vil også få større fisk på kroken;) nå vet jeg ikke vhor mye du har fisket før men dette visste du vel :)

Abbor og ørret er glad i de slukene jeg anbefalte.. ellers kan du jo også prøve deg med en Gul marklignende jigg, hadde på en abbor i en elv på magnor for litt siden som jeg er sikker på var nærmere 2 kg, men greide å miste den rett ved land:( Dette var på jiggen jeg fortalte om, men usikker på ørreten der.. usikker på vekta på jiggen men den er ca 10-15 cm lang...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan funke det ja:) de fleste spinnere egentlig, men ville valgt noe med gult eller rødt, eller noe i kobber.. bruker selv en abu garcia 12 grams spinner i kobber med røde prikker, som funker bra. Kameraten min har en gul 12 grams spinner med litt avlang kropp, usikker på merke men han drar da opp ørreter:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Minst to typer spinnere, f.eks. Panter Martin (dypt fiske) og Vibrax eller Mepps (strømmende vann). 6 eller 9 gram. Noen med sort blad for fiske i mørke, andre med kobber eller sølv. Kanskje også en i neonrød/oransje. Drar aldri uten 7-8 spinnere av ulik type og farge. Så et par-tre skjesluker i assorterte farger. Gjerne kobber/rødt, og minst en svart. Sølvkroken spesial, Møresilda osv er greie. Så minst en liten wobbler, og et par små stingsild. Tror ikke jeg har vært på fisketur på fjellet uten 20 sluker/spinnere.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Enig med det meste av de som er nevnt her, men vil i tillegg nevne Halling-kongen i rødt/kobber. Har veldig god erfaring med den.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du skulle tatt med et absolutt minimum av sluker på fjellet, hva ville du valgt? Jeg fisker med en 7 tommer stang, typisk i områder rundt tregrensa eller litt over.

La oss si, 12 sluker eller spinnere?

På den bittelille stanga di der så er det ikke store slukene du kan bruke ;)

Mine favoritter på fjellet har til nå vært lillauren i kobber + blank 12g, Sølvkroken Spesial i kobber, samt blank alle med innhold av rødt 12g. Svarte sluker har fungert godt i kalde fjellvann. Har hatt hell med Seatrout spoon. Tror den er på 13g. Møresilda i kobber og rødt kommer man ikke utenom.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

1. Apex 4" farge 82 og 156 (www.trolling.no)

2. Tomic 4" farge 737, 746 og 398 (www.trolling.no)

3. Varala G11 farge 6, 22 og 55 (Skjult lenke - logg inn for å se den)

4. Lofteys Cobra 13G farge 14 og 32 (www.skittfiske.no)

5. Møresilda 15G kobber sort og kobber rødt

5 forskjellige typer agn og diverse fargekombinasjoner til disse.

Litt mere glad i wobbler enn brorparten her inne.

7 fots stang kan fort orke mer en 12G sluker, åbbor på 3 hekto tar jo agn på 12-13cm, og ørret fra 2-3 hekto og oppover er heller ikke fremmed for å ta store agn. Mitt inntrykk er at "fjellfiskere" tror ørreten er så forsiktig og vil ha microagn, jeg mener motsatt. Men vil som regel ha litt størrelse på fisken også, ser at du er ute etter steikefisk så da kan nok spesial 12G være et alt i kobber og rødt, eller sort og gult. Svart er en meget god farge, spesielt på kveld og natterstid

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

5 forskjellige typer agn og diverse fargekombinasjoner til disse.

Hva mener du med dette?

Litt mere glad i wobbler enn brorparten her inne.

Har aldri fisket med wobbler - er det lett å kaste? Effektivt?

7 fots stang kan fort orke mer en 12G sluker, åbbor på 3 hekto tar jo agn på 12-13cm, og ørret fra 2-3 hekto og oppover er heller ikke fremmed for å ta store agn. Mitt inntrykk er at "fjellfiskere" tror ørreten er så forsiktig og vil ha microagn, jeg mener motsatt. Men vil som regel ha litt størrelse på fisken også, ser at du er ute etter steikefisk så da kan nok spesial 12G være et alt i kobber og rødt, eller sort og gult. Svart er en meget god farge, spesielt på kveld og nattersti

Da jeg handlet stanga på Torsov sport fikk jeg stort sett anbefalt sluk i 7 og 12 gram-klassen. Kastet litt med støre større sluk da jeg brukte stanga i saltvann tidligere i sommer og det gikk jo helt fint.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

svart panther martin med gule prikkar! eller svart kropp og gult blad.. alltid med:) Brukar mest spinner i vekta 6, helst 9gram..

Svenske "myrans" har ein spinner som er meget lett å kaste, denne er også ein slager i svart og "gult".. Fisker og ein del med skeisluk i kopar og raudt, + sølv med raude prikkar..

Skulle eg personleg hatt med 12 slukar hadde eg tatt med flest spinnerar i ulik vekt og fargekomb..og nokre slukar med overnemnte fargar i vekta 10-14gr.

Btw: dirty harry (sildesluk) i freistande fargar er eit godt tips:)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for tips. Et par spinnere bør vel oppi boksen? Panther Martin?

Yes :) Phanter martin. Gul og rød

Gold Black Yellow

(PMR-GBY)

Gold Yellow Red

(PMR-GYR)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Det jeg mener er at jeg ville plukket ut de 5 agnene der og tatt forskjellige farger av hvert agn. Slik at totalen da ble 12 agn.

At wobblere er effektive er hevet over enhver tvil, sannsynlig det mest effektive kunstagn sportsfiskere benytter. Men "haken" ved de er at alle ikke er like lette å kaste, men dette løster en enkelt ved å benytte et søkke en stanglengde foran wobbleren. Selv om en wobbler som f.eks Tomic4" Tubby fint flyr 25-30 meter ved rett stang, sene, snelle og kasteteknikk.

Det er vel 7-12 grams som blir mest brukt i den norske fjellheim og derfor gir mest fisk. Dette er også årsaken til at de på diverse sportsfiskebutikker ofte anbefaler Sølvkroken spesial i 12G og små møresild. Hadde en tomic fått like mange stangtimer (tid i vannet) under spinnfiske i fjellheimen som en Spesial er jeg overbevist om at en hadde fått mere fisk og større fisk.

Selvfølgelig kan det være faktorer som spiller inn slik at en Spesial en dag kan fiske bedre enn f.eks Tomic. Men jeg tør påstå at sett over en lengre periode vil wobbler gir større og mere fisk. Det er i allefall den erfaringen jeg har fra spinnfiske over 600moh at wobblere gir mest og størst fisk.

Det skal også legges til grunn at det er en stund siden jeg har bedrevet mye annet enn trollingfiske, men tviler på at ørreten har skiftet matfat de årene jeg har holdt meg i lavlandet

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Heisan! 25g kyta i sølv med blå/grønn/sort stripe på topp er slukene jeg stort sett fisker med over 1000moh. Og 25g jensen i blå, rød og den med en haug grelle farger. Og 12g spesial kobber/rød og sølv m røde prikker. Mange mener vel 25g er for stort, men vil tro en del forandrer mening på det hvis de forsøker. De fleste i fra notodden fisker med store sildesluker på kalhovde(vidda) og det leverer varene det :cool: :cool:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Sølvkroken Spesial

Sølvkroken kobber med halve rød på baksiden.

Møresild i kobber/rød eller gullrød.

Jensen Sea Trout 12gr, en grønn og en blå

Noen spinnere,hvertall en med sort skje og gule prikker.

Lillauren i hvit med røde prikker hvis ikke annet funker.

Lillauren sort for bruk om kvelden.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Skitt Fiske
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.