Jump to content

OleM

Passivt medlem
 • Posts

  59
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Neutral

About OleM

 • Birthday 10/26/1990

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Friluftsliv, fiske, jakt, ekspedisjoner
 • Location
  Kongsvinger, Norway

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, hvor får jeg tak i frysetørket vom? han spiser vom og hundemat til vanlig og da spiser han nesten 1 kg om dagen, men han skal jo også få en del fisk på turen og sikkert noen andre godbiter som jeg selv har med, lurer da også på hvor mye frysetørket vom han ca vil trenge? hvis jeg har med frysetørket vom som vil vare 15 dager da, hvor mye vil det veie i kløven? vi skal være ute en mnd men regner med at det blir dager med fisk og annet på han også
 2. Er rimelig ny med kano ja, har hvertfall aldri padlet noen elver så det blir morro å se hvordan går:) men skal ikke ta noen vågale sjanser.
 3. Takker for nyttig info:) Skal sjekke ut det apparatet du linket til i din siste link Vegar. den så fin ut:) Vet du om denne kan bestilles fra norske sider? Linda: kommer til å starte turen i midten av mai og regner med å være ferdig i midten av juni. Er klar over det med at det kan være en del mer vann og div i denne preioden. utrykket "når isen er borte" ble kanskje litt feil. Men takker for innspill:) Er det noen som vet hvilken Rute lars gikk i detalj, eller om dette ligger ute noe sted på nettet? Har lyst å følge ruta hans men noen avvik vil det nok bli.
 4. Mai måned nærmer seg med stormskritt. og det er fortsatt utstyr som mangler så her er en liten liste: Padle åre Gps Primus/gass Hundesokker Nål/trå Solcelle panel for lading av utstyr Vantette pakkposer Telt tarp Skal være mulig å skaffe disse tingene før mai men det begynner å haste. om noen har noen flere råd/tips tas det imot med et stort takk. blir på en måte bare å kaste seg ut i det, min første ordentlige langtur og det skal bli morro:)
 5. Det der høres utrolig spennende ut! har ingen erfaring med hundekjøring men er oppvokst med mange hunder, også husky. Har veldig lyst til å prøve meg på dette selv en dag da mulighetene er der:)
 6. Har ikke vert her inne på en god stund nå. har vært ganske opptatt med å skaffe utstyr til den kommende turen:) Ally 15 kano er nå skaffet.. Både "villmarksboka" og "Femundens villmark" ligger på bordet her hjemme og er nesten ferdig med å lese førstnevnte.. Har kommet godt i gang med kløv treninga, og hunden elsker å gå med den:) Tursekk fra helsport 80 liter er også anskaffet.. ser nå at jeg skulle hatt en litt større men man får klare seg med det man har. gleder meg villt til en måneds ekspedisjon i femundsmarka nå Setter pris på om dere vil sjekke ut bloggen min: http://iterrenget.blogg.no/ Der kan dere også følge mine forberedelser:)
 7. Vil på tur!

 8. Utrolig bra respons her:) Har selv laget meg en liten liste for hva jeg tror jeg vil ta med på tur: -Telt, sovepose, liggeunderlag, og div kart med kompass. -Kniv, førstehjelpsutstyr og fiskeutsyr, -En liten bålpose med div utstyr -Kjele/stekepanne til bål og en kopp. - et ekstra par sokker (ekstra skift) - noe proviant som ris, potetmos, eller noe annet tørt og lett.. Har jeg glemt noe veldig viktiig? For meg vil det handle om å ferdes lettest mulig tror jeg:)
 9. Lurer på hva slags utstyr og div folk tar med seg i sekken da de skal ut på en lengre tur.. Hvor mye pleier sekken deres å veie til slutt og tørr dere skrive hvor mye dere selv veier? Er redd for å ta meg vann over hodet når det kommer til å pakke sekken hvis dere skjønner:)
 10. Takk for anbefalinger:) ja skjønner, så mye til det sist jeg var der for et par uker siden.. men da var det ganske fuktig ute.
 11. ok, ja skal prøve å få kjøpt boka;) hvilke kløver anbefales?
 12. Har planer om en tur i femundsmarka til våren etter isen er borte. ruta blir noe tilsvarende lars monsen sin rute, når han hadde med seg kano og hund. Skal selv ha med kano og hund, en Alaskan huskey. Hunden skal bære kløv, men skal ikke bære mer en 1/3 av sin egen vekt. han er 5 år gammel, men fortsatt en livlig hund som elsker å gå turer i skogen:) lurer på hva annet av utstyr jeg bør ha med til hunden? kan det være lurt med hundesko og div om han skulle få såre bein? Takker for alle innspill:)
 13. Hva med flaskene med filter som xxl selger? er dette noe å investere i? noen som har testa noen av dem?
 14. Kan funke det ja:) de fleste spinnere egentlig, men ville valgt noe med gult eller rødt, eller noe i kobber.. bruker selv en abu garcia 12 grams spinner i kobber med røde prikker, som funker bra. Kameraten min har en gul 12 grams spinner med litt avlang kropp, usikker på merke men han drar da opp ørreter:)
 15. OleM

  Turmat, proviant

  Turen går til gausdal vestfjell, men blir ikke før på nyåret.. er vel hovedsakelig Ørret:) men skal også dit en tur i midten av august og prøve lykken en helg.. har også lyst å ta en tur i femundsmarka, 1 mnd er kanskje litt lenge ja men hvertfall et par uker av gangen.. det jeg ville vite er hva slags mat jeg kunne ta med som holder en god stund hvertfall:)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy