Gå til innhold
 • Bli medlem

fjellfoto

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  65
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellfoto

Nylige profilbesøk

799 profilvisninger
 1. Haha, ja det er jo en ubetydelig sak egentlig. Men når man sitter her og snekrer i hop nok en turbok og glaner på kart fra morran til kveld, så blir man jo stadig minnet på dette med navn. Det stor jo i linken jeg fikk lengre oppe at "Dersom ikkje anna er fastsett i denne lova, skal det ved fastsetjing av skrivemåten av stadnamn takast utgangspunkt i den nedervde lokale uttalen", så skjønner ikke helt hvorfor de ikke følger sine egne regler da!
 2. Er så enig så enig. Hva er det som gjør at Kartverket kan bestemme hva fjellene skal hete? Her i nord er det ingen som uttaler -en-endingen på fjell. Det er helt unaturlig. Da jeg utga Turboka for Nord-Troms i 2016 og Lyngsalpanboka i 2013 skrev jeg konsekvent alle fjellnavn uten -en-endingen. For det er slik folk uttaler og skriver det.
 3. Da har jeg fått til et kart uten noe som helst ved å ta bort alle lagene! Men det er et hvitt felt der Finland er. Er det noen måte å få inn den finske delen på samme måte som resten?
 4. Dette hørtes ut som en løsning som kan prøves! Skal prøve meg fram og se hva jeg får til! Takk for god forklaring!
 5. Nei det var ikke så kompliserte greier jeg tenkte på, annet enn å kunne gjøre noe med stedsnavn på kartet, ta de bort eller eventuelt flytte de litt rundt.
 6. Er det noen som vet om det er mulig å redigere Norgeskart i Illustrator etter at man har lagd de i Qgis og eksportert kartet som PDF eller SVG? Er ikke god på Illustrator, men har prøvd meg litt fram etter nettips, uten å lykkes.
 7. Den er ikke beskrevet nei, men noen av oss hadde gått deler av den før. Hvordan svarer man her uten å måtte legg ved sitat?
 8. Yessss! Der satt den i sikringsboksen!! Så enkelt som å flytte fila til en annen mappe på maskinen, så vips henter Qgis den derfra Tusen takk for at du guidet meg inn på rett spor! Legger ved ruta fra siste tur på mandag. Tracket med Garmin 62s, tatt inn i Qgis og eksportert som PDF derfra.
 9. Takk for at du prøver å hjelpe! Har lagt ved to skjermbilder, en slik det ser ut i Garmin Basecamp. Du ser at de aktuelle turene ligger i mappa "Turer 2020". Når jeg skal åpne gpx-filene i Qgis får jeg opp bildet underst. Der ser du at en av turene er i mappa (manndal-snødal...") og den andre er en gpx-fil som heter "Turer 2020", men som er en mappe i GB!!! Hvorfor mappa opptrer som en gpx-fil er et mysterium! Jeg har jo ikke lagret noen gpx-fil med det navnet.
 10. Takk, ja da er pluginen innstallert! Men da var det å finne ut av hovedproblemet, som er å finne ut hvorfor de nyeste gpx-filene lagret i Garmin Basecamp ikke vises
 11. Ja hadde eg bare visst hvor gpx-filene er. Alle gpx-filer er lagret via Garmin Basecamp i mapper. Noen av filene i en mappe dukker opp når jeg skal importere de til Qgis for å legge de på kartet. Det merkelige er at en av mappene (fra den mappa jeg har årets turer) opptrer som gpx-fil når jeg skal hente de inn i Qgis. Skjønner altså ingenting. Og jeg brukte dette opplegget til å legge inn gpx-filer når jeg produserte en turbok, gikk uten problemer. Nå går det plutselig ikke. Har også lastet ned den siste versjonen av Qgis, men der har jeg ikke engang et valg om å hente inn gpx-filer. I hvertfa
 12. I Qgis går jeg til "Vektor"-"GPS"-"GPS-verktøy" og "bla igjennom". Da kommer jeg til mange GPX-filer, blant annet noen som jeg har gått tidligere i vinter. Det rare er at en av GPX-filene heter "Turer 2020". I Garmin Basecamp har jeg laget en mappe som inneholder alle de filene jeg er ute etter og den mappa heter "Turer 2020". Skjønner ikke hvorfor selve mappa kommer opp som en GPX-fil.
 13. Ok takker. Men prøver å finne ut av hvor på Min Datamaskin disse gpx-filene ligger. Søkefunksjonen gir ikke noe svar.
 14. Jeg bruker Qgis for å legge inn ruter og eksportere dette som pdf. Problemet nå er at Qgis ikke finner enkelte gpx-filer. Noen finner den, andre ikke, selv om de er i samme mappe. Har nettopp oppdatert til siste versjon av Garmin Basecamp og siste versjon av Qgis, uten at det hjalp noe. Er det noen som har vært borti dette?
 15. Ok, tusen takk, skal prøve det på neste tur! Vil spare meg for mye ekstraarbeid!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.