Gå til innhold

fjellfoto

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  51
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om fjellfoto

Nylige profilbesøk

425 profilvisninger
 1. fjellfoto

  Starte ny rute Garmin 62s

  Ok, tusen takk, skal prøve det på neste tur! Vil spare meg for mye ekstraarbeid!
 2. fjellfoto

  Starte ny rute Garmin 62s

  Jeg har en Garmin 62s som jeg er fornøyd med og som jeg har lært å bruke. Men det er en ting jeg ikke får til. Når jeg skal laste inn ruta inn i Garmin Basecamp, er den siste turen slått sammen med alle de foregående turene, sånn at jeg må slette sporene fra de forrige turene slik at jeg bare har med min nye tur (de andre har jeg tatt inn tidligere og gitt eget navn). Det er denne ekstrajobben som jeg ønsker å unngå. Har prøvd før tur å opprette ny tur, men alltid så havner de nye turen sammen med ruta til de forrige turene. Det går bare en lang strek mellom den forrige turens siste punkt og den siste turens startpunkt, osv.
 3. fjellfoto

  Qgis export problem

  Prøvde å eksportere med en dpi på 240, og det ser ut som om problemene ble borte da. Takk for tipset!
 4. fjellfoto

  Frikart vs Topo Premium til Garmin

  Hvilken Garmin-gps anbefales for at man skal utnytte de nye kartene best mulig?
 5. fjellfoto

  Finske kart i Qgis

  Hei, fikk du til med kartet i Qgis?
 6. fjellfoto

  Qgis export problem

  Når jeg eksporterer et kartutsnitt fra Qgis som bilde/pdf/svg, skjer det ofte at navn på kartet blir kuttet ved at bokstaver enten foran eller bak i navnet blir borte. Det hjelper noen ganger å justere målestokken i Layoutvinduet, men da er det gjerne andre navn som blir kuttet igjen. Dette skaper hodebry og jeg lurer på om det er noen som har vært borti problemet?
 7. fjellfoto

  Lage ruter i Garmin Basecamp

  Takker! Det fungerte utmerket
 8. fjellfoto

  Lage ruter i Garmin Basecamp

  Er det noen som er gode på Garmin Basecamp? Skal lage spor på kart som skal være med i bok. En vanlig tracking blir jo litt rufsete, og jeg skal lage litt mer "glattere" spor i Basecamp. Jeg bruker verktøyet "Spor" under "Verktøy" og det går greit. Problemet er når jeg skal tilbake samme spor på deler av turen og ikke ønsker å tegne retursporet oppå det andre sporet. Er det noen måte å starte fra et gitt punkt på oppturen uten at det blir en direktestrek dit? Legger ved en screenshot så man skjønner bedre.
 9. fjellfoto

  Garmin BaseCamp - Tips & Triks

  Det er definitivt ikke luftlinje, men skjønner jeg PTG rett, så er det som måles underveis feil, og det som jeg importerer inn i Basecamp riktig.
 10. fjellfoto

  Garmin BaseCamp - Tips & Triks

  Ok, takker! Så med andre ord er det jeg leser i Garmin Basecamp riktig, dvs de korteste målingene, i dette tilfellet 6,3 og 11,8 km?
 11. fjellfoto

  Garmin BaseCamp - Tips & Triks

  Noen som har vært borti dette: Jeg bruker Garmin 62s og bruker å notere underveis. Ved en sammenligning av gps-data og det jeg noterte på siste tur var det en stor forskjell. Opp til toppen viste notatene jeg gjorde i notisboka fra gps-ens tripteller at det var 7,55 km, mens dataene jeg har lastet inn i Garmin Basecamp viser at det var 6,3 km. Det samme på tur-retur, gps-notatene i boka underveis viser 13,4 km, mens jeg i Garmin Basecamp leser av 11,8 km. Hva er rett? (Jeg nullstilte tripdataene når jeg startet turen).
 12. fjellfoto

  Garmin Basecamp krasj

  Hei, er det noen som har erfaring med at Garmin Basecamp krasjer? I mitt tilfelle skjer det nesten hver gang jeg gir en rute et nytt navn. Når jeg f eks har flere turer på tracking, og skal dele de opp og gi de nytt navn, så krasjer GB når jeg skriver inn det nye navnet på delrutene. Har iMac og siste versjon av GB.
 13. fjellfoto

  Finske kart i Qgis

  Sånn, da var det finske kartet på plass, men skulle gjerne fått fylt inn med svensk kart i den hvite tarmen. Har Sverige noe tilsvarende gratis vektor som Finland?
 14. fjellfoto

  Finske kart i Qgis

  Da har jeg funnet noe jeg er fornøyd med, sletta noen lag og redigert i noen lag. Dette er vektorisert og blir skarpt og fint.
 15. fjellfoto

  Finske kart i Qgis

  Afe og Johanna, tusen takk for innspillene deres
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.