Jump to content

Chris B.

Aktiv medlem
 • Posts

  743
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Chris B. last won the day on February 18 2013

Chris B. had the most liked content!

Reputation

233 Excellent

About Chris B.

 • Birthday 07/21/1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fjellturer, fiske, hundekjøring og historie
 • Location
  Steinkjer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har en MSR Big Titan Kettle på 2 liter som fortsatt er i plastikk, altså aldri åpnet. Har innsett at den heller aldri vil bli det av meg. Selger den for 1200kr. Nypris hos Fjellsport er 1999,- https://www.fjellsport.no/merker/msr/msr-big-titan-kettle Står at den veier 182g. Veid med plastikk på til 187g. Kan sende bilde på telefon. Kan selvfølgelig sendes mot frakttillegg.
 2. Det ble så jeg bestilte meg en Aether Plus 85 som kom i dag, skal få sett litt på den i helga og pakke den for å se om den dekker behovet mitt. Mener jeg den blir for liten returnerer jeg og bytter i 100l.
 3. Problemet mitt er omkretsen på magebeltet, får ikke strammet godt nok når sekken er 20+kg
 4. Har i mange år brukt Alfa Bever Pro jaktstøvler og er nå på mitt 3 par. Da jeg byttet ut det første paret merket jeg raskt at noe ikke stemte helt. Tærne buttet i front når jeg gikk nedover. Jeg kontaktet Alfa som presiserte at de ikke hadde endret lengden på størrelsene, men tå-rommet kunne være en anelse mindre enn i første versjon. Jeg kjøpte deretter størrelse 43, men disse kjippet og ble for store for mine føtter. Jeg ligger og sever akkurat mellom to størrelser, 42-43. Og prøve å finne høye fjellsko i skinn i halvstørrelser har vist seg å være en stor utfordring. Jeg har til nå bare funnet én type som kan være interessant, dog lave sko. Scarpa Kinsesis Pro. Disse kommer i 42,5 og har hva Scarpa kaller et større tåvolum tilpasst den mannlige foten. Har noen erfaringer med disse skoene eller har andre tips til fjellsko i skinn som kan passe? Har også behov for god demping i skoene, men dette kan løses med innleggssåler.
 5. Jeg har i dag en Fjãllrãven Kajka 100 som er en fenomenal langtursekk på mange måter. Elsker de mange funksjonene på den og den er stor nok til at jeg kan pakke i den hva jeg vil måtte drasse med meg på tur. Der kommer også en av de første utfordringene inn, plassen gjør til at jeg alltid pakker med meg litt ekstra ting og sekken blir alltid "litt" for tung for min fysikk. Jeg er forholdvis slank (70kg) og litt over 1,8 høy. Utfordringen med Kajka er at magebeltet har en hard kant rundt og polstring i midten. Denne kanten havner alltid ned mot låret (ca. 10 cm under midjen) og det blir gnagsår relativt raskt. Med andre ord, jeg har ikke nok fett på hoftene til at beltet ligger der det skal. Jeg vurderer nå å se etter en ny sekk som kan dekke mitt behov, om enn kanskje noen liter mindre slik at jeg MÅ pakke smartere. Men ikke mindre enn 80 liter. Normal bruk vil være turer på 2-7 dager. Har såvidt sett litt på Osprey Aether 85. Den virker liten og kompakt, men har fortsatt god plass og har et godt polstret magebelte. Jeg trenger tips og råd her. Takk.
 6. Etter en tur i fjor forsvant brenselflaska mi med tilhørende pumpe. Derfor er jeg dessverre nød til å kjøpe en ny. Problemet er at jeg finner ingen butikk som kun selger pumpe, kun brenner med flaske/pumpe sammen. Jeg trenger både pumpe og ei flaske så kan godt være pakke, men brenner har jeg. Brenneren er en primus omnifuel. Noen som kan hjelpe?
 7. Takk for raske og gode tilbakemeldinger. Tror valget blir en 16,5 så får jeg håpe at med en sekk på 20-25kg og hund på 35kg vil det gå seg til med litt vekt i front når man padler solo.
 8. Jeg har fire alaskan malamute, men vil nok aldri ha med mer enn 2 i kano. Som jeg forstår deg så vil 15 være for liten for 2 voksne og 1-2 hunder. Hvordan synes du 16,5 er å padle alene da? Regner med du har padlet alene med kanskje en hund ombord? Jeg ser for meg at den kommer mest til å bli brukt alene med 1 hund og bagasje ombord, men som sagt må den ha plass til 2 voksne med oppakning og hund.
 9. Jeg har bestemt meg for å kjøpe kano. Har kommet frem til at det er en Ally kano jeg vil ha, men er usikker på modell. Det står i mellom 15 og 16,5. Den skal kunne brukes alene med kun meg og en hund ombord, men må også ha plass til to voksne med oppakning og evt. to hunder. Bør jeg bare gå for 16,5 eller er den hovedsakelig for 2 pers. Forskjellen er vel en halvmeter i lengde og 1 cm på bredden. 2 kg forskjell. Noen med erfaring med begge modeller?
 10. Etter mange år som fornøyd bruker av Alfa Bever Pro GTX (i de senere år Advance GTX) ser jeg meg dessverre nødt til å finne nye sko i et annet merke. Da jeg etter 8-10 år byttet ut mine gamle Alfa sko kjøpte jeg nye i samme størrelse, disse viste seg og være en anelse trangere noe som resulterte i blåe tånegler etter en fjelltur, jeg tok så å kjøpe et par i et nummer større, men disse ble for store og "kjippet" på hælen. Nå leter jeg etter merke som har fjellsko eller rettere sagt, jaktstøvler som det kalles når det er høy modell i halv-størrelser. Jeg bruker normal 42-43, men i Alfa sko blir 42 akkurat for lite, mens 43 akkurat for stort. Jeg har tidligere hatt hell med 42 2/3 (8,5). Har sett på disse, men vet lite om de https://www.xxl.no/haglofs-granit-hi-gt-mns-turstovler-herre-svart/p/1116070_1_style Ellers synes jeg at Hanwag virker interessant og har rette størrelser, men mest lave sko.. Noen som har tips?
 11. Jeg er stort sett alene på vintertur, men kan hende vi er to. Ikke flere enn to. Derfor fjellheimen fortsatt er med i vurderingen. Takk for innspill, det gir meg litt å tenke på.
 12. Etter flere år med korte overnattinger vinterstid i "enkle" 3-sesongstelt føler jeg det er på tide å skaffe meg et skikkelig vintertelt som tåler bedre vind og vær. Jeg har Fjellheimen 3 camp og Ringstind Pro 2 og har hatt Vidda Pro fra Helsport og er godt fornøyd med de, både prismessig og kvalitetsmessig. Jeg vurderer Fjellheimen x-treme 3 camp, Svaldbard High 3 camp og Spitsbergen x-treme 3 camp. Jeg får skaffet alle disse til fornuftige priser, derfor blir Hilleberg og det foretrukne Fjellreven Polar Endurance utelukket. Vinterstid kjører jeg utelukkende med hunder og pulk så vekt er ikke et viktig kriterium. Hvilket av de tre Helsport teltene er best til vintersbruk og hvorfor? Kom gjerne med plusser og minuser.
 13. Rago, Arya, Nala, Lexi og Balder. Alle fra Østbylias kennel.
 14. Da mine godt brukte Alfa Bever Pro skulle byttes ut var valget ganske enkelt. Et nytt par ble kjøpt i samme størrelse som jeg har brukt i mange år (str.42). I fjor ble skoene brukt på kun noen få turer, bl.a. i Femundsmarka og på noen andre kortere turer hvor distansene lå på mellom 30 og 40 km. Etter endt tur sesong i fjor var resultatet 3 blåe tånegler og betennelse i en tå. Dette la selvfølgelig en demper for videre turer utover høsten. I år har jeg ikke hatt tid til turer pga flytting og bygging. Men nå på høsten har jeg rukket to kortere turer. Resultatet etter disse turene er en blå tånegl og betennelse i en tå... Hva har skjedd med skoene? Hvorfor passer de ikke lengre? Har 42 blitt til 41 1/2? Finnes det alternativer der ute med 42 1/2 størrelse? Jeg trenger tips og det fort. Drar på tur i dag med for trange sko, skal heldigvis bare på en overnatting, men det er ikke morro å dra på tur med for trange sko. Før neste sesong SKAL jeg ha nye sko. Tips mottas med stor takk.
 15. Noen som har erfaring med kløv fra Breeders?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy