Jump to content

Alternativ til engangsgrill


annli

Recommended Posts

Nå som engangsgriller endelig ser ut til å bli forbudt ser jeg meg om etter mer gjenbrukbare og miljøvennlige alternativer. Håper ekspertisen her inne kan komme med innspill på hva man bør se etter

 

Det finnes noen tester av såkalte parkgriller https://www.tek.no/samletest/i/Jx97jP/den-beste-parkgrillen

Men kan et vanlig turapparat også duge til piknik? Kan da slå to fluer i en smekk og slipper å fylle opp boden med unødvendig skrammel.

 

Brennstoffet som mange anbefaler er gass, men hører det ofte snakkes om at man bør ha en brenner som kan snus opp og ned, hvorfor det? Og at bensin er lurt hvis man skal ut kald vinterdag med mange minus. Virker som det er få brennere som kan gå både på gass og bensin, hvorfor er ikke de mer populære? Det finnes ihvertfall en som tar både gass og multifuel (MSR WhisperLite Universal)

Link to comment
Share on other sites

Det er mange brennere som tar både gass og bensin/parafin, ofte med kun et lite dyseskifte som skal til.

Primus, MSR, Optimus, Soto m.fl har alle multifuel-brennere tilgjengelig. Ikke at jeg tror noen av disse egner seg til _grilling_, om stekepanne ikke teller, Eller modifiseres ganske mye.

Kort fortalt det med å snu gassboksen opp ned gjør det enklere å få høyere effekt ut av en boks med lite innhold igjen. Det er da "gass" i væskeform som går ut av slangen, som blir til gass når det treffer et forvarmingselement på brenneren. Flammen kan bli uforutsigbar når boksen står opp ned.

Selv synes jeg det er helt unødvendig å snu bokser opp ned for å få tømt de. Det funker fint å bare holde rundt boksen litt med varme hender, så øker effekten når det er lite igjen i boksen.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Stekepanne og multifuel kan kanskje fungere hvis det er høy nok varme til at maten blir stekt og ikke kokt. Er det lett og stødig å arbeide med i parken?

Turgrillen sin største fordel er kanskje at fettet renner av sånn at maten blir stekt og ikke kokt. Men de er kanskje litt tunge til å dra med seg på langtur?

Link to comment
Share on other sites

Hei

En-gangsgrill fungerer etter min mening heller dårligt!!! Enten ingenting eller glovarm. Alt annet er nesten bedre, men man er vel også ute etter trekullsmaken?? Jeg har en stor gassgrill, men der har jeg lavastein i bunn og supplere med et dryss trekull ved mer seriøs grilling. Derfor mener jeg at ulike tur-brennere ikke er grill-erstatning, men meget bra til turbruk; matlaging, snøsmelting mm uansett om det er gass eller fuel. Har begge deler selv. 

Det finnes noen små sammenfoldelike trekullsgriller, som ikke er mye større enn engangs-grillen, som kan være bra erstatning og ikke mye større eller tyngre. Endelig er der bål med en medbrakt rist over, hvis det da ikke er spidd.

Elgen

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg kan anbefale turgrillen Barbiq, nevnt av Heriks over :-)

Jeg har brukt min noen ganger, og synes den fungerer utmerket. Tar liten plass og er lett og rask å folde inn og ut. Enkelt å flytte på den når den er tent ved å ta tak i beina. Vekta er drøye kiloen.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Siden det eneste man kan tilberede på en engangsgrill er grillpølser tror jeg «hva som helst» kan erstatte de. Brødform fylt med grillkull toppet med hønsenetting? Trangia kjøkken med gass er kanskje det mest idiotsikre man kan kjøpe seg når det kommer til turkjøkken. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy