Jump to content

knutis

Aktiv medlem
 • Posts

  1,586
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by knutis

 1. Generelt er det større fiskekortområder i vest og mer lappeteppe i øst, samt flere private vann. Noen steder er det kasser med fiskekortsalg bl.a ved kalhovd. Andre steder inatur. I tillegg selges kort på mange turisthytter.
 2. Et godt alternativ til rute er å krysse på brua øverst i Røa og gå på sørsida av vassdraget. Må nok regne med litt mere folk, men bedre muligheter for fiske. Både selve Røa, storfisktjønnan, abbortjønna, krokethåen og korstjønna er fine fiskevann.
 3. Artig gjenysn med ei fin elv jeg padla for mange år siden. Kan anbefale dere Grimsa om dere ikke har prøvd den! Og et tips til alle som padler elv; knestående er utrolig mye stødigere enn å sitte på baken.
 4. Man bør alltid kle seg etter temperaturen i vannet. Er det kaldt kan skallbekledning med ull under gjøre at man klarer seg mye lengre om man havner i vannet.
 5. Drikkeflaske med Ingstadsitat: https://www.revir.no/produkt/revirflasken-ingstad/ Trenger egentlig ikke, men ble for fristende.
 6. https://bikeshop.no/sykkel/komplette-sykler/barnesykkel/frog-bikes Kjøye sykkel herfra til jentungen for noen år siden. En større modell riktignok. meget godt fornøyd. Men sjekk at de har på lager. Det hadde de ikke da vi kjøpte og leveringstiden ble meget lang da produsenten ikke klarte å lage nok..
 7. Tyriflis på ca 1 cm tykkelse surret sammen med tynn ståltråd. Har laget slik fakkel som brente og ga ok lys i ca 1 time. Hvis noen har lyst til å prøve metoden så oppfordrer jeg til å ta hensyn og ikke ødelegge gamle tørrfuruer som er verdifulle for naturen.
 8. Synes det høres veldig veldig rart ut å bygge en klatrevegg beregnet for tauklatring uten å samtidig lage topptaufester. Kan det tenkes at den er tenkt som buldrevegg med tjukkas under? Hvor høy er den?
 9. Det er nok lurest å sikte seg inn på de delene av landet som har små/moderate mengder snø. med mindre du vil ha skitur da. Gausdal vestfjell/langsua bør fungere bra. Femundsmarka vil være helt topp. Østlige deler av Hardangervidda kan kanskje også være ok?
 10. "Telting eller annet opphold er ikke tillatt i mer enn 2 døgn om gangen uten eierens eller brukerens samtykke. Samtykke til lengre opphold trengs likevel ikke på høgfjellet eller på område fjernt fra bebyggelse, medmindre det må regnes med at oppholdet kan medføre nevneverdig skade eller ulempe."
 11. knutis

  Hundeoppdragelse

  Hunder er ulike. Noen kan det være nødvendig å være rimelig bestemt med. Andre er så myke at de blir vettskremte om du tar dem hardt. Du må derfor se an hunden. En viktig kommando å lære er "nei". Et godt innlært nei når du ser hunden er i ferd med å gjøre noe den ikke får lov til vil langt på vei kunne gjøre at du slipper å "ta den hardt". Og ikke minst er det viktig at hunden ser på deg som sjef. Dette betyr ikke å banke opp hunden, men å trene lederskap bevisst i det daglige. Ikke ta mat før du sier ja. Vente på signal før den får gå ut av døra. Det er du som bestemmer hvor dere går tur osv.
 12. Har hatt bra suksess med å fore. Både i lavlandet og i fjellet. Men er røya treig er den treig omtrent uansett. Har fora med opphakka reker, ikke så mye i hvert hull. På grunt vann kan man se om fisken har vært der å forsynt seg. Reke som agn kan da være bra.
 13. Det er mulig å gjøre smøring enkelt og bra. Og det er mulig å gjøre det vanskelig og litt bedre. Til ditt bruk er bra rikelig bra nok. Har du kjøpt ski for å bruke tid i smørebua eller for å kose deg på ski? Hvis du elsker smørebua kan du stoppe å lese her. Smørningen du har kjøpt fungerer helt flott til ditt bruk. Finn festesonen og rubb opp denne litt med korken du har, som jeg ser har sandpapir. Slip er helt bortkastet til vanlig turbruk. Den er der mest for å selge glider som også er bortkastet til rolig turbruk. En slip som ikke glides blir grå og glir etter hvert dårligere. Kjøp deg en kuzminsikling og fjern hele slipen. Gjort på 30 min. Da har skia helt ok glid i flere hundre km, bedre glid enn en slip som ikke vedlikeholdes. Glider er borte etter en tur! Når du skal ut å gå legger du på dagens smørning i tynt lag og gnir den utover med korken, gjerne 2-3 omganger. Vil du ha en litt mer slitesterk variant legger du på en hard voks (den blå du har kan brukes) og smelter denne inn med smørejernet. Så legger du dagens smørning oppå. En annen variant er festeteip. Fungerer ok til de fleste fører og varer lenge. Men kan bremse hvis skia ikke har skikkelig festesone. Dette holder ikke til konkurransebruk, selv om noen bruker kuzmin der også på lavere nivå. Men hvem gidder å bruke masse tid og penger på å gå 1min fortere på mila når du bare er ute etter å kose deg? Når det gjelder kuzminsikling vil du oppleve at svært mange butikker ikke har den. Grunnen er sannsynligvis den at hvis folk bruker den tjener ikke butikken penger på å selge glider og å slipe ski. Butikker er ute etter å selge, de som lager instruksjonsvideoer har som regel også interesse av å selge.
 14. Spørsmålet er ikke om det skal betales, men hvem som skal betale. Og hva som da er rettferdig, praktisk, fornuftig osv vil vel naturlig variere fra sted til sted. Noens steder er det kanskje naturlig at "alle" betaler gjennom at kommunen betaler med skattepengene for at innbyggerne skal komme seg ut. Andre steder kanskje naturlig at hytteutbyggere, hotel og næringsliv betaler fordi løypetilbudet er det som skaffer dem kunder. I kommunen jeg bor er det få innbyggere, mye løyper og mange brukere fra flere andre større kommuner. At en liten kommune skal dekke løyper for de større nabokommunene blir jo litt feil. Her løses det gjennom p-avgift kombinert med diverse tilskudd fra kommune og næringsliv. Helt ok løsning synes jeg.
 15. En ulempe med det tredelte er at det fungerer dårlig i tykk is. Der leddet er mangler det spiral noen cm. Når isen blir så tykk at dette kommer ned i hullet kjører boret seg fort fast.
 16. Åsnes Breidablikk. Har disse og er fornøyd. Bc binding og middels stive sko for å få gode gåegenskaper. Mange vil nok foretrekke kraftigere.
 17. http://leirudfiske.mamutweb.com/Shop/List/Isbor/31/1 Er vel dette du har sett. Har hatt et slikt. Fungerer bra, spesielt til transport. men det ekstra leddet blir et svakt punkt som kan gi litt slark. De gamle UR rantanen heter nå Heinola. UR rapala EVO er ikke samme bor, selv om de også har både rød og grønn modell.
 18. Da var det helt sikkert ikke conibear nei. Stygg sak. Mulig det da var en revesaks av den typen som nylig ble forbudt? De har feste for åte på midten og utløses når det dras i åte. Størrelsen tyder også på det. Flaks du oppdaget det, slike er konstruert for å drepe. Fangstmannen burde vært anmeldt!
 19. Ganske sikkert en conibearfelle. Ikke fotsaks. Lovlig til bever. Skal settes under vann og slik til at slike episoder ikke skjer. Skal settes som gjennomgangsfelle der beveren naturlig passerer. Altså uten åte på utløser. Disse fellene er meget kraftige og bør brukes med stor forsiktighet! Har vært noen episoder hvor slike er plassert på land etter grevling eller rev. Skikkelig skummelt for hunder, for ikke snakke om barn som tilfeldigvis kommer forbi. Fullstendig ulovlig og uakseptabel bruk. Det skal forøvrig alltid være lett å finne eier til feller ettersom de skal merkes med både navn og telefonnummer. Er de ikke merket er de ulovlige og du kan varsle oppsyn eller grunneier.
 20. 115mm fungerer helt ypperlig til vanlig isfiske etter småabbor og røye og ørret av middels størrelse. Skal du fiske etter fisk med litt størrelse bør du gå opp i diameter. Men da blir det både tyngre å frakte og tyngre å bore med, så ikke noe poeng i å kjøpe større enn du trenger.
 21. Mens fotsaks ble forbudt for ganske så mange år siden ble vanlig revesaks ulovlig for kun kort tid siden. Såpass ferskt at det er ikke utenkelig at ikke alle revefangere har fått med seg dette. Ellers er vel mye av grunnen til at disse også ble forbudt en del uheldige episoder med hunder som gikk i saks. Oftest saks satt på en ulovlig måte. De som ikke brydde seg om regler før bryr seg vel dessverre ikke om regler nå heller.
 22. Til sykkelbruk synes jeg det er klart best med lykt festet på styret. Evnt i kombinasjon med en mindre hodelykt. Greit med to lyskilder om en skulle klikke. Jeg sykler / sparkesykler mye med hund, ofte i mørket på varierende underlag med 2-3 hunder. Oppsettet mitt er 2 magicshine på styret. Bruker stort sett en av gangen, men begge når det blir terreng. I tillegg har jeg en mindre hodelykt. Til sykling med hund er hjelm obligatorisk så vær obs på at det ikke alltid er like lett å kombinere hodelykt og hjelm.
 23. Det der ser ut til å være en typisk hodelykt. Til ditt bruk ville jeg heller valgt en sykkellykt som du fester på styret og som du i tillegg kan bruke til hodelykt når du ønsker det. Magicshinelyktene er ok uten å koste skjorta.
 24. Alltid lurt å tenke godt over bruksområdet når man skal handle fiskestang. (og andre ting). Er dette den eneste fiskestanga man skal ha, eller er det en av flere? Og spiller vekt og transportlengde noen rolle? Selv har jeg (for) mange. I lengder fra 6 - 12,6 fot. Og den jeg bruker mest på fjellet nå er 12 fot 5-25g. Men da må det føyes til at mitt fjellfiske foregår i middels store og store vann hvor det er fisk av bra størrelse, gjerne 1kg+. Og bruker mest sluker på 12-25g. Skal jeg fiske i småvann i skogen hvor det ofte er trangt å kaste blir det heller en 7-foter med kastevekt opp til 12g. Der er 12-fotern håpløs. Med kun 1 stang er det viktig at denne dekker alle de situasjonene man kommer i. Men klart, fisker man stort sett under en type forhold kjøper man det som passer best der!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy