Gå til innhold

fjellfoto

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  59
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellfoto

Nylige profilbesøk

633 profilvisninger
 1. Den er ikke beskrevet nei, men noen av oss hadde gått deler av den før. Hvordan svarer man her uten å måtte legg ved sitat?
 2. Yessss! Der satt den i sikringsboksen!! Så enkelt som å flytte fila til en annen mappe på maskinen, så vips henter Qgis den derfra Tusen takk for at du guidet meg inn på rett spor! Legger ved ruta fra siste tur på mandag. Tracket med Garmin 62s, tatt inn i Qgis og eksportert som PDF derfra.
 3. Takk for at du prøver å hjelpe! Har lagt ved to skjermbilder, en slik det ser ut i Garmin Basecamp. Du ser at de aktuelle turene ligger i mappa "Turer 2020". Når jeg skal åpne gpx-filene i Qgis får jeg opp bildet underst. Der ser du at en av turene er i mappa (manndal-snødal...") og den andre er en gpx-fil som heter "Turer 2020", men som er en mappe i GB!!! Hvorfor mappa opptrer som en gpx-fil er et mysterium! Jeg har jo ikke lagret noen gpx-fil med det navnet.
 4. Takk, ja da er pluginen innstallert! Men da var det å finne ut av hovedproblemet, som er å finne ut hvorfor de nyeste gpx-filene lagret i Garmin Basecamp ikke vises
 5. Ja hadde eg bare visst hvor gpx-filene er. Alle gpx-filer er lagret via Garmin Basecamp i mapper. Noen av filene i en mappe dukker opp når jeg skal importere de til Qgis for å legge de på kartet. Det merkelige er at en av mappene (fra den mappa jeg har årets turer) opptrer som gpx-fil når jeg skal hente de inn i Qgis. Skjønner altså ingenting. Og jeg brukte dette opplegget til å legge inn gpx-filer når jeg produserte en turbok, gikk uten problemer. Nå går det plutselig ikke. Har også lastet ned den siste versjonen av Qgis, men der har jeg ikke engang et valg om å hente inn gpx-filer. I hvertfall ikke via samme vei som på den gamle Qgis. Altså via meny-vektor-gps-gpsverktøy.
 6. I Qgis går jeg til "Vektor"-"GPS"-"GPS-verktøy" og "bla igjennom". Da kommer jeg til mange GPX-filer, blant annet noen som jeg har gått tidligere i vinter. Det rare er at en av GPX-filene heter "Turer 2020". I Garmin Basecamp har jeg laget en mappe som inneholder alle de filene jeg er ute etter og den mappa heter "Turer 2020". Skjønner ikke hvorfor selve mappa kommer opp som en GPX-fil.
 7. Ok takker. Men prøver å finne ut av hvor på Min Datamaskin disse gpx-filene ligger. Søkefunksjonen gir ikke noe svar.
 8. Jeg bruker Qgis for å legge inn ruter og eksportere dette som pdf. Problemet nå er at Qgis ikke finner enkelte gpx-filer. Noen finner den, andre ikke, selv om de er i samme mappe. Har nettopp oppdatert til siste versjon av Garmin Basecamp og siste versjon av Qgis, uten at det hjalp noe. Er det noen som har vært borti dette?
 9. Ok, tusen takk, skal prøve det på neste tur! Vil spare meg for mye ekstraarbeid!
 10. Jeg har en Garmin 62s som jeg er fornøyd med og som jeg har lært å bruke. Men det er en ting jeg ikke får til. Når jeg skal laste inn ruta inn i Garmin Basecamp, er den siste turen slått sammen med alle de foregående turene, sånn at jeg må slette sporene fra de forrige turene slik at jeg bare har med min nye tur (de andre har jeg tatt inn tidligere og gitt eget navn). Det er denne ekstrajobben som jeg ønsker å unngå. Har prøvd før tur å opprette ny tur, men alltid så havner de nye turen sammen med ruta til de forrige turene. Det går bare en lang strek mellom den forrige turens siste punkt og den siste turens startpunkt, osv.
 11. Prøvde å eksportere med en dpi på 240, og det ser ut som om problemene ble borte da. Takk for tipset!
 12. Hvilken Garmin-gps anbefales for at man skal utnytte de nye kartene best mulig?
 13. Hei, fikk du til med kartet i Qgis?
 14. Når jeg eksporterer et kartutsnitt fra Qgis som bilde/pdf/svg, skjer det ofte at navn på kartet blir kuttet ved at bokstaver enten foran eller bak i navnet blir borte. Det hjelper noen ganger å justere målestokken i Layoutvinduet, men da er det gjerne andre navn som blir kuttet igjen. Dette skaper hodebry og jeg lurer på om det er noen som har vært borti problemet?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.