Gå til innhold

Myklebust

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  30
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Myklebust

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Myklebust

  Kvar er dette?

  Kva fjell er dette?
 2. Myklebust

  Exped downmat 7 UL eller synmat 9 ul?

  Til bruk om vinteren kan ekstra bredde være å foretrekke. LW-versjonen er vel 13 centimeter bredere enn M-versjonen. Dette har mye å si for komforten. Mitt Downmat UL 7 M er ikke mye brukt, men dunet har allerede begynt å hope seg opp i den ene enden. Ellers kan det nevnes at Fjellsport.no har rabatter på Exped i disse dager.
 3. Myklebust

  Dagens bilde, med muligheter for bildekritikk/tips

  Skal prøve meg på litt konstruktiv kritikk. Horisonten ser skjev ut, og fokusen ser ikke ut til å være der den skal. I tillegg er det befengt med støy, grunnet den høye lysfølsomheten. Du kunne med fordel økt lukkertiden, og redusert blenderåpningen og lysfølsomheten. Da ville du fått bedre dybdeskarphet og mindre støy. Ellers synes jeg at tretoppene i bunnen av bildet er et forstyrrende element.
 4. Dette vil ikke ha noe å si for oss som driver med friluftsliv. Formålet med denne loven er hindre romfolk og lignende å etablere leir i byområder. Jeg har heldigvis fortsatt til gode å lese en turrapport her inne med tittelen "1 uke med telting i Sofienbergparken", selv om det nye prosjektet til Marius Nergård Pettersen ikke er så langt unna.
 5. Myklebust

  Oppgradere til nytt Canon-hus: 7D eller 650D

  Ynskjer du betre biletekvalitet, så oppgraderer du til fullformat eller kjøper betre optikk. Du kastar pengar ut av vindauget ved å kjøpe 650D eller 7D for biletekvaliteten si skuld. Skilnaden mellom desse og 450D er mest av akademisk interesse; i praksis vil ein slite med å skilje dei. Dersom du likevel skal kjøpe eit av dei, er 7D det rette valet.
 6. Myklebust

  Fotturer i Volda/Ørsta

  Saudehornet(1303) og Vallahornet(cirka 830) er lett tilgjengelige fra Ørsta sentrum. www.haugenbok.no/visverk.cfm?cid=232650 Denne anbefales.
 7. Myklebust

  Nettbutikken Amfibi.no.

  Har innsett at jeg ikke får utstyret som jeg bestilte for seks år siden.
 8. Man trenger ikke å lete lenge for å finne det...
 9. Myklebust

  Hvilket kamera bruker du?

  Jeg bruker for øyeblikket Canon EOS 40D og Canon EF-S 10-22m f/3.5-4.5 USM. Det blir overgang til fullformat etter hvert. Ved f/22 vil mange objektiv (i hvert fall på cropformat) plages av uskarphet som følge av diffraksjon, så da blir kanskje ikke detaljnivået så imponerende likevel.
 10. Det er et spennende du prosjekt du har gitt deg i kast med, men det spørs om du kanskje må endre planene litt. I april er de fleste fiskevann dekt av is. Med mindre du har tenkt å drive med isfiske, så ville jeg utsatt turen et par måneder. De mest interessante områdene er gjerne ikke fiskbare før i juni, juli eller august, alt etter hvor i landet du har tenkt å oppholde deg. I tillegg kan du risikere at sommeren og isløsingen blir så mye som en måned forsinket i forhold til normalen. I lettgått terreng kan du regne med å bevege deg mellom fire og fem kilometer per time. Det skal derimot ikke så mye til før farten reduseres betraktelig. La oss si at du beveger deg rundt 15 kilometer i luftlinje hver andre dag, så blir dette til sammen rundt 70 mil. Da kan du for eksempel gå frå Femundsmarka til Rago via Børgefjell og Saltfjellet. Disse områdene burde gi deg mange fine og varierte opplevelser, samt by på gode fiskemuligheter. For enkelhets skyld ville jeg proviantert noen ganger underveis. For eksempel nøtter, havregryn, potetmos, knekkebrød, sjokolade, morrpølse, tørrfisk og Real Turmat er sikre valg. Hvis du har hellet med deg, så får du nok en del fisk i tillegg. Utstyr blir den største utgiftsposten. En god sekk koster fort både 3000 og 4000. Skikkelige sko får du for mellom 1500 og 2500. Telt er heller ikke billig. XXL har brukt å selge Helsport Ringstind til en overkommelig pris. Dette er et kurant telt. Ellers kan det for komforten sin del være greit med både sovepose og liggeunderlag. Som du ser, så blir det fort noen tusenlapper. Derfor kan det være lurt å følge med på bruktmarkedet. Ellers dukker det opp gode tilbud i nettbutikkene utover høsten og vinteren. April og mai kan du gjerne bruke til å få noen turer i kroppen. Ikke bare for kroppens skyld, men også for å få litt erfaring.
 11. Myklebust

  Hvilke tolv sluker ville du tatt med på fjellet?

  Vibrax er spinneren over alle spinnere. Denne går passelig dypt i vannet, og spinner uten problemer. Panther Martin kommer på andreplass.
 12. Myklebust

  DNT medlemsrabatt hos Sport1

  I følge nettsidene deres, så er det ikke rabatt hos Sport1. http://www.turistforeningen.no/medlem/fordeler/
 13. Myklebust

  Kroppsvekt og friluftsliv

  Laksefiskere stiller i en egen (vekt)klasse.
 14. Myklebust

  Hvilke tolv sluker ville du tatt med på fjellet?

  Både 7 og 12 gram er unødvendig. Forskjellen er minimal, og fisken bryr seg ikke.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.