Gå til innhold
Sovjetunionen

Bålstekepanne, hvilken skal jeg kjøpe?

Det er 553 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Kjære fjellfolk! 

Siden det er mye morsommere å lage mat på bål vs primus, har jeg tenkt å skaffe meg en bålstekepanne. Er det noen som har tips til hvilken man kan kjøpe, eller som har lyst til å selge meg en de har i garasjen (helst en bra en)? Har spurt litt rundt i butikkene, men de fleste panner ser enten ut til å selvdaue når man utsetter de for litt ekstra varme, eller være high tech at jeg nesten ikke veit hvordan de virker, videre får samtlige jernia-selgere et blankt og matt uttrykk i øynene når jeg spør etter "stekepanne som tåler bålsteking, ikke veier mer enn en baby og har langt skaft" så derfor spør jeg dere :D er det noen som har gode tips? 

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei

Stekepanne på bål er en utfordring. Enten er det for varmt eller så er det noe innmari for VARMT. På bål er min erfaring at støpejern er bra. Slipper ødelagt slipp-belegg og annet lurium. Espegaard har en med langt skaft som veier 1/3 av en baby. Selges på Felleskjøpet.

jenspetter

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
5 minutter siden, jenspetter skrev:

Hei

Stekepanne på bål er en utfordring. Enten er det for varmt eller så er det noe innmari for VARMT. På bål er min erfaring at støpejern er bra. Slipper ødelagt slipp-belegg og annet lurium. Espegaard har en med langt skaft som veier 1/3 av en baby. Selges på Felleskjøpet.

jenspetter

Hadde en mistanke om at støpejern var eneste fornuftige nemlig, alle de andre pannene mine har dødd ved primusbruk, så da har man ikke tiltro til at de skal overleve litt bålkos akkurat. Takk for tips, skal sjekke ut den panna!  

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har denne: Skjult lenke - logg inn for å se den - Den er alt for stor for alt annet enn hyggeturer. Men jeg synes non-stickbelegget funker til bålbruk.

Så, jeg vurderer å kjøpe denne rakkeren Skjult lenke - logg inn for å se den - for bruk under vandreturer både på bål og brenner.

Hvis man er nervøs for non-stick, så har de en utgave uten Skjult lenke - logg inn for å se den men det har jeg dårlig erfaring med, muligens brukerfeil, det svir seg bare til meg. Jeg kjører non-stick og kjøper heller nytt hvis utstyret blir oppbrukt..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kjøpte en stålpanne fra Venor for mange år siden som tåler alt av bålbruk.
Spørsmålet er om den er stor nok til ditt bruk?
Bare å spikke seg ett håndtak i passende lengde. Feste til håndtaket kan felles inn.
(fargen kommer pga varme, den er gullende ren)

2017-03-20 16.28.14.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fiskars kjører en reklame for tøffe steikepanner på tv om dagen. Jeg veit ikke hvordan det funker men her er siden i alle fall: Skjult lenke - logg inn for å se den

Ellers så brukte bestefar alltid bare en vanlig trangia steikepanne med ?teflon? belegg. Det funka til alt mulig og vi lagde masse god mat med den på bålet. Nå bruker jeg stort sett bare primusen. Jeg tror egentlig bålet du lager er viktigere en hvordan steikepanna er. Før i tida bruke man jo bare en flat stein til å steike på, og det funka jo også.

Her stekte vi flintsteik:

P1020370.thumb.JPG.d0551013318c7e85d4dc8a63ac8f92f9.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har begge de eagle pannene som det er linket til over og har brukt de mye. 

Panna med teflon er 21cm så vidt jeg husker. Den uten er 24cm. Veldig fine panner på tur da den ikke veier for mye og det er enkelt å forlenge skaftet med en kvist. Dette er  stålpanner med kobberbelegg under som gjør at det kreves lite varme før de blir veldig varme. Må derfor ta det pentfor og ikke svi maten. Teflonbelegget på 21cm er da også utsatt hvis det blir for varmt. Har vel opplevd belegget der som svakere enn det som er i min Trangia Gourmet. Men dette er jo en greie uansett panne med å steke på bål, det er å passe på varmen.

Det som funker er et lite bål og så holde de over i passe høyde, da kan man følge med hele tiden. Blir ofte for varmt å sette de på bålet. Eller lage til noe stein eller stokk i kanten av bålet og så skrape ut glør fra bålet dit. Da har man bedre kontroll på varmen. Bruker man den over store flammer er det fort gjort at det tar fyr oppi panna.

Jeg har ikke hatt noe problem med at ting setter seg fast i den som er uten teflon. Jeg preppet panne før bruk med å varme inn olje i den. 

Endret av borgern

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en panne fra Eagle Products, den er nok snart 10 år gammel, så jeg er usikker på om de lager den samme fortsatt. Den har langt skaft som det er mulig å forlenge med en kvist, ikke så ulik den Skjult lenke - logg inn for å se den har. Har ikke ødelagt teflonbelegget enda :)

Forresten om noen lurer kan jeg fortelle at det er halestykket på en 3.1 kilos ørret som godgjør seg i panna ;)

 

IMG_0446.JPG.4de3768998137f88b083e19ee4e05723.JPG

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har en som også veier 1/3 baby:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Jeg er godt fornøyd, men smaken er som ba..............

EirikW

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 553 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.