Jump to content

Gulo Gulo

Aktiv medlem
 • Posts

  95
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Gulo Gulo

 1. Hepp! Er på jakt etter ny turbukse. Eg har brukt fjellreven keb, nokre år no og er godt nøgd med den, men er på jakt etter ei solid bukse, litt a la den olivengrøne feltbuksa i forsvaret i bomull. Har lukta litt på norrøna svalbard heavy duty bib. Nokon som har denne og kan kome med ærlege tilbakemeldingar, bode positivt og negativt? takk
 2. Hei! Tenkte oss(to familiar med turvande born) ein liten vekes tur med kano og fiske på Hardangervidda. Har nokre spørsmål 1)parkering (generelt sett), betaling over alt? dyrt? Og er campingvogn eit problem på desse parkeringane? 2)tips til vassdrag, gjerne samanhengande, med minst mogleg dragning og gjerne veg til vatnet, eller tett opp til. 3) mogleg eg er max fjern.. Får skulde på mangelen på inntak av kaffi.. Men kartet som viser skraverte vatn, antek eg er private.. Eigne fiskekort her, eller no go? Sett pris på alle tips om turruter
 3. Er på jakt etter nye 75mm fjellskisko. Ser at andrew expedition laces har komt godt ut i test. Men er litt nysgjerrig på andrew st.moriz.. Nokon som har erfring med denne? liten/stor i str? Brukar 44 i vanlege sko og har brukt 45 i fjellskisko av andre merker før.
 4. Gulo Gulo

  Gulo Gulo

 5. Skal til skjækerfjella om litt.. Lurer litt på korleis det er med fisket der? bra? skal ha med kano...
 6. Kan også anbefale wenger/victorinox sin enkle modell med aluplater på sidene(soldier/cadet) i stadenfor raud plast.. [Hidden Content] kniv nr. 5 Denne linken [Hidden Content] er som du ser victorinox, der har dei av ein eller annan merkeleg grunn valgt å plassere ei "neglefil", der wenger har ein meir nyttig syl.
 7. Har fjellheimen x-treme 3 manns...godt nøgd! absolutt å vurdere, om du ikkje har råd til dyrare saker..( det kostar kanskje meir enn 5 lappar, men søk litt rundt så finn du det nok på tilbod ein plass:)
 8. Brukar småsand og mose, stort sett... i kasseroller med teflon e.l. vert det mose og kvistar av ymse slag. (lyng)....
 9. lurte litt på kva du meinte med den siste setninga her?
 10. takkar og bukkar for svar.. kjenner til vingsand:)har ikkje vore der, men skal nok dit også ja:) no er ferien over så, då må besøka vente ei stund..men for den som er interessert er der no pussa fram nokre artige linjer enkelte stader i mosvik:) mykje laust fjell, men enkelte "perler" fins:)
 11. "Ellers bruker jeg en del spinnere og helst Meps eller Abu Droppen. Min erfaring er at en del spinnere med mye pynt og løse deler har en tendens til å rotere dårlig eller å henge seg opp." må berre spør... er det berre eg som synest abu droppen spinn "dårleg"? ein må sveive relativt raskt for å få den til å spinne er mi erfaring..og stoppar du å sveive, som eg ofte gjer.. vil den ikkje spinne før eg enten sveivar fort eller gjev eit lite rykk.. har sjølv best erfaring med panther martin, svensk "myrans" og mepps..som alle spinn sjølv i sakte tempo...og med ein gong etter ein liten stans.. Men kjekt å høyre folk har god erfaring med desse også..
 12. svart panther martin med gule prikkar! eller svart kropp og gult blad.. alltid med:) Brukar mest spinner i vekta 6, helst 9gram.. Svenske "myrans" har ein spinner som er meget lett å kaste, denne er også ein slager i svart og "gult".. Fisker og ein del med skeisluk i kopar og raudt, + sølv med raude prikkar.. Skulle eg personleg hatt med 12 slukar hadde eg tatt med flest spinnerar i ulik vekt og fargekomb..og nokre slukar med overnemnte fargar i vekta 10-14gr. Btw: dirty harry (sildesluk) i freistande fargar er eit godt tips:)
 13. ja...sjekka ut forrige gong vi var der...står heilt nede ved vegen...(2010)
 14. om ei veke...søndag neste veke:) med mathias og co... hehe
 15. takker nessa009, men det er oppheva:) sjekka ut:)
 16. Fjellvatn vil eg ikkje avsløre så mykje av men kan gje nokre andre tips til vatn som ligg i "lavlandet" og som har fin fisk: vatnevatnet i ørsta:) undervurdert ! Storevatna innanfor fyrde: 50kr i fiskekort, men der må du betale lakseavgifta først...fått mykje flott fisk der.. Raustadvatnet på ved garden saure, før bjørke...også her mykje bra. har sjølv fått ein del fisk over kiloen her..send en pm om du lurer på noko:) lukke til
 17. Ser den, men når goretexen går hol på... det er det eg meiner..blir du først våt i sko med gore tex, så turkar dei sakte! Men joda, kjekt så lenge det varer:) veldig kjekt=) Eg brukar mine sko på toppturar/dagsturar + på lengre turar 1-3-4veker...
 18. heng meg på srx.. har tråla butikkane for lærsko til mitt bruk utan GT, men ikkje funne nokon eg likar.. GT punkterar for raskt, og tørkar sakte:S har for tida eit par scarpa ladakh, som er glimrande til ulendt terreng, men med GT..
 19. Kjøpte mine første elk i 2005..etter ikkje mange vekene var gore-texen lekk, og gummien på tåa gått opp..fekk nye:) desse varte lenger, men gore tex i fjellsko vil aldri vare, heller ikkje i desse, desverre..men som nokon andre sa: meeget gode sko! reint komfortmessig: terningkast 6! solen er litt glatt, og læret vert litt vel mjukt etter kvart.. Men likevel ein sko eg vil anbefale:)
 20. sjekka ut begge no.. pulse er kanskje gått ut av produksjon? såg veldig grei ut.. wave også, men sag og kniv med serratert egg blir dødvekt... serrartert egg til kutting av tau er greit, men slipinga erser eg for meg er eit makkverk, med spesialfil el.l? saga vert ikkje brukt.. hmm..vanskeleg dette
 21. Eg har kun erfaring med supertool..(supertull), og no sist med freestyle cx, men sistnemnde meir til småfixing..og ligg alltid i topplokket på sekken. Hendig liten sak. Skal sjekke ut wave evt pulse.. men har vel ikkje tort å investere i "dyrt" kjøp av slikt verktøy etter erfaringa med supertull...
 22. Harbak er kjent... men noko som ligg nærare inderøy kommune? Kan gjerne vere rundt verdal,steinskjer og levanger også=) takkar for alle svar:)
 23. Har hatt 4 leatherman supertool, eit verktøy som eg brukte mykje til alt mogleg. På tur, men også i kvardagen.. Skal seiast at eg kun kjøpte den første og sendte inn etterkvart ettersom dei vart øydelagde, så her kjem spm: fleire som har erfaringar med (altfor) sprøtt stål? skrujerna er for svake etter mi meining, då det knekk bitar av dei, knivstålet er hardt og tek tid å få slipt....tanga er ikkje den beste..--på den første brakk den i to..og eg satt att med to delar. Trur eg sendte den inn til viking international?..trur eg.. fekk iallefall som svar at dette måtte vere ein produksjonsfeil.. Har også hatt ein del wenger/victorinox opp gjennom åra, og kvaliteten i stålet på desse har overraska! solid, seigt og godt stål, men no har eg ikkje prøvt desse i "leatherman" format? Erfaringar her? Til dels einig med tremon, men likar at der er ein kniv...saga kan eg klare meg utan. Men fil er kjekt til kapping av teltstenger o.l. LM skelektool med fil i tilegg hadde vore artig...og betre tang..
 24. greit... forstår eg dykk riktig då, om fireline skal sveivast på slik at "flatesida" på senepakken vender mot snella mi? Nokon som har ein link evt eit godt bilete på det:) ein annan ting: ser mange tipsar om chrystal og smoke...kva med denne sjokkgule? Har kun kjøpt smoke før, men no hadde dei kun att den gule, så eg kjøpte den:) det er vel eitt fett? eller?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy